Ministeries loskoppelen van politiek ‘nonsens’

10

PARAMARIBO, 1 sep – Het idee van het loskoppelen van ministeries van de politiek is nonsens. Dit stelt bestuurssocioloog August Boldewijn. Het idee van minister Jennifer van Dijk – Silos van Justitie & Politie, is niet werkbaar.

Van Dijk – Silos wil ‘technocraten’ als minister zien op Justitie & Politie, Binnenlandse Zaken en Financiën. Het zou moeten garanderen dat de taken van de ministeries worden uitgevoerd zonder al te veel politieke beïnvloeding. Maar het idee lijkt niet goed doordacht. “Wat moet gebeuren, is dat het totale overheidsapparaat gerationaliseerd moet worden”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd.

Zover is het nog lang niet. Het is niet voldoende om alleen maar de top te ‘depolitiseren’. Het garandeert namelijk niet dat besluiten slechts op grond van deskundigheid worden genomen. De realiteit wil dat een groot deel van het overheidspersoneel in dienst is genomen op basis van politieke loyaliteit. Ook technocraten mogen dus rekenen op een flinke stoot tegenwerking.

10 REACTIES

 1. Wat deze mevrouw voorstaat is dat de president en niet de regeringspartij de ministers uitkiest. Zodat hij groter wordt dan de partij. Een nieuwe vorm van staatsgreep dus, uit de koker van mevrouw.


  Maak melding

 2. Zolang baas en marionetten het neleid uitmaken, net zolang zal het kommer en kwel zijn en worden voor velen. Een back to the eighties is wat komen gaat. hihi


  Maak melding

 3. Volstrekt eens met wat de heer Boldewijn zegt.
  Bovendien is de benoeming van mevr. van Dijk-Silos zelf de allergrootste politieke benoeming in de regering Bouterse II.
  Waar heeft ze het over.
  Als zij als zgn. non-politica, die overigens alle beginselen van de NDP onderschrijft, niet doet wat baas Bouterse zegt, dan kan ze binnen de kortste keren een andere baan zoeken.


  Maak melding

 4. hallo,,wat gebeurt er nu weer..

  eerst wordt je als toilet papier gebruikt weg gegooid en vervolgens weer verschoond en hergebruikt..

  was deze meneer moestadja in de vorige regering onder de zelfde leiding niet weg ge-re-shuffeld..

  zijn er in sme geen betere personen in omloop..

  de pres. houdt zich ook niet aan zijn woord..

  eerst zou hij de ministeries terug brengen naar 11 of daarom trent,nu trekt hij het toch door naar 17..,

  en dan nog alleen een n d p regering met aanhangsels van enkele bij rollen die helemaal niet kundig zijn,wat nu al blijkt na 4 maanden..


  Maak melding

 5. Dora had 1 portie bamie teveel gegeten en dat had haar bloed zuiker verhoogd met als gevolg een beetje wartaal.
  Maar ze heeft haar ballen al een beetje laten zien toen ze een paar zaken terug draaide. Natuurlijk allen met behoud.


  Maak melding

 6. Ontkoppel je ministerschap en politiek, welke hoog opgeleide gaat zich dan nog aanmelden bij een politieke partij? Ze doen het toch allemaal in de hoop ooit een belangrijke overheidspost te (mogen/kunnen) vervullen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.