dinsdag, november 28, 2023
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse president “voert struisvogelpolitiek”

Surinaamse president “voert struisvogelpolitiek”

-

PARAMARIBO, 10 sep – President Desiré Bouterse voert struisvogelpolitiek wat zijn eigen uitspraken betreft. Dit stelt parlementariër Mahinder Jogi (VHP). De houding van het staatshoofd is radicaal veranderd sinds de verkiezingen.

Nu doet Bouterse alsof er niets aan de hand is. “De president heeft op acht mei van dit jaar gezegd dat er niets aan de hand is met de staatshuishouding en dat de economie en de financiële situatie van het land er goed uitzien. Dat heeft hij gezegd om stemmen te winnen bij de verkiezingen en nu laat hij de mensen in de steek”, zegt Jogi tegenover de Times of Suriname. De prijsverhogingen spreken boekdelen.

Die worden doorgevoerd zonder inzicht in hoe omgegaan zal worden met economische problemen. De prijsverhogingen voor licht en water lijken een greep in de lucht, een pijnlijke weliswaar. “Er was beloofd dat een aantal zaken bij de parastatale bedrijven eerst onderzocht zouden worden en dat daar een opschoning zou plaatsvinden, voordat tarieven verhoogd zouden worden. Dit is niet gebeurd”, aldus Jogi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

37 REACTIES
 1. Dat is toch weer typisch Bouterse. Op de berm lekker populair doen en zeggen dat de Gouden Kerst er aan komt. Nu de pleuris is uitgebroken is hij nergens te bekken

  Een grote lafbek dus naast een enorme leugenaar.

  Dat is de president van Suriname die ook nog eens een moordenaar en een drugsdealer is

  Elk land krijgt de leider die het verdient.


  Maak melding

 2. Die speelt niet alleen struisvogel maar is ook een misdadiger.Heeft zijn daden door amnestie straffeloos gemaakt.
  Maar het volk houdt van hem.Dit volk is even misdadig als hun grote baas.Die nivelleren misdaad en aanbidden de misdadigers.


  Maak melding

 3. Niks nieuws ! Intussen speelt hij hide and games met de brains van de surinaamse bevolking. Ook vrouwe justitia is stelselmatig door hem verkracht. Langzaam wordt het land uitgeknepen. Zijn bankrekening spint daar garen bij en de left overs gaan naar Ramon, Family and Friends. En de suri’s knuffelen hem nog steeds dood.


  Maak melding

 4. Ze zijn zelf geschrokken van hun eigen hevige roofzucht. Zelfs Ali Baba liet goud en juwelen in de grot na om er steeds terug te keren voor meer, maar deze rovers hebben alles helemaal leeg geroofd in slechts 5 jaar tijd. Nottie no dé moro.
  Nu moet het bijzonder slimme volk van Suriname alles bij elkaar schrapen opdat meneertje met z’n gezelschap nog 5 jaar comfortabel kan leven. Daarna neemt Miss Peggy het stokje over en daarna de kleinzoon.
  Surinamers hebben hun ziel verkocht aan deze baby van Rosemary. Uit deze klauwen ontsnap je nooit meer………


  Maak melding

 5. Mahinder Jogi (VHP).
  Je bent een beroepspoliticus en siert jou niet om op deze manier over je president te praten. Je moet een ding goed
  onthouden, dat deze zelfde president jou heeft beëdigt tot parlementariërs. Dan verwacht een ieder van jou dat jij hoe krom of scheef een beetje respect zouden tonen.

  Wij zijn al oververmoeid van die kletspraatjes van jou!
  de splinter in andermans oog wel zien, maar niet de balk in het eigen. Ga alvast je huiswerk maken.

  Teleurstelling en bezorgdheid binnen de VHP
  09 Sep, 16:29

  Met grote ongerustheid heb ik gisteren 8 september 2015 via dit medium kennis moeten nemen van de personen die namens de VHP zijn voorgedragen voor de Staatsraad.

  Ik, Rewtie Sietaram, ben schooldirecteur en tevens jurist. Ik ben 15 jaar actief lid van de VHP, heb goede contacten
  met kernen en mensen. Ik ben bekwaam in politiek en politieke onderwerpen, ben lid van het Hoofdbestuur, voorzitter van de Gender Commissie, en heb tot tweemaal toe mijn DNA-kandidering moeten afstaan ten faveure van anderen in de partij. Nadat mijn kandidatuur bij de afgelopen verkiezing niet is doorgegaan, heeft voorzitter Chandrikapersad Santokhi mij de voordracht voor de Staatsraad beloofd en toegezegd. Ik accepteerde dat. enz.


  Maak melding

 6. De ontwikkelingen die al een tijdje gaande zijn in Suriname heeft zijn parallellen met het oude Irak, het oude Libië, Guinea, Noord- Korea. Het oude Irak die werd gerund door de familie van Sadam, Libië door de Ghadaffi’s. zo ook Noord-Korea en Guinea waar de familieclan nog steeds aan de macht zijn. In Suriname is de dochter en de kleinzoon ook inmiddels geïncorporeerd in het machtscentrum. Een complete dictatuur. Zoon Dino die hoofd was van de militaire repressieapparaat, de CTU. Die heeft nu gratis logies in de VS. Suriname is inmiddels een dictatoriaal geregeerd land. Hoopt dat er bij mensen bellen gaan rinkelen. Een hoop ratten die dit allemaal hebben gefaciliteerd en laten gebeuren. Die zouden we later via een tribunaal ter verantwoording moeten roepen. Suriname wordt nooit meer een democratie. Het is een land met een democratische façade. Geschiedenis kan wreed zijn en herhaalt zich continu. Denk maar aan de tragische afloop van de Ghadaffi’s en Sadams. Het verleden zou het heden moeten informeren. Time will tell.


  Maak melding

 7. jongens maak j niet druk.het zyn d zelfde domme surinamers die een gewoonte hebben gemaakt om als ezels te gedragen en hun hoofden x op x aan d zelfde steen tstoten.laat z maar voelen.WIE NIET HOREN WIL MOET VOELEN.


  Maak melding

 8. Ik kan mij het probleem dat de Nederlanders met de Surinaamse President hebben niet voorstellen. Hij heeft zijn handen niet voor Nederlands ontwikkelingsgelden opgehouden. Hij tracht Suriname op de juiste wijze te besturen!! Feit is dat de Surinamers in Suriname geloof in hem hebben dat het sociaal – economischbeleid, door de invoering van misschien niet populaire maatregelen moeten leiden tot betere tijden voor alle inwoners. Waarom steeds dat gekrakeel van de mensen aan de Noordzee. Is het omdat de President bewezen heeft, zonder handen op te houden aan de Noordzee het niet anders kan in Suriname. Ik raad dhr. Molenaar aan om hand in eigen bozem te steken. Miscchien dat het hem dan duidelijk wordt dat de Surinaamse President zijn eigen beleid t.a.v. Suriname kan en mag ontwikkelen. Suriname heeft geen boodschap aan de Pavlov aanhangers!!


  Maak melding

 9. Goud en zilver is het echte geld! In oude tijden stond 1 ounce goud gelijk aan 1,5 week aan arbeid. Verkoop uw goud en ook zilver niet maar zorg dat u zoveel mogelijk bij elkaar sprokkelt. Inmiddels weet iedereen dat een papieren biljet met leuke kleuren, een foto en een handtekening bijgedrukt kan worden als monopolygeld. Dus zonder tegenwaarde! Hetzelfde geldt voor munten, voorheen waren ze geslagen met een minimale percentage aan goud of zilver. Heden ten dage is het KOPER en NIKKEL. Zelfs Ben Bernanke, ex-president van de Amerikaanse Federale Reserve weet dit. Op de vraag waarom zijn instituut zoveel Goud collecteert antwoordde heel gewiekst; OMDAT HET EEN TRADITIE IS :)) Beste Surinamers en overige wereldbewoners, TRAP daar niet in.


  Maak melding

 10. De president is bezig consequent,een nieuwe koers te bepalen,..zelfs de grootste ezel snapt dat.alleen de lieden die destabiliserend bezig zijn,willen dat niet zien.het volk moet weten,dat Suriname volwassen moet worden.WERKEN en je verstand gebruiken.en goed met je financien omgaan,IS DAT NOU VERKEERD. ???alle landen hebben schulden.


  Maak melding

 11. Kijk ‘Quotenet.nl In love with the coco: familie van Desi Bouterse showt rijkdom in video’ op YouTube – https://youtu.be/vx3jTfhh8no

  Kijk en huiver.

  Deze pleegzoon kreeg gratie van de pres paar jaar geleden terwijl anderen schuldig zowel onschuldig hun straf moeten uitzitten.

  Hoe kan het zo een toeval zijn dat hij alleen gratie kreeg?


  Maak melding

 12. Volgens Mi Si Keba kan niemand brandstofheffing / belasting ontduiken.
  Hij leest iets voor aan het assemblee alsof hij het heeft gekopieerd.
  Mi Si Keba KIjk wie ontduikt dt zijn de illegaal importerende bedrijven waarven er een zestal liggen aan de Suriname rivier maar ook enkelen die in Nickerie opereren.
  Die maken vette winsten en betalen de overheid geen 40 SRD cent aan government take noch de 0,90 SRD e de 0,50 SRD die eerder waren opgelegd.
  Mi Si Keba let op je woorden en stellingname.
  Water geef je gratis aan sunny point. Ben benieuwd wie wat betaald als je 1 kraan hebt geplaatst voor 10 woningen.


  Maak melding

 13. Hr. Dew Baboeram zie hier hoe de moordenaar
  met het begrip waarheid omgaat;

  ” “De president heeft op acht mei van dit jaar gezegd dat er niets aan de hand is met de staatshuishouding en dat de economie en de financiële situatie van het land er goed uitzien. Dat heeft hij gezegd om stemmen te winnen bij de verkiezingen en nu laat hij de mensen in de steek”, ”

  Leugens, leugens en nietsdan leugens.
  Wij zitten echt niet te wachten op nog meer leugens
  van deze moordenaar.


  Maak melding

 14. Humphrey Rijssel, waarom laat je je bijdrage niet even in verstaanbaar Nederlands vertalen? Ik denk dat een derde klas lagere school leerling, die een voldoende voor Nederlands gehaald heeft, daartoe in staat zal zijn. Nu kan alleen een idioot, als jij zelf bent, begrijpen wat je zeggen wil.


  Maak melding

 15. Mijnheer M. Jogi.

  Die mafkees Rutte ( Ned.Premier ) en consorten, hebben de Nederlandse volk ook een heleboel mooie praatjes verkocht voor de verkiezingen. Nu zitten wij als jullie in Su ook in de problemen, het is gewoonte van die soort lui die politiek bedrijven ! Wij zijn gewoon de marionetten, en zij de bespelers daarvan : Zaka zaka allemaal.


  Maak melding

 16. Humphrey Rijssel:

  “k raad dhr. Molenaar aan om hand in eigen bozem te steken. Miscchien dat het hem dan duidelijk wordt dat de Surinaamse President zijn eigen beleid t.a.v. Suriname kan en mag ontwikkelen. Suriname heeft geen boodschap aan de Pavlov aanhangers!!

  Beste Humphrey Rijssel:

  Bouterse is van harte welkom om zijn ‘eigen zakken en familie eerst-beleid” uit te voeren. Bouterse heeft bewezen dat hij als geen andere leider in staat in om Suriname naar de financiële afgrond te sturen ( jaren 80 en 90).

  En nu is het hem als gekozen president in 5 jaar tijd opnieuw gelukt om van Suriname een failliet land te maken.

  En jij bent nog steeds trots op deze charlatan?

  Jij bent zo’n typisch Paarse blind paard. Als Bouterse tekeer gaat tegen Nederland sta jij te juichen maar ziet niet dat Bouterse op het zelfde moment Suriname leeg rooft.


  Maak melding

 17. Ingezonden brief in DWT online vandaag.

  De oplossing van Bouterse voor alle financiele problemen;

  Gewoon 1.5 miljard aan SRD laten bijdrukken…..

  Ik pies in mijn broek van het lachen. Elke ondernemers die nu betaald wordt ontvangt waardeloze SRD’s. Back to the 80ties.

  “terwijl wij ons zorgen maken over de maatregelen die zijn afgekondigd creëert de regering een heel serieus ander financieel probleem. Uit alle berekeningen blijkt dat er voor anderhalf miljard aan bankbiljetten boven de valutamarkt hangt. De regeringen moeten gaan begrijpen dat deze gelden terugbetaald moeten worden aan de Centrale Bank (de Staat). Het is bijzonder van belang dat er een gezonde zakelijke relatie ontstaat tussen de Centrale Bank en de regering die geen ruimte biedt voor handelingen die zowel de Centrale Bank als de regering en de natie schade berokkenen.

  Als regering heb je liever een sterke Centrale Bank die jou óók nee durft te zeggen in plaats van jou als president accommodeert.

  Suriname op weg naar totale economische en financiële ondergang. Dankij opnieuw Bouterse

  Maar het domme Surinaamse volk zou hem gewoon opnieuw kiezen de volgende keer.


  Maak melding

 18. Het is toch niet nieuws!!! Hij was, is en blijft een Struisvogel!!!!

  Waarom dan geen struisvogel politiek??? en dat weet elk Surinamer en toch nog op hem de stem uitbrengen, welke resulteert, nu in klagen en nog eens klagen, dat het niet goed gaat!!

  Dan maar verzuipen in je eigen stront toch???

  Ba zuku, ba feni, ba tjarie!!! Lang leve Bouta en starks nog eens 5 jaren!!!


  Maak melding

 19. wat zegt de jonge generatie van back to the eighties? zij wisten er toch niets van? nu weet je ook hoeveel ome dees van jullie houdt. hij wil jullie het gevoel van toen laten ervaren.

  en dan een stukje jonge generatie, 45plus, geboren in 1970, naar het kabinet. jeetjemina.


  Maak melding

 20. @J Zwartmans
  Ja Rutte heeft ook knollen voor Citroenen verkocht. Het had beter gekund maar hij heeft te maken met een regering met uitersten en gedoogsteun. Bouterse is alleen heerser want hij regeert buiten de DNA om met zijn Kabinet van de president.
  De regering heeft niets te vertellen.
  Bouterse onderhandeld met vakbonden en komt voor heel belangrijk overleg niet naar het Parlement terwijl Rutte voor bijna elk wisse wasje verantwoording komt afleggen.

  Rutte heeft wel kans gezien om Nederland kredietwaardig te houden en de 17de economie ter wereld waar de kapitaalmarkt graag geld aan leent. Op een lening tot 2047 schrijft men in voor een omvang van Euro 10 miljard en een rente van 1,6% voor heel korte leningen betaald men Nederland voor het veilig bewaren.
  Suriname heeft qua lenen de Junk status gekregen en binnen kort zal dat alleen maar erger worden.

  Als u wilt vergelijken doe het dan volledig .


  Maak melding

 21. @ Jojo.

  Daar heb ik verder geen woord aan toe te voegen, U heeft volkomen terecht bij deze. Maar; mijn opmerking was meer cynisch bedoeld, maar afijn bedankt voor uw tip.


  Maak melding

 22. Regering en president moeten OPHOUDEN met
  praatjes verkopen !
  De Surinaamse staat is failliet er is nog steeds s
  prake van WANBELEID,
  geen enkele begroting klopt of wordt nageleefd !

  Heer Adhin zegt dat de vorige regering te maken
  had met ONDERREALISATIE,
  het wordt tijd dat u zich inwerkt in de staatsaan-
  gelegenheden en de juiste cijfers krijgt van
  Andy en Gilmore !

  Heer Adhin, Sranang kan de salarissen van de
  ambtenaren NIET MEER betalen en u praat over onderrealisatie !

  What about de MASSALE-onnodige uitgaven van
  de regering, what about de 13 000 ambtenaren
  die ONLANGS extra in dienst zijn genomen !

  Stop met het onderschatten van de intelligentie van Sranangmans !

  U weet de slogan van uw voorgangers nog :
  MONNIE DE !

  Enkele kopstukken van de vorige regering zijn
  uw collega’s , hoe wil u dan tot verbetering komen
  van de financiele situatie ???

  De verantwoordelijken voor de financiele ramp
  hebben nog steeds ALLES te zeggen op
  financieel gebied, dan hoe dang ???

  Andere sukkels babbelen nog over SranangDUBAI,
  over de Surinamibo-Expresse super-sneltrein en
  over de 18000 GRATIS-woningen, het is tijd dat u en
  uw bazen wakker worden geschud door de Bevolking !

  PS : Het is Onzin om corruptie SELECTIEF te bestrijden !
  Faalt altijd, start bij de TOP !

  Hopelijk worden u en uw president binnenkort
  WAKKER bij de feitelijke zware DEVALUATIE
  van de SRD !

  Stop het paniekvoetval op regeringsniveau,
  Sranangmans zijn IN NOOD !


  Maak melding

 23. @Jojo, door het Surinaamse parlementaire systeem is de president niet verplicht om voor elke bakvisje of politieke puber uit de oppositie naar het parlement te hollen. De tactiek van de oppositie is duidelijk. De president heeft betere zaken te doen dan alleen maar te luisteren naar roddel, achterklap en en onlogische verdachtmakingen. De oppositie ie erop uit om het parlementaire werk te frustreren en de president laat zich hiervoor niet lenen.

  Trouwens men zou de regering pas van struisvogel politiek kunnen beschuldigen als het kabinet haar hoofd wegdraait voor de economische problemen die veel landen treffen. Er worden geëigende maatregelen getroffen die de Surinaamse economie volwassen gaan maken. Bijan alle grote diensten in Suriname worden door de overheid gesubsidieerd. Dit is ongezond voor de economie. Daarnaast heeft het kabinet te maken met grote corruptie van Nieuwfront aanhangers. Er is veel werk te verrichten in het land. De oppositie moet maar ook een bijdrage leveren en niet het geheel proberen te saboteren.


  Maak melding

 24. Niet de wereldmarkt is de hoofdschuldige
  12 Sep, 04:12
  foto

  Naar aanleiding van de recent door de overheid getroffen maatregelen ter verhoging van haar inkomsten en verlaging van haar uitgaven, wil de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) het volgende stellen.
  Als we de ontwikkeling van de Staatsfinanciën in de periode 2010-2014 volgen dan komen we tot de volgende vaststelling:
  1. De inkomsten van de Staat zijn in deze periode gestegen van SRD 2,6 miljard naar SRD 3,75 miljard, een stijging van SRD 1,15 miljard oftewel een vermeerdering van 44%. In 2012 en 2013 was deze stijging ten opzichte van 2010 respectievelijk 54% en 52%. Deze stijging van inkomsten is voornamelijk te danken geweest aan de stijging van de prijzen op internationale grondstoffenmarkt.

  In deze gunstige periode heeft de Centrale Bank van Suriname ervoor gepleit om te geraken tot een Spaar- en Stabilisatiefonds waarin een deel van de meerinkomsten uit de mijnbouwsector zouden worden geïnvesteerd met als doel om meer welvaart te kunnen scheppen, maar ook om te dienen als een fonds waaruit geput zou kunnen worden bij tegenvallende economische ontwikkelingen zoals met name, bij afnemende prijzen op de grondstoffenmarkt.
  De Vereniging van Economisten in Suriname heeft in het verleden ook steeds erop gewezen dat de meerinkomsten (gedeeltelijk) geïnvesteerd zouden moeten worden in diversificatie van onze economie om zodoende te geraken tot duurzame economische ontwikkeling.

  2. De totale uitgaven van de Staat, in 2010 nog SRD 3 miljard, waren aan het eind van 2014 gestegen naar SRD 4,6 miljard, een stijging van 53%. In 2012 en 2013 was de stijging t.o.v. 2010 respectievelijk 43% en 57%.
  De toename van de uitgaven met SRD 1,6 miljard is het resultaat van stijging van SRD 0,5 miljard aan salarissen, SRD 0,3 miljard aan apparaatskosten en SRD 0,4 miljard aan subsidies. Slechts SRD 0,4 miljard is besteed aan investeringen (kapitaalsuitgaven).

  De conclusie is dan ook gerechtvaardigd dat de toegenomen uitgaven zijn besteed om voornamelijk consumptieve uitgaven in de sociale sfeer te vergroten. Deze consumptieve uitgaven genereren per definitie geen duurzame inkomsten.
  Dit weerspreekt pertinent dat ons land in economische problemen is geraakt door de tegenvallende prijzen op de grondstoffenmarkt. Wij zijn in de problemen geraakt door het bestedingsgedrag van de Overheid en wel door het sterk toegenomen uitgavenpatroon voornamelijk gericht op consumptie, waardoor ondanks toegenomen inkomsten de Staatsfinanciën ieder jaar opnieuw een toenemend tekort vertonen van tegen de SRD 1 miljard. De VES heeft zich op meerdere momenten, onder andere in januari 2014, uitgesproken tegen dit bestedingsgedrag waarvan zeer gemakkelijk te voorzien was dat het op termijn financieel-economisch niet houdbaar zou zijn. Op de nieuwjaarsreceptie in januari 2014 gaf de VES Voorzitter aan:“ Wat zorgen baart is het idee dat niet iedereen voldoende beseft dat de Overheid de tering naar de nering moet zetten, dat een gezonde evenwichtige overheidshuishouding een noodzakelijke voorwaarde is voor verdere groei… Er dient een sociaal programma te zijn, maar een dat gekoppeld is aan de bestedingsmogelijkheden, een dat dus complementair is aan de economie, niet een die de economie ten gronde richt.”

  De vooruitzichten voor onze economie zijn niet rooskleurig. De komende jaren zijn de verwachtingen dat de wereldmarktprijzen voor grondstoffen niet noemenswaardig zullen verbeteren. De weg vooruit en uit dit dal, zal volledig afhangen van het bestedingsgedrag van de overheid, meer nog dan van de hoogte van de staatsinkomsten. Immers, als de trend van uitgaven die per jaar met bijkans 50% toenemen zich voortzet, zullen er steeds opnieuw inkomstenverhogende maatregelen moeten worden genomen, allen ten koste van de samenleving. Het beleid zal zich moeten richten op enerzijds het op korte termijn terugdringen van de bestedingen, en op langere termijn het plegen/stimuleren van investeringen die duurzame economische groei mogelijk maken.

  Door de opgebouwde Staatstekorten, overmatige verplichte financiering door het bankwezen en overige particuliere sector aan de overheid, zijn investeringen uitgesteld en is de groei in 2014 van de economie meer dan gehalveerd. Voor 2015 kunnen we een verdere afname van de economie verwachten met zelfs de mogelijkheid van nul of negatieve groei.
  Gelet op de urgentie om het getij te keren en de scheefgroei een halt toe te roepen, heeft de regering gemeend ernstige economische maatregelen te nemen. Wat we helaas missen in dit overheidsvoornemen is transparantie en openheid in het geheel van te nemen maatregelen.

  Wat nodig is, is een totaalplan. Dat plan kan echter alleen zinvol zijn als het werkelijke tekort in alle facetten is geïnventariseerd, en omvang en prioriteit zijn vastgesteld. Er dient met andere woorden, volledige openheid gegeven te worden van de gemaakte schulden, zowel kort- als langlopende, binnenlandse en buitenlandse, evenals een overzicht van uitgestelde betalingen. Maar ook moet worden nagegaan door wie de schulden zijn gemaakt, waarvoor, onder welke omstandigheden, en in hoeverre alle “schuldaflossingen” inderdaad afgewenteld kunnen worden op de samenleving. Alleen als er volledig inzicht is in hoe groot en ernstig het financieel probleem is, kunnen er werkelijk doeltreffende maatregelen worden vastgesteld, waarbij ook de consequenties, sociaal en economisch, worden meegenomen.
  Immers, als je naar de dokter gaat met een hoest, zal de dokter eerst moeten vaststellen wat de kwaal precies is: is het een griepje of is het TBC? Alleen dan kan de therapie worden bepaald.

  Vereniging van Economisten in Suriname (VES)


  Maak melding

 25. De Zwitserse banken verrijken met honderden miljoenen, dat is de gevoerde politiek.

  Gebruik aub mijn naam niet om de waardeloze politiek van deze regering te benoemen. Ik noem de corrupte politiek van corrupte mensen toch ook niet menspolitiek?


  Maak melding

 26. Een struisvogel verander je nooit.
  Die blijft zijn kop in het zand steken tot hij dood is.
  In die zin vind ik de vergelijking Bouta – struisvogel absoluut opgaan.


  Maak melding

 27. Wat ik me nu afvraag is wat Rutte in vredesnaam te maken heeft met het wanbeleid, de miskleunen en de oplichterspraktijken van de laatste en huidige paarse regering, of het moet alleen het afleiden zijn van voornoemde zaken, jammer dan mislukte actie, houdt je gewoon aan wat er zich in Suriname afspeelt en zijn wantoestanden, heb je meer dan genoeg aan dacht ik zo


  Maak melding

 28. Wie is er zo onbenullig om iets anders te verwachten van deze dief, moordenaar en aartsleugenaar?
  Blinde en dove Surinamers zijn er weer met open ogen ingetuind.


  Maak melding

 29. @@ JOJO je bent inderdaad een jojo! jij mag de kont van Rutte gaan likken en dan ben je beter af dan als een hielelikker van je leider!!!

  Nedl en Su mag je niet met elkaar vergelijken, want het is een verschil tussen hemel en aarde!!! IOlland is veelste te ver!! jij jaloerse en afgunstige imbeciel!! rioolrat!!!


  Maak melding

 30. RobG.
  Natuurlijk is het niet wenselijk dat de regeringsleider voor elk wisse wasje naar het parlement moet komen.

  Echter president Bouters heeft de afgelopen 5 jaar nog nooit verantwoording afgelegd en kritische vragen beantwoord. Zelfs geen kritische vragen van de coalitie.

  De regering heeft geen geld meer en neemt adhoc heel desatreuze maatregelen en zelfs dan komt de president niet terwijl hij wel praat met Ravaksur en ondernemingen.
  Als u vindt dat de President in het onderhavige, overnight, het verplaatsen van lasten met een omvang van 20% van de begroting niet naar de DNA hoeft bent u echt de weg kwijt. Ik had u verstandiger geacht.

  De president kan alleen op basis van scripten participeren in het publieke debat en verwijst weer naar de economie van de rest van de wereld zonder naar de onderliggende redenen te kijken.
  De economieen van China en Brazilie waren gisteren en vorig jaar ook niet gezond. Die werden toen ook met corruptie en papieren waarheden opgepompt. De zelfde taktiek die Bouterse en co toepasten met de Surinaamse economie. Veel praatjes die op enig moment door de mand vallen.

  Zie de staten die de vereniging van Econometristen nu publiceren en u ziet dat de regering al jaren geleden had moeten ombuigen.

  Naar aanleiding van gespreken die ik met directe adviseurs van de president gevoerd heb in eind 2011 en begin 2012 en hun voorstellen was voor mij duidelijk dat de president in een sprookjes paradijs geloofde en niemand van zijn adviseurs de intentie had om hem uit zijn droom wereld te halen. De kruik gaat net zo lang te water dan dat hij barst.

  @ Wiep ding
  Ik lik de kont van Rutte niet. Lees eens goed. Rutte maakt ook mooie praatjes en verkoop KNOLLEN voor CITROENEN aan de burgers. Echter hij komt wel verantwoording afleggen en je kunt zien hoe ongeloofwaardig het volk en de kiezers (zelfs zij eigen partij) hem vinden.
  Rutte is niet meer dan een intelligente vorm van Bouterse


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES