dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWeer poging tot ordening Surinaamse hoofdstad

Weer poging tot ordening Surinaamse hoofdstad

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 aug – De regering Bouterse II onderneemt de zoveelste poging om de hoofdstad te ordenen. De zoveelste, omdat vaker gezegd en getracht de gigantische chaos te bestrijden in de microkosmos genaamd Paramaribo. De ene regering na de andere keek er tegen aan en ondernam iets.

Op een of andere manier lukt het maar niet. Wild parkeren, hals- en enkelbrekende trottoirs en passagiersbussen die delen van straten innemen. Paramaribo daar ga je niet naar toe, daar vlucht je van weg. “Het is makkelijk te zeggen haal lijnbus X weg van daar en zet het daar, maar wat ga je doen voor de mensen die de afstand naar de bus X niet kunnen afleggen”, zegt districtscommissaris Jerry Miranda tegenover de Ware Tijd.

Dus moet met van alles rekening worden gehouden, hoewel de toestand ieder frustreert. Bouterse II wil weldoordacht te werk gaan. Gedacht wordt aan proefprojecten. Het openbaar vervoer wordt gereorganiseerd. Ook zal het verboden zijn op bepaalde plekken te parkeren. “Het is een groot plan en het is dynamisch, dus uitvoering zal niet één of vijf jaar duren, maar het zal ook geen eeuw duren”, aldus Miranda.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

20 REACTIES
 1. Wat is er terechtgekomen van de studie die het Nederlandse ov-bedrijf Conexxion een aantal jaren geleden op verzoek van de Surinaamse overheid is uitgevoerd? Niets meer van gehoord. Zo zal dit geblaaskaak ook wel weer tot niets leiden.


  Maak melding
 2. Miranda,jij als ware burger vader geeft een goed voorbeeld.
  Para is een mooi voorbeeld van hoe het moet.
  De nps, vhp, en andere politieke partijen hebben dat land tientallen jaren geregeert maar ze kunnen geen enkel burger vader naar voren schuiven die zich verdienstig heeft kunnen inzetten .vriend en vijand hebben waardering voor de heer miranda,een echte ndper die zijn land naar eer en geweten wil dienen en deze man heeft het ook verdient hij is een voorbeeld voor alle buger vaders.
  Alle lof voor deze man ,nogmaals vhp,nps ,pl nemen jullie een voorbeeld van deze man ,paramaribo gaat er beter uit zien ben ik er heilig van overtuigd.
  Na soso lobie voe kondre.


  Maak melding
 3. Zoveelste paarse luchtkasteel. Pies in mijn broek van het lachen. Ze suri’s wachten nog steeds op huizen, bruggen, wegen, dijken, spoorlijnen, fly overs, investeerders en nog veel meer om op te noemen. De firma list en bedrog is weer eens bezig.


  Maak melding
 4. Regering Bouterse 0 van 2000 tot 2010 vond dat prima en nu willen ze dat gaan reorganiseren. Wel een prima idee. Maar kijk naar je zelf voordat je anderen de schuld geven.


  Maak melding
 5. @Pero zing maar een toontje lager en zie maar wat in Brazilië gebeurt.
  -Altijd heeft de ander een puinhoop van gemaakt, en de NDP is de beste zou je zeggen!!!!

  Wat een zooitje hebben de NDP leden van gemaakt.

  -Er is GEEN geld dus Suriname doet niet mee aan de Carifesta in Haïti. Jammer. Velen zijn ook nog steeds niet uitbetaald.

  -Arrogantie en macht maakt het land gewoon kapot.

  Lees hier maar een stukje tekst wat Duiker van plan is, terwijl het volk straks alles terug mag gaan betalen.

  ::::Directieleden flink onder vuur
  Ondertussen zijn de directieleden flink onder vuur genomen nadat delen uit het onlangs verrichte onderzoek door de Centrale Landaccountants Dienst (Clad) zijn uitgelekt. Eyndhoven, Duiker, Kenneth Vaseur en Andy Rusland zouden het bedrijf volgens het rapport voor miljoenen hebben benadeeld. Opmerkelijk is dat er op dit moment wordt aangegeven dat Duiker bezig zou zijn al zijn bezittingen op de verkoop te gooien. Dit, vermoedelijk om mogelijke inbeslagneming van onderzoeksautoriteiten te omzeilen. De opbrengst uit de verkoop zullen hoogstwaarschijnlijk overgemaakt worden op rekening van derden, zodat deze niet te traceren zullen zijn. Duiker was echter niet bereikbaar voor de krant om hierover een reactie te geven. Vanuit politieke hoeken wordt luidkeels gevraagd naar een aanpak binnen het energiebedrijf. Ook president Desi Bouterse en minister Dodson hebben onlangs aangegeven corruptie binnen dit bedrijf hard te zullen aanpakken.


  Maak melding
 6. Ira heeft het over duiker,maar ira jij moet ook lezen wat ik eerder op dit forum over duyker heb gezegt mocht blijken als het waar is en ik ga van uit dat het waar is en niet over duiker alleen maar als ik ook de andere namen lees van mogelijke boeven dan is niets anders mijn grootste wens om dit soort tuig dit soort abanies achter de tralie te krijgen en hun bezittingen verbeurt te verklaren .
  Ik pero durf het op te nemen voor miranda omdat deze man zijn best doet waar tot op heden geen enkel burger vader zoveel heeft gedaan als wat deze man heeft gedaan ,en ik pero zeg tot op heden alle lof aan deze man .nog vhp,nog nps ondanks dat ze meer dan 50 jaar het land hebben geregeert,nog nooit een waardige burger vader hebben voort gebracht waar je u op kunt zeggen ,ere wie ere toekomt .ik ben ook npser geweest en mijn vader was ook npser onerafdeling domburg .als de nps een goeie burger vader had gelevert zou ik het eerlijk toegeven of zeg maar de vhp maar het is niet gebleken ,wie het goed heeft gedaan moet je toegeven ongeacht zijn of haar politieke kleur .vene had ook zijn kwaliteiten zoals ik vaak heb aangegeven ,b.v als het gaat om de nul optie en waar vene op eigen kracht zonder steun voor herstel van onze deviezen voorraad heeft gezorgd maar jammer genoeg het geld niet had laten rollen maar oppotten ,terwijl het gras groeide het paard stierf. En ook jammer genoeg somo de lakens was uit aan het delen alsof somo president was ,nog was de nps weer instaat om samen met somo en vhp weer te gaan samen werken in v7 verband ,nu krijgen ze allemaal koekje van eigen deeg ,zowel nps als pl van somo ,vooral deze laatste moet het ontgelden van sapoen en die van saramacca .ze hebben somo een lesje geleert en dat vindt ik klasse.somo had vene ge chanteerd en nu gebeurt het omgekeerde alleen iemand uit eigen gelederen zetten hem betaald ,wat je zaait zal je oogsten na so a de mie mang .miranda zet jou werk voort je hebt mijn morele steun zoals bouterse mijn morele steun heeft om de zaak van de ebs tot de bodem uit te zoeken om als het waar is wat de clad geeft gezegt deze boeven van de ebs ten gronde te richten en ze achter de tralie te krijgen en hun huizen verbeurt te verklaren


  Maak melding
 7. Te beginnen in heel Paramaribo eenrichtingsverkeer instellen, dwz in elke straat mogen de auto’s slechts 1 kant uit. Zo maak je van die andere rijstrook dus een mooie parkeerplaats.


  Maak melding
 8. Zoveelste poging en ook de zoveelste mislukking.Waarom mislukt het elke keer weer?
  Ik denk dat een goede planning m.b.v. verzamelde data m.b.t. de verkeersintensiteit ,parkeergelegenheid,innovatieve oplossingen telkens ontbreken.Een paar dommen maken een plan en denken dan dat ze het ei van Columbus hebben uitgevonden.Zulke plannen zijn gedoemd te mislukken.We eten toch dat we geen topdeskundigen in huis hebben.Vraag dan hulp aan Amerika of TU-Delft.Hoe lang zullen we nog doen alsof we de wijsheid in pacht hebben?


  Maak melding
 9. Ben zeer benieuwd hoe men orde in deze gigantische chaos denkt te scheppen. De stad is niet berekend op de wildgroei aan motorvoertuigen, zowel bussen als personenauto’s. Surinamers fietsen of brommen niet meer. De wegen zijn te smal en ruimte voor uitbreiding is er nauwelijks. Geen wonder dat er lukraak wordt geparkeerd in de binnenstad. Ieder gaatje wordt benut.
  Je zou bijna geneigd zijn een nieuwe hoofdstad te bouwen waarin een en ander beter kan functioneren maar dat zal wel een utopische gedachte zijn.
  Een mogelijkheid zou zijn dat op bepaalde dagen alleen voertuigen met een bepaald kenteken de stad in mogen. Mij is bekend dat dit op Ambon ooit is ingevoerd ten aanzien van de fietstaxi’s (becak). Daarvan waren er ook veel te veel. Op bepaalde dagen mochten alleen de rode taxi’s rijden en op andere dagen dan weer de gele of witte. Zo wist iedereen waar hij aan toe was.
  Maar of een dergelijk systeem in Paramaribo zal lukken, waag ik te betwijfelen. Tot dan zal iedereen maar met deze verkeerschaos moeten leren leven.


  Maak melding
 10. Een eeuw gaat het duren om dat allemaal in het micro stadje Paramaribo allemaal te gaan ordenen. wat voor debiel is die Miranda. Heeft die kerel wel hersenen? Ik hoop dat de paarse paradijs die aanstaande is niet 100 jaar op zich laat wachten.
  Heeft Miranda gehoord van: parkeerregulering- wegslepen van verkeerd geparkeerde auto’s- verbaliseren van foutparkeerders- het instroom van auto’s richting de stad indammen met een quota systeem- verkeersfatsoen- wegbeheer en verkeersfatsoen.
  Welke halve gare idioot is die kerel met zijn 100 jaar??
  O, ja idioot, plant groen in de stad. Goed voor de mensen en goed voor de stad. Vangt CO-2 op en maakt het goed toeven in de stad. Maakt ook de stad minder warm. Zo moeilijk kan het niet zijn. Geld haal je bij Abrahams en je baas Bouta. De helft van het gestolen geld staat op hun bankrekening. succes Idioot.


  Maak melding
 11. Begin met handhaven. Dan heb je al een slag gewonnen.
  Maak het centrum autovrij.
  In een ring daarom heen betaald parkeren.
  Wat is er moeilijk aan?
  Knap de wegen op en repareer de trottoirs.
  Hoe doen ze dat in de grote steden?
  Juist met P+R


  Maak melding
 12. Aangezien die Chinezen heel snel werken (neem desnoods meerdere ploegen), een deel van de stad 2 maanden lang afsluiten en de wegen herbouwen, daarna hetzelfde met de andere delen. Tegelijkertijd de riolereng aanpassen. Binnen 6 maanden heb je dan al veel gedaan. Alleen moet je wel het geld hebben. En alles goed hebben uitgekiend en voorbereid.


  Maak melding
 13. @ Tante Bep…. je hebt helemaal gelijk.

  Het centrum van Paramaribo is historisch erfgoed. Sowieso een toeristisch trekpleister. Daar moet zodanig worden ingericht om economisch voordeel uit te kunnen halen. Verdrijf de auto’s uit de binnenstad. Die zorgen alleen maar voor overlast en luchtverontreiniging. Decentraliseer…. geef elke buurt zijn eigen winkelcentrum. Dat haalt de druk uit het centrum weg…. blablabla. Het is niet zo een moeilijke opdracht als dat men doet voorkomen…


  Maak melding
 14. Het begin van het problem begint bij de ongedisciplineerdheid van de Surinaamse bevolking. Sleep een auto weg en twee minuten later staat er weer een op dezelfde plaats. Begin winkeliers te beboeten voor het illegaal plaatsen van NP-borden of -hekjes op openbare parkeerplaatsen op straffe van een hoge boete en/of sluiting van de zaak! Al die djoeka’s aan de Waterkant tegenover de Centrale Markt verwijderen. Goudzaken, sieraden en wisselen doen ze maar op de Ringweg of de Oost-Westverbinding. De gemiddelde toerist krijgt een zeer onveilig gevoel als ze door deze gasten vrij onbeschoft en opdringerig worden benaderd. Al die illegale straatventers in de Jodenbreestraat, Maagdenstraat en andere plaatsen per direct verwijderen en boetes opleggen! De enige plaats waarop je een Surinamer het hardst raakt is zijn portemonee. En bij herhaling de boetes met 200% verhogen.Eens kijken wat het oplevert.


  Maak melding
 15. Miranda heeft gelijk. De chaos
  In Suriname heeft mensenleven lang geduurd om te worden zoals het nu is en dat kun je niet binnen 5 jaar wegwerken. Zoja, dan kun je andere landen op de stoep verwachten omdat ze willen weten hoe 1 regering iets waar iedereen zijn nek over brak binnen afzienbare tijd heeft kunnen saneren.
  Het saneren van Paramaribo zal niet eenvoudig zijn. Daar is medewerking van André partijen en herziene wetten voor nodig.

  1)De woonerven in Paramaribo: Ze grenzen bijna allemaal direct aan de openbare verkeerswegen. U raadt het dus al. Bij verbreding van wegen voor verkeersdoorstroming stuit je dan op een gigantisch dilemma!

  2) Er is een wet nodig om de krotten, de verlaten percelen met krotten of bos erop aan te pakken.

  3) Suriname of projectontwikkelaars zouden een paar grote parkeergarages in de stad kunnen realiseren. Maar ook dan stuit je ook op problemen omdat zulke plannen jarenplannen zijn.

  De infrastructuur in Suriname is in het verleden niet logisch tot stand gebracht. Te veel nauwe en doodlopende straten in Paramaribo en de percelen die pal naast de wegen zijn waardoor er soms niet eens een voetpad was of aangelegd kan worden.
  Regeringswerk = is termijnwerk.
  Regeren in Suriname komt op dit moment neer op OPBOUW van het land omdat de zakkenvullers van voorheen zich niet met zulke zaken bezig hielden.

  Echter als je bepaalde posten hier leest lijkt het alsof nu ineens iedereen dingen van de regering eist wat ze voorheen niet konden eisen. De vraag is: Waarom moet Bouterse nu met het mes op de keel alles wat zijn voorgangers nalieten binnen ‘no time zien te verwezenlijken’? De puinbak die in mensenlevens is ontstaan heeft tijd nodig om opgelost te worden. Gun Bouterse en een volgende NDP regering dan ook deze tijd om dat te verwezenlijken als u werkelijk het beste voor heeft met Suriname!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES