Sociaal vangnet voor meest behoeftige Surinamers

25
Koopkrachtversterking ambtenaren Suriname niet om vingers aan te branden

PARAMARIBO, 5 sep – Er komt een sociaal vangnet voor de armste groepen in Suriname. Dit zegt vicepresident Ashwin Adhin. Het vangnet moet de zwaarste lasten van de aanpassingsmaatregelen helpen torsen voor de smalste schouders.

Ministeries die meteen te maken hebben met sociale ontwikkeling mogen groepen identificeren. Reeds is contact gemaakt met bepaalde sociale organisaties. “Er zullen meerdere gesprekken volgen. Onze eerste indruk is dat het in één slag misschien te zwaar is aangekomen. Maar wij kunnen de mensen garanderen dat er wel degelijk rekening gehouden is met de sociale groepen”, zegt Adhin tegenover Dagblad Suriname.

Dat de afschaffing van subsidies op drinkwater en energie nodig was, is buiten kijf. “Er is een kostprijs aan zaken om uiteindelijk de diensten en voorzieningen te leveren voor het welzijn waarin we willen leven. Als je goed beleid moet voeren, zijn er risico’s aan verbonden. Dit is dan het risico dat de regering op zich moet nemen in het belang van het volk”, aldus Adhin.

25 REACTIES

 1. Het nieuwe Volkslied van Suriname;

  God WAS ons Suriname Hij VERLIET ons heerlijk land.
  Toen BOUTA en de ZIJNE KWAMEN
  Werd ons land aan de DUIVEL verpand
  STELEN en FRAUDE in GEDACHTEN
  LEUGENS en BEDROG, dat krijgen we
  Al wat SLECHT is te betrachten
  dat geeft ons land WAARDIJ

  Bron: Mamjo


  Maak melding

 2. Vp, waarom wordt niet eerst de corruptie aangepakt u wordt momenteel als kleine jonge van de pres gezien ( de speelbal) ik zou uitkijken laat de paarse bendes z,n rommel zelf opruimen


  Maak melding

 3. Een Stichting oprichten dat wordt gesteund door donatie/levensmiddelellen van particulieren en het bedrijfsleven.

  Heel het binnenland is hulpbehoevend. En er zal
  ook gevraagd moeten worden aan de behoeftigen om een bankrekening te openen.


  Maak melding

 4. Er komt een sociaal vangnet voor de armste groepen in Suriname. Dit zegt vicepresident Ashwin Adhin. Het vangnet moet de zwaarste lasten van de aanpassingsmaatregelen helpen torsen voor de smalste schouders.

  Dan zullen dat circa 50%van de bevolking zijn.
  Is het vangnet, zoals ik het zie, met zulke grote mazen dt zelfs een lawlaw door de mazen zal zwemmen.
  Wedden dat de overheid de drukpers zal aanzetten om deze mensen een vergoeding te geven maar uiteindelijk zij zelf geld moeten meebrengen.


  Maak melding

 5. Ben ik te stom? De vorige directeur van de EBS woont in een prachtig paleis dat hij tijdens zijn ambtsperiode heeft laten bouwen. Ontheven vanwege corruptie. De huidige directeur die wegens verdenking van corruptie op non actief is gezet heeft kortgeleden een lap grond bouwrijp gemaakt om…..???
  De EBS wordt al voor jaar en dag verdacht van zware corruptie.
  Het geld is op! En nu? Nu moet de burger het grote gat dat ontstaan is door mismanagement van twee directeuren, (misschien wel meer!!) en een overheid die aan de kant staat te kijken, gaan vullen om ook de volgende directeur te spekken! De boeven lopen vrij rond met behoud van salaris, ze schamen zich nergens voor en leiden een prinsheerlijk leven!
  Weet je wat? Ik ga solliciteren bij de EBS, misschien geven ze mij ook een brik. De SWM kan de bevolking niet normaal voorzien van water. Wie zich geen hydrofoor kan permitteren kan hele dagdelen niet over water beschikken. Maar de waterprijs wordt zomaar verhoogd zonder dat er ook maar iets verbetert. We zullen zien wie in aanmerking zal komen voor het sociale vangnet. Misschien wel dezelfde mensen die onterecht een kaart konden halen voor vrije geneeskundige behandeling…..


  Maak melding

 6. Dit is geen beleid maar chaos! Moet de regering niet zelf de zwakkeren in de samenleving kunnen identificeren?
  Heeft de regering de hulp daarbij nodig van sociale organisaties? Functioneert de balastingdienst niet?
  Ik vind het beleid erg amateuristisch.


  Maak melding

 7. Beste ashwin, ze hebben die vangnet al. Deze mensen vallen nqmelijk onder de Jos Steeman Shipping regeling. Mede gefinancieerd door de surineds. In deze tempo maakt ook de middenklasse gebruik van de regeling. Lang leve het socialisme.


  Maak melding

 8. Dit is nu de rekening van 5 jaar corruptie en wanbeheer van staatsfinanciën. Dat dit de uitkomst zou zijn, was al in 2010 goed te voorspellen. Kijk maar naar de ellende die Bouterse heeft veroorzaakt in de jaren 80 , begin 90. Toch hebben grote delen van de bevolking de idiote beloften van Bouterse geloofd en deden het weer in 2015.

  Achterlijkheid is bij deze lieden de basis voor hun behoeftig bestaan. Blij zijn met de kraaltjes en spiegeltjes die ze krijgen terwijl baas Bouta en de kliek rond hem ineens mega rijk is. Ze zien het zelf ook maar verbinden daar geen consequenties aan. In de vorige regeerperiode is 14 miljard srd meer uitgegeven dan in de vijf jaar daarvoor. Het grootste deel van de 14 miljard is in de zakken van de Bouta kliek verdwenen. Als abrahams na 3 jaar ministerschap in staat is om 32 mln USD in Staatsolie obligaties te steken dan moet dat reden zijn om de handel en wandel van die man te onderzoeken. Dat hij corrupt is geweest is bevestigd door Caldeira. Maar nee, de pg wordt niet ingeschakeld. Hij staat boven de wet zoals velen rond Bouta waar anderen als Duiker wel worden aangepakt. Als je zo achterlijk bent om dit geboefte weer 5 jaar regeermacht te geven dan geldt:
  ba soekoe, ba veni, ba tjari.
  Eigen schuld dikke bult.

  En moro e kong.
  De vraag is niet of, maar wanneer de waarde van de srd op de zwarte markt omlaag schiet. Als dat gebeurt dan wordt vrijwel de gehele bevolking met een srd inkomen of pensioen behoeftig. Wat wordt dan het vangnet? Dozen uit Nederland net als in de jaren 80/90?
  Met dank aan baas Bouterse.
  Misschien wil hij daarover ook een getuigenis afleggen om uit te leggen dat het niet zijn schuld is.


  Maak melding

 9. Ik denk, dat er zoveel behoeftige Surinamers zijn, dat dit vangnet binnen de korte keren weer wordt ingetrokken, omdat het onbetaalbaar is.
  Meer dan de helft van de Surinaamse bevolking leeft namelijk op of onder de armoedegrens.


  Maak melding

 10. Nog 5 nog 50 nog 500 nog 5000.
  Ik hoor de paarse volgelingen van Jim Jones plots niet meer.
  Na soso lafoe, er waait een andere wind in Su.
  Ma na mi krofaja e takkie neks no fout, je krijgt wat je verdiend


  Maak melding

 11. Zal het de veroorzakers,(baas en zijn paarse onberechte corrupte aanhangers en nieuw geplaatste marionetten ) gelukken? No boi. Kijk maar wat er terecht is gekomen met het gros van de vele paarse armen sinds 2010, velen jeugdigen stemden en aanhangers onder hen stemden wederom oliedom voor vijf jaren paarse kommer en kwel alla jaren tachtig. Sind 1980 is het de duivel en trawanten die Suriname hebben doen verworden tot een corrupte misdaadstaat, waar moordenaars, drugslords, rovers en dieven de macht wederom uitmaken. De misdaadvloek hangt boven geheel verworden Suribabwe. Ook al schreeuwt men het van de daken dat baas en co. een tweede Dubai willen maken van verworden arm Suribabwe, a fout na neks, want paarse oliedomme zombies krijsen vol trots…..we zijn Suribabwanen, baas zijn volk, onze echte lijder en co zijn onze god.


  Maak melding

 12. Hehe,

  De jaren 80 komen terug………laat de jeugd, die niks van de geschiedenis wil weten, en willens en wetens dezelfde charlatans gezet hebben, die Suriname vernietigd hebben, het NU aan den lijve ondervinden…………schaarste,pina, lange rijen, skyhigh prijzen. consumentenkaart,etc.
  Kijken of ze nog gaan roepen…we want B…………
  Time will tell !!!!!


  Maak melding

 13. Ashwin Adhin moet opgroeien. Hij moet leren om een eigen visie te ontwikkelen en een eigen mening uit te dragen en te stoppen met loopjongetje of schoothondje spelen. Door dat laatste komt hij bijzonder ongeloofwaardig over. Zijn verhaal over een sociaal vangnet raakt kant nog wal en kan voor mijn part linea recta naar de prullenbak. Deze man moet ophouden om te proberen met woorden en verhalen het volk te bespelen.


  Maak melding

 14. Beste Ashwin dit ie geen manier om het volk te pakken.Ruim eerst alle njangmakerij op! Je hebt een titel ,maar dat betekent nog niet dat je ook capabel bent om een land te leiden.


  Maak melding

 15. ik ben blij dat de jeugd niks weet van zijn geschiedenis..

  laten ze nog een keer gaan stemmen op deze moordenaar want, dat weten ze ook niet en nog 5 jaar bij tekenen..

  ze wilden niks met Hollend van doen hebben en nu staan ze in de rij op zanderij om een ticket te bemachtigen,want de s l m is nu wel stam vol passagiers blijven bij elke vlucht achter….

  de s r d is al lang en breed gedevalueerd dat hebben ze niet eens in de gaten..

  kijk maar, de prijzen reizen elke dag de pannen uit ,betekent dat de suri money niks waard is daarom betaal je veel meer voor de zelfde goederen maar het geld is de zelfde gebleven en ook je loop is niet om hoog gegaan..

  die kinderbijslag is wel verhoogt van 3 naar 30 en toen naar 50 srd,maar wat kun je mee kopen…

  net als de leden van deze regering toilet papier dus afgedankt..


  Maak melding

 16. Aloha! Hoe ver wil de VP gaan met zijn vangnet. Het land heeft een miljarden schuld. Waaraan wil hij dan beginnen. Ik denk,dat Papie Bouta hem een hint heeft gegeven om de grote broers,zoals China, Brazilie,Cuba, India, Indonesie te benaderen voor hulp.


  Maak melding

 17. Hans,
  In de vorige eeuw hebben wij Surneds enorm veel pakketten verstuurd naar Suriname zonder eisen te stellen. Wij zijn nu tot de conclusie gekomen dat wij niet alleen onze familie hebben geholpen, maar ook die stront regeringen in het zadel hebben gehouden. Dit gaan wij zeker niet meer op die manier doen. Reden: die Surinamers hebben ons in plaats van te bedanken juist flink uitgescholden (zie de oude fora van Waterkant). Ik geef dus niet meer thuis behalve wanneer ik nu een dikke vinger in de Surinaamse bestuurlijke pap krijg. Ik wil straks ook kunnen bepalen wie het land mag regeren. Beste oplossing: aandelen Suriname verkopen. Voor elk pakket naar mijn familieleden gestuurd wil ik een paar aandelen Suriname. Wij gaan nu zeker het recht opeisen om bestuurders van Suriname aan te wijzen. Met andere woorden: wij willen ook stemrecht. Dus aandelen Suriname of stemrecht in ruil voor voedselpakketten. Wij kunnen niet ons hele leven blijven zaaien. Op gegeven moment willen wij ook oogsten.


  Maak melding

 18. Idereen is nu officieel onder curatele gesteld !

  Famirmang GILMORE controllt ALLE GELD
  in opdracht van de pres !

  Moro welzijn e kome !

  PS : 1 plus 1 is in Sranang MIN ZES MILJARD !!!


  Maak melding

 19. Het vangnet komt er, net als de spoorbaan, misschien, maar de ‘movinawan’ (dat zijn vooral paarse Surinamers) moeten er niet op rekenen dat de regering net zo voortvarend tewerk zal gaan als bij de goedkeuring van de amnestiewet, die was binnen twee weken erdoorheen. Het in gereedheid brengen van het vangnet zal zo lang op zich laten wachten dat al die ‘movinawan’ intussen al te pletter gevallen zijn. M.a.w. wanneer de meeste paarse ezels ‘paarssites’vrij verdronken zijn, zal de grote weldoener DiDiBri over 4½ jaar koortsachtig beginnen de put te dempen.


  Maak melding

 20. De komende generatie zal het te laat weten. Onze ouders die vol lof over baas spraken en willens en wetens oliedom voor nog vijf stemden waren en zijn oliedomme stommelingen. geen wonder dat Suribabawe op een lijn gesteld kan worden als Haïti. Ma kut, neks no fout efoe a fout na neks ( stemmen op misdadigers en moordenaars), Tjies oeng mooi mooi beet zal het naklinken in de hoofden van de komende generatie. na onoe dong ma nanga pa beng bribi, didibri. Hulp no e go kong, want na gevolg foe a keuze, men verdiend de paarse kommer en kwel. Soso lafu alla paars dongsma, hihi


  Maak melding

 21. @Henry,
  Je bent in de war man!
  Waar je Suriname hebt geschreven, hoort: Holland te staan.
  Waar je Bouta hebt geschreven, hoort Rutte te staan.
  Tegen Rutte die jou zegt dat jij je ‘In moet vechten’ kun je zeker niet op hè?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.