President afwezig bij eerste openbare vergadering DNA

46

Het nieuw parlement en de nieuwe regering van Suriname hebben elkaar donderdag voor het eerst ontmoet in een openbare vergadering van De Nationale Assemblee. Eerder waren de nieuwe parlementariërs alleen in huishoudelijke vergaderingen bijeengekomen. Vice-president Ashwin Adhin heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om zijn Raad van Ministers te presenteren. President Desire Bouterse was niet aanwezig bij de aanvang van de vergadering en bij de presentatie van de ministers.

DNA-2

46 REACTIES

 1. oeng libie mie president hij heeft het werk al uiteen gezet dus uitvoeren en oppositie mee werken .laten jullie je niet verleiden ,wezen jullie vaderland lievend en doe wat gedaan moet worden .
  so so lobie .


  Maak melding

 2. Alsof het hem wat kan schelen! Hij is gekozen door het domme volk en zijn lakei, adhin ,mag het werk voor hem doen. Surinamers jullie zijn gewaarschuwd! Het land suriname gaat naar de kl..e!


  Maak melding

 3. Goh wat een verrassing. Crises of niet Dada Bouterse heeft het te druk met andere dingen oa zijn neus vol jassen met witte reus, johnnie black, njang en dames van plezier. Wat een land.


  Maak melding

 4. Weinig respectvol naar het nieuwe parlement.

  Wat mij betreft hoefde hij niet de hele vergadering erbij te zitten, maar een kennismaking met het vernieuwde parlement zou zeer op zijn plaats zijn.

  Of toont hij met deze actie aan dat hij ook in zijn tweede termijn het parlement niet belangrijk genoeg vindt en weer zal doen waar hij zin in heeft??


  Maak melding

 5. Dit onbeschofte, ongemanierde, onopgevoede varken gaat zich vroeg of laat zeker melden. Maar niet in DNA. Maar voor het Internationale strafhof. Wegkruipen, schuilen en weglopen kan wel in Suribabwe, maar niet als je bovenaan op alle internationale opsporingslijsten staat. Dan ben vroeg of laat aan de beurt.


  Maak melding

 6. pero
  oeng libie mie president hij heeft het werk al uiteen gezet dus uitvoeren en oppositie mee werken .laten jullie je niet verleiden ,wezen jullie vaderland lievend en doe wat gedaan moet worden

  Jij bent echt een supertriest geval Pero.


  Maak melding

 7. Waar was de president mag niemand het weten.Die kleuters in Suriname durft dat niet te vragen.De eerste zitting van de kamer dan is de President er niet bij.Dat is een slechte zaak.Hij is zijn rijkdommen gaan beschermen.


  Maak melding

 8. zou hij niet goed afgesteld zijn? hij ziet er trouwens uit als een zwerver zo siekie siekie. dat is vast een symptoom van “the big payback
  brunswijk was laatst ziek met de inauguratie. wat had hij? zijn ene grote teen gestoten tegen zijn andere grote teen?


  Maak melding

 9. @Pero, jouw Bouterse heeft loes bere. Die man durft met niemand het debat aan te gaan. Zijn incompetentie komt dan aan het licht.
  We wachten nog steeds op die 18.000 te bouwen huizen, prefab woningen fabriek en een spoorlijn. Hij had dit toch ook uit één gezet ?
  Pero, je kletst maar wat de ether in. Volgende week worden jullie paupers weer beloond met een paarse broodje Pom en een blikje Fernandes. Het is toch triest dat je je land op deze manier verraad.


  Maak melding

 10. Het interesseert de man niet, hij denkt na hoe hij Hira te pakken zal krijgen. Als zijn hachje maar gered is verder doet er niet toe. Maar ik had ook niet anders verwacht deze man(Bouterse, de killer) is het probleem van Suriname. Ex-minister Betterson zei dat de staatskas leeg is er komen nog meer onthullingen. Waarschijnlijk zullen wij ook horen hoe gefraudeerd is met de verkiezingen.


  Maak melding

 11. @Henk Molenaar,

  Jij bent echt een super triest geval @Henk Molenaar!

  Mensen, alleen @Molenaar heeft niet in de gaten om welke vergadering het hier gaat en de gewichtigheid ervan 🙂

  Hier staan de kranten heus niet bol over het feit dat Rutte hier niet bij een algemene vergadering aanwezig is hoor? Voor zover ik weet nog niet eens over zijn afwezigheid bij een plenaire vergadering. Dus ik begrijp jou punt niet @ Molenaar!

  Waarom telkens spijkers op laag water lopen zoeken als het om Desi Bouterse gaat?


  Maak melding

 12. Wat had men anders van deze president verwacht?
  Het is continuering van het beleid van de afgelopen 5 jaar. Nog 5 jaar van verspilling van belastingsgelden, de arme bevolking zal haar steentje moeten bijdragen dmv verhoogde belastingen, de government take en duurdere nutsvoorziening.
  Lever aub uw bijdrage, de regering, DNA leden, het bejaardenkabinet, first lady, Steve, Dilep en Limbo hebben jullie nog heel hard nodig. Bovendien wie moet het door corruptie verloren geld helpen betalen?


  Maak melding

 13. Is zijn aanwezigheid van toegevoegde waarde?????????
  Heeft hij zich ooit gehouden aan normen en waarden in de samenleving?
  Heeft hij deze normen en waarden meegegeven aan zijn kinderen (binnen dan wel buiten kinderen) tijdens de opvoeding?????
  Dat laatste betwijfel ik gezien de capriolen die zijn oudste zoon Dino aan het uitvreten was waarvoor hij een celstraf nu uitzit in USA.
  Dino komt terug als Grote Baby Boereveen afgeslankt en een poepgat wijder zodat hij schijt heeft aan een ieder.


  Maak melding

 14. Zo gaat deze meneer de lafaard te werk, hij is druk bezig te oefenen met weski en snekie baboeram wat zij allemaal moeten vertellen voor de biegie leugendag i.v.b. de december moorden.


  Maak melding

 15. belachelijk, alles is belachelijk hier in Su hoe ik het ervaar… woon hier nu een paar jaar en nee ronduit belachelijk, ALLES… het land zelf is prachtig, mijn erf mijn huis allemaalprachtig maar de regering GROTE WEGGOOIER pffff weer 5 jaar en was juist blij dat de vorige regeer termijn voorbij was, krijg je weer deze belachelijke regering…. tegen het volk zeggen ”precair bla bla broeksriem strakker” maar bij de taat zelf blijft er gesmeten worden met geld zo zorg je dat de criminaliteit weer zal opleven,mensne komen financieel vet te kort en lijkt chronisch, mensne zijn dat ZAT en gaan kwaadschiks een pad bewandelen om van hun rot situatie af te komen …. en geef ze ongelijk…. of ze goed of niet goed doen, ik kan ze geen ongelijk geven, het wordt hier hopelozer en hopelozer, iemand zei me dat over 5 jaar Su leeggelopen is, zou zomaar kunnen idd…


  Maak melding

 16. Libi mi pres, a mang de besik !

  A mang de besik e potti bakka na monnie
  sang lassie, sixi MILJARD staatsschuld,
  na ini a kassa fu Sranang !

  Neks no fout !!!


  Maak melding

 17. Van 1502 tot 1863

  “Mensen, alleen @Molenaar heeft niet in de gaten om welke vergadering het hier gaat en de gewichtigheid ervan 🙂

  Hier staan de kranten heus niet bol over het feit dat Rutte hier niet bij een algemene vergadering aanwezig is hoor? Voor zover ik weet nog niet eens over zijn afwezigheid bij een plenaire vergadering. Dus ik begrijp jou punt niet @ Molenaar!

  Waarom telkens spijkers op laag water lopen zoeken als het om Desi Bouterse gaat?”

  Jou president is te dom en te laf om een inhoudelijke discussie aan te gaan met politieke tegenstanders in de DNA. Dat is het verschil met Rutte.

  Bouterse komt alleen naar DNA als jij kan voorlezen vanaf een blaadjes dat door andere is volgeschreven.


  Maak melding

 18. Mijne mensen ter uwer informatie. 1. Onze goedhartige President Bouterse is niet verplicht in persoon aanwezig te zijn in de openbare vergadering van de DNA, aangezien hij al vertegenwoordig wordt door de VP en de ministers. 2. De goedhartige Vice President Adhin en de Iron ministers kunnen de zaken wel aan. 3. Vaderlandsliefde Surinamers weten wel, dat terwijl de vergadering gaande is in de DNA, onze President in zijn kantoor ook hard werkt voor land en volk. 4. Wanneer blijkt dat het nodig is, zal de President wel aanwezig zijn in de DNA. Wees geduldig en blijf cool.


  Maak melding

 19. Van 1502 tot 1863

  Het zijn geen spijkers op laagwater als de regering zich voorstelt in het parlement en het hoofd van de regering is er niet bij.

  Het is geen kleinigheid dat er 2 weken na dat er een regeer akkoord gesloten is en het is nog niet voor het volk gepresenteerd.

  Het is geen kleinigheid dat 10 dagen na het beëdigen van een nieuwe regering er nog geen regeringsverklaring is en geen prioriteiten plan. De President heeft grote woorden gesproken en een Financieel Economisch Platform aanbevelingen laten opstellen echter na 10 dagen regeren is er nog niets van de regering of de president gehoord.

  Om het nog erger te maken Bouterse was ook de vorige regeringsleider en nu blijkt dat die regering geen nieuwe begroting heeft voorbereid omdat ze maanden niet vergaderd hebben. Net als of je ministers zou moeten instrueren hun ministeries aan een begroting van het volgende jaar te werken.

  De regeringen Bouterse blinken uit als Nietsnutten en Napraters.


  Maak melding

 20. Heeft niet deze Bouterse het parlement een grote poppenkast genoemd. Een poppenkast waarbij hij stevig aan het koordje kan trekken. Zie maar die idioot Adhin en Bessie Turf en onze intellectuele lilliputter de minister van onderwijs Peneux. Het zijn een stelletje bij elkaar.
  Wanneer gaan ze in het parlement een keertje hebben over de onbeschoftheid hoe je bejegend wordt door Surinaams trots de SLM. Onbeschofte zakken bij elkaar bij deze vliegtuigmaatschappij. Goed dat ik altijd genoeg middelen heb om met de KLM te vliegen. Laten ze ook een keertje hebben over de corruptie bij de overheidsdiensten wat betreft vergunning verstrekking . Ook een stelletje corrupte honden. misschien kan onze Bessie Turf hier iets aan doen. Corruptelingen en onbeschoftheden bij elkaar. Wie gaat ze een keertje de spiegel voor ze voorhouden????


  Maak melding

 21. Na de rapportage van Baboeram in december over z’n waarheidsvinding, zal Bouterse zijn terugtrekking uit de politiek aankondigen.
  Hij zal ook voorstellen Santokhi tot president te maken en de VHP in de coalitie op te nemen mits er niet meer wordt getornd aan de Amnestiewet en niemand meer wordt vervolgd.
  Ook zal hij z’n excuses aanbieden aan de nabestaanden van Moiwana en de decembermoorden en hen geldelijke compensatie voorstellen en hen oproepen alle aanklachten en processen terug te nemen, in het belang van een verenigd Suriname, waarbij een echte onderzoek naar de mensenrechtenschendingen door de regering zal worden uitgevoerd. Ook de nabestaanden of hun vertegenwoordigers mogen zitting nemen in de onderzoekscommissie.

  Gaat dit gebeuren of niet? Zo ja, wat zal de reactie van de nabestaanden zijn? Zo nee, wat voor nut heeft die waarheidsvinding van Baboeram dan? Immers je gaat geen 150.000 Euro vergooien aan iets wat niks gaat opleveren behalve een getuigenis van slechts een persoon. Ik gok dus op het eerste, dat iets dergelijks in een misschien wel zwakkere vorm zal worden aangeboden door Bouterse.


  Maak melding

 22. Daarom komt Bouterse niet naar de DNA. Suriname is totale financiële chaos.

  REGERING LEENT ANDERHALF MAAL MEER IN 2014

  Een deel uit het jaarverslag dat VCB vandaag heeft gepubliceerd.
  Een deel uit het jaarverslag dat VCB vandaag heeft gepubliceerd.
  PARAMARIBO – De overheid heeft in 2014 in Suriname SRD 769 miljoen meer geleend (146 procent) in vergelijking met het jaar daarvoor. Aan de andere kant is de kredietverlening aan de particuliere sector in 2014 met 7.8 procent toegenomen in vergelijking met 2013. Zo staat in het jaarverslag dat de Volkscredietbank (VCB) vrijdag heeft gepresenteerd.

  Gesteld wordt dat zowel de binnenlandse als buitenlandse staatsschuld in het verslagjaar in vergelijking met 2013 zijn gestegen naar respectievelijk 12.4 procent en 20.4 procent van het bruto binnenlandsproduct (bbp).

  “Hoewel de officiële koersen van de Surinaamse dollar ten opzichte van de Amerikaanse dollar en de euro ongewijzigd zijn gebleven, was er gedurende een goed deel van het jaar een toenemende discrepantie met de marktkoersen”, schrijft de bank.

  De Centrale Bank van Suriname heeft middels valutainterventies de koersen onder controle weten te houden.

  Het totale failliet van de Paarse Roversbende nu zwart op wit….


  Maak melding

 23. RONODIKROMO JATINO

  ” 2. De goedhartige Vice President Adhin en de Iron ministers kunnen de zaken wel aan. 3. Vaderlandsliefde Surinamers weten wel, dat terwijl de vergadering gaande is in de DNA, onze President in zijn kantoor ook hard werkt voor land en volk”

  Of jij maakt nu grapje, of je zit zwaar onder de coke….


  Maak melding

 24. @RONODIKROMO JAT-DINO

  “De Goedhartige Hardwerkende pres ”

  RESULTAAT :

  1. Staatsschuld ruim ZES MILJARD !

  2. Geen enkele BAAN erbij, banen verdwijnen !

  3. Staatsreserves gekelderd met meer dan de helft !

  4. SRD wordt NOG STEEDS tegen val gesteund,
  weggegooid geld !

  5. Staatsuitgaven zijn op dagbasis al TE HOOG !

  6. LENINGEN- en UITGAVENZIEKTE DESI is nog
  niet genezen !

  7. Bedrijfsleven wordt gewurgd door DESI,
  regering betaalt NIET !

  8. 18.000 huizen onderweg, in sneltrein
  BEJING – PARBO !

  9. Sranang is “De FACTO” FAILLIET !

  10. Staatsinkomsten NO DE en staatsinkomsten
  NO E KONG !

  PS : MUNTSLAG, drugscompaan Dino,
  in USA jail, komt spoedig met ONTHULLINGEN,
  om strafvermindering te verkrijgen !

  DESI FREDE FU SORI ING FESSI !!


  Maak melding

 25. Ronodikromo Jatino,

  Wat ik juist mis in ons land is vaderlandsliefde.
  Van dat woord hebben heel veel Surinamers nog nooit gehoord.
  Het samen ergens de schouders onder zetten, kennen wij niet.
  Ik wou dat het zo was, want dan was het niet zo’n zooitje als nu het geval is.
  Verder denk ik ook, dat je een grapje maakt.


  Maak melding

 26. Baas moet nu daadkracht tonen, ons land is in en diep dal en als President moet je je regeerteam inspireren, je moet de kar trekken en elke gelegenheid gebruiken om het volk te inspireren om tot grotere hoogte te komen als natie. Baas is er nooit voor ons geweest en dat zal ook in de toekomst niet gebeuren. Hij is er voor zichzelf en voor zijn pajongwaaiers. In de Surinaamse geschiedenis de slechtste president ooit. Slechter als deze omhooggevallen sergeant-majoor? Never.


  Maak melding

 27. De president was er niet want hij weet niet waarover hij het moet hebben.Het arme volk heeft zich laten naaien door de president.
  Hij heeft 5 jaren geregeerd wat heeft hij bereikt.Het land is alleen maar achteruit gegaan.Nu hebben ze een financiële problemen.Ik ben benieuwd wat de oplossing is.Die zakkenvullers hebben het land kapot gemaakt de afgelopen periode.


  Maak melding

 28. Daarom is de V7 doorgetrokken door het toilet door een man en zijn partij “de NDP met hoofdletters” het gevolg van het achterlijk denken van de oppositie en zijn haters, ze lezen maar gaan niet uit op onderzoek want ze zijn gebrand op haat zaaien.
  Wel voor zover jullie het niet wisten de Pres. zat heus niet thuis te luieren maar was zelf ook druk bezig met belangrijke zaken die moeten leiden tot verdere opbouw van Suriname.


  Maak melding

 29. Toch geen goeie indruk op de eerste dag van de DNA vergadering van de Suri Pres Bouterse. Het ziet er somber uit,dat in het vervolg meer zal gebeuren ,dat de Pres afwezig zal zijn in de DNA.


  Maak melding

 30. revo-kleuter Adhin mag nu de kastanjes uit het voor halen, omdat dit jonkie geen enkel historisch heeft wat zijn drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar en huidige baas DESIRE DELANO BUTERSE heeft gedaan met 15 onschuldige landgenoten op 8 dec ’82. Namelijk folteren, martelen, verminken en standrechtelijk vermoorden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.