Anonieme brief: Surinaamse politiebaas corrupt

17

PARAMARIBO, 8 sep – In een anonieme brief wordt politiebaas Humphrey Tjin Liep Shie beticht van corruptie. Hij zou niet geschikt zijn voor zijn aanstaande topfunctie op het ministerie van Justitie & Politie.

De brief is gericht aan minister Jennifer van Dijk – Silos, die zeer te spreken is over de integriteit van de carrièrediender. Het Korps Politie Suriname stelt intussen een onderzoek in naar de identiteit van de opstellers. “Ik kan niet reageren op anonieme en laffe beschuldigingen. Zo gauw de identiteit van betrokkene bekend is, volgt er een kortgeding. Dit is smaad en laster”, zegt Tjin Liep Shie tegenover de Ware Tijd.

De brief prijkt al enkele dagen op diverse sociale media. “Wij willen de minister erop attenderen een gedegen onderzoek te plegen, alvorens ze Tjin Liep Shie voordraagt als directeur op haar ministerie. Er zijn genoeg gekwalificeerde Surinamers binnen en buiten het korps, die een heel goede job op uw ministerie zouden kunnen doen”, staat in de brief. De corruptie geldt vooral het financieel beheer van projecten.

17 REACTIES

 1. Pot verwijt de Ketel.
  Tjin Liep Shie en Dijk-Silos beiden zijn 1 potje nat.
  Er is geen verchil tussen deze 2.
  Beiden zijn corrupt en behagen een moordenaar.
  Kortom het oude in een nieuwere verpakking.


  Maak melding

 2. Een minister zou in een democratisch, goed geleid land, waarin klokkenluiders beschermd worden, geen aandacht moeten besteden aan anoniem geuite beschuldigingen aan het adres van een politiechef, minister of president. Jammer genoeg is Suriname geen democratisch, goed geleid land, waarin klokkenluiders beschermd worden.


  Maak melding

 3. Je moet er niet aan beginnen om anonieme briefopstellers serieus te nemen. Gooi de brief in de prullenbak en besteed daar geen aandacht aan want dit is: Een laffe daad!

  99,99% kans dat het gaat om jaloezie of een vorm van afrekening! Is er niet een regel dat anonieme brieven en/of beschuldigingen niet in behandeling worden genomen?

  Als je dit toelaat is het hekmvan de dam en kan iedereen een ander ergens van beschuldigen en laster lopen prediken. De anonimiteit van van het pootje van een ander willen lichten zegt meer over degene zelf die de brief heeft geschreven: ronduit ONBETROUWBAAR!


  Maak melding

 4. Ja, hoe zit het nou met dat cameraproject om deze te plaatsen op strategische plekken in de binnenstad.

  Met veel trots en bombarie werd dit project bekendgemaakt t.b.v. veiligheid binnenstad, daarna wat problemen met de bandbreedte en daarna … nooit meer wat van gehoord.

  Gewoon een heel slappe hap deze vent, wel de kleine agent flink aanpakken bij een overtreding maar geen actie ondernemen bij de grote jongens.

  Trouwens, wanneer je die man al ziet bij aanstellingen en of toespraken zie je aan zijn lichaamstaal dat hij twijfelt aan zichzelf en kennelijk bang is zelf opgepakt te worden, zeer onbetrouwbaar persoon valt van zijn gezicht al af te lezen.


  Maak melding

 5. anonieme brief

  Eigenlijk moet dit gezien worden als chantage aan het adres van de minister. Als de persoon goed bezig is hoeft hij toch niks te vrezen.

  Het kan ook zo zijn dat een kameraad wraak wilt nemen met de a.s. benoeming van de Heer Tjin Liep Shie. en daarom zijn/haar naam niet bekend wilt maken.

  DIT ZIJN DE NAWEEËN VAN HET BELIJDT VAN CHAN SANTOKHI.


  Maak melding

 6. -Wat een laffe daad van die persoon. Hij of zij is niet mans genoeg om zijn of haar gezicht te laten zien. Als er bewijzen zijn dan stap je naar de Chef.

  Jaloersheid zal hier zeker een rol spelen gezien meneer Tjin Liep Shie hoog in aanzien staat.
  Hooghart, is dit nu een Surinaamse mentaliteit???


  Maak melding

 7. Als de heer Tjin liep shie corrupt zou zijn, zou hij ook niet de enigste en laatste zijn die corrupt is in Sweet Sranan.
  Het is een hele boevennest daar in Su, soms schaam ik me als ergens bent, en moet vertellen dat ik een srananman bent !
  Wat een K..t zooi man,


  Maak melding

 8. Een jaloerse minnares binnen de gelederen van de politie en vermoedelijk uit het kamp van Nieuwfront/V7 zal achter deze roddel en achterklap campagne zitten. Dit soort laag-bij-de-grond acties kan je alleen verwachten van mensen die niet met een nederlaag om kunnen gaan.


  Maak melding

 9. het was te verwachten maar deze tjin moet stand houden en hij gaat ook stand houden .de mensen die deze man in een kwaad daglicht willen stellen ,laat ze met bewijzen komen .
  het is schering en inslag in suriname om mensen vals te beschuldigen en ze doen het uit jaloezie ,deze politie man heeft meerdere politie ambtenaren op non actief gesteld en dat valt niet in goede aarde bij die bende dus willen ze deze man weg hebben .no no ,het gaat niet gebeuren zoals silos al heeft gezegd ,kom op de proppen met jou bewijzen en geen vies spelletje spelen .


  Maak melding

 10. Sommigen zijn er als de kippen bij om het op te nemen voor het politiebaasje, alsof ze alle ins en outs kennen. Zij behoren tot de neks no fout familie, ze hebben geen ziel en geen eigen mening.


  Maak melding

 11. Dat Tjin Liep Shie corrupt is en iemand dat anoniem via een brief aan de minister laat weten moeten we als rechtgeaarde Surinamers blij om zijn. In het Suriname met een moordenaar als president kun je beter dit soort zaken anoniem kenbaar maken. Desi Bouterse is niet alleen een moordenaar maar tevens de grootste corrupte figuur in Suriname. Ik vraag mij steeds af wanneer iemand in de directe omgeving van Bouterse publiekelijk naar buiten treedt met de vele corrupte handelingen van maffia baas Bouterse.
  Ik hoop dat het niet blijft bij deze zaak betreffende Tjin Liep Shie maar dat nog meer functionarissen(ministers) uit de vorige regering (2010-2015) anoniem naar buiten treden met soortgelijke zaken.
  Feit is dat iedereen die samenwerkt met Bouterse corrupt is, want als je niet corrupt bent werk je niet de corrupteling Bouterse.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.