donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameSuriname vooruit? Van Dubai-droom naar nachtmerrie

Suriname vooruit? Van Dubai-droom naar nachtmerrie

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 2 sep – Het structureel aanpassingsprogramma van de regering Bouterse laat niets heel van de mooie droom van NDP-parlementariër André Misiekaba. Dit zegt parlementariër Shailindra Girjasing (VHP). “Dit hebben ze ons absoluut niet verteld.”

Voor de verkiezingen was het allemaal rozengeur en maneschijn. Van een radicale, structurele aanpassing van de energie- en drinkwatertarieven werd met geen woord gerept. “De president heeft ons alleen verteled hoe rooskleurig het was. Misiekaba had het over Dubai (‘Suriname moet een tweede Dubai worden’, red.) en vandaag gaan wij richting Haïti”, zegt Girjasing tegenover Dagblad Suriname.

Waar het nu op aankomt is dat Suriname opdraait voor wanbeleid de afgelopen vijf jaar. “Het volk moet haar stem laten horen. Je kan niet je benzineprijs verhogen, omdat het een gemakkelijke groep is. Laat de president het geld halen in de informele goudbranche en bij de invoerrechten. Dit zal effect hebben op de leefomstandigheden. Het bedrijfsleven gaat nu zijn prijzen moeten verhogen”, aldus Girjasing.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

59 REACTIES
 1. En roep al 5 jaar ‘I told you so”

  Na de verkiezingen stort de Surinaamse economie in elkaar.

  De volgende stap is de devaluatie van de SRD omdat de Paarse Roversbende dan goedkoop de 80 miljoen schuld bij de Surinaamse aannemers kan betalen. Bankbiljetten bijdrukken is lekker goedkoop. De vraag naar USD en EURO’s neemt enorm toe want de SRD blijkt waardeloos als wc-papier.

  Koers vliegt naar 1-10.

  Back tot the 80’ties


  Maak melding

 2. Die laffe Girjasingh moet zijn muil maar dichthouden. De economie van Suriname moet gezond worden gemaakt en dat kan alleen met harde ingrepen. Door offers te brengen en door hardwerken zal men zeker de kant van Dubai op kunnen gaan. Dubai had niets voordat men op deze economische hoogte kwam. Suriname heeft veel te bieden en de mensen zullen de offers moeten brengen.


  Maak melding

 3. het is goed voor de natie om het gelag te betalen..

  wie niet horen wil,zal het moeten voelen..en nu komt de harde realiteit aan..

  voor de verkiezing had die moordenaar al gezegd,dat money no dé..’

  a ka siatuatie dé prëcair ,,,dus nó stem na mie tapoe,

  ,maar toch á ká volk stem gie in baka..,dang tai tekie nou..

  het gaat erger worden de komende vijf jaar..

  wordt tijd,dat deze man het haze pad kiest en verdwijnt uit de samenleving..,

  als hij straks naar New York gaat,hoop ik dat het een enkele reis wordt.,,.voor lange tijd..zijn zoon zit er al..

  dan pas is het opgeruimd staat netjes..


  Maak melding

 4. ach….leeghoofd en revo-kleuter Misiekaba ZONDER enig historisch besef, en niet gehindert door enige kennis van zaken is niets meer en/of minder dan een slaafse marionet van de meervoudig moordenaar. Deze paapse dorpsidioot weet Dubai niet eens te vinden op de wereldkaart.


  Maak melding

 5. Laten we eerlijk zijn.
  Ik ben blij dat Bouterse gewonnen heeft.
  Waarom? Omdat hij zijn eigen puinhoop die hij in de afgelopen 5 jaren heeft gecreeerd nu zelf mag gaan opruimen.
  Wel jammer voor die mensen, die niet op hem gestemd hebben, en nu ook pijn moeten lijden.
  Zeker is dat er geen Bouterse III komt. Want niemand gelooft deze leugenaar meer.


  Maak melding

 6. 1 conclusie kan zeer zeker worden geponeerd en dat is dat na
  Bouterse II geen Bouterse III komt. Als de Surinamers op deze man blijven stemmen zal ik alle geloof in hun verliezen.
  Overigens ben ik blij dat Bouterse de verkiezingen heeft gewonnen. Waarom? Hij mag nu zelf zijn eigen puinzooi, die hij in de afgelopen 5 jaren heeft gecreeerd opruimen. Wel jammer voor die mensen die niet op hem hebben gestemd en pijn moeten lijden.


  Maak melding

 7. Het leven van elk mens is gegeven door God en geen enkel mens heeft het recht om het leven van zijn naaste bewust te ontnemen. Daarom zijn moordenaars en hun nageslacht vervloekt. Maar wee degenen die moordenaars de handen boven het hoofd houden om er zelfs beter van te worden, ook hun nageslacht worden ooit slachtoffers. Suriname wordt nu geregeerd door de onberechte moordenaar en zijn aanhang. Het komende moordend beleid van deze moordenaars verdienen allen die oliedom stemden voor nog vijf. Hihi. Deze komende vijf zullen moorddemonen het gehele land teisteren, overal in de lucht, op het water en vooral op het land, in het verkeer, in de handel, overal zal de moordvloek te herkennen zijn, vooral onder aanhangers van de moordenaar. Wacht maar af en zie.


  Maak melding

 8. Deze demagoog prediker Misiekaba en zijn fatamorgana collega Abdoel moeten berecht worden wegens pure volksmisleiding. Keer op keer hebben ze het volk voorgehouden dat het goed ging met onze economie terwijl zij als parlementariërs zicht hadden op ons Staatshuishouden.


  Maak melding

 9. Mijn part mag de koers naar 1:400. Het is nu maar een kwestie van tijd.
  Toen ze allen aan het roven waren kreeg niemand toch een solidariteits steun?
  Of was dat de kinderbijslag verhoging, AOV verhoging die nu betaald moeten worden omdat het geld daarvoor er in feite niet was?
  Suriname is een Dubai voor al die Alibabas die schaamteloos in het donker en bij daglicht hebben zitten roven zonder dat er ook maar 1 vinger naar ze is uitgestoken.
  Wie komt nu opdraaien voor het gediefte, juist ja, dezelde ezels die ze in de zadel hebben gehouden.
  Dus ik zou zeggen, niet klagen maar dragen.
  NDP, beer het diep voor ze!


  Maak melding

 10. Als Surinamer, die van Suriname houdt, doet het me pijn om te zien hoe Bouterse, samen met zijn bende, het land verziekt. Als niet-NDPer ben ik blij dat hij het land zo snel na de verkiezingen nog verder vermoert, op die manier krijgen de paarse ezels, die weer op hem gestemd hebben, dat wat ze verdiend hebben, terwijl je blind moet zijn om niet te zien dat hij nergens voor deugt. Daarom zie ik heel opgewekt, de barre tijden, die al begonnen zijn, tegemoet.


  Maak melding

 11. Die volksmisleider en zogenaamde voorganger en grondwetrechtenschender met zijn amnestiewet, die bedoelde zeker Haiti I.p.v. Dubai, maar nu hoor je ze niet die volksverlakkers, hun inkomen is verzekerd.


  Maak melding

 12. De paarsen waren gewaarschuwd maar nee de pres was goed dus ze stemde weer op hem en nu ding ai ei oppo . Ik zou me dom voelen nu als ik paars was. want pres kies ding 2 hihihi


  Maak melding

 13. Schouder aan schouder, steen voor steen, samen zullen wij dit land opbouwen; geen offer is daarbij te groot.

  In gedachten doen wij het voor onze kinderen, klein en achter-kleinkinderen.

  Sranan sa Wini!!


  Maak melding

 14. Ook ik hoopte op een overwinning van Bouterse omdat hij dan de rotzooi moest opruimen van 5 jaar economisch en moreel wanbeleid.

  Surinamers hebben massaal voor de moordenaar/drugscrimineel gekozen. Veel sterkte.


  Maak melding

 15. Iwan Brave in DWT

  “Het volk krijgt de leider(s) die het verdient, heet het. Ons mofina-volk heeft op 25 mei bewust gestemd voor Desi Bouterse. Ondanks de man zijn bloedige en wanfinanciële verleden. Toen Bouterse zo gul strooide met kinderbijslag, aov en gratis basiszorgverzekering, deed hij dat maar met één doel: herkozen worden zodat hij zijn status van straffeloosheid en zelfamnestie kon handhaven. Stemmen op Bouterse was een vorm van solidair zijn met hem in dit streven. Maar ja; die ‘sociale omkoperij’ moet toch ergens van betaald worden. Vooral dit schuilt achter de ‘solidariteitsheffing’ en verdrievoudiging van nutstarieven. Wij allen zijn in wezen gedwongen solidair te zijn met straffeloosheid.”


  Maak melding

 16. Drie verschillende delen van verschillende teksten. Wat mij opvalt is het volgende:

  -Een ieder die met en voor Bouterse werkt zal zijn taal spreken.
  -De FEP heeft voor niets gesprekken gehad met Bouterse, die adviezen zijn toch in de prullenmand gegooid.
  -Het volk is inderdaad voor de gek gehouden
  -Hooghart is de grootste slijmerd die er bestaat, hij mag ook de zee in gegooid worden.

  Nog 5 jaren NDP en Suriname gaat richting Venezuela op of toch Dubai

  =Parlementariër Diana Pokie zei het heel indringend op Radio ABC: en nu gaat de kleine man het voelen! De kleine man en vrouw gaan via allerlei solidariteitsheffingen en solidariteitstoeslagen de eigen kinderbijslag, aov en basisgezondheidszorg betalen. Ofwel sigaar uit eigen doos. Waar is onze strijdlustige Hooghart om deze “moordenaars de zee in te drijven”! Anana, zal het weten. Voor wie nu spijt heeft dat hij zijn of haar solidariteitsstem heeft uitgebracht op Bouterse, is er gelukkig de troost: nog maar vijf jaar!

  =PARAMARIBO – De regering heeft het voorstel van het Financieel Economisch Platform (FEP) naast zich neergelegd. Met name de verhoging van SRD 0,40 op de benzineprijs per liter is hoger dan wat was voorgesteld. Ook het advies om de maatregelen gefaseerd in te voeren, is niet overgenomen. “Dit is het tegenovergestelde van wat de FEP heeft voorgesteld”, reageert Armand Zunder, die Ravaksur in het platform heeft vertegenwoordigd.

  =De regering Bouterse-Adhin heeft besloten om de eerste maatregelen in te voeren om te komen tot inkomstenverhoging voor de staatskas. In dit kader wordt ook de elektriciteits- en watertarieven per 15 september verhoogd. Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen had bij zijn aantreden, na zijn oriëntatiegesprekken met de nutsbedrijven, concreet aangegeven geen voorstander te zijn van een tariefsaanpassing zonder zaken binnen de staatsbedrijven op orde te hebben gesteld.


  Maak melding

 17. Als de wereld met haar gemeenschap lieve mensen waren dan hadden wij zeker geen enkele politieke bescherming nodig.
  In feite wordt de mens door criminelen geleidt, wat wij nog
  steeds niet kunnen inzien en begrijpen. Geen enkele
  leider of koning/koningin is oprecht bezig. Anders kunnen wij alle religieuze geschriften laten verbranden. Is waardeloos/bedrog.

  Als men rijk wilt worden dan zal men de negatieve/brede weg moeten kiezen zo niet zal je arm blijven. De wereld
  kent twee soorten van mensen, de positieven en de negatieven. De positieven komen nooit aan bod of hun stem wordt niet gehoord.

  Wat denkt je, dat als Bouterse wordt weg gestuurd er een betere in de plaats komt? De wereld is echt niet op jou
  manier ingericht maar op hebberigheid en macht. Voorbeeld: Je hebt een hele goeie ploegleider, als je deze beter wilt leren kennen geeft hem macht. Zo zijn de mens.

  Hoe meer zij verdienen des te meer zij overgaan tot criminele daden.


  Maak melding

 18. Paars: we gaan nog even zo door en proberen te redden wat er te redden valt en het ging van kwaad tot erger. Waarom? Wij zijn niet bezig een land te redden. maar wij proberen 1 man, minimaal, uit de gevangenis te houden. Ik zou zeggen: smijt hem erin, en smijt de sleutel weg.


  Maak melding

 19. John@;
  Daar zou ik niet zo zeker van zyn.
  Niemand had gedacht dat hy voor nog 5 zou gaan.
  Maar kyk hoe stom het surinaamsvolk is.
  5jr geleden was het al het stomste kiesvolk en nu nog erger.
  Waarvan akte


  Maak melding

 20. Dubai was een land van schapenherders…wat Dubai echter onderscheidt van SU is visie (naast een immense hoeveelheid olie)! Wat de leiders van Dubai i.i.g. begrepen hebben is dat er een leven gefaciliteerd moet worden nadat de olie (uitputtelijke grondstof) op is…wat moet SU als de olie, het goud en het hout op is?


  Maak melding

 21. RobG
  Met het voorzichtige beleid van Venetiaan had Suriname de kans gehad door te groeien naar iets beters.
  Venetiaan beloofde niet wat hij niet waar kon maken en gaf niet uit wat hij niet had.

  Nu betalen de Surinamers, ondanks de miljarden extra inkomsten in de laatste 5 jaar, uit eigen portemonnee alle mooie beloften van Baas maar dan wel dubbel en met rente.

  AOV, Kinderbijslag, Geen Schoolgeld meer, Ziekte kosten verzekering etc. Nu allemaal een wassen neus omdat de rekening nu achteraf dubbel aankomt.

  Zuinigheid is niet spectaculair maar voorkomt dit paniek voetbal.

  Nog iets Ik hen de eerste grote investeringen in Dubai zien ontstaan (mina jebel ali en het reparatie droogdok). Toen woonden er 250.000 mensen en was allen Deira en de Kloktoren brug een beetje westers en modern. Echter de familie al Maktoum heeft steeds geïnvesteerd en de Iraniers die na het komst van Khomeini vluchten netjes gefaciliteert. Zij hebben met werken en investeren hun kans gepakt en geen praatjes verkocht.
  Ik heb toen naast onze compound een winkelcentrumpje gebouwd van 30 bij 30 nu staat er 500 meter verder Ibn Butatta mall van 200.000 m2 of meer.

  u praat recht wat krom is. het wordt tijd dat u eens probeert te begrijpen wat er echt aan de hand is en dat de zogenaamde pessimisten deze rampspoed al jaren voorspellen.


  Maak melding

 22. Men blijft steeds “dromen” en praten over Dubai.
  Wij moeten het gewoon op onze Surinaamse wijze blijven “dromen” en vervolgens middels een goed en transparant beleid de zaken gaan aanpakken.

  Maar om m.i.v. 15-09-2015 de tarieven van Water & Elektra in één keer te gaan verhogen, kan eventueel problemen opleveren.
  Waarom wordt zo iets niet geleidelijk voor de totale bevolking ingevoerd?
  De vraag is of de minder bedeelden elke maand hun verplichtingen in deze voldoen aan Baas B & co.?
  Onze (pero) zal nu echt zuiniger moeten omgaan met het Levenswater van STEVE MEYE WONDER.
  Er zullen straks meer Chinese kaarsen worden verkocht.
  Want in het duisternis kan onze (pero) & (RobG) hun 10 schonen vingers niet waarnemen.

  Medewerkers van het EBS dienen straks het volgende ook in de gaten te houden.
  Want het is niet uitgesloten dat men straks met de dure materialen van EBS van doorgaat.
  http://www.jamaicaobserver.com/tools/cartoons/ed-cartoon-Aug-24-2015


  Maak melding

 23. Ach,

  Het is weer zover hoor.

  Iedere regering die nu zou aantreden of het nu paars of oranje zou zijn had dezelfde maatregelen moeten nemen. Dat weet iedereen die de politiek en de economische situatie in het land volgt.

  Volgende stap is de BTW. Daarna de wegenbelasting. Allemaal zaken die elke regering hiervoor vanaf 1975 ook al had moeten nemen maar allemaal voor zich hebben uitgeschoven.

  Dat iemand die zich parlementariërs noemt en zegt het met het volk te menen op de bühne staat te schreeuwen over prijsverhogingen is te danken aan of grote onwetendheid of schijt hebben aan het land.

  De maatregelen die nu worden getroffen zijn precies de maatregelen die allang genomen hadden moeten worden.

  Je kunt vraagtekens zetten bij de implementatie. Misschien had het gefaseerd gebracht moeten worden. Aan de andere kant verwacht ik maatregelen, zoals het overal te wereld gebeurd, om de kwetsbare groepen te compenseren.

  In het land, onder de mensen hoor ik niemand klagen op een paar beroepsklagers na en andere politieke klaplopers.

  Het gaat er nu niet om mensen te paaien. Het volk verwacht dat er maatregelen worden genomen voor een duurzame ontwikkeling. Prachtig toch.

  Natuurlijk zijn er mindere kanten aan elke beslissing die je neemt. Welke beslissing je ook neemt. Je visie, filosofie bepaald welke keuzes je maakt.

  Deze regering kiest voor sociale zekerheid voor grote groepen van de bevolking, daar zullen bepaalde offers voor gebracht moeten worden. mooi eerste stappen zijn gezet. de nieuwe ministersploeg gaat veelbelovend van start.

  Kijk als je hier in het land woont en werkt, heb je een realistische kijk op de zaken.

  Al die patjakkers overzee hebben geen ballen en geen ruggengraat, van een afstand klagen over zaken waar je geen verstand van hebt is lachwekkend hoor.

  Als ik enig vertrouwen had in de kennis of intelligentie van een van die gasten had ik gezegd; kom naar Su, kom opbouwen. Maar die wurmen hebben we hier niet nodig hoor. Kunnen we missen als kiespijn.

  Dus doe ik het enige waar ze voor geschikt zijn, ze zien als standup komedianten. Eerlijk waar, het is elke kaar weer genieten van hun wonderbaarlijke leegheid.


  Maak melding

 24. @ John
  Yes, persoonlijk ben ik ook blij dat dezelfde regering weer aanzit. Dit zeg ik niet om iemand onaardig te zijn. Meneer Amzad Abdoel kan nu niet weer zeggen “De vorige regering heeft dit en heeft dat gedaan,” want nu zijn zij dat zelf. Toen Venetian de benzineprijzen met 100% verhoogd had, waren het deze zelfde NDP’ers die met blikken en trom de straat opgegeaan waren om te protesteren. Nu krijgen zij een koekje van eigen deeg, want terwijl RobG, Miesiekaba, en Abdoel hun steek eten, schijt het volk. De NDP’ers moeten nu op straat komen om hun regering met deze maatregelen te ondersteunen toch? Me neus, want zij huilen nu zelf!


  Maak melding

 25. “De economie van Suriname moet gezond worden gemaakt en dat kan alleen met harde ingrepen.”

  De regering kiest inderdaad de weg van de minste weerstand door tarieven van de nutsvoorziening en governement take op te krikken. Maar dit zal ongetwijfeld van invloed zijn op de prijzen van producten en diensten.
  Belasting inning bij de goudsector zal lang op zich wachten omdat de familie Bouterse daar grote belangen bij heeft.

  Degenen die jammergenoeg het gelag zullen betalen zijn de mofina wangs, juist zij die hun hoop hadden gevestigd op de NDP.
  Vlak voor de verkiezing zal men dan alweer met propaganda materiaal en programmas en voedselpaketten van onze belastingen het kiezersvolk proberen te winnen door nog 5 bedelen.
  Hopelijk zijn dan voor die tijd de ogen reeds geopend.


  Maak melding

 26. Ik vindt dat de regering het geld kan hallen bij de Burger dan op deze vlaktes wat ik hier aan geeft
  1 wegenbelastingen
  En omzet belasting
  Hoe werk dat

  Voorbeelden
  Als er 5000 personen auto’s in Suriname rijden
  Dan breng je 50 srd per auto per maand in rekening bij de eigenaar van de auto
  Dat is in 12 maanden 5000 × 50 srd = 25000 srd per maand x 12 md = 300,000 srd

  Bussen
  4000 bussen 100 srd permaand

  100 srd x 4000 =400,000 per md x 12 =4800,000 per jaar

  Vrachtwagen aantal 300
  150 srd per maand
  150 srd x 300 = 45000 srd per md × 12 md = 450,000

  Ga zo Door dan denk ok dat ze een ieder treffen
  Dan benzine prijzen om hoog te gooien
  Ze tref je niet de kleine man die op de brommer is
  Dit is staatskast vullen niet anders


  Maak melding

 27. De kans is groot dat we een internationale bedelaar worden als Haïti en onze”grote broer” Venezuela.Dat laatste land heeft al 50 miljard USD bijelkaar gebedeld en toch economisch nog niets bereikt doordat daar ook een populistsch bewind wordt gevoerd.


  Maak melding

 28. hahahahah de VHP had het anders gedaan zeker hahahahah is echt lachwekkend waarmee ze iedere keer mee komen,Go To Hell Girjasing je zeikt precies wat er allemaal gebeurd is tijdens jullie regeer periode.

  Wacht af hoe het wordt en kan worden in de komende jaren,HOOFDZAAK is dat niemand en dan ook niemand sterft van de honger in SURINAME,THANK GOD.


  Maak melding

 29. Staan de aanhangers nu ook in rijen met paarse shirtjes en petjes te gillen van blijdschap, mensen onder druk te zetten dat ze NDP moeten stemmen voor een regering die alles beter maakt.
  Er was gewaarschuwd voor de armoe die ging komen, ik ben blij dat deze regering er is kunnen ze hun eigen bende opruimen. Sterkte aan het Surinaamse volk. Wat ook gaat gebeuren is dat de economie nog verder gaat dalen want mensen gaan minder uitgeven als alles duurder wordt. Dus nog verder de grond is financieel. Even goed de keuze is gemaakt door het volk en het volk moet dit dan ook accepteren, tegenstanders ja jullie zijn slachtoffer, had je buren dan bijgepraat voor de verkiezing was massaal de straat op gegaan net als NDP onder druk de overwinning binnen gehaald, spreek ze aan.


  Maak melding

 30. Grootheidswaanzin van DDB:

  1) TREINPROJECT PARA-PARAMARIBO.
  2) ZIEKENHUIS WANICA
  3) DIEPZEE- HAVEN
  4)VOEDSELSCHUUR CARAÏBISCH GEBIED
  5) ENKELE FLY- OVERS
  6) BRUG OVER DE MAROWIJNE
  7) BRUG OVER DE CORANTIJN
  8) 18000 WONINGEN
  9) PREFAB WOONFABRIEK 3000 WONINGEN PER JAAR
  10) AKB ZOU WORDEN OPGETROKKEN NAAR 50 SRD PER KIND
  11) AOV ZOU OOK WORDEN VERHOOGD
  12) DE GOUDEN KERST

  Als je gewend was 30 SRD te betalen voor WATER moet je nu inkomen met 120 SRD. Voor elektriciteit het zelfde verhaal, ook +-120 SRD.

  WE GAAN VOOR NOG 5: DE PRIJZEN IN DE WINKELS GAAN NOG MEER STIJGEN.

  DIT IS DE LANG VERWACHTE GOUDEN KERST VAN DDB

  WE HEBBEN HET PAARS GEKLEURD: HIE PIE PIE, HIER IS HET FEESTJE, DAAR IS HET FEESTJE.

  Fist Lady, Stevie Wonder, Limbo, Ali Baba en de rest van het 70 man sterke KABINET van DDB gaan SALARIS-VERHOGING krijgen of toch niet?


  Maak melding

 31. Jona, denk/spreekt in parabels. De alledaagse werkelijkheid is anders. In de wereld zijn er zoveel brandhaarden veroorzaakt door Amerika, Europese Unie en de Navo. Bij deze excessen vinden tienduizenden mensen de dood en de leiders uit deze landen worden op een voetstuk geplaatst en met de mantel van liefde behandeld. De contra-revolutionairen in Suriname waren verkeerd bezig en zij wilden een nog grotere bloedbad aanrichten. Het heeft echter anders voor hen uitgepakt. Ze hebben de situatie onderschat omdat deze contra’s afgingen op de vermeende steun die ze hoopten te krijgen van Nederland.


  Maak melding

 32. Die paarse zakken die het bewind van Bouterse II hebben helpen faciliteren die moet je ter verantwoording roepen. Zie zakken die hebben zitten liegen, bedriegen en de boel besodemieteren die moet je confronteren met de waarheid. Het paarse paradijs die aanstaande is. Aan de hoge bomen op…


  Maak melding

 33. Die paarse zakken en bedriegers moet je ter verantwoording roepen. Maar ook goed voor de paarse paupers en dommeriken. Van mij geen euro meer naar Su. Heb de tijden van 80 gekend. Toen hadden de paarse honden ook het land leeggeplunderd.


  Maak melding

 34. @ ai baja
  “hahahahah de VHP had het anders gedaan zeker hahahahah is echt lachwekkend”

  ik denk het van wel. zie de aanhoudende groei lijn tijdens de regering Venetiaan en de gevulde schatkist, deviezen rekening en gefinancieerde projecten maar.

  ga ook eens na dat Venetiaan en co Surgold slimmer aangepakt hadden 5% minder aandeel maar dan ook voor de helft van de inleg. Ofwel per aandeel zou aanzienlijk minder ingebracht zijn.
  Bouterse en co betalen voor 5% meer aandeel extra het dubbele en hebben met hun langdurige onderhandelen en het geklojo met area’of interest 3 jaar vertraging weten te realiseren.

  Het gevolg is dat Staatsolie nu maandelijks alle rekeningen van Surgold betaald en de rente ondertussen over ongeveer $ 160.000.000 voor haar kiezen krijgt.
  Staatsolie van een veilige cash cow naar een bleeder omdat Bouterse de verleiding niet kon weerstaan groot te spelen en dome deals te maken voor zijn ego.

  De bij staatsolie geparkeerde extra schulden zijn nu ongeveer $ 500.000.000 en kosten op jaarbasis $ 40.000.000 waar de buitenlandse banken, zoals ING en credit Suise, van genieten. o ja en naar verluid vangt Abrahams ook veilig 7,75% op zijn dollars (geen koers risico voor de beleggers).
  Zie wat dat betekend als de SRD devalueert. Met 1 streep 20% of meer extra schuld er bij in SRD’s.

  Vene en co waren voorzichtig, voor velen te voorzichtig omdat zij in Gratis geloven


  Maak melding

 35. RobG: “De contra-revolutionairen in Suriname waren verkeerd bezig en zij wilden een nog grotere bloedbad aanrichten. Het heeft echter anders voor hen uitgepakt. Ze hebben de situatie onderschat ”

  Deze Paarse Kakkerlak zou Bouterse nog verdedigen als deze zijn hele familie had afgemaakt. Wat een rat ben jij toch.


  Maak melding

 36. Leeft deze Missi in een droomwereld? Of heeft hij geen idee hoe Dubai eruit ziet ? Deze meneer moet alleen zijn heer dienen.Meer is hij ook niet waard!


  Maak melding

 37. @ RobG, Het is beter om niet meer te reageren. Je begint steeds ongeloofwaardiger over te komen. Of het moet zo zijn dat je er voor wordt betaald om te schrijven dan is het een andere zaak. Je inkomen moet je niet op het spel zetten. Anders kappen met je flauwekul.

  Indien er voor Kerst niks gebeurd komt het land / bevolking in een acute mentale depressie terecht. En dan zijn de rapen gaar. Vergeet niet dat heel veel jonge en vaak ongeschoolde mensen van een bepaalde etnische afkomst voor DDB hebben gestemd en als die op hol slaan krijg je het effect van op hol geslagen Pingo’s.
  Ben benieuw wanneer wordt gestart met het beschuldigen van de buitenlandse mogendheden want dat is een altijd een goede escape geweest dat heeft gewerkt.

  Alleen staat Suriname er alleen voor nl.
  China heeft het te druk met zich zelve
  Venezuela is bezig om geld te verzamelen voor WCpapier
  Cuba is nu gefocussed op de VS
  Nederland gaat pragmatisch te werk om vooral geen aanleiding te geven tot beschuldigingen van kolonialisme
  Belgie en Frankrijk geloven het wel. Frankrijk wil alleen weten of de kuststrook Marowijne rustig blijft.
  India is ook tegenwoordig redelijk intern gericht.
  O ja dan hebben we onze vriend van DDB uit Afrika. Dat is het zo’n beetje.
  We doen wel als of we veel voorstellen maar de gemeente Rotterdam heeft een grotere begroting.
  Dus zal het niet van buiten maar van binnen moeten komen.
  We hebben over twee maanden in elk geval een groot onafhankelijkheidsfeest om te vieren hoe goed het gaat.
  Na Wan Hiep Hiep Hiep Hoera.


  Maak melding

 38. @RobG, er was NOOIT een revolutie in Suriname, maar een smerige STAATSGREEP van Bouterse en zijn mannetjes die nu vandaag de rijken zijn in Suriname.

  Wees realistisch en zet alles op een rijtje.


  Maak melding

 39. Water verhoging: wie voelt het rechtstreeks in zijn zak? De mofina’s!
  Stroomverhoging: wie voelt dat rechtstreeks in zijn zak? De Mofina’s!
  Bustarieven verhoging: wie voelt het rechtstreeks in zijn zak? De Mofina’s!
  Benzine verhoging: wie voelt het rechtstreeks in zijn zak? De Mofina’s
  Welke kleur hebben de Mofina’s? Paarzzzz!
  Van wie gaan de buiken strakjes schreeuwen? De Mofina’s
  Wie gaan er straks de straat op? De Mofina’s
  Van wie is Desi de president? Van de Mofina’s!
  Wat gaan ze roepen? Weg met dididbri!
  Dubai is geworden: Ju Pai!
  Meneer DDB, ruim nu je eigen str*nt op!


  Maak melding

 40. @Jojo: een kwestie van hoeveel tijd voor de bodem loslaat, schat je? of worden er steeds nieuwe konijnen uit de hoge hoed gehaald?

  hoe lang kan die moordende rente betaald worden? moet dan niet de benzineprijs met euro’s omhoog ipv met srd’s?


  Maak melding

 41. @misabitoch

  daar zeg je wat.

  dat is dan gelijk ook een van de verworvenheden van de revolutie; het land wordt 40 jaar en is skeer, skeer, skeer!

  of wacht, als we meer benzinegeld vragen, dan kunnen wij wel een feestje geven.


  Maak melding

 42. DDB heeft de samenleving lekkere Worstjes voor de neus gehouden:

  Een Gouden Kerst?
  Verhoging AKB naar 50 SRD?
  Verhoging AOV?

  Alleen een NOTOIRE BEDRIEGER maalt er niet om zijn beloftes NIET na te komen en om vrolijk verder gaan tot de orde van de dag.

  En dan komt Miesjie KKKa Ba met een KOMISCHE NOOT: SURINAME WORDT DE 2E DOEBAAAI.

  Deze Grappenmakers horen in een CIRCUS THUIS en zeker niet als regeringsleider of als parlementariër.

  2 maanden na die KOMISCHE NOOT word je geconfronteerd met DUIZELINGWEKKENDE PRIJSVERHOGINGEN voor WATER en ELEKTRICITEIT.

  Er zijn NOG MEER PRIJSVERHOGINGEN IN HET VERSCHIET, Brada nanga Sisa

  Deze gasten dienen met een RAKET gelanceerd te worden om nooit meer naar de MOEDER AARDE terug te keren.

  Mijnheer DOEBAAAI: NJANG MIE M***


  Maak melding

 43. Dre
  Een land kan lang door gaan met konijnen uit de hoge hoed halen. Ze kan geld bij drukken middels een druk op de knop.

  Men gaat zo meteen de tot nu toe door Staatsolie voor Bouterse verborgen gehouden olievoorraad belenen bij de krediet verstrekkers. Er was al een poosje duidelijk dat men met betere technieken veel meer olie uit de bestaande putten kan pompen dat tot nu toe aangenomen.

  Elias heeft aangekondigd dat er meer olie gevonden gaat worden zonder dat er echt geboord wordt.
  Het kan maar zo zijn dat de olie voorraad in bestaande putten verdubbeld en dan is Staatsolie met een pennenstreek veel meer waard.
  Dan kan Baas die waarde ook verspillen zodat er later rente over betaald moet worden.

  Ik schat dat het nog een maand of 6 duurt voor dat het volk zich echt gaat roeren. Dan weten ze hoeveel honger ze gaan leiden door het wanbeleid van Baas. Dan gaan ze zien wie de echte bazen zijn achter de schermen. Dan gaat Baas zich steeds meer verstoppen in het binnenland en dan zal CTU zich steeds meer gaan manifesteren. Dan zal de volgende oogst rijst opgeslagen moeten worden zonder de beloofde export en zullen de deviezen echt marginaal zijn geworden.


  Maak melding

 44. Door daar in het parlement te zitten ziet|voelt men niet zoals het volk zich nu voelt. Nadat het land zo verslechtert is, schoolbussen staken kinderen die in Saramacca wonen de scholen niet kunnen bijwonen, bepaalde ouders die het al niet zo breed hadden en toch probeerden om een bordtje eten op tafel te leggen wat zullen zij nu doen? Dit alles wat nu gebeurd geeft ons jeugd alleen maar negatieve gedachten, alleen gedachtes om illegaal werk te doen. Ik geef niemand de schuld het volk heeft ervoor gekozen, ik ben zelf nog een student en ik voel mee voor mijn mede studenten, voor mijn mede mens, voor het land het is gewoon erg triest dat mijn ouders extra moeten betalen voor alles terwijl er zoveel beloofd was men zegt, : ‘ wij moeten helpen het land vooruit te brengen’ maar waarom moeten alleen de mensen eronder lijden die het al niet zo breed hebben? Waarom niet degenen die ’te veel’ hebben? Waarom helpen zij het land ook niet een handje bij? Door iemand te helpen hoef je geen geld te krijgen of een naam te dragen slechts een zegen is al voldoende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES