Team Huis van Afgevaardigden in Suriname voor ‘handreiking’

12

PARAMARIBO, 25 aug – Een delegatie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft Suriname bezocht om een handreiking te doen. Dit zegt minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken. De reeds goede banden moeten verbreed en verdiept worden.

Het bezoek moet dan ook als een poging worden gezien om de betrekkingen op te te trekken. “Niet alleen op bestaande gebieden van samenwerking, maar ook wat betreft begrip voor elkaars cultuur en handelsrelaties”, zei Badrising aan het eind van het bezoek. Ook de stand van de democratie is besproken tijdens ontmoetingen met president Desiré Bouterse en de leiding van het parlement.

Ook met Badrising en vicepresident Ashwin Adhin is gesproken. Tijdens de ontmoeting met Bouterse zijn issues aangesneden zoals samenwerking op het gebied van defensie, justitie en grensoverschrijdende criminaliteit. “Het was een openhartig gesprek over verschillende onderwerpen”, aldus Badrising. De delegatie bestaat uit leden van de commissie Buitenlandse Zaken.

12 REACTIES

 1. Die Lakei is nog niet weg, of de Amerikanen sturen een zware afvaardiging naar Suriname om met de pres. en anderen te praten. Goede timing. En mr. Pakro: Wat u suggereert zal nooit, never, jamais, nunca gebeuren. Dit bezoek is alleen maar om te polsen hoe Suriname staat tegenover de Amerikaanse politiek in Venezuela. Ze proberen hun achtertuin een beetje netjes te houden. Met Cuba is dat al gelukt.


  Maak melding

 2. Hahahahaaaaaa…
  Binnenkort gaat dezelfde team een handreiking aan met ISIS,HAMAS,BOKO HARAM en wie weet R.KHAN.
  Maar even alle grap aan een kant , even de serieuze zijde hier;
  ze weten dat ze in bouta de hand reiken aan een bruut en lafaard waarvoor niemand in de wereld geitresseerd is of bang is op enkele surinamers na met name de fervente ndp aanhang. die als een kind blij is met een handreiking en als het komt van een niets zeggende amerikaan of hollander ..hooo… maar…dan wanen ze zich in de zevende hemel.
  Wie weet komen ze bouta halen en bouta maar denken dat hij met een korte vakantie naar Amerika zal kunnen gaan binnenkort,zo denken criminelen nu eenmaal.


  Maak melding

 3. ff tussentijdse check…die yankees weten wat voor een ongecontroleerd zootjes het in Suriname is. Dinootje / Muntslag en nu pappa Bouta nog, dan hebben ze de criminele wortel en tak van Suriname uitgeroeid.


  Maak melding

 4. En ik dacht dat Suriname internationaal geïsoleerd zou raken door de overwinning van de NDP. Maar wat zien we juist gebeuren? De partijen die fel gekant tegen de NDP zijn raken internationaal geïsoleerd. De NPs valt zelfs uiteen.De VHP likt haar wonden na de afsplitsing binnen de partij van een aantal jaren terug. Men hoopt als partij bijeen te blijven door angst te zaaien onder de doelgroep.


  Maak melding

 5. Dit is geweldig nieuws!
  De Amerikanen laten er geen gras over groeien. Ze hebben dus toch vertrouwen in Bouterse. Anders waren ze weggebleven en zich beperkt tot afluisterpraktijken.

  Kan ook diezelfde afluisterpraktijken zijn die in Bouta zijn voordeel heeft gewerkt. De Amerikaan kennende zullen ze niet alleen degene die in diskrediet wordt gebracht schaduwen maar ook de verklikker lichten ze door. De witte man is niet achterlijk want ze kennen al die staaltjes die mensen bewegen en die gebruikt kunnen worden om de ander vsn zijn sokkel neer te halen en uit gratie te doen geraken.

  Dit is mijn invalshoek over het bezoek van de Amerikanen. Heeft u een andere lezing?


  Maak melding

 6. oppositie riep op om su te boycotten isoleren ,nederland op de voorgrond ,wij het volk willen niets anders dan samen werking .
  de ndp roept op tot samen werking geen haat gevoelens wij kiezen democratische wegen niet blijven steken in het verleden .deze grootmacht amerika wil samen werken wie is dan nederland .ze hadden opgeroepen de regering te bouycotten en hun ambassadeur terug te roepen ,niet wij hebben nederland gevraagt niet samen te werken ,wij hebben hulp nodig maar niet ten koste van de mening van het volk die deze president gekozen heeft ,wij bepalen wie president van su wordt en niet nederland .
  amerika wees welkom zolang je de spelregels kent van de democratie dat je deze president respecteert .


  Maak melding

 7. Dan nog is Bouterse bang om voet op Amerikaans bodem te zetten.
  Hij zal wel tigkeer nadenken, you’ll never know.
  Liever in Suriname de president uithangen dan in een cel naast zoon’lief’ Dino.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.