Suriname’s eerste voetbalacademie in de maak

13

PARAMARIBO, 21 aug – Suriname krijgt binnenkort zijn eerste vetbal academie. Volgens de initiatiefnemers zullen tachtig getalenteerde pupillen worden opgenomen. Kern is gedegen formeel onderwijs.

Dat wordt toegevoegd aan talentontwikkeling. Het talent zal permanent op het nog op te zetten sportcomplex verblijven. Het accent op ook onderwijs is bewust. “Het is vaak zo dat getalenteerde voetballers uit sociaal zwakke milieus komen. Wij willen voetbal gebruiken om ze verder te brengen. Als ze misschien geen voetbalcarrière maken, hebben ze in elk geval een goede opleiding”, zegt Steven Dijksteel tegenover de Ware Tijd.

Dijksteels Soccer Development Suriname is de drijfveer. De jaarlijkse kosten worden geschat op zo’n vierhonderdduizend euro. Daarom wordt met Nederlandse en Engelse clubs gesproken over samenwerking. Volgens Dijksteel is het niet zo slim meteen te dromen van het grote WK. Het WK voor jeugdige voetballers is een handige tree lager. “En daar kan de academie aan bijdragen.”

13 REACTIES

 1. Jullie zijn toch zo TEGEN slavernij????…Dit is je reinste kinderhandel, zie de toestanden in Afrika en Zuid-Amerika met jonge kids. Maar nu is het hosanna, want ze ruiken geld. Hypocriet volkje.


  Maak melding

 2. Het zijn goede bedoelingen en of de uitvoering ook zo uitpakt, laat ik even in het midden!!

  De initiartief is buitengewoon! Alle successen v.d wereld toegewenst!!


  Maak melding

 3. Initiatiefnemers dat is een goed initiatief. In het belang van het kind denken. Of is het op den duur toch eigenbelang.
  Wie betaald jullie salaris uit? En alle andere onkosten die je gaat maken? Kosten zoals reis-en verblijfkosten voor het onderhandelen in het buitenland?
  Heb je hierover nagedacht?
  Maak eerst goed je huiswerk voor je dit soort initiatieven neemt.
  Succes!


  Maak melding

 4. Het intitiatief juich ik van harte toe. De uitvoering zal echter nog wel wat voeten in aarde hebben, want Suriname heeft geen enkele ervaring met dit fenomeen. Dus zal er in het buitenland expertise moeten worden gezocht. Ziedaar weer de afhankelijkheid van anderen. Ik zou de initiatiefnemers willen adviseren eens een paar weken stage te gaan lopen bij een BVO in Nederland bijvoorbeeld. Staan in de wereld als hoog aangeschreven. En ga er niet vanuit dat er een willekeurige BVO in dit project stapt. Als de overheid van Suriname een steentje bijdraagt (wat ik niet geloof), dan heeft dit project nog een kleine kans van slagen.


  Maak melding

 5. @blaka bakra,
  Je zegt: “Als de overheid van Suriname een steentje bijdraagt, dan heeft dit project nog een kleine kans van slagen.”
  Ma dang pe mi’m diek a monie?
  Het moet toch ook jou nu voldoende bekend zijn dat het geld op is?


  Maak melding

 6. Zolang de FIFA certificering dwars door alle Surinaamse voetbal geledingen heen geen feit is Mogen wij het voetballen op respectabelniveau wel vergeten! Zolang clubbonzen nog de mogelijkheid hebben om de hele rattenplan OM te kopen is elk initiatief water dragen naar zee!


  Maak melding

 7. Verloren tijd en moeite. Ze zeggen het al, het talent komt meer uit het zwakkere mileu. Denken ze nou echt dat het gaat helpen bij de surinamers en trouwens dit is eigenbelang want ze gaan weer geld bedelen bij nederland en engeland. Wat een stelletje k…


  Maak melding

 8. Huh, voetbal a-ca-de-mi-ci? Nog niet eens een goed plan op papier, nog niet eens een goed onderbouwd financieel plaatje, nog niet eens een goed financieringsbeleid, nog niet eens een uitgewerkt plan van aanpak en dan nu reeds verkondigen dat men een samenwerking op het oog heeft met Nederlandse en Engelse clubs.
  Zowaar, mark my words, een plan die ruikt naar eigen belang en zal mislukken zoals ook het project van Seedorf aan de highway die was opgezet on jong talent in het districkt Para te ontdekken en begeleiden.
  Vraag aan Pa Seedorf wat er na een periode van zeker 6 jaar hiervan terecht is gekomen.


  Maak melding

 9. Alle negatievelingen zullen straks als eerste in de rij staan om te zeggen dat ze een gratis kaartje willen hebben als onze jongens het gemaakt hebben. Net zoals met “Bosje brug”. Suriname zou broodje brug gaan eten. Gevolg, elke dag filles op de brug. Sranang mang oen wiki no en niet zo negatief. Hou op met die kraboe mentaliteit. We komen er anders nooooooooooit. Een goed initiatief van de boys,keep going.


  Maak melding

 10. Dat bedrijfje zal wel geld van de FIFA binnengehaald hebben. Zgn om het voetbal in de arme landen te ontwikkelen. De helft van dat geld zal wel aan zgn ander kostenposten besteed worden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.