Bouterse: God danken dat we in Suriname leven

49

PARAMARIBO, 4 sep – “Hoewel we het niet makkelijk hebben, mogen wij God danken dat we hier leven in een paradijs.” Dit zei president Desiré Bouterse bij de beëdiging van de twee nieuwste leden van zijn kabinet. Hij moest denken aan de beelden van het verdronken Syrische jongetje.

Het zou meerdere Surinamers moeten aanzetten tot relativeren. “Het is inderdaad geen makkelijke periode, maar het ware goed als wij Surinamers naar de wereld keken waar we deel van zijn. Laten we kritiek hebben en de beleidsmakers corrigeren, zodat we als land niet daar terecht komen”, betoogde Bouterse. Overigens is hij er heilig van overtuigd dat Suriname zich door de problemen heen weet te slaan.

Dat het moeilijk zou worden, was al verkondigd in de aanloop naar de laatste verkiezingen. Waar het nu op aankomt is vertrouwen en door de pijnlijke maatregelen heen bijten. “De volkspresident gaat nooit dingen doen tegen het volk. We moeten even erop vertrouwen dat we door deze moeilijke periode heenkomen. Het zijn noodzakelijke maatregelen”, aldus Bouterse.

49 REACTIES

 1. de verkiezingsbelofte om het aantal ministeries terug te brengen van 17 naar 14 is nu reeds een mislukking. Wees maar blij dat je in een land als Suriname woont met een pathologische leugenaar als DESIRE DELANO BOUTERSE.
  De financieel / economische afgrond lonkt. Dankzij deze mega/crimineel DESIRE DELANO BOUTERSE en zijn ranzige familie en matties.


  Maak melding

 2. Het grootste probleem is dat elke regering in haar zittingstermijn alles wilt realiseren: wij hebben het gedaan en niet de vorige regering..en wie betaalt de prijs???

  lang termijn denken (volk staat centraal) is een brug te ver.

  Jammer dat Su dit nog niet inziet…in 2020 is de staatskas weer leeg en zitten de sleutel figuren in Equatoriaal-Guinea.


  Maak melding

 3. Moeten we god soms ook nog danken dat we een massamoordenaar en drugscrimineel als president hebben?
  Deze psychopaat en militairfossiel, draait de feiten weer om, nl.hij mag blij zijn dat hij in Suriname leeft, waar ze het niet zo nauw nemen met mensenrechtenschendingen, en grondwetrechtenschendingen en Internationale verdragen, en daardoor nog steeds niet veroordeeld is.


  Maak melding

 4. No ka nanga den 1 disi WIJ LEVEN IN paradijs en A NO YU De gene die t land niet meer uit kan gaan 1 onopgevoede basale dat geen intrinsieke betrouwbaar heb en 1 super demagoog blijk te zijn!!!

  V.H.P. soso lobi en bundel….


  Maak melding

 5. Die GORE PAARSE KLOOTZAK moet God danken dat HIJ in SURINAME president is en niet in GUATEMALA !!!!
  Daar maakt men zoals het hoort, KORTE METTEN met een CORRUPTE en of CRIMINELE president.

  In Suriname, waar het WEMELT van SCHLEMIELEN en TOP SUKKELS, beweert een aanzienlijk deel van de inwoners dat hun president door God gestuurd is.
  Zo een BELACHLIJKE uitspraak zal je volgens mij slechts in SURINAME horen.

  Aan alle Surinamers: zo pak je een corrupte (ex)president aan !!!!!!!
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/31059

  Trevlig helg! CHAVÉZ


  Maak melding

 6. Baas en zijn awari domrie” (een stinkdier-dominee, een valse prediker)

  Navrante Desastreuze Periode

  Charlatans overhaalden 5 maanden geleden vele goedgelovigen, om een vrijbrief voor 5 jaar te bestendigen. Het geschetste beeld met bijbetrekking van God klonk als muziek in de oren. “We gaan voor nog vijf” van de prachtig klinkende Philla, blijkt nu te zijn: “deng boi sceer” van de aantrekkelijk uitziende Jo-ann. “I did it my way” van de jankende Baas, sluit daarom goed aan op “Baas joe mus kwiens deng m…” van zijn geadoreerde Tauwtji.

  Het blijkt dat velen het maar niet afleren en steeds solliciteren naar het zich laten creperen door despoten wie het niets kan deren. Het is een goede beloning voor “tranga yesi, sabi so, nanga takru maniri sma”, tevens voor figuren met een “applaus- en napratenmani”.

  De gedeeltelijk ingevoerde en nog door te drukken “solidariteitsmaatregelen” zullen hun tol op meerdere vlakken eisen. Trouwens, is het uit solidariteit met de staatsboeven, naar wie geen corruptie onderzoek plaatsvindt, zodat zij ongestoord verder kunnen graaien en het “gewone” volk maar opoffert middels het strakker trekken van de buikriem?

  De maatregelen zullen niet alleen direct resulteren in het tekort aan financiën binnen het gezin, maar erger nog ze zullen zorgen voor verdere spanningen tussen gezinsleden en tenslotte leiden tot breuken en trauma’s die zich zullen nestelen in meerdere generaties. In de relationele sfeer zullen meerdere moord partijen plaatsvinden, want velen mannen zullen hun emoties niet de baas kunnen zijn, en hun woede niet kunnen verkroppen als ze te weten komen dat hun levensgezellin seksuele diensten verleent.

  Al is het maar met de “goede bedoeling” om bij te dragen aan de financiële behoefte van het gezin, daar manlief niet in staat is om ondanks meerdere banen en de acceptatie van tjuku voldoende geld op de plank te leggen.

  De toekomstige ochtenden zullen binnen het gezin beginnen met geruzie over: het aan laten van de ventilator of open houden van de kraan, haalt u voor de geest, “na mi moe pai a … faya nanga watra moni”; na de vraag van de moeder om geld voor de huishouding, haalt u voor de geest, “kaha se … paiswa ghodi”; het laat thuiskomen van de puber dochter, die ook een smartphone wil en het voorover heeft om een clip te maken/ het “high” thuiskomen van de zoon die het verslavingsproces instapt, haalt u voor de geest, “mi ne begrijp nanga deng … pikien disi, oeng gwe uit a … oso”! “Fyo fyo en kar kar” zullen hoogtij vieren en het hebben van goede manieren zullen weinigen sieren.

  De basis zal wederom gelegd worden voor verloren generaties. Kijkt u maar uit naar: de vele te ontstaan een ouder gezinnen; het vervallen in de criminaliteit van kinderen; tiener zwangerschap; jongens die zullen “bukken” om wat geld van de grond te “plukken’; tiener junks en drop outs. Ach, maar misschien maakt uw scribent zich onnodig zorgen, moet hij gewoon aannemen: NEKS NO FOUT!

  Wat is uw reactie op de aankomende maatregelen? Zal u de gangbare “Surinaamse slap janus” houding aannemen, omdat “i frede tak Basi sa meki joe ondro feni a sem lot lek den 8 december slachtoffers”?

  P.s “Hier een gedeeltelijke songtekst voor de nachtegaal himself (so he can do it his way/ of met behulp van zijn ex- kandidaat parlementarier “purple bird” in de kabula stijl): Wil je echt meer van mij, stem maar, maar eens zal je beseffen hoe sterk de achteruitgang onder mij is, en let goed op jij krijgt berouw, en je nachten zullen eenzaam zijn, zonder liefde, geld, of toekomst perspectief en in een donker dal yo verdwal!”

  Drs. Frits Lalay


  Maak melding

 7. GEEN WOORDEN MAAR DADEN

  Laten wij niet als twee idioten aankijken, god in jou gedachten koesteren is een stomme lijdensweg. Goden of Geesten zijn voor mensen met een gebrek. Je gelooft in een god of je (bij)gelooft in geesten. God laat eerst de dingen gebeuren en komt later aan dansen als de moraalridder.

  Religie betekent mensen aanzetten tot dorpsidioten om voor de kwakzalvers te zorgen.

  LET OP MIJN WOORDEN MAAR NIET OP MIJN DADEN.


  Maak melding

 8. “De volkspresident gaat nooit dingen doen tegen het volk. We moeten even erop vertrouwen dat we door deze moeilijke periode heenkomen. Het zijn noodzakelijke maatregelen”, aldus Bouterse.
  —————————————————————————————

  Het kwaad is al geschied. Dus de woorden van de volkspresident heeft geen betekenis. De bron van alle ellende heeft weer iets van zich laten horen. Zij die het nog geloven wens ik veel succes. De tijd is aangebroken om z’n eigen braaksel weer te slikken.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 9. ” Dat het moeilijk zou worden, was al verkondigd in de aanloop naar de laatste verkiezingen. Waar het nu op aankomt is vertrouwen en door de pijnlijke maatregelen heen bijten. “De volkspresident gaat nooit dingen doen tegen het volk. We moeten even erop vertrouwen dat we door deze moeilijke periode heenkomen. Het zijn noodzakelijke maatregelen”, aldus Bouterse.”

  Vraag.

  Hoe komt het dat wij het moeilijk hebben nadat die man die zijn pyjama moest uittrekken je, USD 700.000.000 heeft
  achtergelaten. Wat heb je met het geld gedaan, leg verantwoording af aan ons zo als het hoort. Het geld is
  van ons en niet alleen van de ndp-boeven.

  Denk je nu werkelijk dat je met deze praatjes op de Berm
  staat. Wij geloven niet in die praatjes.

  Nog een ding, “De volkspresident gaat nooit dingen doen tegen het volk.” Neen, hij martelt en vermoord ze, en dat
  allemaal van voren op de vlucht.


  Maak melding

 10. Laten we kritiek HEBBEN en de beleidsmakers corrigeren, zodat we als land niet daar terecht komen”, betoogde Bouterse.
  ————————————————————————————-

  Ga voor de spiegel staan en kijk naar jezelf. Ben je op het idee gekomen om zelfkritiek te HEBBEN? Heb je verantwoordong durven af te leggen van de daden die je gepleegd hebt tegenover de rechterlijke macht? Dus begin bij jezelf alvast met kritiek dan ben je goed bezig. Zo niet moet je maar niet balken…

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 11. Deze Mafkees laat nu duidelijk blijken dat hij GESNOVEN heeft met zijn opmerkingen:

  We mogen god dankbaar zijn dat we hier in Suriname in een paradijs leven. Natuurlijk leeft jij als een Koning-Keizer in Suriname.

  2)De volkspresident gaat nooit dingen doen tegen het volk.

  Je lult DDB: Je heb je vriend Ramon heel veel miljoenen USD aan BELASTINGGELD laten wegdragen.

  Je houdt meer van Ramon, je vriendjes en je familie.


  Maak melding

 12. We mogen gerust stellen dat Bouterse in een paradijs leeft met zijn hoog salaris en zijn goudconsessies, nergens in een geciviliseerde sameleving kunnen moordenaars het schoppen tot president van een land.
  Voor hem het paradijs en voor velen die voor hem gekozen hebben is het nog een vraag of ze zich straks in een paradijs zullen voelen.
  Waarom moet hij Suriname vergelijken met een land die het moeilijk heeft vanwege een in oorlog? Als je hoog wil mikken zal je dat nooit doen.


  Maak melding

 13. Ik vraag me af of DB wel alles op een rijtje heeft. Deze man is gek. ziet hij niet wat er met de gewone man gaat gebeuren. Hoe komen we af van deze man. God help ons want vele mensen gaan dit niet redden. Wil hij de geschiedenis boeken in als de man die Suriname kapot gemaakt heeft. Men heeft hem 5 gegeven en hij geeft ons 300% terug. Wat een lieve man.


  Maak melding

 14. Na so a de masra Bouta! Er gebeuren verschrikkelijke dingen op de wereld waardoor je als Surinamer God op je blote knieën mag danken dat je in Suriname woon. Behalve de eeuwenlange erbarmelijk slavernij hebben we geen hongersnood, oorlogen, etnische zuiveringen etc. in Suriname meegemaakt.

  Zelfs het modernere Holland is schijnwelvaart en schijnveiligheid. Hier lacht de minister president alle leed van kansarme burgers weg. Hij vindt bijvoorbeeld dat als je op de arbeidsmarkt gediscrimineerd wordt jij als allochtoon maar moet ‘invechten’ op de arbeidsmarkt. Alleen de instructies hiervoor laat hij na om de mensen met een vreemde naam die tevergeefs op een baan solliciteren.

  We mogen God ook op onze blote knieën danken voor hoe de regering het in Suriname doet als je ziet dat in Holland waar de meesten van ons tegenop kijken de VVD van Mark Rutte die niet bereid was om Bouterse te feliciteren de meeste kamerleden hebben die met criminele activiteiten bezig zijn.
  Dat varieert van: Vriendjes voortrekken voor een baan, schenden ambtsgeheim/ geheime dossiers doorspelen aan vrienden, valsheid in geschrifte/ fraude tot hennepteelt aan toe. Zulke dingen dus!

  Maar owee als identieke dingen zich in Suriname voordoen en vooral als het tijdens regeerperiode Bouterse is, dan is het journalistiek platform te klein en barst alle kritiek en verwensingen los op media zoals hier.
  Dezelfde mensen die hier van alles schreeuwen zingen in Holland zelf wel een toontje lager omdat ze niet meer zijn dan ‘ buitenlander’ ongeacht of ze nou hier geboren zijn of welke titels ze ook nog gehaald hebben in dat Holland vanuit waar ze met modder aan het gooien zijn richting de Surinaamse regering.
  Denk dus na mensen en laat regering Bouterse zijn werk doen want deze regering is voor alle Surinamers, ongeacht waar je voorouders vandaan komen.
  Amen!


  Maak melding

 15. Natuurlijk leeft de president in een paradijs, hij heeft de centrale bank, staats olie, I am gold, belastingen van het volk: hij graait als Ali baba….hij moet schamen om zulke uitlatingen te doen . Inderdaad lis Suriname een paradijs maar u bent het probleem . God verlos ons van hem aub


  Maak melding

 16. Het beeld van het aangespoelde kleine levenloze lichaam van een Syrisch jongetje maakt dus indruk op de president. Het is een recent beeld.
  Beelden van lang geleden, kleine levenloze lichaampjes in het bos van Suriname, Moiwana, zijn jammergenoeg al lang vergeten door deze pres. Te dichtbij huis misschien?
  Zo lagen ze daar, verminkt en uiteen gespat. Onze eigen kinderen! Een paradijs ziet er anders uit. In ieder geval niet paars!


  Maak melding

 17. Ik vind dat de president Bouterse een aanvraag tot uitlevering van: Niermala Rambocus; Romeo Hoost; Gerard Spong en Henry Doest wegens het ondermijnen van het wettiggezag en aanzetten tot (geweld) volksongehoorzaamheid. aan de nederlandse regering om uitlevering moet vragen.


  Maak melding

 18. Bouterse: God danken dat we in Suriname leven

  Ja natuurlijk moet hij dat zeggen want alleen in Suriname kunnen dergelijke acteurs hun toneelstuk opvoeren zoals “hoe krijg ik amnestie”
  Totdat een ander regering aantreed en deze amnestiewet wordt ingetrokken.


  Maak melding

 19. Helaas kunnen onze broeders en zusters die slachttoffer zijn geworden onder het van Bouterse niet zeggen. Blijf het herhalen als Bouterse een vent is legt hij verantwoording voor de moorden af van bij de rechtbank en niet bij Sandew Hira Baboeram.


  Maak melding

 20. Jij mag God danken dat je in een land woont waar mensen te laf zijn om op straat te gaan. Een land waar je mee weg komt met de serie moorden die begaan zijn. Een land waar niemand je heeft gevraagd hoe je aan je vermogen komt van minstens een 500.miljoen Amerikaanse dollars. Een land die niet vraagt hoe de inner cirkel van jouw zich zo heeft kunnen verrijken. Een land die je niet ter verantwoording roept voor de grondroof en roof van grondstoffen die jij in je bewind heeft volbracht. Een land die niet heeft gevraagd hoe het nou zit met je criminele zoon. En dat laf land mag je president zijn. Jammer voor de mensen die in zo’n land moeten wonen.


  Maak melding

 21. Ik vind het goed dat er orde op zaken komt.om het land verder te ontwikkelen en te werken aan goede wegen en netwerken.moet er vanuit de staat kast financiering mogelijk zijn.en daar zijn wij als het volk van Suriname mede verantwoordelijk voor.natuurlijk worden het zware tijden.waar uit eindelijk we allemasl ook weer van kunnen profiteren en vooral onze toekomstige jongeren.


  Maak melding

 22. We kunnen kritisch blijven.en kijken naar het verleden.we vergeten dat God niet slaspt.waar onrecht wordt of is aangedaan.zal op den duur gerechtigheid zegen vieren.we maken allemasl fouten. De een nog erger dan de ander.


  Maak melding

 23. De president heeft gesproken en hij heeft gelijk. En ben zelf de mening toegedaan dat Suriname enkele van deze mensen de kans moet geven om ook in een Paradijs te wonen door 1000 gezinnen van deze vluchtelingen op te nemen.
  Geef deze mensen een nieuwe thuis in Suriname waar men in pais en vree verder kan met hun leven.

  Bied deze mensen een nieuwe toekomst in bv Coronie, Saramacca, Commewijne en Marowijne want zij zullen zeker wel een toegevoegde waarde hebben voor deze gebieden en uiteindelijk het land Suriname.

  Maak nieuwe Surinamers van deze mensen en gebruik hun wil, drive en vaardigheden voor de ontwikkeling van het land.


  Maak melding

 24. Als je, net als Bouterse, in de God van de Christenen, of ‘de Grote Man Daarboven’, zoals Bouterse hem vaak liefkozend noemt, gelooft, geloof je ook in de Duivel (Satan, Didibri). Volgens Bouterse mogen we God dankbaar zijn dat wij in Suriname leven, in de ogen van Bouterse is Suriname dus een welvarend en vreedzaam land, het land van melk en honing, waar zelfs een leeuw ( of jaguar) en een lam (of ezel) naast elkaar in de wei liggen en het volk in schone meren en rivieren, zonder kwik rondzwemt. Alleen jammer dat DiDiBri een molensteen, solidariteitsheffing genaamd, om de nek van het volk heeft gehangen, straks verzuipen we met z’n allen in de door DiDiBri veroorzaakte ramp.


  Maak melding

 25. Wij Surinamers zijn lelijk verwent en weigert mee te werken aan de opbouw van ons land. Koste wat kost de regering Bouterse 2 moet gewoon doorzetten. Anders komen we nooit een stap vooruit.

  Over de verlaging in het buitenland van: energie; brandstof en drinkwater tarieven is gewoon bullshit. De mensen hebben niks gemerkt van enige kortingen in hun portemonnees nog minder op hun bankrekening, juist het tegenovergestelde is waar.
  De gegevens zijn op het internet te bekomen.

  SOL Suriname NV / Shell Suritex / GOw 2
  Benzine soort Oude prijs–Nwe prijs—–Oude prijs–Nwe prijs
  Diesel Srd 3,50 Srd 3,90 Srd 3,90 Srd 3,85
  unleaded Srd 3,97 Srd 4,10 Srd 4,16 Srd 3,98
  V-power Srd 4,03 Srd 4,16 —- —-
  We hebben het in één woord gezegd, geweldig goed in Suriname wat de vaste lasten betreft.

  WEES WIJS EN GA OP ONDERZOEK UIT
  Laat je niet wijs maken door die (complotdenkers) tegenstanders van de regering Bouterse.

  Onderzoekingen hebben uitgewezen dat bij de Hindoestanen; Javanen en de Negers eigenbelang voorop staat. Deze mensen denkt niet aan de toekomst of in algemeen belang/s` Landsbelang. Zijn geestelijk niet in staat om een land vooruit te duwen. Als zij maar kunnen eten en drinken en mooie dingen aanschaffen.


  Maak melding

 26. President in een land met allemaal dappere lafaards. Nooit aan u gevraagd hoe je al je aan je vermogen bent gekomen. Ook niet aan die van Abrahams en je verdere verwanten. Een land die continu aan het bedelen is en een groot deel van je volk tot bedelaars hebt gemaakt. Het grote bedelen moet nog beginnen en altijd de zwarte piet toeschuiven en spelen van de degene die aan de Noordzee wonen. Indien ze allemaal collectief zouden besluiten geen kopercent over te dragen aan familie in Su wat zou met dat mooi land zijn gebeurd denk u. U dacht aan die jongetje die zo tragisch om het leven kwam op zoek naar een beter leven.. Maar hoe zit het allemaal met die kinderen in Moi Wana die op een gruwelijke manier allemaal om het leven zijn gebracht.


  Maak melding

 27. 2015/09/03 11:04 PM Paul Somohardjo: “Men heeft het volk bedonderd”

  Deze man zal de laatste moeten zijn om te praten over het volk bedonderd. Wat heeft hij met zijn goeroe Jopie Pengel gedaan en de vele Javanen dat hij heeft opgelicht voor en na de onafhankelijkheid, na een tijdje gewoond te hebben in Nederland is hij terug gekeerd in Suriname. Hij moest uit Nederland vluchten wegens zijn ordinaire gedrag.

  3 april 1996 Somohardjo is bijna een jaar geleden failliet verklaard nadat hij fors verlies had geleden bij de organisatie van een Pasar Malam (indische markt). Met achterlating van schulden tot zeventig- tot tachtigduizend gulden, vertrok Somohardjo naar Paramaribo. Omdat hij zich niet meldde bij de curator R.A. Klaassen, werd een
  gijzelingsbevel uitgevaardigd. Zonder resultaat.

  Het faillisement duurt voort en mocht Somohardjo tot president worden gekozen, dan zal hij volgens de curator bij een officieel bezoek aan ons land dringend worden verzocht om eerst zijn zaken eens netjes te regelen.

  Somohardjo was in 1984 ook betrokken bij een schietpartij tijdens een live-uitzending van het AVRO-programma van Karel van de Graaf. Midden in een discussie over de toestand in Suriname kreeg Somohardjo klappen van een sympathisant van Bouterse. Kort daarop werd deze door een medestander van de Pendawalima-leider met een zogenoemde schietpen beschoten.

  Surinaamse minister ernstig in problemen Bewindsman in ’95 failliet verklaard

  PARAMARIBO – De Surinaamse minister Paul Somohardjo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is in eigen land
  onder vuur komen te liggen omdat hij heeft verzwegen dat hij in 1995 in Nederland failliet is verklaard.
  Volgens de voormalig adviseur van zijn partij Pertjajah Luhur, Ruben Kanhai, verkeert de bewindsman ook in
  Suriname in ernstige financiële problemen en zouden nog zeker 22 schuldeisers geld van hem krijgen.

  Geur van schandalen rond Somohardjo
  PARAMARIBO – Is de Surinaamse minister van Volkshuisvesting, Paul Somohardjo, een hardwerkende goudeerlijke politicus zoals hij zelf beweert, of een sjoemelaar die zijn functie misbruikt om zijn eigen zakken te vullen, zoals de oppositie roept? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.


  Maak melding

 28. Beste Interpol
  Tussen oktober 2011 en april 2013 is er getracht de regering en de president te overtuigen dat Suriname energie over heeft en het kan produceren tegen tarieven die ongeveer 50% zijn van de kostprijs van EBS. De blauwdrukken waren er allen als je voor in plaats van na succes beloont wil worden zal het nooit iets worden.

  u tekst:
  “Onderzoekingen hebben uitgewezen dat bij de Hindoestanen; Javanen en de Negers eigenbelang voorop staat.”
  is erg bijzonder omdat er dan slechts Indianen en chinezen overblijven om het gezamenlijk belang na te streven. Is het echter niet zo dat een ieder zijn eigenbelang moet na streven zodat het voor iedereen goed gaat.


  Maak melding

 29. piema amerikana ,,

  waarom vraag je ook niet aan ddb,wie die 15 mensen heeft vermoord..,,,

  dan zijn we in één keer verlost van die ellende want dat is een grote steen in onze nek..


  Maak melding

 30. Open brief aan Bouterse.

  Volgens mij wilt U ons, Surneds, verleiden tot het sturen van pakketten naar Suriname. Dat mag u vergeten, want wij hebben de nodige ervaring in het verleden opgedaan en onze lessen ook geleerd. Sturen van pakketten naar onze familieleden naar Suriname betekent indirect U ook in het zadel houden en dat willen wij niet meer. Wij willen dat u en uw kliek opdondert omdat u een ramp bent voor Suriname. Vraag is natuurlijk wat er zal gebeuren als wij geen pakketten naar Suriname hadden gestuurd in de jaren 80 en 90. Als wij dat toen niet hadden gedaan zouden onze familieleden honger lijden en als iemand honger lijdt wordt hij gevaarlijk. Hij zal zeker in opstand komen tegen de gevestigde orde en u proberen af te zetten. Denk aan uw voorganger Wijdenbosch met de vele betogingen en als het volk in opstand komt zit u met een probleem en de oplossing van het probleem is dat u en uw kliek verdwijnt. Ik weet niet of ik namens alle Surneds mag spreken, maar uw vertrek uit Suriname is op dit moment belangrijker voor mij dan steun aan mijn familie. Ik ga ze dus niet steunen. De enige manier om mij over de streep te trekken is mij ook belonen. Dat is voor u geen probleem omdat u al uw vrienden beloont en als ik mijn familie steun ben ik automatisch ook uw vriend geworden.
  Wat u moet doen. Maak Suriname tot een grote N.V. en geef een ieder die pakketten naar Suriname verstuurt een aandeel Suriname. Op den duur worden alle Surneds in Nederland aandeelhouder van N.V. Suriname en krijgen wij inspraak in het bestuur. Misschien dat wij op termijn u kunnen wegstemmen. Dat is in ieder geval vredelievender dan opstanden onderdrukken.


  Maak melding

 31. Of de baas nou gesnoven heeft of dement is, doet er niet ter zake. Het domme massa heeft gekozen, dat is het probleem ! Neks no fout, a volk dong dat na bigi problema na tori disie, soso lafu nanga fatu dja ! Now ding é k@, moro
  é doro éte. Ik begin al te sparen om weer dozen voor mijn domme familie te sturen, ai baja……


  Maak melding

 32. In een paradijs worden mensen niet midden in de nacht uit hun bed gelicht, om later gemarteld en vermoord te worden.
  In een paradijs worden geen oorlogen gevoerd.
  In een paradijs worden mensen niet beroofd, verkracht, vermoord.
  In een paradijs horen mensen niet te vluchten als gevolg van oorlog, omdat ze zich niet meer veilig voelen.
  In een paradijs horen mensen niet te leven in huizen die met diefijzer worden beveiligd tegen inbraken.
  In een paradijs horen mensen niet in krotten te wonen.
  In een paradijs horen mensen zich geen financiële
  zorgen te maken.
  In een paradijs hoort gezondheidszorg voor mensen met een smalle beurs gratis te zijn.
  In een paradijs hoort onderwijs gratis te zijn.
  In een paradijs worden de rijken niet rijker en de armen armer, maar heeft iedereen evenveel of even weinig, Het is maar hoe je het bekijkt.
  In een paradijs hoort men elkaar bij te staan in tijden van nood.
  In een paradijs hoort geen racisme.
  In een paradijs wordt alles eerlijk verdeeld. Bijv. de religieuze nationale feestdagen zijn naar geloof niet evenredig verdeeld.
  In een paradijs hoort vrede te heersen.
  Men mag het rijtje aanvullen.

  Bouterse mag net zo hard roepen als hij wilt, Suriname is beslist geen paradijs.
  Bovendien vind ik het niet kies van hem om te verwijzen naar het dode lichaam van het jongetje Aylan, terwijl in Suriname mensen t.g.v. de binnenlandse oorlog zijn gedood. (Iemand heeft dat trouwens al genoemd).


  Maak melding

 33. Bouta bedoeld’
  ‘IK be blij dat ik in Suriname woon,want waar anders ter wereld kan je onschuldigen doodschieten , VERGIFFENIS en Amnestie je Eigen maken’?En gaat hij verder’Ik geef al 35 Jaren geen Krimp en men heeft het nog niet door dat ik uit hout ben gemaakt’,ik ben net een Struisvogel,ik begraaf mijn kale kop in het zand en laat de olie domme surinamers denken’ IK zie je niet.jij ziet mij niet’,Aldus bouta
  hIJ denkt aan het jongetje staat geschreven,waar waren zijn ,gedachten toen hij 15 vaders,broers,zonen en echtgenoten als honden had neergeknald?! Dacht dij op dat moment niet aan de kinderen die dank zij hem wees werden en de echtgenoten weduwen?!De 15 mannen waren toch ook kinderen van hun ouders!?
  Deze brute moordenaar zal zijn straf niet ontlopen!!!!


  Maak melding

 34. @ Jiyani,
  Je somt een hele waslijst op om te tonen dat Suriname geen paradijs is.
  Je doet een beroep om jou rijtje aan te vullen en ik ben daartoe bereid. Alleen ik zal dan in herhaling vallen en wat je allemaal hebt opgenoemd toedichten aan Holland wat in jou ogen dan wel HET PARADIJS is.

  Alleen ik doe nog een schepje bovenop refererend aan het woord ‘verkrachtingen’ want in Holland worden hoogbejaarde dames die hun hond uitlaten midden in de stad op klaarlichte dag verkracht. Soms zelfs in hun eigen huis!

  Dus wat wil je duidelijk maken Jiyani, mi gudu?
  En wat dacht je van de zakkenvullers hier aan het hoofd van de bedrijven? Jij mag van hun niet eens binnen omdat je Jiyani heet 🙂 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.