Parlementariër: er gaan grote koppen rollen bij Staatsolie

30

PARAMARIBO, 30 aug – Bij Staatsolie zullen beslist meer koppen rollen. Dit stelt parlementariër Mahinder Jogi (VHP). Dat onlangs enkele personeelsleden naar huis zijn gestuurd vanwege knoeierij, zegt niets. Er wordt op veel groter schaal gestolen en geknoeid.

Zo is er een topfunctionaris van het bedrijf die onroerend goed verhuurd aan buitenlandse aannemers die werk uitvoeren voor Staatsolie. “Dit is onverenigbaar. Mooier nog, deze topfunctionaris wordt steenrijk met materiaal van de staat”, zei Jogi in het parlement. En dan is er nog het geval van topfunctionarissen die tijdens de bouw van de raffinaderij maandenlang in Italië mochten wonen.

Ze moesten zogenaamd toezicht houden op de kwaliteit van het bestelde materiaal. Intussen is de raffinaderij af, maar kan die maar niet opstarten. Een ex-topfunctionaris verhuurt via zijn bedrijf auto’s aan Staatsolie. Er is dus heel wat aan de hand. “Man moet niet kijken naar de kleine mannen, maar naar de grote. Wat bij Staatsolie gebeurt mag nergens en nooit gebeuren”, aldus Jogi.

30 REACTIES

 1. Mahinder,

  Jij moet niet proberen om jou miskleumen te verbergen achter die van anderen. Begin alvast die vette lappen grond welke achterover zijn gedrukt terug te geven aan de staat Suriname!


  Maak melding

 2. Parlementariër Mahinder Jogi (blakaman).
  Doet net of zijn neus bloedt

  Je moet niet alleen maar prediken doe je plicht als beroeps parlementariër en stapt bij de PG en je beklaagt daar deponeren.

  Maar dan zal je Chandrikapersad Santokhi ook moeten mee nemen. En laat hij aan de PG vertellen wat hij allemaal verkeerd heeft gedaan toen hij minister van Justitie en Politie was.
  ANDERS WO PUR ING BERE KAN DORO.


  Maak melding

 3. o is er een topfunctionaris van het bedrijf die onroerend goed verhuurd aan buitenlandse aannemers die werk uitvoeren voor Staatsolie. “Dit is onverenigbaar.

  Meneer Joghi,
  Ik ben het niet eens met uw zienswijze. Suriname kenmerkt zich als een samenleving met weinig mensen dus zal je in meerdere situaties steeds met dezelfde personen te maken hebben.
  Ok ergens kan ik mij deels vinden in jou relaas dat het beter is om scheiding tussen privé en zakelijk aan te brengen om zo de schijn tegen te gaan akkoord.
  Maar je kunt in zo een klein land niet altijd alles voorkomen.
  Maar als je zakenman, iedereen kent je, bent kom je soms in zo een positie te verkeren.
  Voorbeeld:
  De broer van de bevelhebber heeft een import zaak en verkoopt boten heeft kennis van het product.
  Moet de overheid dan gaan naar een ander die een beunhaas is?
  Juist doordat zijn broer bevelhebber is zal hij een beter product afgeven.
  Eigenaar Fernandes kent de bevelhebber lang voordat hij bevelhebber kent.
  Leger bestelt voertuigen bij Fernandes. Moet de bevelhebber volgens Joghi dan de auto’s bestellen bij een ander beunhaas die geen after sales service kent.
  Joghi ik ben niet voor paars , voor niemand. Geef commentaar met common sence man en lul niet uit je nek.


  Maak melding

 4. Staatsolie wordt gezien als een kassa.
  De plannen voor de uitbreiding en renovatie waren structureel goed voorbereid en aanbesteed.
  Hoe het mogelijk is dat Saipem zich onder het oorspronkelijke contract uit gewerkt heeft en er een soort regiecontract van heeft weten te maken is verwonderlijk.

  Het is geen wonder dat de rafinnaderij honderden miljoenen duurder is en het nog steeds niet doet en Staatsolie zelf verantwoordelijk geworden is voor de commissioning.
  Dit is het resutaat van het stuur in handen geven van niet gekwalificeerde mensen.

  RobG, Pero, Sabidieri etc. jullie zitten dichter bij het vuur. Julie weten vast wanneer de president zijn eerste volle tank feestelijk gaat halen bij Staatsolie.

  Ondertussen zijn ze al 6 maanden over tijd, loopt de rente rekening, lopen de commissioning kosten door, alle deskundigen laten zich per uur betalen op europees niveau.
  Het is voorspelt dat dit zou gebeuren. Het resultaat wordt dramatisch. Staatsolie loopt een grote kans 2015 verlies te leiden.


  Maak melding

 5. ergens staat op internet in één of ander krant,,dat de werkloosheid opgelost moet worden..

  wel,, het is vrij eenvoudig..

  gooi al die oude lullen die toch geen rol van betekenis hebben inclusief de hoofd verdachte moordenaar eruit en stuur ze maar met pensioen.

  .ze zijn allen boven de 60 jaar en hun rol is lang en breed uitgespeeld..

  ze zitten immers op plaatsen waarbij zij geen enkel inbreng hebben en frustreren de staat sme..

  bovendien moet je verplicht met pensioen als je de 60 bent gepasseerd als gewone lantie-mang…dus op kalivateren met deze generatie..je gaat ze toch niet missen..

  dan kunnen de jongeren aan de slag om het waarde te tonen…


  Maak melding

 6. Laten we hopen dat ook de kop van ex-president Venetiaan, de man in het pyjama pak gaat rollen. Hij is de man met de tien schone vingers die het hoofd wegdraaide en deed alsof er niets aan de hand met de corruptie van het NieuwFront.


  Maak melding

 7. Wat ik niet begrijp is. Nog enkele maanden geleden heeft Tjin A Tsoi frauduleuze handelingen van enkele top bestuurders van EBS en andere bedrijven in het parlement aangekaart. De coalitie leden met als voormannen Panka, Doekhie en Missiekaba beschuldigden die Tjin van stemmenmakerij. Nu hoor je niets meer van de coalitie leden. Hadden zij dit niet eerder kunnen oppakken. Dan was Suriname van heel wat ellende gespaard gebleven. Hoewel ik mij afvraag wat hiervan heel zal blijven. Het Bijzonder Gerechtshof staat nog vers in het geheugen. Voor degenen die de geschiedenis van Suriname kent.


  Maak melding

 8. waar zijn al die ,,eerlijke ,, figuren die het land zouden besturen..

  de opperhoofd had gezegd,dat hij het bestuur zou terug brengen tot 11 ministers.. wanneer gaat dat gebeuren..

  alle ambassades zouden worden door gelicht,wanneer gaat dat gebeuren..

  tegenwoordig heb je nergens een ambassade nodig,met een eenvoudige computer een e-maaille adres wat schrijf werk,of een skype kun je de hele wereld elke seconde benaderen alles regelen..

  verder geen gelul met al dure boys ..


  Maak melding

 9. Onder het regiem van Venetiaan zijn Balesar en Alibuks de bak ingegaan vanwege corruptie en moest Amafo haar portefuille inleveren vanwege misbruik van s’landsgelden voor haar verjaardag.
  Bouterse draait niet alleen zijn hoofd om, hij zit er ook heel diep in.


  Maak melding

 10. Parlementarier en parlementir wat is het verschil?
  Dit fenomeen is niet nieuw in Suriname.
  Sinds haar bestaan vinden zulke zaken plaats.
  Venetiaan was ook geen zuivere koffie !!!!
  Waarom nu waarom kwam je niet 20 jaar geleden met zulke openbaringen !!!!


  Maak melding

 11. @RobG, als Venetiaan voor gaas gaat, dan heb je ook niets tegen de berechting van Ramon Abrahams toch ? Een berechting van Venetiaan gaat lastig worden. Dat weet jij ook.


  Maak melding

 12. De regiseur van de corruptie, de moordenaar Bouterse, gaat één deze dagen naar New York om te praten met OAS. Ik hoop van harte dat de VS hem arresteren dan zijn we deze vloek kwijt.
  In ons land steken belangrijke politici hun hoofd in het zand maar zij weten dat de moordenaar Bouterse alle ellende over ons land heeft doen ontstaan. In de DNA zei Pokie het treffend ‘ in 2010 hadden we geen scalians op het stuwmeer nu zijn er 12’.

  Nogmaals ik hoop dat de VS de vloek over Suriname DD Bouterse arresteren en opsluiten.


  Maak melding

 13. flyer
  BEERPUT SURINAME…in alle geledingen van de maatschappij is het 1 grote criminele, corrupte bende. Onbetrouwbaarheid zit in de genen bij de Suri’s.
  —————-
  Maar flyer……….jij bent toch ook van Surinaamse afkomst.
  Dan zou het toch ook in jóuw genen moeten zitten!


  Maak melding

 14. de amateurs hier op waterkan doen alsof ze heel wat weten.
  Jullie zijn en blijven Surinamers.
  Surinamers allemaal 1 pot nat
  ze doen als of ze heel wat weten ,maar niet heus.

  Leest het nieuws van waterkant en hou op met onzinnige reacties.


  Maak melding

 15. Heb de verschillende reacties gelezen en eigenlijk kon niemand aangeven wat er moet veranderen en hoe dat zou moeten gebeuren. Overigens over vertrouwen, corruptie en alle andere eigenaardigheden moet je gewoon in Nederland zijn. Er worden miljarden overgemaakt naar Brussel en de minister van kas stelt doodleuk hierover niks te kunnen meedelen aan het Parlement. Minister zegt dus gewoon tegen het volk “ik heb jullie geld weggegeven en daar moeten jullie het mee doen”, Waar is dan de bananenrepubliek of monarchie?,B en geen aanhanger of wat dan ook van Bouterse want die speelt een heilig boontje, wil corruptie aanpakken en benoemd vervolgens de grootste graaier uit de Surinaamse geschiedenis als zijn persoonlijk adviseur. Have a nice day folks


  Maak melding

 16. In SU doet men niet aan ‘koppenrollerij’ maar aan ‘hand-boven-het-hoofd-houderij’ en “mantel-der-liefde-bedekkerij’!!

  Niemand schaamt zich voor zijn wandaden, niemand wordt berecht. Omdat ze weten dat ze ermee weg komen.


  Maak melding

 17. meneer doekhie zou een SUPER of vliegende minister worden nu hoor je niks meer van die meneer ook niks meer van meneer miesiekaba.. en de rest van het elite volk bij de n d p.

  moesje is ook mond dood gemaakt kan niks meer kopen na de zevende van de maand,totaal skeer al in de eerste week in de maand..
  aan de kant van de leden van de n d p hoor je heel weinig is muis stil…


  Maak melding

 18. Meneer Jogi de Beer. Je moet niet zo voorbarig zijn. Ik denk,dat de heer Jogi de Beer zelf vergeten is, wat voor boevenstreken hij uitgehaald heeft zoals lappen grond gepikt heeft van de Staat Suri.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.