Oppositie: armen in Suriname armer door aanpassing

18

PARAMARIBO, 11 sep – De oppositie eist het terugdraaien van de aanpassingsmaatregelen. In een motie wordt gewaarschuwd tegen verarming van armen en de middenklasse. De motie is afgewezen, maar volgens de oppositie is de kous niet af.

De maatregelen beloven niet veel goeds, ook al omdat ze niet zijn doorberekend door deskundigen. “Wij begrijpen dat de regering een financieel probleem heeft en een oplossing zoekt. Maar met deze rigoureuze maatregelen heeft zij een valse start gemaakt”, zei Chandrikapersad Santokhi (VHP). De maatregelen moeten beter worden voorbereid. Van een samenhang is geen sprake.

De regering zelf blijft buiten schot, nergens is aangegeven of en hoeveel bezuinigd zal worden.
Ook is nog te weinig gedaan om traditionele inkomstenbronnen, zoals de belastingen, te verbeteren. Belangrijk is ook dat als er maatregelen komen die gefaseerd uitgevoerd worden. Voorlichting aan de samenleving is van wezenlijk belang. Overleg met sociale partners is belangrijker dan ooit.


18 REACTIES

 1. Brunswijk: wal blijf de plezident, wat een kerel hé en onze dubieuze oppositieleider die vindt maar alles goed wat de heer bouterse doet en benoemd als het om de bouterse clan gaat.


  Maak melding

 2. DDB zal niet bezuinigen op zijn kabinet met Peggy, Fist lady, Ramon, Ali Baba, Limbo, Stevie Wonder, Wijkagent en alle anderen.

  DDB is een SMEERLAP!!!, die president aan het spelen is. Keer op keer laat DDB aan DNA merken dat hij LAK aan deze POPPENKAST (INSTITUUT) heeft.


  Maak melding

 3. Voor de verkiezing werd er hard van de toren geblazen dat de regering, op koers was wat de financién betreft.
  En nu wordt het folk uitgeknepen, en ja hoor altijd wordt de zwakkeren hiermee uitgeknepen. Maar ach ja het volk moet niet klagen, ze hebben een goede president weer op de zadel geholpen !! Jammer dat Rampie Abraham geen vice president is geworden. Want dan zou Su helemaal een top land zijn van milk en honey , moro é kon un tang téki
  Tjé masra Gado, pé yu de fu yépi ding mofinna wan ?????


  Maak melding

 4. Minister Gilmore van het ministerie van Financien zegt dat de situatie erger is dan werd gedacht.

  Hij zal een aanvullende BEGROTING moeten indienen omdat sommige ministeries nu al middelen nodig hebben om salarissen en dergelijke te kunnen betalen.

  WE GAAN VOOR NOG 5: NA DDB NA MANG.

  VOLGENS COBIE HEEFT DE STAAT HET AFGELOPEN REGERINGSTERMIJN: 23 MILJARD USD VERDIEND.

  WE GAAN VOOR NOG 5: STRAKS KUNNEN SALARISSEN EN DERGELIJKE NIET UITBETAALD WORDEN.

  Het wordt met de dag: DRAMA, DRAMA,DRAMA


  Maak melding

 5. Het is zelfs zo triest in Suriname dat de basisfaciliteiten ontbreken bij de belastingdienst en de douane. De douane werkt onder erbarmelijke omstandigheden. Ze hebben niet eens een eigen gebouw, aldus Hoefdraad.

  Het mooie is dat DOE-fractieleider Carl Breeveld pleit dat dat ondernemers beltegoed moeten geven aan douaniers om te kunnen bellen of hun eigen vervoer ter beschikking moeten stellen om werkzaamheden te verrichten.

  Ik zweer het je, pies in mijn broek van het lachen. Ondernemers die moeten Douaniers beltegoed moeten geven. Ga helemaal stuk van het lachen. De hand van Bouterse wordt goed zichtbaar.


  Maak melding

 6. http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/09/11/ministeries-hebben-geen-geld-voor-salarissen/

  Ministers hebben geen geld voor salarissen, vertelt de heer gilmore hoefdraad gisteren of vandaag.

  daarom zal ook de water en electriciteitsprijs hoog blijven. evenals de brandstofprijzen.

  gelukkig is er wel geld voor het ministerssalaris van Peggy.

  en voor het firstladysalaris van Inke.

  ik heb er al eerder over gezeurd, het feit dat desie de government take gebruikt voor de kinderbijslag. maar zijn volgers is dit niet al te veel opgevallen. of zij zijn volledig blindsighted door de paarse dollars, die nu opgelost lijken.

  wat zullen de paarse bevolking nu gelukkig zijn met hun solidariteit met Peggy en walter en de rest.

  ik ben toch wel benieuwd wat de heren interpol, paraman en pero hierover commentarieren. zit hun salaris ook in de verdwijnpot?

  en wat als de bevolking besluit gebruik te maken van kaarsen? gaan die ook ontiegelijk duur worden? stel dat schoolkinderen besluiten: wij studeren ’s middags en gaan lekker vroeg naar bed. alleen de koelkast trekt stroom. en een uurtje internetten.

  stel dat de surinaamse bevolking net zo slim wordt als de amerikaanse zwarte bevolking die indertijd de busmaatschappijen in hun staat op de knieeen hebben gekregen door te voet overal heen te gaan.

  suriname, arm land. surinamers, arme mensen.

  dus aan somo en brunswijk zeg ik: piep you Debby. (Eminem zegt in een van zijn liedjes: I settled all my lawsuits, piep you Debby).


  Maak melding

 7. @Lal, de oppositie heeft altijd gewaarschuwd wat er komen gaat als de regering zo door zou gaan met het vergooien van geld. Men gaf meer uit dat wat er binnen kwam.
  Het afgelopen jaar is 23 miljard binnengekomen, wat is ermee gebeurd???

  Bouterse, zijn familie, vrienden en kennissen zijn de rijken in Suriname.
  -schoolgeld heet nu anders, maar moet wel nog betaald worden.
  -Maart dit jaar zou een ieder SRD 50 ontvangen voor kinderbijslag, maar het is niet doorgegaan.
  -Niet een ieder heeft een zorgpas.
  -percelen zijn verdeeld zonder een handtekening en men weet niet eens waar het ligt.

  ==Dit noemt men verkiezingsstunt===

  -Misikaba heeft gezegd dat Suriname naar een model van Singapore moet gaan kijken, dit vooral als Suriname voorruit wilt komen. Europa telt niet meer mee.
  Dubai ligt even in de koelkast.

  Niemand wilt toegeven hoe groot Bouterse met zijn aanhang heeft geleefd en het volk lijdt vandaag eronder.
  Corruptie, fraude, dubbel salarissen en nog veel meer. O ja, waar is dat geld en goud gebleven die Bouterse van de bank had laten weghalen zonder toestemming??????

  -De NDP heeft niemand nodig, maar ze zijn heel erg bang voor stakingen vandaar dat Bouterse nu voor een ieder wilt gaan knielen om stakingen te voorkomen.

  Zoals ik al eerder vertelde dat sarafina een van de scalians van Bouterse is, maar nu hoor je helemaal niets meer van.


  Maak melding

 8. Dit is lachen, ze moeten NIETS meer van Europa, maar vergeten dat Frans-Guyana onder Europa valt.
  Kunnen Suriname nog zelf hun eigen beleid bepalen voor de Surinamers zelfs zonder van een ander over te nemen zoals ze dat steeds roepen?????

  Zie hier weer hoe krom de gedachten van Misikaba zijn::::een stukje tekst::

  =NDP-fractieleider Andre Misiekaba pleit ervoor dat de prijs van brandstof in Suriname op hetzelfde niveau als buurland Frans-Guyana wordt gebracht. Hierdoor zullen Surinamers uiteindelijk een waardevast bedrag moeten neertellen. Misiekaba vindt dat door de verhoging van de brandstof de smokkel duidelijk tegengegaan kan worden. De NDP-topper benadrukt dat de prijzen in Frans-Guyana op dit moment veel hoger zijn dan Suriname.

  =Misiekaba vergeet dat men in buurland euro’s ontvangt en geen SRD.


  Maak melding

 9. beste Lal

  Het vervellende voor de coalitie is dat alles waar de oppositie de afgelopen jaren voor gewaarschuwd heeft de waarheid geworden is.
  De extra inkosten zijn er door heen gejaagd en nu zit men op zwart zaad. De kassa is echt leeg en de regering kan alleen nog geld halen bij de Centrale Bank (dat heet bijdrukken en inflatie).
  Uit pure nood door alle onbetaalde rekeningen belooft men betalingen maar die moeten wel per omgaande bij de burger uit de zak geklopt worden.

  De geplande inkomsten van de staat zij bijgesteld van SRD 7,5 miljard naar SRD 4,4 miljard. Inkomsten van de staat zijn een afgeleide van de economie ofwel de economie is duidelijk heel ver terug gevallen ten opzicht van alle mooie verhalen die de regering heeft gepresenteerd.
  De verdiencapaciteit van de regering is teruggevallen tot onder het niveau van de regering Venetiaan.

  Daar waar Venetiaan 10 jaar sterke groei gepresteerd heeft wordt nu duidelijk dat Bouterse staat voor achteruitgang ondanks de miljarden die er extra binnen gekomen zijn de afgelopen jaren.

  De oppositie kan dan wel niets te vertellen hebben. Ze hebben wel de waarheid vertelt.


  Maak melding

 10. Ira

  “Misikaba heeft gezegd dat Suriname naar een model van Singapore moet gaan kijken”

  Dit is best komisch als je weet dat de belangrijkste adviseur en schaduw van de eerste president van Singapore de Nederlander Albert Winsemius was. Hem wordt de eer toegeschreven van het Succes van Singapore.

  Het succes van Dubai komt door de Ayatola’s in Iran waardoor er veel Iraanse ondernemers naar Dubai uitgeweken zijn en nu vandaar hun Business met Iran doen.

  Ofwel Singapore geheel gepland en Dubai op basis van toeval en ondernemingsgeest.


  Maak melding

 11. het worden 5 ellendige jaren de komende tijd..

  wanneer komt dit schoremoro in opstand..

  welke blaka mofinawan durft zijn gezicht te tonen op straat met een paarse doek om te protesteren..

  waar blijft panka en zijn consorten melvin misikaba nu met hun grote bek..

  kom op mofina op straat komen staking uitroepen..


  Maak melding

 12. Als straks de ambtenaren NIET UITBETAALD kunnen worden, hoe zullen de Ambtenaren dan de TARIEFSVERHOGINGEN bij de EBS en Waterleiding moeten voldoen?

  Maar ik weet zeker dat Peggy, Fist lady en Limbo hun MEGA-SALARISSEN gewoon bijgeschreven zullen krijgen.

  WE GAAN VOOR NOG 5: JA MANG, WE HEBBEN HET PAARS GEKLEURD; NA BOUTA NA MANG.

  DDB IS SOSO KA: DDB IS ALS EEN TSUNAMI IN SURINAME.

  IK HEB RESPECT VOOR ARRON, LACHMAN, SHANKAR, VENETIAAN, WIJDENBOSCH GEHAD MAAR VOOR DDB HEB IK SLECHTS MINACHTING TOT DE N-de MACHT.


  Maak melding

 13. De armen worden armer? Nee hoor, de armen zijn zalig, want ze hebben hun verlosser opnieuw tot president gekozen. Dus aub geen medelijden met de armen. Ze zijn misschien wel de slimste van iedereen.


  Maak melding

 14. Lal,

  Volgens mij gaat het erom, dat de armen in ons land steeds armer worden en de rijken steeds rijker.
  Beide groepen worden als maar groter met dit verschil, dat de arme groep ontzettend veel groter is, dan de rijke groep.
  Daar valt dacht ik geen speld tussen te krijgen.
  Zo simpel is het gewoon.


  Maak melding

 15. @Lal
  Natuurlijk is de economie niet statisch maar bij sturen moet je op tijd doen en niet als alles op is.
  Sinds december 2012 hebben er heel veel mensen aangegeven wat er stond te gebeuren. En zie het is gebeurd.

  Deze president stuurt niet bij hij heeft de economie laten crashen en loopt weg voor de verantwoordelijkheid.


  Maak melding

 16. MONNIE DE ! De leus van de NDP !
  Geven staatsgeld uit als idioten !

  Kennen GEEN begroting !

  Huren voor een Kapitaal bedrag per maand een
  GILMORE in die ons land leidt naar een staatsschuld
  van Zes Miljard !

  Een GILMORE die NOG STEEDS bankbiljetten bijdrukt, terwijl de Sranangproductie achteruit holt.
  Staatsinkomsten NO DE !

  De paarse geheime dienst-agentjes trachten op dit forum
  ONDANKS DE VELE bewijzen VOOR Verspilling en Wanbeleid van Desi, anderen de schuld te geven van
  de lege (NEGATIEVE) Staatskas !

  Deze veiligheidsdienst-slaven wachten nog steeds
  op de 18.000 woningen, sneltrein, fly overs,
  ziekenhuis en de Gouden kerst !

  Vele paarsen schijnen hersendood te zijn en
  applaudiseren bij de benoeming van de staatsrechtdeskundige , monetair deskundige,
  financieel strateeg en strafrechtdeskundige,
  PEGGY Bouta, tot staatsadviseur en directeur
  kabinet president !

  Salaris : 20 000 SRD per maand !

  PS : De Door Desi met zijn kostenverhogingen
  ingezette MEGA-PRJSSPIRAAL is al op gang
  gekomen, het wachten is op de AFWAARDERING (DEVALUATIE) van de SRD met ten minste
  100 % ! (Honderd Procent) !

  Arme oudjes, gepensioneerden en arme Bevolking !

  Sranang Gron-MAMA o meki a kondre Sikki !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.