Eerste maatregelen in Suriname tegen malaise

49

PARAMARIBO, 1 sep – De regering Bouterse-Adhin heeft besloten de eerste maatregelen te treffen om te komen tot inkomstenverhoging voor de staatskas. Besloten is om per één september een Solidariteitsheffing in te voeren. De heffing op de prijs per liter benzine en diesel is veertig cent (ongeveer tien eurocent).

Ook worden de elektriciteit- en drinkwatertarieven verhoogd. “Met het aanpassen van de elektriciteit en watertarieven wil de regering ervoor zorgen dat de prijzen die we in Suriname betalen voor deze diensten gelijk zijn aan de kosten ervan”, meldt de ministerraad in een persbericht. Aangegeven wordt dat ondanks de afnemende inkomsten de laatste jaren, de regering prioriteiten stelt op sociaal gebied.

De sociale zekerheden, kwalitatief onderwijs en gezondheidszorg worden aangemerkt als ‘hoogste prioriteit’ van de regering Bouterse-Adhin. “In ons streven naar macro-economische stabiliteit en de financiële levensvatbaarheid van de Surinaamse economie te herstellen, zijn wij genoodzaakt meer te leunen op binnenlandse bronnen van inkomsten om zodoende de internationale schokken van de grondstoffensector te minimaliseren.”

49 REACTIES

 1. Aangezien het geld niet uit het buitenland zal komen, moeten de Surinamers het zelf ophoesten. Logisch. De werkenden zullen dit het meest merken. Maar dat geeft niet, want ze stonden 100% achter de vorige NDP-regering en staan 100% achter deze regering. Ze weten waarvoor ze gekozen hebben.


  Maak melding

 2. Is dit de Gouden Kerst die Bouterse zijn volk beloofde?

  Alleen in Suriname: geldt de volgende quote van Lincoln en Bob Marley:NIET

  ” You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.”

  In Suriname stoot de bevolking zich 3 keer aan de zelfde Paarse steen,


  Maak melding

 3. De wereld crises heeft Sur. ook bereikt.Ze hebben er voor gekozen.Heb alleen medelijden met degene die dit niet hadden gewild en anders hebben gestemd.Blijft vervelend voor hun..


  Maak melding

 4. Allereerst een noodzakelijke niet te voorkomen maatregel.

  Dat er ruim SRD 700.000.000 per jaar aan subsidies gegeven werd (ruim 10% van de begroting) was gestoord. Hier aan was heel Suriname schuldig met haar verslaving aan gratis.

  Nu zal er een drive komen om te bezuinigen op groot verspillers.

  Wat mij wel van het hart moet is dat men nu wel weer doorslaat en de noodzaak van doelmatig produceren geheel vergeet.
  De productie kosten van en distributie kosten van Electriciteit maken wereld wijd niet zo’n groot verschil omdat de kosten bepaald worden door de olieprijzen welke wereldwijd in principe gelijk zijn en de kosten van de apparatuur en die worden ook door de wereldmarkt bepaald. Het beetje arbeid en organisatie is niet van doorslag gevende aard indien men efficiency naar nastreeft.

  De kostprijs op de meter thuis is ongeveer $ 0,11/Kilo Wattuur. nu gaan klanten vanaf 150 KW uur al $ 0,14 betalen en vanaf 300 KW uur al $ 0,18. Het is wel zaak dat er nu geen nieuwe ondoelmatigheid in de hand gewerkt wordt en EBS op haar handen gaat zitten omdat het geld vanzelf binnen rolt.

  In April 2012 is aangeboden te leveren voor $ 0,11 /Kilo Wattuur. Het is een raadsel waar om de regering daar geen brood in zag


  Maak melding

 5. PARAMARIBO – Surinamers moeten vanwege een ‘solidariteitsheffing’ fors meer gaan betalen voor hun eerste levensbehoeften. De regeling van president Desi Bouterse probeert op die manier de zo goed als lege staatskas aan te vullen. Water en elektriciteit worden drie tot vier keer duurder, terwijl de brandstofprijs stijgt met 10 procent. De heffing gaat over twee weken in. De tegenvallende inkomsten voor de staatskas worden veroorzaakt door de lage wereldmarktprijzen voor goud en olie, producten waar de Surinaamse economie voor een groot deel van afhankelijk is.

  Aldus de grootste krant van Nederland. Bouterse heeft Suriname naar de verdommenis geholpen.

  Graag een reactie van RobG, Sabidirie Pero, Milton en als die andere Bouterse adepten. Het leven onder de Front regering was een feestje toch ? Ontkennen kan niet meer.


  Maak melding

 6. Moet het volk de hele rekening betalen voor de njangs die bij EBS gemaakt zijn? Door de njangs is de kostprijs van stroom onnodig hoog geworden en deze hoge prijs moet het volk betalen.
  Het volk heeft nog 5 gewild.Ik denk dat dit een van de vijf is.Meer verrassingen volgen nog! Gefeliciteerd met jullie keuze!


  Maak melding

 7. Telegraaf vandaag:

  Zieltogend Suriname verhoogt de prijzen fors

  PARAMARIBO –
  Surinamers moeten vanwege een ‘solidariteitsheffing’ fors meer gaan betalen voor hun eerste levensbehoeften. De regeling van president Desi Bouterse probeert op die manier de zo goed als lege staatskas aan te vullen.

  Water en elektriciteit worden drie tot vier keer duurder, terwijl de brandstofprijs stijgt met 10 procent.

  De heffing gaat over twee weken in. De tegenvallende inkomsten voor de staatskas worden veroorzaakt door de lage wereldmarktprijzen voor goud en olie, producten waar de Surinaamse economie voor een groot deel van afhankelijk is.
  Sinds 2012 namen de inkomsten uit deze sectoren met 75 procent af.

  Het ziet er niet naar uit dat het de komende twee jaar beter gaat, terwijl de regering wel wil zorgen voor goede gezondheidszorg, onderwijs en sociale voorzieningen.

  De verhoging van de prijzen kwam niet onverwacht, ook omdat de huidige prijzen ver beneden de kostprijs liggen. Hierdoor was in feite sprake van subsidie voor alle burgers en bedrijven, terwijl die eigenlijk alleen bedoeld is voor de mensen met een kleine beurs.


  Maak melding

 8. Zo EBS 400KwH van SRD 48.30,- -> SRD 170.85
  Zo SWM 400KwH van SRD 9,60,- -> SRD 38,40

  Ach maar 350% verhoging ……… Ik zeg Bouta goed bezig, een president van het volk!!!!


  Maak melding

 9. Wij Surinamers hebben een heel groot probleem, we willen steeds blijven plukken en geen bijdrage willen leveren
  aan de opbouw van onze economie. Het is bij ons diep ingeworteld om met gelden van de kinderbijslag en de
  ouderdomsvoorziening een andere bestemming te geven, dat toebehoort aan de begunstigden.

  Wij weten niet met geld om te gaan en verbrast onze zuurverdiende centen met allerlei dure spullen. Onbewust
  handelen zal je altijd duur komen te staan.


  Maak melding

 10. Goed voor allen die stemden op NDP. Na soso lobi, alla sanie sa baas en co, e go doe deng vijf jarie sa o kong. We hebbe gestemd vo nog vijf hihi. Dit is pas het begin.


  Maak melding

 11. Om 12.00 uur zijn de nieuwe pompprijzen van brandstof ingegaan. Diesel kost per liter SRD 3,90 bij Gow2/Roy Boedhoe Enterprises en SOL. Bij GOw2 kost een benzine zonder additieven SRD 4,16 per liter. Bij SOL wordt 6 cent per liter minder neergeteld. Ongelode benzine met additieven kost bij SOL SRD 4,16.

  De prijzen zijn zojuist bekendgemaakt. De Raad van Ministers heeft besloten om 40 cent per liter extra te heffen. Het gaat om een ‘solidariteitsheffing’ zegt de regering in een persbericht. De oliemaatschappijen en pomphouders waren van tevoren niet op de hoogte van het besluit van de regering.

  De regering zegt genoodzaakt te zijn de 40 cent extra te heffen op een liter diesel en benzine. De prijzen van elektriciteit en water gaan per 15 september in. De inkomsten uit de olie- en goudsector zijn drastisch omlaag gegaan op de wereldmarkt. “Wij zijn genoodzaakt meer te leunen op binnenlandse bronnen van inkomsten om zodoende de internationale schokken van de grondstoffensector te minimaliseren,” legt de regering uit


  Maak melding

 12. De tijden zijn voorbij dat huishoudens de airco dag en nacht laten draaien in diverse woonruimten en dat men in combinatie met het gasverbruik hooguit 10,- tot 15,- euro per maand betaalde. Jaar in jaar uit werden de water- en energiekosten gesubsidieerd door de Surinaamse staat.Nu moet men conform de wereldmarktprijzen betalen voor deze diensten.


  Maak melding

 13. Als dit het begin is van de regering Bouterse II, dan vrees ik voor de toekomst.
  Hebben de ministers wel eens geshopt in de supermarkets en gemerkt, hoeveel de producten duurder zijn geworden in het afgelopen jaar ?
  Ik denk het eerlijk gezegd niet.
  En als nu de prijs van een liter benzine wordt verhoogd met 40 cent, dan is de gewone burger in ons land weer de klos.
  Hoezo een sociaal democratische regering ?
  Laat de regering gaan snijden in het overheidsapparaat van meer dan 50.000 ambtenaren op een bevolking van ruim 500.000 mensen.
  Nergens in de wereld zie je dat zo’n groot deel van de bevolking afhankelijk is van de overheid.
  Laat de overheid gaan bezuinigen op dit waterhoofd.
  Daar valt meer te halen, dan bij de gewone burger.


  Maak melding

 14. De vijf vette jaren (2010-2015) worden gevolgd door de vijf magere jaren(2015-2020). Toen het goed ging met de inkomsten uit olie en goud heeft men niet aan gedacht om wat geld opzij te leggen voor tijden van tegenspoed.

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

 15. Laat het maar een bericht zijn over hoe gewelding DDB/AA het niet doen: minimaal 25 reacties.

  Nu ze met hun Solidariteitsbeginsel komen moet menig DDB/AA fan wel heel lang nadenken hoe zei dit kunnen verdedigen of uberhaupt iets zinnings kunnen zeggen.

  The power to tax is the power to destroy.. Het had anders gekund, maar ja..It is what it is !!


  Maak melding

 16. Als een dief in de nacht worden de Surinamers en Surinaamse bedrijven onaangenaam verrast met prijsverhogingen.

  De nood moet wel zeer hoog zijn.

  Ben benieuwd of al de mensen die nog 5 riepen en hebben gekregen nog steeds in een hoera stemming verkeren.

  A no ala disi moro de ete!!!


  Maak melding

 17. Nog een gouden tip! Maak vaker gebruik van een fiets, dat is een duurzame manier van vooruit komen, kost U geen cent aan benzine etc. Succes met de nieuwe situatie mensen.


  Maak melding

 18. Wel mensen, het is correct dat het leven meer gaat kosten, maar blijven de salarissen gelijk?. Het een hangt samen met het andere…..Tot nu toe is het leven steeds kostbaar gebleken in Suriname. De levensmiddelen waren stukken duurder dan in Holland.

  Beste regering, dat er meer belastingen geheven worden is een legitiem gezien de laatste financiële ontwikkelingen in Suriname. Je kunt namelijk GEEN economie op de wereld draaiend houden met EEN PRODUCT, goud goud goud en nog eens goud, maar mensen; alles wat blinkt is GEEN goud.

  Tevens laat de huidige ontwikkelingen zien dat het afgelopen 5 jaar alleen op goud is gebouwd. De regering gokte op een paard en dit is het resultaat.

  Dankzij het goud in Suriname kon Bouterse diverse projecten opzetten of diverse toezeggingen DEELS nakomen. Dus poen deed het werk en niet de president!
  Nu blijkt dat de president behalve Goud NIET in staat is gebleken inkomsten bronnen te verwerven.

  Feit is het nog altijd mogelijk is voor de huidige regering om extra inkomsten binnen te halen.

  Gratis advies aan onze vriend Bouterse:

  Hoe zit het met jullie BTW?;

  Wat kost de wegenbelasting?;

  Wat kost verzekeringen? (hierop kan extra geheven worden,dan bedoel ik voornamelijk op de voertuigen belasting);

  Controleer streng belastingontduiking;

  Verhoog tarief van het openbaar vervoer en hef hier ook extra belasting op;

  Wat te denken aan extra belastingen op alcoholische dranken en rookwaren;

  En zo kan ik pagina’s lang doorgaan, maar mogelijkheden genoeg.

  Feit is en blijft dat de inkomsten dan ook omhoog zouden moeten en DUS de munt in waarde erg kan dalen.

  Dus regering, u kunt nog altijd succesvol worden door uw verstand te gebruiken. Laat het volk zien dat u hun vertrouwen waard bent.


  Maak melding

 19. in de hele wereld gaat de benzine prijs OMLAAG behalve in sme daar gaat het alleen omhoog.

  terwijl de welvaart in Nederland achteruit gaat of enig zins stabiel is gaan alle prijzen eerste levensbehoefte m.n in de super markten steeds omlaag..

  er komen nu mensen uit sme naar de Nederlandse supermarkt om boodschappen te doen die vele vele malen goedkoper zijn dan in sme..,

  de pakketten diensten draaien op volle toeren richting sme..nu hoor je niks meer van de n d p. mofinawang..


  Maak melding

 20. De sociale zekerheden, kwalitatief onderwijs en gezondheidszorg, worden als hoogste prioriteit beschouwd door de regering Bouterse /Adhin: De zogenaamde sociale wetten stellen geen REET voor.

  Ik hoor Ronald Hooghart vertellen dat het de schuld is van de mensen die geen kaas hebben gegeten van zaken, vandaar dat de wetten niet tot uiting komen?

  Het zijn weer de ambtenaren die hier de schuld van krijgen? Ik was met vakantie in Suriname toen deze wetten werden aangenomen, vanaf dag 1 wist ik dat de sociale wetten niet zouden werken?

  DDB, hoe ga je deze wetten financieren als je geen geld hebt?

  We gaan voor nog 5: als je voor elektriciteit 30 SRD betaalde, zal je nu 120 SRD gaan moeten neertellen en dat zelfde geldt ook voor Water.

  Een arbeider die 1000 SRD verdient, betaald aan Premie Ziektekosten Verzekering 150 SRD +Elektriciteit 120 SRD + SWM 120 SRD = 390 SRD (Premie van de Vrouw niet meegerekend)

  Ik zou hier echt niet vrolijk van worden!!! Met Dank aan DDB!!!!


  Maak melding

 21. De tijd is aangebroken om de toegevoegde waarde van vakbonden te toetsen.
  Kom op laat je tanden zien.
  Zo niet, dan kan je alle vakbonden in Suri ontbinden.


  Maak melding

 22. De government take is hierna gestegen tot 0,90 SRD.
  Boi wie betaald nu het gelag van monie no dé.
  Voor als tijdens de verkiezing si er van de daken geschreeuwd “monie dé waar maken wij ons druk over.”
  Ja zelfs de directeur van de bank van Suriname, thans minister van financiën, schreeuwde van de daken “mensen niets aan de hand wij zijn zaken op een rijtje aan het zetten”

  Naar nu blijkt wat als publiek geheim bekend is “er was nooit geld en er zal geen geld zijn de komende 4- 5 jaar”.

  Dus volk van Suriname ik DDB vraag u persoonlijk om offers te brengen en de buikriem wat strakker, ja heel strak, te trekken want ik vraag u het vet mesten van die enkele veelvreters niet te stoppen want t.z.t kunnen jullie ze slachten.


  Maak melding

 23. @ RobG,

  De tijden zijn voorbij dat huishoudens de airco dag en nacht laten draaien in diverse woonruimten en dat men in combinatie met het gasverbruik hooguit 10,- tot 15,- euro per maand betaalde. Jaar in jaar uit werden de water- en energiekosten gesubsidieerd door de Surinaamse staat. Nu moet men conform de wereldmarktprijzen betalen voor deze diensten.

  =============================================

  Staat nog al haaks op de verkiezingsbeloftes van Bouterse vindt ook niet ? Zgn de man van het volk. Volgens de paarse evangelie zou Suriname binnen afzienbare tijd een 2e Dubai worden. RobG, mark my words, Suriname is hard op weg een 2e Haïti te worden met dank aan jouw leiders.


  Maak melding

 24. Nou ik zou zeggen. Het volk van Su laat je horen.
  Wat je hiervan vindt.
  Een eerlijke verdeel sleutel was beter geweest.
  Groot gebruikers gaan meer betalen en de kleine man maar een klein beetje meer.


  Maak melding

 25. Interpol je hebt volledig gelijk als je het over het verkwistend gedrag, met name als je het over deze regering hebt en de rekening komt bij het volk te liggen


  Maak melding

 26. Waar maken we ons druk om in Nederland. De surinamers vinden het ok. Dit wilden ze en dit hebben ze gekregen. Hoor je ze klagen, hoor je protesteren, zie je ze de straat op gaan. Waar maken we ons druk om. Ze vinden wel een slachtoffer waar ze het geen ze nodig hebben van zullen nemen of krijgen. bv. We zullen toch braaf onze familie helpen hoewel ze op bouta gestemd hebben. We gaan toch nog naar Suriname en zullen braaf die kapitalen neer leggen om een huis te kopen of te bouwen. We doen lekker mee. Ik ga pas medelijden hebben als ze eindelijk gaan protesteren want dan weet ik dat ze het moeilijk hebben. tot die tijd aanbreekt kunnen ze het aan en hebben geen hulp nodig.


  Maak melding

 27. En Rob ( onze betaalde Paarse Website vervuiler) staat als enige achter deze paniekmaatregelen van de Paarse Roverse bende die Suriname de afgelopen 5 jaar de economische afgrond hebben ingeduwd.

  Ik stel voor dat onze First Lady als haar solidariteitsbijdrage haar maandtoelage van 8000 terug stort in de kas….


  Maak melding

 28. Wereldwijd dalen de brandstof prijzen en in Suriname wordt de brandstof duurder. Rara hoe kan dat? Antwoord: Sinds jaar en dag wordt de brandstof in Suriname zwaar gesubsidieerd door de kabinetten.In Suriname heeft men door de subsidie kunnen profiteren van de lage brandstofkosten. Per maand werden miljoenen liters brandstog uit Suriname gesmokkeld naar de buurlanden Frans Guyana en Guyana.In Suriname was de brandstof spot goedkoop.

  De subsidie op brandstof is thans weg komen te vallen en de mensen gaan conform de wereldmarktprijs betalen. Ik denk nog steeds dat de brandstofprijzen in Suriname ondanks de verhogingen nog niet op het niveau van de wereldmarktprijzen zijn.Met andere woorden ondanks de fikse verhogingen zijn de brandstofprijzen in Suriname niet op dezelfde hoogte als op de wereldmarkt.

  Ik hoop dat de mensen in Suriname kostenbewuster gaan leven. De verhoogde prijzen voor energie en water zullen de mensen dwingen om zuiniger met deze nutsvoorzieningen om te gaan.In Paramaribo en omgeving zijn er twee keer zoveel voertuigen als inwoners.Voor sommige huizen/paleizen staan 4 tot 6 auto’s geparkeerd van de bewoners.Deze rijke mensen hebben tientallen jarenlang geprofiteerd van de gesubsidieerde kosten.


  Maak melding

 29. maak je niet druk,alle maties zijn mulie miljoenair geworden de hele groep van zestien zitten al binnen,het is jullie taak ze nog rijker te maken..

  ook al ben ik desie voor 11 jaren veroordeeld door Holland,dat maakt niet uit,ik desie ga toch niet daarheen..en naar New York voor vakantie..

  tang boeng..


  Maak melding

 30. Citaat van de wolf…”Al staat heel Paramaribo in brand, Bouterse slaapt als een roos”. Makkelijk lullen met een bij elkaar gestolen kapitaal vaan 700 miljoen USD. Gouden kerst wordt, slapen in de stal bij de os en de ezel. Zijn de paarse ezels eindelijk op hun plek.


  Maak melding

 31. RobG:”Ik hoop dat de mensen in Suriname kostenbewuster gaan leven.”

  Wie zal dit uitleggen aan de kleine man, de arme hosselaars, degenen die 2 tot 3 banen hebben om het hoofd boven water te houden?
  Degenen in het bezit van huizen/paleizen met 4 tot 6 auto’s zullen het heus niet voelen, aangezien zij of bij de NDP top zitten en/of in de drugshandel.
  Had Bouterse dit voor de verkiezing aan de mensen voor de verkiezing voorgehouden dan zou de NDP grandioos de verkiezing hebben verloren.
  Misschien ook niet, want sommige paarsen staan vierkant achter Bouterse en voor hen is hij een halfgod zonder fouten en gebreken.


  Maak melding

 32. In geen elk land van de wereld wordt een maatregel genomen die van de een op de andere dag 20% van je inkomen vraagt. In Suriname is dat mogelijk. Bouterse en zijn ministers geven geen mallemoer om de bevolking. Ze moeten nog meer geld hebben om te verduisteren en dat gaat ten koste van het volk. Men weet toch dat het volk dom is. ze hebben open en bloot wanbeleid gevoerd en toch heeft het volk ze weer gekozen dus hebben ze een vrij brief om nog meer te stelen want het volk doet helemaal niets. Als ze kiezen voor mensen zonder enige ontwikkeling op economische/financieel vlak wat wil je hebben dat je goed bestuur krijgt. Ik leef met jullie mee maar ga verdomme de straat op en ga de onafhankelijkheidsplein vol maken met mensen en zeg dat jullie dit niet pikken. Of durft men niet omdat Bouta de steun heeft van leger en politie en we 18 december nog goed kunnen heugen??????????


  Maak melding

 33. Sranangmangs, vooral de groete groep zee POTI SMA’s,
  worden nu gedwongen de tekorten van de
  VERKWISTENDE NDP-regering te betalen/ in te lopen !

  Er waren toch zogenaamde begrotingen de afgelopen
  vijf jaar ???

  Nog steeds is er TOTAAL GEEN sprake van ZWARE bezuinigingen op de veel te hoge staatsuitgaven.
  Die uitgaven zijn gewoon veel te HOOG en bovendien ONbetaalbaar !

  Zie bijvoorbeeld het LEGER van meer dan 50.000
  AMBTENAREN in een klein land met een kleine economie !

  Natuurlijk moet zuinig om gegaan worden met onze
  voorzieningen en met de staatsbedrijven, er moet meer
  efficientie komen.

  Echter de DRIE veroorzakers van het FAILLIISSEMENT
  van SRANANG , de heren DDB, ANDY en GILMORE,
  moeten met hun handen afblijven van ALLES wat met FINANCIEN te maken heeft !

  Anders zijn alle zogenoemde solidariteitsheffingen,
  tot MISLUKKEN gedoemd !

  Het is opvallend dat geen van de funktionarissen
  en/of ministers aangeeft wat de EFFECTEN zijn
  van de rigoreuze VERHOGINGEN en
  VERZWARINGEN op de reeds zwakke economie,
  op het algemene prijspeil of op de zwakke munt !

  President en ministers onderschatten het
  Sranang-volk en vluchten naar voren, niet
  wetende dat de Financiele Ramp zal verergeren
  door hun Paniekmaatregelen !

  Ineens moeten waterleiding- en elektriciteitsbedrijf
  efficient werken en marktprijzen rekenen,
  MAAARRRRRR wij hebben NIET INEENS een
  GAT van ruim ZES MILJARD !

  Dat GAT is veroorzaakt door WANBELEID van
  Desi en de overige clanleden !

  PS : ook de idiote verhogingen kunnen zonder
  dat er zware bezuinigingen op de staatsuitgaven
  worden doorgevoerd, Sranang niet redden uit het FAILLISSEMENT !


  Maak melding

 34. @RobG,

  Alleen iemand die niet goed is bij zijn hoofd juicht deze maatregelen toe die in het holst van de nacht zijn genomen toe.
  Deze maatregelen zijn MOORDEND voor de Samenleving.

  Ik durf met jou te wedden dat het Volk dit niet gaat PIKKEN. Als je gewend bent om maandelijks 40 SRD te betalen voor Elektriciteit om daarna 170 SRD te gaan betalen en het zelfde geldt ook voor Water dan is dit niet op te brengen voor een gezin met een inkomen van 1000 SRD.

  Dit volk gaat de straat op: MARKS MY WORDS!!!!

  Dit gaat ook doorwerken in de prijzen in de winkels, DRUILOOR.


  Maak melding

 35. RobG.
  u bakt ze weer bont. Benzine en Diesel kosten incl. Winst ongeveer 2SRD. Er is altijd sprake geweest van een goverment take. Als de regering al SRD 1,50 per liter nam en nu SRD 1,90/liter neemt hoe kan er dan sprake zijn van Subsidie.

  De accijns/ of goverment take varieert per land in de VS heel laag en in Nederland heel hoog.
  Alleen in de Golfstaten is er geen goverment take. Vorig jaar Oktober tankte ik in Abu Dhabi een volle tank van 60 liter voor 100 SRD.

  U zwetst weer eens om recht te praten wat krom is


  Maak melding

 36. RobG(ek), en meerdere N(atonale) D(ebielen) P(ersonen.
  Lees en huiver.

  “De genoemde partijen roepen de Regering op, om de genomen maatregelen onmiddellijk terug te draaien en het te voeren beleid op een begroting te brengen en die voor te leggen aan DNA, zoals de grondwet dat voorschrijft. Eveneens wordt de Regering dringend opgeroepen om een integraal ontwikkelingsbeleid te ontwikkelen dat hoop geeft aan het volk.”


  Maak melding

 37. Hallo allemaal mijn zienswijze in de kwestie verhoging van de regering is goeden op zz’n plaats de reden zijn vijf jaar geleden heeft een ieder kunnen profiteren van de economie mensen kregen verhoging je hoorde niemand klagen nu vijf jaren later moeten ze bezuinigen voor hun eigen gewin klagen ze ik vind dat de Surinaamse volk ondankbaar is en niet willen helpen aan de verdere ontwikkeling van het land en de oppositie wil er gebruik van maken hun slaag te slaan in hun tijd hadden ze alles verhoogd met 100% mijn volk hou de moet maar in na dit alles komen er goede tijden


  Maak melding

 38. Als iemand interieurverzorger is geweest bij de wereldbank,dan moeten we niet denken dat hij in staat zal zijn het Ministerie van Financiën op een goede manier te runnen.De meeste ministers in het huidig kabinet hebben geen kaas gegeten hoe een volk geleid moet worden.Het parlement onder aanvoering van prof.Amzad Abdoel bestaat voor de meerderheih uit jaknikkers die de regering ook niet kunnen begeleiden.En Barabas?
  Barabas zit nu hoog en droog bij zijn zoon in de VS.


  Maak melding

 39. Volgens Prof. Caram heeft DDB geen keus dan deze Draconische maatregelen te nemen omdat de Overheid op zeer korte termijn POEN nodig heeft.

  Ze kunnen op korte termijn nergens anders aan geld komen? Effe wachten, DDB kan toch bij zijn vriend Obiamang terecht om wat Cash los te peuteren?

  Nee, Maduro is geen Optie: die zit al heel lang op Zwart zaad, dus het Su Volk zal moeten bloeden voor het PRUDENT BELEID dat DDB de afgelopen 5 jaar gevoerd heeft?

  Ik wil NIETS horen over dalende olie en goudprijzen, men had hierop moeten ANTICIPEREN, PUNT UIT!!!

  HIEPIEPIE, WE GAAN VOOR NOG 5: WE HEBBEN HET PAARS GEKLEURD RICHTING DE AFGROND.


  Maak melding

 40. Ik heb het allemaal zien aankomen… het is nu eenmaal zo dat bepaalde mensen eerst moeten ondervinden, en soms zelfs dan nog niet overtuigd raken, want liefde maakt blind, en de paarsen zijn hopeloos verliefd op hun macho neks no fout mafialeider.. Dus ba suku ba feni 😉


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.