Harde aanpak minister van Natuurlijke Hulpbronnen

12

DOE-voorzitter Carl Breevel (l) kan zich helemaal terugvinden in de harde aanpak van zijn partijminister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen in Suriname. Dodson liet zich meteen na zijn aantreden van zijn harde zijde zien. Hij lanceerde een onderzoek naar corruptie bij de Energie Bedrijven Suriname NV en stuurde toppers naar huis.

Hetzelfde gebeurde bij de Geologische Mijnbouwkundige Dienst en verschillende andere diensten en staatsbedrijven onder zijn hoede. Hij is van plan corruptie op alle fronten aan te vechten. Hij staat ook klaar om donderdag uitleg te geven aan De Nationale Assemblee over de verhoging van de water- en stroomtarieven, en de toevoeging van een solidariteitsheffing op de literprijs van brandstof.

12 REACTIES

 1. Goed plan. Het aanpak van corruptie kan soms tot zware weer stand leiden . Want de wereld is corrupt . Moge God je behoeden voor de boze tongen. vloeken van mensen.


  Maak melding

 2. Eindelijk dat er iemand durft dit te doen. Alhoewel, onder goedkeuring van DDB is dit niet mogelijk geweest.
  Ben er blij om maar in gedachten denk ik “één waluw maakt nog geen zomer”.
  We zullen zien en ik wens deze minister het allerbeste toe en spreek de hoop uit dat hij ook de ex ministers en hun vrienden aanpakt o.a. bij OW en bij NHI en RO


  Maak melding

 3. “Jogi: “Bouterse heeft Suriname geruïneerd!”

  “Inderdaad, wroko de fu du. Bouterse moet hetgeen hij in de afgelopen jaren kapot heeft gemaakt, herstellen. Met zijn desastreus beleid heeft Bouterse Suriname geruïneerd!” Dit stelt VHP-assembleelid Mahinder Jogi tegenover Dagblad Suriname. De politicus vindt het frappant dat president Desi Bouterse ondersteuning van het volk vraagt om de economie van het land weer op peil te krijgen, ‘terwijl hij en zijn paarse bende degenen zijn die de economie van het land hebben vernietigd’. Jogi zegt echter twijfels te hebben of het staatshoofd wel in staat zal zijn om dat te doen, omdat hij nog steeds door dezelfde haaien is omsingeld. De VHP’er vindt dat drastisch bezuinigd moet worden met vooral de stroomrekening van dichtbij de SRD 2.5 miljoen, die de overheid maandelijks toegestuurd krijgt. Jogi vindt dat Bouterse daadkracht moet tonen, door handelingen van zijn eigen mensen te onderzoeken en waar nodig te laten bezuinigen. “Praten alleen heeft geen zin. Hij moet het volk met resultaten laten zien. Laat hij zelf bezuinigen. Waarom moet het volk het gelag betalen?”, aldus Jogi.

  En als Bouterse bij de volgende verkiezingen weer een leuk dansje maakt en zegt dat er een Gouden Kerst komt kiezen de Surinamers gewoon weer massaal op hem.

  Wat er mis met Surinamers?


  Maak melding

 4. Wat een grapjas die meneer Breeveld.
  Er zijn 17 ministeries en ministers en als 1 minister toont dat hij ballen toont is hij al als een kind zo blij.

  Me dunkt dat er pas sprake van vreugde, rechtvaardigheid etc. sprake is als er op alle, alle ministeries en kabinet van de president orde op zaken wordt gesteld en alle boeven en niet alleen mensen van Palu, ABOP etc, een onderzoek aan hun broek hebben.

  Wat zal het ambtenaren apparaat lekker opgeshoond worden.


  Maak melding

 5. Ik ben verbaast van het aantal ontheven, ontlaste functionarissen.
  Raar dat het nu de nood aan de man is zo snel kan. Succes toegewenst met het uitmesten.
  Het zal dan wel op alle niveau’s moeten gebeuren en zonder aanziens des persoons ook binnen het kabinet van de President.


  Maak melding

 6. Harde aanpak? Mensen wegsturen is geen kunst. Mensen aannemen ook niet. De kunst is om niet-corrupte capabele mensen op de juiste plaats neer te zetten en een anti-corruptie mentaliteit te creeren over de gehele organisatie, ondersteund door een gedegen beleid.
  Dat is de harde aanpak.


  Maak melding

 7. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het gaat niet lukken en waarom, simpel dan moet men eerst bij opa Abram beginnen met een onderzoek naar cooruptie. Een dubbeldik paarse blinde betonnenmuur is waarop ze zullen stuiten. Ach, zei opa en oma, de zoveelste politicus die zich paars heeft laten verleiden onder het mom van vaderlandsliefde, terwijl na monie nanga magtie na ware bedoeling. Voorlopig a mang nee lees a bijbel leki fa a moes lesi. Ma wel a paarse di di bri bijbel fa a moes overleef. Dictatoriaal Suribabwe is een feit.


  Maak melding

 8. Dodson is niets meer dan een papieren tijger, wat wil hij doen tegen die scallians die bij het stuwmeer liggen, die van die moordenaar en zijn zoontje die vast zit in Amerika zijn.


  Maak melding

 9. Goedkope Dodson. Maar pak dan ook de corruptie op je eigen ministerie aan.
  Onderzoek dan ook de uitgifte concessies in de area of interest in het Merian gebied.


  Maak melding

 10. Dodson is een bliksem afleider. Straks als dit djompo futu spelletje is afgelopen en de balans is opgemaakt zal blijken dat het resultaat van zijn speelronde 0,0 is.


  Maak melding

 11. Breeveld is een sensatie man dus neem ik deze man niet serieus.Er is altijd corruptie in Suriname geweest.Welk politieke partij aan de roer is maakt geen bal uit.Het zijn allemaal zakkenvullers in het land.Straks profiteur ook Breeveld want het gaat altijd om eigenbelang.Dat is mijn mening.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.