Coalitie verwacht hulp voor zwakke groepen in Suriname

16
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 11 sep – De coalitie in het parlement verwacht hulp voor sociaal zwakke groepen. Dit staat in een motie die is aangenomen door het parlement. Er moet rekening worden gehouden met de doorwerking van aanpassingsmaatregelen.

De verhoging van tarieven op licht en water heeft nu eenmaal vergaande gevolgen. De regering zal voorzieningen moeten treffen voor deze meest kwetsbare groepen in de samenleving. Ook is de regering erop gewezen dat extra heffingen op brandstof per wet moeten worden doorgevoerd. Het is niet gebeurd met de recente extra veertig cent op de brandstofheffing. De regering komt er dus makkelijk vanaf.

De heffing wordt namelijk niet terug gedraaid in afwachting van wetgeving. De regering heeft via minister Gilmore Hoefdraad van Financiën getracht uitleg te geven. De maatregelen zijn nodig voor een gezonde financiële staat. Volgens Hoefdraad is er wel meer nodig dan alleen wat aanpassingen. Het belastingsysteem lekt als een zeef en moet dringend efficiënter. De oppositie vreest het ergste voor samenleving en economie.

16 REACTIES

 1. Hulp van Jos Steeman Shipping bedoel je. De surineds zullen massaal ondersteuning moeten bieden anders blijven ze Morjon met rijst eten. Met een beetje geluk wordt je pakket thuis bezorgd en anders zul je in de rij moeten staan. Oude tijden gaan herleven. Elkaar de hersenen in rammen voor een reep chocolade uit Nederland, je Djogo die getapt wordt in en plastic zakje. 1 ding is zeker, ik ga geen moer sturen naar Suriname.

  Goudenkerst is in aantocht , de pakjesboot is onderweg….. aaah baja


  Maak melding

 2. Volgende ramp is in aantocht.

  Niemand weet of Staatsolie na al dat paarse geknoei nog levensvatbaar is. Vragen van de oppositie worden aan de kant geschoven en de minister danst er om heen. Ook de stakeholders van Staatsolie houden zich angstig stil.

  US$ 400 miljoen tot een half miljard was begroot voor het raffinaderij-expansieproject. Schijnt dat er nu meer dan US$ 1,2 miljard uitgegeven is en toch draait de raffinaderij niet.

  Bouterse heeft met zijn goudenkerst project Staatsolie de nek omgedraaid. De kip met de goudeneieren is letterlijk naar de slachtbank gebracht.


  Maak melding

 3. Koos jij woont in Holland, vandaar jou stinkende grote waffel steeds openzetten. Ga toch een baantje zoeken, lolbroek. Beste stuurlui staan aan wal, dat is alom bekend. Mafkees dat je bent. Een nietsnut is zelfs beter dan jij.


  Maak melding

 4. Beste Klaas, ik ga het netjes houden. Waterkant beheert een online platform gericht Surinaamse gemeenschap of voor mensen die geïnteresseerd zijn in Suriname. In tegenstelling tot Noord Korea, China of Venezuela mag iedereen een mening geven. Kennelijk heb je teveel spinazie gegeten.


  Maak melding

 5. Tot de Zwakke Groepen behoren ALLE
  Sranangmang buiten de clan van Bouta !

  U krijgt er de komende JAREN geen cent bij,
  terwijl er een stevige DEVALUATIE van de
  SRD thans ONAFWENDBAAR is !

  GILMORE heeft zojuist toegegeven dat er
  NIET EENS geld is om de ambtenaren te betalen !

  De kas is GEWOON helemaal leeg, terwijl er
  WEDEROM bankbiljetten zijn gedrukt om betalingsachterstanden aan de Sranangbedrijven ,
  voor een deel, te betalen !

  De personen die Ons Land in deze financiele SHIT
  hebben gedonderd. ,moeten plaats maken !

  De FALERS moeten geen verdere fatale
  beslissingen meer nemen voor Sranang !

  Oeng JAGGI deng karabita-anoe-mang disi !!

  PS : Stop SELECTIEVE Corruptie-Bestrijding ,
  allemaal aanpakken/oppakken of niemand !!


  Maak melding

 6. omdat een aantal ministeries al deze maand geen geld meer hebben om salariskosten te dekken. Hoe hoog het bedrag is en om welke ministeries het gaat, zei Hoefdraad niet.

  Enige oplossing is de drukpers aanzetten dat er weer toiletpapier geld aanwezig is in de kluizen van de Bank van Suriname.
  Ja er al dan evenals in de jaren 80 een geldontwaarding plaatsvinden die zijn weerga niet kent.
  Let wel:
  Puntje klein nu 0,45 word 45,00
  Rode sardien nu 5,60 word 600,00
  Geen boter
  Geen melk
  Geen toilet papier
  Geen suiker
  Geen olie
  Geen zout
  Geen uien
  Geen knoflook
  Geen niks geen nada

  Wij zullen zien

  Oplossing?????????? Geen


  Maak melding

 7. het is oorverdovend stil hier op het forum onder de paarse kontlikkers en paupers. Lopen waarschijnlijk nu langs te waterkant te hosselen voor een aalmoes. Kansloze idioten.


  Maak melding

 8. Er moet geestelijke hulp worden gegeven aan de armzalige hulpbehoevenden Abrahams, Bouterse, Adhin e.a.
  Misschien kan Miss Peggy, de nieuwbakken Staatsadviseuse, alvast advies inwinnen wie de beste pschychiater van het land is.


  Maak melding

 9. Het land wordt gewoon geregeerd door de paarse boeven die nieuwe jonge paars besmette politici als marionetten hebben gezet. Zijn zij de veroorzakers en gaan vrijuit. Wat een groot onrecht. Ma kut, toch goed voor allen die oliedom paars stemden voor vijf jaren kommer en kwel.


  Maak melding

 10. @@@ Koosje mi mang!!! je hebt volkomen gelijk!! alleen vergeet je 1 ding van mij!! en dat is Wiep-Ding!! riet ding go djie Ding! en Su’s zeggen dat Su een paradijs is!!

  Die rioolrat zeeuw is al heen gegaan, maar wel naar de hel door een vuurzee heen!! dus geen sprake van Paradijs!! die parias!!

  @2Klaas jij mag van mij naar de kleuterKLAS!! ga je smoel goed spoelen!! professor weet nietskunde!!! wat holland smiecht!!!?? Die kaas vreet je wel! er is genoeg bij Tulip mall tourtonnelaan!!!


  Maak melding

 11. Wanneer komt de trein ook alweer!!!?? de zeediep haven en elk landlozen een stukje grond en de bruggen in de hemel???
  De staatskas is nog steeds leeg!1 en het ging zo goed met Su!! wie zei dat ook alweer?? ach, jawel de SU’s zelf ja toch!!

  In SU is gewoon drijven in je eigen stront!!! meer is het niet!!
  doe je niks, ben je ook nergens!!!


  Maak melding

 12. En weer wordt de uitbetaling aan de seniore burgers, gehandicapten e.a. uitgesteld deze maand. Deze mensen moeten kosten maken om bij de uitbetalingsinstanties in de rij te gaan staan voor hun srd 335,- per maand! Er wordt niets voor ze gedaan! Schandelijk!


  Maak melding

 13. De zwakke groepen in Suriname hebben massaal voor Bouterse gekozen. De paarse vlaggen stonden in bosjes voor de krotjes.

  Ze zoeken het maar lekker zelf uit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.