Lijnbushouders Suriname willen prijzen verhogen

23

De stijging van de brandstofprijzen als gevolg van de door de regering geïntroduceerde solidariteitsheffing, is aanleiding voor de Particuliere Lijnbushouders Organisatie om de prijzen per busrit naar boven bij te stellen. De bushouders willen bovendien kappen met de overheidssubsidie en de gefixeerde tarieven die nu worden gehanteerd om over te stappen naar marktconforme prijzen. Ze klagen al langer dan drie jaren dat ze maandenlang moeten wachten op de subsidies.

23 REACTIES

 1. Wel, sluiten jullie je maar aan bij ons achter in de rij lijnbushouders! Pienaar maar samen met met ons,wij die bewust niet voor deze criminele ndp regering gestemd hebben.


  Maak melding

 2. Het leven voor de gemiddelde Surinamer is in één klap 30 procent duurder geworden. Gratis bestaat niet, ook niet in Suriname. Vroeger of later komt de rekening. Elke ezel kon bedenken dat deze rekening na de verkiezingen zou komen.

  Bouterse heeft de kluit goed belazerd met zijn solidariteits- heffing. Gaat Ingrid Bouterse haar salaris van 8000 srd nu terugstorten in het solidariteitsfonds?

  Wedden van niet. “I love Su” maar het mag niks kosten.


  Maak melding

 3. Nog even en de SRD wordt ook gedevalueerd.
  Accijnsverhoging op alcoholische dranken, tabak en prijsverhoging van kookgas. Alles is mogelijk onder deze regering.


  Maak melding

 4. Alle bushouders die met NDP vlaggen rondreden,moeten dat nu weer doen.Jullie wilden toch nog 5? Amzad Abdoel zei elke keer weer dat er niks mis was met de economie van ons land.
  Wat zegt deze domoor nu? Gaat het nog steeds geweldig slijmbal? Wat vindt omoe snesi van de hele zaak ? Wil hij zijn prijzen ook verhogen? Hoe lang gaat de koers van de SRD zich nog staande kunnen houden? Krijgen we weer de toestanden van de jaren tachtig? Toen was wc-papier duurder dan de gulden bankbiljetten.Velen zeggen dat dat nooit kan gebeuren.Toen zei men ook hetzelfde.


  Maak melding

 5. Het zijn geen populaire maatregelen, maar wel noodzakelijke. Het probleem in Suriname is dat men vanuit verslaafd is geworden van het jarenlang pamperen van de bevolking met subsidies.

  De grootverbruikers zijn altijd bij dit systeem extra bevoordeeld. In het geval van de benzine bijvoorbeeld, als je niet veel te besteden hebt, dan heb je ook geen auto (neem ik aan) en als je die wel hebt, dan neem ik aan dat je een zuinige auto hebt en minder kilometers rijdt. En anders moet je dan ergens anders op gaan bezuinigen. Die keuzes moet ik zelf ook maken, weten waar ik mijn geld uitgeef.


  Maak melding

 6. Zo voorspelbaar. Back to the 80ties. Nu nog wachten op de devaluatie van de SRD en dan je met 100 SRD 1 broodje kan kopen. En dan moet je Zanderij weer verplicht al je euro’s omwisselen voor waardeloze SRD’s.

  Lekker gedaan Bouta-stemmers, En niet zeggen dat jullie niet zijn gewaarschuwd.


  Maak melding

 7. Heel mooi om te zien,ik geniet er van deze dong dong burgers Sa yu wani na mie bakka na 1 dong dong negro,Zo heb exmo stars ook 1 nummer gezongen! Consequenties van de gewonnen verkiezingen van 2015 Moro e doro ung opo unu aai eindelijk!

  V.H.P soso lobi nanga intrinsiek blijven…..


  Maak melding

 8. Als alle prijzen stijgen hoe moeten we dat alles dan betalen?
  Hoe zullen de burgers aan geld komen om deze storm door te komen? Worden de salarissen ook verhoogd?
  Ik lees dat iemand die op snoepreis is in Panama zeggen dat deze verhogingen heel wat anders zijn dan in 2005.Een grotere idoiterie heb ik tot vandaag niet gehoord.


  Maak melding

 9. Er is bijna niets veranderd aan de prijzen bij de lijnbussen in Suriname. Vroeger had je de lange landsbussen naast de particulieren. Het was 10 cent per rit ongeacht hoeveel kilometers je aflegde. Nu is dat nog steeds zo: gemiddeld 1.50 tot 1.75 SRD .

  Hier neem ik nooit het openbaar vervoer omdat het niet te betalen is. Ook het systeem van vooruit betalen op de OV-chip klopt van geen kant en dan te bedenken dat je nog duurder uit kan komen als je vergeet uit te checken. Zelfs een taxi is hier onbetaalbaar omdat als hij komt aanrijden al een onverklaarbaar hoog voorrijbedrag op de meter staat.

  Het is niet leuk voor de Surinaamse bevolking maar er moeten zeker dingen veranderen. Je kan natuurlijk niet zomaar prijzen verhogen terwijl inkomen van de mensen achter blijven of dat ze juist geen inkomen hebben. Je moet ook uitkijken met praten over prijsverhoging want dat is een impopulaire maatregel. Oppositie en tegenstanders kunnen dit tegen de regering gebruiken ook al is die maatregel onvermijdelijk. Beter is dus om het te hebben over PRIJSAANPASSING.


  Maak melding

 10. Veel van die lijnbushouders zijn fanatieke hersenloze Ndpers, die heel opvallend tijdens verkiezingstijd met soms wel 4 paarse vlaggen op hun bus, als een trotse buschauffeur rond reden, en nu lopen ze te janken als een geslagen hond, heb geen medelijden met deze gasten, tenslotte hebben ook zij er voor gezorgd dat die moordenaar op vrije voeten kon blijven.


  Maak melding

 11. Suiker

  no tak nonsens, wat nou gepamperd, minimum loon was 3 srd per uur dan wat wil je pamperen …5 srd minimum loon is ook een lachertje… een litertje melk kan je er geen eens uit halen joh of je brood of je kaas nog ff en we moeten bezuinigen op gezonde voeding …. hoe walgelijk… een auto in Su is een MUST en geen eens een luxe… dus ajb hoor. En dan NOODZAKELIJK yu e takki,ach come on doordat in het vorige regeer termijn er flink flink flink geld is verkwanseld is het nu noodzakelijk de burgers nog meer leeg teplukken ..????.. walgelijk… binnenkort opstand in Su ik hoop het van harte….


  Maak melding

 12. Goud en zilver is het echte geld! In oude tijden stond 1 ounce goud gelijk aan 1,5 week aan arbeid. Verkoop uw goud en zilver niet maar zorg dat u zoveel mogelijk bijelkaar sprokkeld.


  Maak melding

 13. “Ik vraag u niet van mij te houden, ik vraag u wel al u zakken te legen en mij en mijn Roversbende die het land de afgelopen 5 jaar hebben leeggeroofd te steunen door een solidariteitsbijdrage om de financiële puinhoop weg te werken”

  “En nee, mijn lieftallige First Lady zal niet haat salaris van 8000 srd in deze bodemloze put storen. ”

  Ik pies echt in mijn broek van het lachen om de chaos die nu uitbreekt in Suriname bij aanvang Bouterse 2. En dit is nog maar het begin van 5 jaar ellende.

  Back to the 80ties with Bouta & family.


  Maak melding

 14. Ineens gaat prijzen verhogen een trend worden. Het lijkt de nieuwe oplossing te zijn voor allerlei problemen.
  Baja, naast m’n benen zal ik de prijs ook maar omhoog gooien.


  Maak melding

 15. Moro e kong. Door het roekeloze uitgave beleid en corruptie in alle gelederen op ministeries te beginnen aan de top, staat het volk uitgekleed op straat, beroofd en berooid. Nu wil het clubje rijken onder aanvoering van Desi en zijn bende dat het volk opdraait voor de geleden schade.


  Maak melding

 16. HOOLIGANS Ray, Henk Molenaar, Koos, Blaka Djoeka – lees: Blaka Koeli, Bhaai, manu, flyer, solisair, Vanity, jullie hebben VIJF JAREN LANG HUISARREST van onze President. De komende VIJF JAAR mogen jullie Baas aan een nog GROTERE VERKIEZINGSWINST helpen. Ray, Henk Molenaar en (mies) Koos(je) hoe is het met jullie VERGAARBAK V7? Jullie OPPORTUNIST bij uitstek Chan is zoooooooooooo ‘intelligent’ dat hij dacht dat Somo daadwerkelijk zzzzooooooooooo geniaaaaaaaal was! Ja geniaaaaaaaaaaaaaaaaal om samen met jullie STOMPZINNIGE HOOLIGANS hier op de site, TIEN (10) Assemblee-zetels te bezorgen. Nu heeft onze Chan(tje) GEZELSCHAP van twee INTELLIGENTE GRAPJASSEN als zichzelf SOMO & LONNIE.

  HOOLIGANS vergeet een ding niet: LONNIE heeft z’n Bachelor – graad niet gekocht. Chan mag dus GERUST bij LONNIE op les.

  De tariefverhoging van benzine is ZEER GOED. Weliswaar mogen de bushouders worden gecompenseerd.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 17. HOOLIGANS Ray, Henk Molenaar, Koos, Blaka Djoeka – lees: Blaka Koeli, Bhaai, manu, flyer, solisair, Vanity, jullie hebben VIJF JAREN LANG HUISARREST van onze President. De komende VIJF JAAR mogen jullie Baas aan een nog GROTERE VERKIEZINGSWINST helpen. Ray, Henk Molenaar en (mies) Koos(je) hoe is het met jullie VERGAARBAK V7? Jullie OPPORTUNIST bij uitstek Chan is zoooooooooooo ‘intelligent’ dat hij dacht dat Somo daadwerkelijk zzzzooooooooooo geniaaaaaaaal was! Ja geniaaaaaaaaaaaaaaaaal om samen met jullie STOMPZINNIGE HOOLIGANS hier op de site, TIEN (10) Assemblee-zetels te bezorgen aan de NDP. Als dat niet INTELLIGENT is, dan weet ik het niet meer.

  Nu heeft onze Chan(tje) GEZELSCHAP van twee INTELLIGENTE GRAPJASSEN als zichzelf SOMO & LONNIE.

  HOOLIGANS vergeet een ding niet: LONNIE heeft z’n Bachelor – graad niet gekocht. Chan mag dus GERUST bij LONNIE op les.

  De tariefverhoging van benzine is ZEER GOED. Weliswaar mogen de bushouders worden gecompenseerd.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 18. Flyer,

  Je had het niet mooier kunnen uitdrukken.
  Het wachten is op het moment, dat Surinamers in opstand komen tegen paars, want dit gaat niet goed.
  Afgezien van de noodzaak tot het verhogen van de elektra- en gasprijzen, want dat begrijp ik heel goed, zijn leden de regeringen Bouterse klunzen in het uit-communiceren van slecht nieuws berichten.
  Er wordt geregeerd bij dictaat en dat goed vroeg of laat verkeerd.


  Maak melding

 19. de eerste bootjes met economische vluchtelingen uit Suriname zijn reeds gesignaleerd bij de Europese kusten. Omstreeks 5 december staan ze langs de kant van de weg bij de Sinterklaasoptocht te bedelen om een handje pepernoten van Zwarte Piet……..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.