vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit Suriname‘Suriname wordt maatschappij met aangetaste moraal’

‘Suriname wordt maatschappij met aangetaste moraal’

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 aug – “We zijn hard op weg een maatschappij te worden met een zwaar aangetaste moraal. Ons wordt geleerd om in niets goeds meer te geloven, om geen rekening met elkaar te houden en om alleen om onszelf te geven, onszelf te regelen.”

Dit stelt de politieke partij DA91 naar aanleiding van de recente politieke ontwikkelingen in Suriname. De manier waarop parlement en president tot stand kwamen, doet vragen rijzen. Het geldt ook de ontbinding van V7. Dan is er de economische crisis en de aanpak. “Maatregelen waarbij niet gesneden wordt in de inkomsten van president en consorten, maar weer het volk verder uitgeknepen wordt”, stelt DA91.

Het bevreemdt dat ook hier de oppositie meedoet met het ‘marionettenspel’. De manier waarop omgegaan wordt met de issue van de decembermoorden is een ander punt van zorg. “Dit is nog meer een stimulans voor ons om de strijd tegen deze neergang, gebaseerd op manipulatie voor lijfsbehoud, eigen belang en intimidatie, verhevigd voort te zetten met alle ons ten dienste staande middelen”, aldus DA91.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Schurken zijn de beste toneelspelers, de fout ligt niet bij de coalitie maar bij de (amandel rapers) oppositie!
  Deze hebben vijf jaren lang geen quorum verleend en toch nog kans ziet om van de schadeloosstelling (bloedgeld)
  dat zij van de arme belasting betalers hebben opgevreten.
  Die klootzak moeten zich schamen om nog op de voorgrond te verschijnen.

  Wat dit betreft is de coalitie ook medeplichtig geweest. Zij die de presentielijst hebben getekend en niet in de vergaderzaal aanwezig zijn mag ook niet beloond worden.
  De heren hebben in wezen niet gepresteerd maar alleen het feit dat zij op het trein aanwezig zijn geweest worden zij beloond voor hun gemaakte kosten.

  DIT IS CORRUPTIE ZE MOETEN OPGESLOTEN WORDEN!

  DE PRESIDENT MOET ALSNOG DE GASTEN LATEN OPSLUITEN.
  Wie gestolen heeft moet boeten en geen onderscheid des persoon.

  NU IS HET DE TIJD OM TE HANDELEN.
  WAT JE VANDAAG KAN DOEN STEL NIET UIT TOT MORGEN!!!!!!!!


  Maak melding
 2. het zogenaamde ” Switi Sranan”, is niets meer en minder dan een land van onderlinge rassenhaat, nepotisme, corruptie, waar elk fatsoenlijk normen en- waardenbesef reeds lang vervlogen is.


  Maak melding
 3. Interpol: “DIT IS CORRUPTIE ZE MOETEN OPGESLOTEN WORDEN!

  DE PRESIDENT MOET ALSNOG DE GASTEN LATEN OPSLUITEN.
  Wie gestolen heeft moet boeten en geen onderscheid des persoon.

  NU IS HET DE TIJD OM TE HANDELEN.
  WAT JE VANDAAG KAN DOEN STEL NIET UIT TOT MORGEN!!!!!!!! ”

  Beste Interpol, wanneer moet jij je weer melden bij de gesloten inrichting?

  “Wie gestolen heeft moet boeten en geen onderscheid des persoon”

  Dan verdwijnt de hele Bouterse clan achter tralies. Prima plan!


  Maak melding
 4. Het Moraal is al jaren: NEKS NO FOUT. Ik vrees met grote vreze dat er niet zal worden gesneden in de Salarissen van de fist lady, Stevie Wonder, Limbo, Ali Baba en de rest van het BOEVEN-KABINET van DDB.

  Dit moet dan een signaal aan het volk zijn dat DDB meer om zijn Matties geeft dan om het Surinaamse volk.
  Wat zeg ik nou: Het Surinaamse Volk is zo BLIND en STOM dat men massaal gaat roepen dat DDB dit doet voor de NATIE?

  DDB rooft het het land leeg en dan nog staat dit KLOOTJESVOLK te applaudisseren voor de HELDENDADEN van deze Charlatan.


  Maak melding
 5. Ik denk dat hij beter plaats kan nemen in een casino!
  De DNA was voor deze man een njang patoe.
  Deze mensen gaan niet voor het volk maar voor zich zelf,net als panie tjoor.
  Ze schamen zich helemaal niet,en dan zeggen ze dat ze voor het volk opkomen.


  Maak melding
 6. Suriname wordt?, volgens mij is het dat al zeker 5 jaar. hoe kan het anders dat een massamoordenaar en veroordeelde drugscrimineel als president gekozen wordt, en dat er medemoordenaars en bankrovers, lui die gek zijn op minderjarige meisjes gekozen worden en als minister in het kabinet zaten


  Maak melding
 7. Jesrun da91 je bent aan het dementeren je speelt toneel met jou minimale achterban die jou nog niet zo goed kennen en dat geldt ook voor jou broer die 8000000 nederlandse gulden toen aan steekpenningen had genomen toen hij nog lid van de nps was .breek mij de bek niet open ,hoe meer jullie het over moraal hebben hoe voorzichtiger ik voor jullie ben .theoretisch hou jij een mooi verhaal maar ik zeg voorzichtigheid is geboden met dit soort figuren .jesrun jij moet je richten op jou beroep en ook moet je net als het onderwijs gaan herscholen om je beroep beter gaan uitvoeren .je wil in het macht centrum mar het is duidelijk niet voor jou weg gelegt blijf bij jou kinder arts .
  Schoenmaker hou je aan je leest.


  Maak melding
 8. Interpol,

  Volgens mij regeert de regering en niet de oppositie.
  Deze regering – en ook de vorige regering Bouterse – heeft de oppositie nooit nodig gehad gelet op de zetelverdeling in de Assemble.
  Het is wel heel gemakkelijk om alleen de oppositie de schuld te geven van de aangetaste moraal in ons land.
  Volgens mij heeft de regering Bouterse ook nooit uitgeblonken in het geven van goede voorbeelden over de moraal.


  Maak melding
 9. Meneer Interpol,
  Dan zal de president zichzelf moeten opsluiten, want hij heeft zich als assembleelid ook 1 jaar lang niet laten zien met behoud van salaris.
  Overigens Jennifer Simons is als oppositielid begonnen met “amandelrapen”.

  Het aantasten van ons moraal is sedert 1980 toen mensenrechtenschendingen als normaal werden beschouwd, laat dat ook duidelijk zijn.


  Maak melding
 10. Tjago moro fara ,

  Huidige machthebbers zorgen voor :

  Saboteren uitvoering strafwetten !

  Saboteren eisen Grondwet !

  Saboteren funktioneren Openbaar Ministerie !

  Saboteren begrotings- en comptabiliteitswetten !

  Saboteren rechtsstaat en mensenrechten !

  Dang osortoe Moraal ???

  PS :
  Dus dang deng Kuduntu disi o tja Sranang
  Ontwikkeling nanga Welvaart ?????


  Maak melding
 11. Toen Winston Jessurun over de ruggen van andere politieke partijen in de DNA terecht kwam, heb ik hem nooit horen klagen over een hoge tegemoetkoming. Ik denk dat we deze reactie kunnen zien, als de laatste stuiptrekkingen van iemand of partij die nooit meer terugkomt in de DNA.


  Maak melding
 12. Moraal en principes zijn hier helemaal zoek in Suriname, wat bijvoorbeeld blijkt dat zelfs een moordenaar en veroordeelde drugsdealer president kan zijn van een land, en een drugscrimineel als Brunswijk die op de lijst van Interpol staat, en daardoor een gevangene in eigen land is, zitting heeft in het hoogste college van staat, en daar hebben grote groepen van deze bevolking aan meegewerkt, dus zie daar hun moraal en princiepes, en dat werkt bijvoorbeeld door naar de kinderen die op school zitten, en op jonge leeftijd al ontspoord zijn met hun afwijkende gedrag.
  De mentaliteit van een groot gedeelte van dit volk is op een zeer bedenkelijk niveau gekomen, en tegenwoordig hoef je niet meer een beroep te doen op wie dan ook, of ze zijn niet thuis, of er moet iets regenover staan.


  Maak melding
 13. Denk niet dat de president en de rest van de boevenbende van paars zich vrijwillig gaan laten opsluiten. land uitgezogen door de grootste paarse rovers. Land weer teruggeworpen richting de Middel eeuwen. Het feestje voor de paarse paupers moet nog beginnen. Corrupte- en criminele boel. Zo snel proberen om rijk te worden net als hun baas. Het feest voor paars gaat aanbreken.


  Maak melding
 14. interpol, jij bent een idiote rechtprater wat krom is. Blijf jij maar lekker achter de grootste schurk en crimineel van Suriname aan lopen, en zijn evangelie verkondigen. Straks als ook jij zal pinaren kom je misschien tot inkeer. Besef dan wel dat jij mede verantwoordelijk bent aan de teloorgang van een mooi en prachtig land!


  Maak melding
 15. het zou ook prachtig zijn om de meest schuldigen van alle lantie mangs op te stluiten..

  te beginnen bij de hoogst geplaatste staats burger die de meeste misdaden heeft begaan vrij en blij rond loopt..

  niemand moet kan boven de wet leven ontzien worden..

  de wet geldt voor iedereen geen uitzondering.

  sme is geen recht staat,omdat de wet niet wordt nageleefd zoals het moet..,iedereen gelijk behandeld worden niemand staat er boven..


  Maak melding
 16. Ach wat is moraal?

  Er zijn hier een steeltje hypocrieten op dit forum. Als jullie werkelijk zo moralistisch zijn dan moet je ook consequent zijn.

  Sinds 1944 zitten er massa moordenaars in het witte huis. De laatste wordt door al die praatpalen hier op dit forum aanbeden.

  De nederlandse regering is ook al jaren bemenst door massamoordenaars die nog steeds geen excuses willen maken, bang dat excuses aanleiding zullen geven voor schadevergoedingen.

  Corruptie is een westerse uitvinding en is dan ook tot in de perfectie geëvolueerd in Nederland en de rest van Europa.

  In Suriname, een kleine samenleving gaan dingen zoals ze gaan. Op onze eigen manier. Dat is democratie, iets waar deze klotenhommels de mond van vol hebben maar de praktijk kunnen ze niet velen.

  Bevalt de situatie in Suriname je niet, er is genoeg te klagen te verbeteren in Nederland. Houden jullie je daar maar mee bezig.

  Wat jesserun betreft, die is amusant en achterhaald.


  Maak melding
 17. De eeuwig geminimaliseerde da91 probeert aandacht te trekken .ze hebben echt geen minimale invloed ,deze moraal ridder probeert toch de aandacht te trekken .wij allemaal weten dat suriname sinds de npk regering aan het afglijden is .om het tij te keren gaat het niet makkelijk omdat al die politieke partijen boter op hun hoofd hebben ,geen van de partijen hebben schone handen ,als ze nou oppositie of coalitie leden zijn allemaal een pot nat.het is maar goed ook dat sommige partijen geen voet aan de grond krijgen .da91van jesrun,de partij van hooghart,ga zo maar door allemaal avonturiers mikie njang .ze doen zich voor als moraal ridders maar owee ding vin a kans zijn ze nog erger dan de huidige macht hebbers.ding mang dies wan nak joe poeroe en komen zij het nog bonter maken .jesrun praat veel en dit soort figuren moet je met een korreltje zout nemen .jesrun je bent gedoemt buiten de oppositie te blijven en na dape jo tang ,buiten parlement is jou basis verder kom je niet jullie zijn niet te vertrouwen en dat weten wij.


  Maak melding
 18. Roy Frits Lansdorf in open brief:

  Het bewijs van het volledig moreel failliet van Suriname: Om kotsmisselijk van te worden deze stelling.

  “Het is eigenlijk misdadig als door de harde kern van de nabestaanden willens en wetens, radicaal demonstratief elke vorm van vrede, verzoening en waarheidsvinding uit de weg word gegaan en jammer genoeg op een confrontatie opsturend.

  Als het vredes dialoog in Suriname zou mislukken en de radicalen hun zin zouden krijgen dan kan de republiek Suriname zijn borst nat maken en rekenen op een onvermijdelijke burgeroorlog.
  Er zullen nieuwe illegale gewapende groepen ontstaan die hun aandeel van de koek/taart zullen opeisen.

  Zie, Irak na het einde van het Sadam Hoessein regiem. Zie het resultaat van chaos in Libië na het einde van het kolonel Gaddafi regiem. Aanschouw ook de burgeroorlog c.q. chaos in Syrië.

  Deze slaafse volgeling van moordenaar Bouterse waarschuwt ook voor geweld als het recht in Suriname zijn beloop zijn krijgen en ligt de schuld alvast bij de nabestaanden.

  HOE ZIEK KAN JE ZIJN??


  Maak melding
 19. De beste stuurlui hebben altijd aan wal gestaan. Anno 2015 is het niet anders. In switi Sranan al helemaal.
  Onlangs nog slipte mijn mati bij een fikse regebui met zijn Terrano in een greppel en verroerde niemand van de omstanders een vin om de man uit zijn benarde positive te halen.
  Als ik op de proppen kom met een professionele sleepkabel weet plotseling iedereen hoe wij het beste die auto kunnen vlottrekken.


  Maak melding
 20. Roy Frits Lansdorf in open brief:

  “Het is eigenlijk misdadig als door de harde kern van de nabestaanden willens en wetens, radicaal demonstratief elke vorm van vrede, verzoening en waarheidsvinding uit de weg word gegaan en jammer genoeg op een confrontatie opsturend.”

  Deze Roy Frits Lansdorf omschrijft de nabestaanden als “misdadig” omdat zij recht zoeken en rechtvaardigheid.

  Volgens deze gek moet alles in Suriname wijken om de Bouterse Maffia clan – waartoe hij zelf ook behoort – te beschermen.


  Maak melding
 21. Ach wat is moraal ??
  Deze vraag stelt een van de broodschrijvers van Desi
  op Waterkant, jabaja,

  Moraal is gewoon achter een Massamoordenaar aanlopen
  en zijn bevelen opvolgen !

  Moraal is de strafwet en de Grondwet van Sranang
  vernietigen !

  Moraal is Sranang LACHEND opzadelen met een
  staatsschuld van ZES MILJARD en meer dan de
  helft van de monetaire reserves VerBoutiseren !

  Moraal is nog steeds blijven wachten op de 18.000 Boutawoningen en op de Bouta-sneltrein
  Paramaribo-Bersaba !

  Moraal is de nabestaanden van de Desi-massamoorden beschuldigen van alles wat vies en vuil is !

  Moraal is biddend en bevend wachten op de
  bekentenissen van de mede-drugscrimi-terrorist
  van Dino, de heer MUNTSLAG bij de USA justitie !
  Muntje is uit op strafverlaging !

  PS : Moraal is de arme Sranangmangs financieel
  uitpersen voor de ONZINNIGE , ONPRODUCTIEVE,
  MASSALE NDP-overheidsuitgaven en leningen !

  DEVALUATIE kande sa mekki oen wiki !!


  Maak melding
 22. Die Roy Frits Landsdorf is weer zo’n mislukkeling die onder Bouterse een positie probeert te bemachtigen gepaard gaande met alles recht te praten wat krom is, omdat hij anders kansloos is. Je hebt een hele hoop van deze opportunisten die hun kans schoon zien door te heulen met de moordenaar-president.

  Hij stelt wel allerlei vragen, maar de belangrijkste vraag stelt hij niet: waarom durft Bouterse het niet aan om door een (of meerdere) rechter(s) ondervraagd te worden en daar de waarheid te vertellen? Dan ben je pas een held en daar kan hij al de twijfels rondom zijn rol in de moorden wegnemen.

  Landsdorf stelt zichzelf niet de vraag waarom de president – die gezworen heeft de grondwet van Suriname te beschermen en te handelen conform die grondwet – allerlei buitengrondwettelijke manieren – dus illegale manieren, zoals een niet door het gerechtshof gesanctioneerde waarheidsvinding van een particulier genaamd Hira – zoekt om zichzelf schoon te pleiten.

  Landsdorfs mening is dan ook van nul en generlei waarde. Straks gaat hij pleiten dat bij een verkeersongeval niet de rechter moet bepalen wie de schuldige is, maar een buurtbewoner. Immers dat is exact wat hij nu bepleit ten faveure van Bouterse en schaamt hij zich niet de nabestaanden zwart te maken en hen hun grondwettelijke recht op gerechtigheid via de wettelijke kanalen te misgunnen en te dwarsbomen. Landsdorf en kliek zetten de grondwet van Suriname buitenspel. Dit is een heel erg gevaarlijke operatie en mag daarom nooit en te nimmer slagen, want dan wordt er een precedent voor wetteloosheid gecreeerd.


  Maak melding
 23. DA91, Blijf s.v.p bij de realiteit!
  Denken jullie dat andere regeringsleiders het met jullie eens zullen zijn dat de president maar salaris moet inleveren? Hihihihi.

  Vergeet niet: Het opsommen van wat niet deugt is de makkelijkste taak die een mens zich mag wensen. Dus DA91, gaat u zich alstublieft op een ander vlak nuttig maken.

  Nu heeft DA91 de beste stuurlui die aan wal staan, maar aan het roer is mooi andere koek!!! Dus houdt op met het afkraken van de regering want Suriname heeft sinds lange nooit zó goed voorgestaan als nu met Desi Delano Bouterse aan het roer is.
  Regeringswerk =Termijnenwerk.

  Verder: Romeo Hoost die hier onder vele nickmames post, moet eindelijk ophouden met te pas en te onpas dingen te schreeuwen wat buiten de context valt. Aan de repeterende karakter van zijn identieke post is Romeo Hoost te herkennen. Inmiddels heeft hij een verbod om dit dagelijks op de radio te doen. Ik hoop dat het spoedig hier ook zal lukken.
  Romeo Hoost, laat je alstublieft behandelen! Het is 5 voor 12 voor je want ik zie dat je ene oog al toe is!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES