Minister houdt handen af van Korps Politie Suriname

13

PARAMARIBO, 29 aug – Ministers moeten met de handen af blijven van het beleid bij het Korps Politie Suriname. Dit zegt minister Jennifer van Dijk – Silos van Justitie & Politie. “Er heeft zich een drama voltrokken anderhalf jaar terug.”

Benoemingen bij de politie zijn teruggedraaid door toenmalig minister Edward Belfort. Er was niet met hem afgestemd. “Ik ga het zeggen, want het hindert mij. Ik kon bijna doodvallen toen ik het hoorde, ik dacht wat gebeurt daar.” Voor korpschef Humphrey Tjin Liep Shie was het de reden zijn politiecarrière vroegtijdig te beëindigen. “Dit kan niet, dit mag nooit meer gebeuren”, zei Van Dijk – Silos tijdens haar eerste bezoek aan het korps.

Het kan vooral niet dat het ministerie zich inlaat met de rekrutering. Belfort vond kennelijk van wel. “We gaan niet bemoeien en zeker geen opvangcentra maken van het korps voor ex-verdachten en ex-gedetineerden. U krijgt de minister op uw pad als u niet in staat bent uw werk te doen en nepotisme laat zegevieren. Ik ga niet bemoeien, omdat het niet bevorderlijk is voor de rechtstaat.”

13 REACTIES

 1. We zijn benieuwd hoe jij met kritiek om zult gaan.
  Je bent niet gekozen, dus je zal gewoon moeten doen wat jou opgedragen wordt, anders ben je zo weer eruit geschopt…..


  Maak melding

 2. Een wijs besluit. Hopelijk doet ze een duit in de zak als het gaat om eigenbelang in het openbre leven ook te onderzoeken.
  Bg steeds vraag ik mij af hoe het kan dat personen openlijk smokklwaar te koop aanbieden en justitie niet optreed wetende wie deze personen zijn en wat zij smokkelen. Vooral brandstof, sigaretten en alcohol zijn populair en word de overheid benadeeld doordat er geen belasting word afgedragen.
  Minister doe daar ook wat aan en het betreft echt niet alleen de Hindoestanen.


  Maak melding

 3. Korpschef schoonschip maken! Het moet eindelijk afgelopen zijn met gerotzooi binnen het politieapparaat.De burger moet weer vertrouwen en respect krijgen voor de politie.


  Maak melding

 4. Belfort is gewoon een zieke idioot, en heeft werkelijk een puinhoop gemaakt van het Korps!! Mevrouw Dijk_Silos stelt gelukkig orde op zaken nu. Zo zie je maar weer dat niet iedere grappemaker geschikt is om minister te worden!!!


  Maak melding

 5. “We gaan niet bemoeien en zeker geen opvangcentra maken van het korps voor ex-verdachten en ex-gedetineerden.”

  De hoogste man in de regering is hoofdverdachte van moord, verder kennen we ook de namen van de ex gedetineerden die door deze regering zijn geaccommodeerd.
  Alibuks, Poederveen, Balesar en Jannash zijn ons niet onbekend


  Maak melding

 6. Begin dan direkt de drug verdachte (ben zijn naam vergeten) onmiddelijk buiten functie te stellen. Hij is geen ex-verdachte hij wordt nog steeds verdacht.
  Laat je ballen zien Jennifer.


  Maak melding

 7. Zo zo wat een woorden van Dijk Silos. Zij legt toch ook verantwoording af bij Bouterse. De man die vrouwe justitia keer op keer heeft verkracht. Als zij ballen heeft dan gaat ze 200 procent voor berechting van Bouterse. Laat nepotismw niet bevorderen tok.


  Maak melding

 8. Ach,er wordt alleen maar van posistie geruild/verruild.
  Een oude in een nieuw verpakking.
  En silos,miss piggy, die heeft het wereldkundig gemaakt reeds heel vroeg, aan wiens zijde zij staat en wie zij voor dik en dun steunen zal, al draait de wereld op zijn kop.
  Ja die crimineel is bouta en zo een minister moet je hebben in een land die criminelen beschermd,kan alleen in Suriname gebeuren.


  Maak melding

 9. “We gaan niet bemoeien en zeker geen opvangcentra maken van het korps voor ex-verdachten en ex-gedetineerden.”
  Mooi zo Jennifer,schop deze personen maar uit het korps!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.