Peggy Bouterse raadsadviseur Surinaamse president

67
Peggy Bouterse raadsadviseur Surinaamse president

PARAMARIBO, 9 sep – Peggy Bouterse is benoemd tot raadsadviseur van haar vader, president Desiré Bouterse. De twee en veertigjarige Bouterse krijgt “de verantwoordelijkheid voor de interne organisatie van het Kabinet van de President.” Het betreft een proces van verjonging.

Dit meldt het Kabinet van de President. “Met deze gefaseerde verjonging van kader speelt de president binnen zijn eigen gelederen in op zijn uiteengezette visie dat jongeren kansen geboden moeten worden om zich te ontwikkelen”, wordt aangegeven in een persbericht. Het proces houdt niet bij de benoeming van Bouterse’s dochter op. Op meerdere onderdelen van het Kabinet worden jonge professionals geplaatst.

Het is een bewuste keus. “Met deze gefaseerde verjonging van kader speelt de president binnen zijn eigen gelederen in op zijn uiteengezette visie dat jongeren kansen geboden moeten worden om zich te ontwikkelen.”

Peggy Bouterse heeft internationale relaties gestudeerd aan de universiteit van Brasilia en heeft als diplomaat gewerkt op de ambassade in Brussel. Ze was vestigingsmanager van een Albert Heijn in Barendrecht en vestigingsmanager bij de Makro in Wateringen.

67 REACTIES

 1. Als zijn zoon nu op dit ogenblik geen gratis logies genoot in de VS, zou hij die zeker benoemd hebben tot de minister van defensie. Internationale relaties zou haar dochter gestudeerd hebben. Zegt mij geen moer. Heeft ze een universitair graad behaald???? Een corrupt president die persisteert in het corrupte. Het regelen en situeren van zijn eigen familieleden. Het mismanagement en grote graaien wordt gecontinueerd en gepersisteerd. Hoe zit het met die andere criminele stiefzoon of pleegzoon? is die inmiddels ook al ingebed in het kabinet Bouterse??


  Maak melding

 2. En ik die dacht dat we zouden bezuinigen, het accomoderen van borrelvrienden en familie gaat gestaag verder.
  Soildair met wie??
  We kaan voor nog 5, ik hoop dat de ogen worden geopend.


  Maak melding

 3. Achtergrond informatie m.b.t. de benoeming van Peggy Bouterse. The right woman on the right place. Stelletje nietsnutters! Durf niet uit jaloezie commentaar te leveren.

  Bouterse-Bilkerdijk heeft naast een studie internationale relaties aan de universiteit van Brazilië en diplomatieke ervaring op de ambassade in Brussel, ook ruim veertien jaar ervaring opgedaan als senior manager bij grote Nederlandse concerns zoals Ahold en Makro. In het persbericht wordt verder meegedeeld dat haar specialiteiten op het gebied van verandermanagement en marktgerichte concepten haar het predicaat powerlady opleverde binnen de business clubs van Zuid-Nederland. “Dezelfde capaciteiten zullen nu in Suriname worden ingezet om vorm te geven aan het reorganiseren van het Kabinet en het verdiepen van Surinames internationale relaties.”


  Maak melding

 4. Ze was vestigingsmanager van een albert heijn in barendrecht en vestigingsmanager bij de Makro in Wateringen.

  topfuncties bij Ahold en makro, please.
  Dat is hetzelfde omhoog praten van functies als een schoonmaakster een interieurverzorgster noemen en een vuilnisman sanitation engineer.


  Maak melding

 5. Het is een TERECHTE bewuste keus. Hihi. Er wordt hard gewerkt aan het komend dictatorial paars wanbeleid, waar net zoals in vele dictaturen, familieleden en vrienden de dictatuur verder zullen uitbreiden, ook na het heengaan van de dictator. Hihihi. Na soso k..e go kong gi alla oliedomme paarse anhangers. Wacht maar af, het komt nooit meer goed in verworden Suribabwe. Maar toch is er een lichtpuntje. Gelukkig dat de Voorzienigheid ervoor heeft gezorgd dat misdadiger Dino is opgesloten, vanwege zijn misdaden, anders was hij het geworden. Kondre klarie, didibri bari……wie niet meewerkt aan mijn land, mijn Suribabwe helpt opbouwen, zal net als in vele dictaturen worden afgestraft. Devils cel is niets in vergelijking wat zal komen voor allen die de paarse dictator niet eren en aanbidden. Terecht, na soso lobi baas paarse ka aan kommer en kwel. Hahaha. Zevenmalen erger krijgt het volk eindelijk de lijder en lijdsman die het verdiend. Klagen heeft geen zin meer. Hahahaha. Men verdiend de paarse dictatuur die met deze stap is ingezet.


  Maak melding

 6. Eigen dochter accomoderen met een flutfunctie tegen een ministerssalaris en de rest van Suriname moet bloeden omdat er geen geld is. Wat een minachting voor het volk. Hopelijk hebben ze de ballen om de straat op te gaan om deze dictator te verjagen die zoveel minachting toont voor het volk.


  Maak melding

 7. Weer een famillielid uit de beruchte famillie Bouterse die een bepaalde positie heeft gekregen om straks haar vader, die op zijn retour is, te kunnen opvolgen, net als die zoon van Dino Bouterse, Walther Bouterse naar voren geschoven wordt voor bepaalde functies, wanneer zal dit volk een keer gaan afrekenen met deze famillie Bouterse, ze hebben tot nu toe alleen maar ellende gebracht.


  Maak melding

 8. Arm Suriname:

  De dochter van DDB gaat het honorarium van een minister toucheren als RAAD- ADVISEUR. Op SCHAAMTELOZE WIJZE laat DDB zien hoe hij zijn NAASTEN BELOOND.

  DDB heeft KA met het Surinaamse Volk dat flink zal moeten betalen voor Water en Stroom.

  Ik heb al eerder aangehaald dat DDB niet van Suriname houdt maar slechts van Ramon, FAMILY and FRIENDS.

  Er zal DRASTISCH BEZUINIGD moeten worden maar deze man gaat maar door met SCHAAMTELOOS BELONEN van zijn mensen. Op deze manier is het land dan ook ARMLASTIG geworden.

  IK HAAT DEZE MAN ECHT INTENS: DEZE MAN GAAT HET LAND TE GRONDE RICHTEN.

  DDB IS EEN HEEL SLECHT MENS; IK WENS DAN OOK HET ALLERSLECHTSTE VOOR DEZE IDIOOT.

  DE DAG DAT DEZE SMEERLAP CREPEERT, GA IK DANSEN VAN BLIJDSCHAP!!


  Maak melding

 9. WIJS zou zijn het grotendeels opheffen van het Kabinet
  van de president en het VERMINDEREN van het
  budget van dit monstrum met ruim 60 % !!

  Indien ministeries en ministers GOED funktioneren
  heeft de president geen overbemand Kabinet
  president nodig ! Dat is gewoon geldverspilling !

  De dubbele bestuurslaag, raad van ministers met
  daarnaast overtollig bemand Kabinet van de
  president, leidde tot EINDSTAND :
  ZES MILJARD TEKORT !

  Verjonging is gewenst, plaats dan direct
  DESKUNDIGEN, die weet hebben van
  management van overheidsdiensten, die
  deskundig zijn op staatsrechtelijk gebied,
  die deskundig zijn in wet- en regelgeving van
  Sranang, en die genoeg kennis hebben van
  Mensenrechten en Grondrechten !
  Helaas heeft de dochter van de president
  GEEN van deze kwalificaties !

  PS : U kent de benoeming nog van de
  ZEER DESKUNDIGE Dino tot HOOFD
  CTU !
  Hoofd terrorismebestrijding die later ZELF
  terrorist bleek te zijn !
  Ook deze keer geen transparante werving, laat
  staan sollicitatieprocedure !

  Terwijl het Volk slaapt is de DICTATUUR reeds
  “IN PLACE ! ”

  NEKS NO FOUT , MORO HEBI NANGA KUNU O DORO !


  Maak melding

 10. zo is dat en wie kan nu zijn bek open maken..

  z.a. eerder al gezegd, is dit een familie,vrienden,kennissen,maties bende bij elkaar net z.a. bij de s.l.m.alleen vrienden,maties families gaan voor..

  ,de rest kan letterlijk dood vallen….

  het dombo volk kan letterlijk de pot op..

  broek riem nog strakker vast maken

  n d p zet hem op ,,het volk staat achter jouw..


  Maak melding

 11. “The best woman for the job”

  Bouterse in nu echt van de pot gerukt.

  Al zijn familie leden op een duur betaalde job en het creperende volk vragen om een solidariteits- offer>>>>>?????


  Maak melding

 12. Wat doet een vestigingmanager allemaal?

  ‘Eindverantwoordelijke voor een winkel. In de eerste plaats verantwoordelijk voor de tevredenheid van de klanten en de medewerkers die worden aangetuurd. Daarnaast voor de omzet, de loonkosten, de werving en andere p&o-activiteiten. Met managers van andere vestigingen af en toe overleg voeren.Via Albert Heijn opleidingen volgen op het gebied van leidinggeven en het maken van een sterk winkelteam.’ Bruto loon €3310,= p/mnd

  Nou noem ik dit dus geen topfunctie bekleden. Inderdaad Bouterse Dynasty in Su.


  Maak melding

 13. Peggy Bouterse zal Kabinet President reorganiseren (starnieuws) lees ik en dan denk ik:
  HOELANG WIL DE SURINAAMSE SAMENLEVING ZICH NOG LATEN BELEDIGEN EN VERNEDEREN?
  Kabinet is net gestart of Peggy B moet het kabinet gaan reorganiseren. Wat is dit nou voor flauwekul. Zijn de nieuwe mensen onbekwaam, of zijn ze nu door hun houdbaarheidsdatum heen? Wie helpt om dit verklaren?
  Dan lees ik weer dat meneer Roy Ristie vanuit Nederland (D66) vindt dat het de-kolonisatieproces nog niet voltooid is en dat e.e.a. met instemming van de surinaamse regering moet gebeuren. Beste Roy men had na 25 november 1975 in goed overleg15 jaren uitgetrokken voor de de-kolonisatie en we zijn nu 40 jaren verder. Gaan we ook drie honderd jaren nodig hebben om uitgeparasiteerd te zijn. Kom naar Suriname. ze hebben je hier nodig want je weet het allemaal zo goed.
  We willen hier als NDP allemaal alles op eigen kracht doen, met eigen inzichten en eigen mensen. Dus staan we nergens.
  Dat is de werkelijkheid en dat moet je als eerste willen inzien en daarna komt de rest.
  Als het zo doorgaat worden de DNA vergaderingen verplaatst naar Broko Baka en iedereen vindt het goed.
  Kijk Nederland is klaar met Suriname. Er zijn nog zoveel andere landen om mee verder te gaan voor Nederland.
  En vergeet niet dat het DDB is die niet met Nederland wilde optrekken.
  O ja en begrippen als Open, Eerlijk, Transparant en zo kennen we hier niet in Suriname. Dus dat maakt de situatie alleen maar onnodig complex. Dus ook hier stoppen met prostitueren (is doen als of)


  Maak melding

 14. RobG
  Achtergrond informatie m.b.t. de benoeming van Peggy Bouterse. The right woman on the right place. Stelletje nietsnutters! Durf niet uit jaloezie commentaar te leveren.

  Hoe ver zit jij eigenlijk in het achterwerk van jou baas. Dino op de loonlijst, de First Lady op de loonlijst en nu ook de dochter op de loonlijst

  Heeft Bouterse dan geen enkel schaamtegevoel om weet hij dat het Surinaamse volk toch te laf is om te protesteren.

  Ik denk beiden.


  Maak melding

 15. Sommige mensen zijn net zombies. Zelfs als Bouterse op hun hoofd lusbere schijt smeren ze het in en zweren zij dat het geparfumeerde vaseline is. Kijk maar naar Robg, in zijn ogen is alles wat Bouterse doet goed. Je zou denken dat hij alleen een beetje licht ziet wanneer Bouterse zijn grote behoefte moet doen. Erg hoor.


  Maak melding

 16. -De afgelopen 5 jaar heeft deze regering 23 miljard aan inkomsten ontvangen. Waar is al dat geld nou gebleven????

  -Waar zijn al die andere adviseurs van Bouterse???Abrahams, Wijdenbosch en noem maar op!!!

  Suriname gaat gewoon naar de afgrond.


  Maak melding

 17. Mensen. Vestigingsmanager is een mbo functie. We weten dat de bouterses niet booksmart zijn dus vraag ik me af wat zij in Brazilië heeft gedaan.
  Met andere woorden: het kabinet van de president van Suriname heeft genoeg aan een vestigingsmanagrr van mbo niveau. Maar hoe kan het ook anders? President heeft net mulo gehaald, dus hoger ligt de lat dan ook echt niet.


  Maak melding

 18. Nu weten we tenminste dat onze solidariteitsbijdrage bij een arme, zielige familie, die het geld echt heel hard nodig heeft, terecht komt. Stel je voor dat de dochter van Bouterse minder zou verdienen dan een minister, dat zou deze, de afgelopen vijf jaar al onder de armoedegrens levende familie, de komende vijf jaar, zeker niet overleven.


  Maak melding

 19. beste RobG
  Hoezo de beste vrouw op de beste plaats.
  Universiteit van Brasilia “internationale betrekkingen” volgens mij gaan alle medewerkers van Surinaamse ambassades daar een cursusje doen hoe ze met mes en voor moeten eten en titulatuur. Heeft ze een diploma/Bul BSc om MSc of MoA of PhD. of een certificaat dat ze geweest is op een bepaalde datum.
  Ambassade Brussel: ?? Manager bezemkast.
  Topbanen bij Ahold en Makro met haar naam no way. Filiaal manager ergens in Barendrecht en Wateringen of All places. Dat is net iets meer als chef kassa.

  Dit soort wanhoops daden geeft aan dat Baas Bouterse door zijn vertrouwelingen heen raakt en probeert aan dynastie vorming te gaan doen.
  van der San heeft niet voor niets aangegeven dat hij weg gaat.
  Hoewel ik de reacties van van der San wel eens ludiek vond is dat allicht iemand die in de juiste kaders zijn mening wet te ordenen en feiten presenteert.
  Zo meteen komt er een operette luitenant kolonel met veel lintjes en nul bestuurlijke ervaring als Chef staf opereren.
  Ongetwijfeld heel slim de man maar volkomen fout. Militairen zijn qua denken en handelen namelijk niet flexibel maar handelen op basis van commando structuren en niet op basis van argumenten.

  Het einde is nabij. Het fort Bouterse wordt ingericht.


  Maak melding

 20. Ik vind dit een niet al te slimme zet ofwel een handige manier van doen, van Bouterse. Dat hij bezuinigingen doorvoert en tarieven instelt voor water en energie (stroom), is allemaal prima. Maar daarom heeft het volk jou gekozen tot President, om te doen wat gedaan moet worden, kortom om ‘BELEID’ te voeren.

  Het BELEID, dan bedoel ik het ‘DAADWERKELIJKE BELEID’ van een land dient TRANSPARANT te zijn en dient los te staan van elke vorm van NEPOTISME of enige schijn daartoe.

  Ik gun zijn dochter al het goede maar niet in een dergelijke functie.

  Een land is namelijk geen FAMILIEBEDRIJF, dus hoort Bouterse goed na te gaan welke indruk er politiek gezien, hierdoor wordt gecreëerd.

  Deze benoeming dient te worden teruggedraaid. Het is totaal niet een VOORBEELDIG MODEL, POLITIEK gezien, temeer waar Bouterse het over VERJONGING heeft.

  Zo’n ‘AANPAK’ maakt mensen psychologisch MONDDOOD en SCHUW en mag DERHALVE niet worden geïmplementeerd.

  Het brengt Suriname naar AF en VERSTOORD de verdere ONTWIKKELING van het VOLK, in het bijzonder van de JONGEREN.

  Het is nogmaals een ZEER ZWAKKE en ONDOORDACHTE MANOEUVRE van Bouterse en heeft alles weg van NEPOTISME dan wel FAMILIE-BEGUNSTIGING.

  Dit is mijlen ver weg van een “MODERN en INZICHTELIJK BELEID” welke elke REGERING, in dit geval de SURINAAMSE REGERING behoort na te streven.

  In veel gevallen ondersteun ik Bouterse’s INITIATIEVEN, maar in dit geval TOTAAL NIET.

  Bouterse behoort deze benoeming te HERZIEN ofwel te CORRIGEREN!

  Zelfs “HET BESTE PAARD STRUIKELT WELEENS”!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 21. Hihihi, RobG wat dacht je van de aller, aller allerbeste
  gevangene Dino de jackpot liefhebber.

  Accepteren de Surinamers familiebedrijf Firma Martel en
  Moord Bouterse?

  Weg met deze bloedzuigers.


  Maak melding

 22. Peggy Bouterse heeft topfuncties bekleed bij Ahold en Makro in Nederland, of dit waar is mogen alleen Joost en peggy weten.
  Mocht het wel zo zijn dan gaat Suriname heel snel in de uitverkoop want Ahold en Makro doen alleen maar aan uitverkoop.


  Maak melding

 23. Arm Suriname:

  Meriba, de pleegzoon van DDB, baadt LETTERLIJK IN WEELDE. Op Mamjo zijn er filmpjes van de familie
  Bouterse te zien:

  Meisjes die in Parijs hun inkopen doen terwijl het volk prijsverhogingen door de strot geduwd krijgt van DDB.

  De buikriem dient strakker worden aangehaald terwijl deze BEESTEN hun hele leven lang FEEST zullen blijven vieren.

  Kijk maar naar het MINISTERIEEL SALARIS wat Peggy toegeschoven heeft gekregen van haar MOORDDADIGE/CORRUPTE vader.

  De zonen van OBIAMANG, DE PRESIDENT VAN GUINEE laten het ook BREED HANGEN.

  Het verbaast mij niets dat DDB en deze OBIAMANG de BESTE MAATJES zijn!!!

  IK VERVLOEK HET BEEST DDB.


  Maak melding

 24. De aanpassingen in fase toepassen (We kunnen op dit moment niet in fase praten) dan kunnen we de tent sluiten.
  Wanneer komen we klaar en voordat men denkt zijn we beland in een andere prijs verhoging. Je blijft maar aan de gang met aanpassingen..

  In feite is dit de schuld van de regering ze hebben te lang gedraald met het aanpassen van de kosten verhogingen, dit moet elk jaar of om de zes maanden plaats vinden. Dan
  wordt er geen achterstand gecreëerd.

  Het volk heeft goeie voorlichting nodig, want De
  wereld zit niet te wachten op Suriname de tijd draait door.

  Wat zo zielig Is is dat de oppositie misbruikt maakt van de situatie om het volk dom te houden met valse berichten. Terwijl men weet dat dit een must is. Bouterse had dit ook uitgespookt met de regering Venetiaan om te eisen van
  de regering dat de prijzen op benzine terug gedraaid moet worden! Nu zit zijn regering met dezelfde problemen opgescheept.

  Het zou ook goed zijn als de president Bekent maakt hoe
  hij aan zijn rijkdom is gekomen. En de vele benoemingen van gezinsleden; vrienden en kennissen. Dit werkt op een zeer negatieve wijze op de burgerij, en vinden dat
  de president op solo tour is.

  Foto`s hebben ook aangetood dat de leider oververmoeid is
  en na jaren onder fysieke druk te hebben gestaan is het raadzaam om een fysioloog/psychiater te bezoeken voor de
  nodige controle.De president heeft rust nodig.


  Maak melding

 25. We gaan nog voor 5 famillieleden op de hoogste posities, en oneindig shoppen, want het geld kan niet op, zolang het arme volk maar hun broekriem blijven aantrekken, dat is de slogan van deze schaamteloze criminele famillie Bouterse.


  Maak melding

 26. Het wordt steeds gekker in Su : Mister DDB laat zijn kinderen niet in de steek, zoals een goede vader betaamt.
  En daarmee is er niks mee aan de hand, het volk krijgt wat ze verdienen; dus ze moeten niet lullen gewoon smond houden !!! Lang leve de Press en de NDP.


  Maak melding

 27. Het domme volk van su krijgt wat ze wilden hebben. Deze man gaat jullie levend begraven en zijn familie gaat boven op jullie pissen en schijten. Ze zullen lachen hoe dom het surinaamse volk is. Goed voor jullie!


  Maak melding

 28. Oh sang dati! Wé dati wani taki dati den Bouta na soso skoro sma. Logisch want zo’n positie bereik je echt niet door spieken alleen mensen!

  De verdiensten van Peggy Bouterse ontkrachten hiermee dus nogmaals vele beschimpende uitspraken van tegenstanders dat het de Paarse partij aan KADER ontbreekt. Nonsens dus!

  De ‘koni kabesa’ zit dus bij de Bouta’s in de familie aangezien ik uit ervaring weet dat studiedruk bij stadse mensen taboe is en dat geschoold zijn dus staat voor superslim zijn vanwege de puur eigen wil en kracht i.p.v. studiedruk uitgeoefend door familie. (zulke dingen kunnen best meer gewaardeerd worden in de stadsmensen omdat ze ondanks alle verleidingen het toch nog ver weten te schoppen. We moeten met z’n allen daarbij stilstaan).

  Hier zien we ook duidelijk dat je het van je familie moet hebben als je overgeleverd lijkt te zijn aan kwaadwillenden. Goede keus dus qua skills en nog veel meer. Wé da na now fejanti fu Bouta sa njang deng niri!


  Maak melding

 29. @RobG, hoezo de beste vrouw op de beste plaats ?

  Mevr. Bouterse schijnt topfuncties gehad te hebben bij Ahold en de Makro. Ik weet niet wat je onder topfuncties verstaat maar op internet kom ik een gedeelte van haar trackrecord tegen.

  Functie: vestigingmanager
  Wg: Makro
  Plaats: Barendrecht

  Functie: bedrijfsleider
  Wg: Albert Heijn
  Plaats: Barendrecht

  Met een management traineeship kunnen de meeste mensen met een HBO diploma één van deze functies uit oefenen. Dit is geen hogere wiskunde. Een vestigingsmanager of een bedrijfsleider is gewoon een meewerkend voorman of vrouw. Dus vakkenvullen komt bekend voor bij mevr. Bouterse. Topfuncties ???

  Jaarlijks publiceert het magazine zijn zogenoemde World University Rankings, een mondiale top 200 van universiteiten. De universiteit van Brasilia staat daar niet eens tussen. Ook dat zegt iets. We weten niet eens of mevr. Bouterse een graad of certificaten heeft gehaald.

  RobG, ik kom tot conclusie dat mevr. Bouterse niet gekwalificeerd is om raadsadviseur te worden. En jij weet dat ook. In de bijbel van de president komen 3 zaken duidelijk naar voren.1) Ramon, 2) Family, 3) Friends

  Have a nice day


  Maak melding

 30. Bouterse; de eerste echte Volkspresident van Suriname ontpopt zich steeds meer tot de eerste Zonnekoning van Suriname. Volkspresidenten hangen -heel bescheiden- een sjerp i.p.v. een vergulde keten om hun nek, Zonnekoningen krijgen op den duur, van het volk, de stalen bijl van een guillotine in hun nek.


  Maak melding

 31. @Jojo,
  men moet het stinkdier ook bij zijn naam kunnen noemen. Denk jij dat President Obama een republikein van de “tea party” op zijn kabinet zal aanstellen als zijn persoonlijk adviseur/secretaris in nationale en internationale zaken?Je moet wel knetter zijn om een dergelijke functie aan een van je grootste tegenstanders te geven. Het is me sinds jaar en dag niet ontgaan dat het bij de tegenstanders van de regering in Suriname aan realiteitszin ontbreekt.

  Peggy Bouterse heeft haar sporen verdiend in het Nederlandse bedrijfsleven.Met haar Braziliaanse scholing heeft ze het toch voor mekaar gekregen om diverse profit en non-profit management functies in Nederland te bekleden. Hierover moet men echt niet lichtzinnig over denken omdat we de keiharde Nederlandse realiteit kennen.Niet iedereen krijgt de kans om in dit soort functies te komen. Je moet uitblinken.ZO IS HET EN NIET ANDERS.


  Maak melding

 32. Hahaha
  Dino (zijn lieve zoon) was toch ook the right man for the job.
  We weten hoe het met die clown is afgelopen.
  Na Dino hebben we Peggy.
  Nepotisme roepen we allemaal. Maar dat is toch synoniem aan Suriname?


  Maak melding

 33. dus het kabinet van de president is nu echt niet meer dan een veredelde supermarkt?

  wie gelooft dit? oh ja, robg copy paste de wervingstekst van peggy. zij is een power lady.

  dit land wil geen investeerders trekken, maar nog meer boeven en andere schurken.


  Maak melding

 34. Beste mensen,
  Dingen gebeuren nooit zomaar. Peggy is eerder naar Su gekomen om de bedrijven (belangen) van Dino B te behartigen.
  Verder is uit zeer betrouwbare bron gekomen dat DDB het niet lang meer gaat maken. hij is volledig gesloopt door gebruik van bepaalde genotsmiddelen. En heel misschien heeft hij mogelijk ook last van zijn geweten (als hij die heeft)
  In een Clancultuur is het heel normaal om dan de zaken voor te bereiden voor de opvolging.
  Probleem is nu dat na DDB er bij de NDP een hele tijd niks komt dus zal een andere groep het land weer overnemen.
  Die groep heeft op haar beurt wel de mogelijkheden om van buiten hulp te verkrijgen op elk gewenst gebied.
  Een uitdaging is wel het leger dat voor bijna 100% bestaat uit mensen van een bepaalde afkomst.
  Want 1 ding is wel duidelijk. Van binnenuit gaat het allemaal niet lopen in Su.
  We maken dagelijks mee hoe zgn hoog opgeleide en gekwalificeerde mensen als eerste hun eigen zakken vullen.
  Dus is het bidden en hopen op een snelle verlossing / bevrijding van het land.


  Maak melding

 35. JAJAH,

  ik weet niets van de werking van de overheid,m
  niets van Surinaamse staatsinrichting, bestuursrecht
  of staatsrecht,

  heb geen ervaring met werken bij een overheid,
  weet niets van Grondwet en mensenrechten,

  weet niet dat er een MEGA-staatsschuld is gecreeerd
  van ruim Zes Miljard,

  weet niet dat er nog geen CENT is bezuinigd en dat
  de ondersteuning van de SRD zowat ONMOGELIJK
  is geworden,

  weet niet dat Massamoordenaars vrij spel hebben
  gekregen in Sranang omdat STRAFFELOOSHEID
  voor dat delict tot BELEID is verheven,

  weet niet dat corruptie niet SELECTIEF kan worden bestreden,
  selectief anti-corruptiebeleid faalt ALTIJD,

  weet niet dat zonder REDEN en ZONDER
  BERECHTING VERMOORDDE ONSCHULDIGE
  en ONGEWAPENDE landgenoten, familie en
  nabestaanden hebben die ook moeten leven en
  dat die landgenoten ook MENSENRECHTEN
  hebben,

  weet niet dat de DICTATUUR ons land Sranang GEEN Ontwikkeling en GEEN Welvaart kan en zal brengen !!!

  PS : Ook oom GILMORE heeft een MEGA-WERELD-
  Salaris als governor Centrale Bank Suriname, de
  beste van de beste kandidaat,
  EINDSTAND : Staatsschuld van RUIM ZES MILJARD !


  Maak melding

 36. Met gezond verstand kan een mens ook ver komen, maar je kunt toch ook privé adviseur van pappa zijn zonder daar geld voor te hoeven vangen?

  Wat is de reden waarom Peggy Bouterse is teruggekeerd naar Suriname? Huwelijk? Introductie van Albert Heijn in Suriname? Heimwee? Gezondheid vader? Kong baka meisje, me go setie you dja?


  Maak melding

 37. Ba soekoe, ba vinnie, ba tjarie!

  Ik vind jullie net zo laf als je Zonnekoning. Jullie hebben deze man gekozen terwijl je al sind 8 december 1982 weet wie de man is. En nu klagen. Hoe kun je nou een moordenaar vertrouwen?

  Uiteindelijk blijkt dat hij al die jaren de gehele staatskas heeft uitgegeven; ik begrijp niet dat het volk dit niet zag. Nu moet de gewone burger dit betalen en ook nu al zie je dat zijn eigen mensen er met het geld vandoor zullen gaan. Ze worden al aan de poort van de staatskas gepositioneerd. Een minister salaris voor een vakkenvuller, want dat was prinsesje hier in Nederland, laat je niets wijs maken. Er zijn vele anderen die deze functie zouden kunnen vervullen, waarom moet het een prinses van de zonnekoning zijn, die m.i. niet gekwalificeerd is?

  Ik woon al meer dan 40 jaar in Nederland maar vestiging manager bij AH is hier niet bijzonder. Sterker nog, het is een allochtonerbaan, niveau Lbo/Mbo. Als zonnekoningkje zegt dat prinsesje gekwalificeerd is zegt dat genoeg over hem.

  Volk van Suriname: verenig u en ga de straat op totdat de zonnekoning is verdwenen. Jullie worden voor de gek gehouden.


  Maak melding

 38. Die @Srika verschuilt zich al een tijdje angstvallig. Misschien is hij in onderhandeling voor een ministers- of directeurs- of adviseurspost in Suriname. Hij is druk bezig met z’n watrapompoe gedoe.


  Maak melding

 39. snappen jullie het nog niet?ok k vestel hel dan-HET GELD MÖET IN D FAM.BLYVEN.2 fam.zitten met grote containers in frankryk boodschappen tdoen.snappen jullie nu waarom d staatskast leeg is?Dit ïs maar een klein beginnetje.mevr.bouta doet gunsten an d scholen.dat mens komt my nt vtellen dat het geld uit haar portomonee komt.TEREN OP DE ZAKKEN VAN HET VOLK.daar zyn deze jongens goed in.PLEUR OP MET DEZE HYENAAS


  Maak melding

 40. Ze lijkt onze Curasoase Marvelien Wiels wel. De tegenwoordige Gevolmachtigde Minister in Den Haag.
  Die had zogenaamd ook ruime ervaring in reorganisatie en management. Volgens haar c.v. had ze ook een heleboel academische papieren. In werkelijkheid waren het allemaal diplomas gedrukt op wc papier. Je kan dan ook makkelijk raden waar dat papier dan wel goed voor was.
  Ze is nooit vervolgd geworden voor het valselijk vermelden van haar opleiding.


  Maak melding

 41. Een heel passende beschrijving voor het interessant klnkend woord “vestigingsmanager” is “winkelchef” in zijn eenvoud.
  Daarvoor hoef je echt niet academisch geschoold te zijn.
  Vandaar dat ze daarom mischien die functie toegeschoven kreeg?


  Maak melding

 42. Hoe kan in godsnaam een rekkenvuller het kabinet van de president re-organiseren.
  Het overheidsapparaat zit zo complex in elkaar, dat zelfs deskundigen te vaak met de handen in het haar er radeloos van worden.
  Nu beweert de president dat zijn “deskundige” dochter die klus kan oplossen.
  You can fool me once. Don’t think that you can fool me all of the time.


  Maak melding

 43. Jullie kunnen schrijven en denken wat jullie willen, maar de president laat zijn kinderen niet stikken. Zijn dochter bezorgt hij een goede baan, en Dino een langdurig en onbezorgd vakantie in USA, dat kan een heleboel vader hem niet na apen !!!!!
  Zo: en nu jullie weer, dus what els.


  Maak melding

 44. Ik ben zoooo gelukkig boi dat ik niet op paars heb gestemd,
  anders zou ik me zooo dom en gelijk aan een dwijl voelen Want door hun domheid is het heel land failliet. Hahahaha

  En niet dat ze gewaarschuwd waren. Mi moffo bing krong foe taigie ding. Wie niet horen wil moet voelen. gefeliciteerd sranang


  Maak melding

 45. Kennissen en vrienden van Bouta krijgen de beste functies binnen de regering. Hoe zit het met het mongolen familie bedrijf SLM. Het SLM personeel reist maandelijks terwijl de betalende passagier achterblijft.
  wat voor functie krijgt Peggy haar man?


  Maak melding

 46. @ Kamla en de vergulde man.

  Wat voor functie krijgt Peggy”s man ??
  Nou, hij wordt adviseur van Peggy en
  schoonvader betaald hem een vette gage
  iedere maand uit. Ik heb weer de verkeerde
  schoonvader gekozen.


  Maak melding

 47. Zo gaat het in Suriname.Ook al heb je geen verstand van zaken als dochter van de president krijg je een taak in het kabinet van je vader.Vind je het gek dat Suriname op zo een manier nooit vooruit komt.Sital lacht zich rot met die dingen die in Suriname gebeuren.Ook hij zou president van het land willen worden want hij vindt dat hij meer verstand van zaken heeft dan Bouterse.Ze waren allebei Sergeant in het leger van vroeger.


  Maak melding

 48. Wie is dommer Bouta of het volk?
  De meerderheid van het volk heeft erom gevraagd!
  Voor de mensen die voor NDP hebben gestemd: you asked for it!
  Jullie hebben jullie les nooit geleerd vanaf 1980! Maar toch unu wanna mang bakka!!!
  Wel ba suku ba fini ba tjari!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.