Sociaal aspect rode draad tijdens debat zonder president

13

PARAMARIBO, 10 sep – Het sociale aspect van zaken. Dit was de rode draad door betogen van parlementariërs voor en contra de aanpassingsmaatregelen van de regering Bouterse – Adhin. Fractieleiders uitten hun bezorgdheid over de gevolgen voor grote groepen in de samenleving. President Desiré Bouterse was er niet bij.

Net zoals bij zovele parlementaire debatten tijdens zijn vorige kabinet, blonk het staatshoofd uit in afwezigheid. Vanuit de oppositie werd stevige kritiek geuit op dit onderdeel van het presidentiële optreden. Dat de volkspresident het niet nodig vond de debatten over economische aanpassingen en sociale noden bij te wonen, werd hem hoogst kwalijk genomen. Het is immers het staatshoofd dat initieert en dirigeert.

De indruk is dat Bouterse het debat ontwijkt en niet geconfronteerd wil worden met de gevolgen van zijn daden. “Er worden verhogende maatregelen genomen, waar het arme volk dat niet kan betalen. Wij zijn hier bij elkaar om te praten over de te nemen maatregelen door de regering. Hoe serieus moeten wij deze vergadering nemen? Wij willen de president zien, zoals het ook hoort”, zei Ronnie Brunswijk (Abop).

13 REACTIES

 1. Was allang voorspeld dat de grote lafaard zou schitteren doorafwezigheid, doordat deze moordenaar geen verantwoording wenst af te leggen, en die domme parlementariěrs en domme volk, treden niet daar tegenop, en laten dit telkens gebeuren.


  Maak melding

 2. ik herhaal nogmaals dat die drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar een laffe zwerfhond is. Een zielig, miezerig, eng en laf, bejaard en dementerend mietje DESIRE DELANO BOUTERSE.


  Maak melding

 3. Ronnie Brunswijk, wilt ook een pijpje mee roken. De man dat letterlijk met geld strooit praat over arme mensen. Jouw beurt volgt nog, even geduld. Amnestie is jou verleend door de frontregering maar we hebben jou niet vergeten en vergeven.

  Wat verwacht men van de president, dat hij moet komen luisteren naar een stelletje waterhoofden van de oppositie te vertellen hebben. Die man heeft belangrijke zaken te doen dan te luisteren naar loslopende japi`s. geluiden.

  Niks wordt terug gedraaid dit komt later het volk ten goede. Maar die japi`s willen scoren en de gelegenheid wordt hen niet geboden. Vijf jaren lang hebben deze onder een amandelboom gezeten en de gemeenschapsgeld opgevreten zonder een vin te verzetten.

  OPGERUIMD STAAT NETJES
  Weg met die loslopende Apen van Roy Horp rondom de amandelboom .


  Maak melding

 4. Deze president minacht de assemblee en het volk van Suriname, neemt nooit verantwoordelijkheid voor zijn daden en geeft het armlastige volk ook nog een schop na door zijn dochter tegen een ministerssalaris te benoemen in een functie die ze niet aankan.


  Maak melding

 5. Door niet aanwezig te zijn op deze vergadering, geeft de president te kennen dat hij de oppositie, de coalitie, het hele volk, inclusief zijn paarse aanhang tot in de diepste krochten van zijn ziel minacht.


  Maak melding

 6. Wat zingt Bouterse ook al weer ?

  Als je b/*- wil chillen is ’t geen probleem, dan ga ik erheen
  Ik kom niet alleen want ik heb drank en drugs
  Ik heb drank en drugs
  Als je b/*- wil chillen is ’t geen probleem, dan ga ik erheen
  Ik kom niet alleen want ik heb drank en drugs
  Ik heb drank en drugs

  Whahaaaa ….. vindt je het gek dat Bouterse debatten laat skippen. De man is een incompetente paasei.


  Maak melding

 7. Bouterse is de kapitein van een zinkend schip.

  Alleen zit Bouterse als eerste in de reddingsboot.

  Laffer dan deze Surinaamse president bestaat noet.


  Maak melding

 8. @Henk Molenaar, Bouterse is niet eens in staat om een reddingsboot te betalen (op kosten van de staat). Het uitbetalen van salarissen voor de komende maanden wordt een uitdaging. Suriname zit zwaar in de problemen.


  Maak melding

 9. Dit kan alleen in ons land.
  Het sociaal aspect is het belangrijkste thema van de regering Bouterse II !!!
  Bij zo’n debat hoort de aanvoerder van de huidige regering aanwezig te zijn, zoals in ieder ander land gebeurt.
  Ik denk overigens, dat men hem heeft ingefluisterd, dat hij beter niet kon komen.
  De man heeft al ellende genoeg veroorzaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.