maandag, februari 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameNieuw parlement Suriname behandelt eerste wet

Nieuw parlement Suriname behandelt eerste wet

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 aug – Het parlement heeft zijn eerste wetsvoorstel in behandeling genomen. De comptabiliteitswet wordt aangepast. Het parlement moet beter in staat zijn de regering te controleren. Daar is vooral goed onderling begrip voor nodig.

Bij de aanvang van de behandeling werd vooral dit beklemtoond. De regering wil graag een goede verstandhouding met het parlement. Dit zei vicepresident Ashwin Adhin bij de introductie van het nieuwe regeerteam. De regering wil niet alleen de financiële huishouding beter organiseren. Behalve de invoering van betere wetgeving op de financiële verantwoording, zijn ook andere wetsvoorstellen in de pijplijn.

Om de nieuwe wetgeving vlot behandeld te krijgen, is goede samenwerking nodig. Volgens Adhin is de regering bereid haar deel bij te dragen. Verschillende leden wezen op het belang van behoorlijke, moderne financiële wetgeving. Maar ook andere wetten zullen moeten worden aangepast om de geest van de tijd bij te houden. De comptabiliteitswet moet in zijn nieuwe vorm vooral meer helderheid scheppen.

FOTO: Andre Misiekaba, fractievoorzitter van de Nationale Democratische Partij, heeft donderdag een serie aanpassingen in de Comptabiliteitswet gepresenteerd in De Nationale Assemblee. Misiekaba is voorzitter van de Commissie van Rapporteurs die het wetsvoorstel heeft voorbereid.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. dames en heren jongens en meisjes,,

  de regering is nog niet eens wakker of zijn tanden gepoetst of de re-shuffeling is in volle gang van start gegaan..

  zie maar meneer hoefdraad die wordt gedegradeerd van de centrale bank van sme naar beneden gevallen en komt terecht op financiën met de zelfde salaris die 4 maal hoger is dan van zijn maties op al de andere ministeries..

  meneer rusland wordt gedegradeerd van van financiën naar één of ander flut ministerie en behoudt zijn poen elke maand..

  terwijl sme nog niet goed wakker is,beloofd het heel veel de komende 5 jaren..

  we gaan het meemaken..


  Maak melding
 2. Ik hoop dat de coalitie niet uit slechts ja-knikkers bestaat.De regering moet kritisch begeleid worden.Alle parlementariërs die alleen ja weten te knikken moeten zo snel mogelijk naar Staatsolie waar men veel ja-knikkers kan gebruiken om olie op te pompen.


  Maak melding
 3. beste mensen je kunt nog zoéén byzonder ontwikkelde poppenkast samen stellen of ministers,,maar een moordenaar aan de leiding machthebber die nog nooit beoordeeld-veroordeeld is kan zal nooit een land tot ontwikkeling komen..

  jammer voor het dombo volk die nu al pinaart er onder leidt totaal gefrustreerd is uitzichtloos,radeloos,reddeloos,geen toekomst meer ziet voor zijn / haar kinderen zijn eigen graf heeft gegraven..

  de slimmerikken gaan zoetjes aan weg in alle stilte..,diep teleur gesteld..

  nu wordt niet meer gezegd,dat die lafaards het land in ultimo 25 november 1975 verlaten hebben,weggelopen zijn….

  maar heel blij zijn,dat er dagelijks pakketten euroos worden gestuurt uit Holland..


  Maak melding
 4. Misiekaba is tenslotte Gods zoon.Dat heeft zijn vader verklaard op 18 juni op de radio.
  Helaas overleed zijn moeder toen hij 8 jaar was.Dus van haar kunnen we niet meer vernemen of het een onbevlekte ontvangenis was.

  Waterkant.net gaat het nu te verduren krijgen.
  Dora had al eerder gezegd dat het onkan is dat er op het internet allerlei mensen[politici] beledigd worden.


  Maak melding
 5. Kortom weer 4 jaar lang gelul en bla bla bla. Voordat die wet wordt aangenomen zal de staatskas helemaal leeg zijn en zal de vinger naar elkaar toe gewezen worden wie wat gedaan heeft.


  Maak melding
 6. We gaan in Suriname de goede kant op. Ai! Zulke dingen willen we horen. Transparantie! Ga zo door Aschwin Adhin.

  Ik kan me niet voorstellen dat zo’ n wetsvoorstel lang in de koelkast zal blijven liggen. Zo’n wet zal alleen de oude garde van zakkenvullers niet uitkomen. Het controleren van elkaar is nodig. Daarvoor ben je ook volksvertegenwoordiger. Dus volhouden en doorgaan met deze wet!


  Maak melding
 7. Top! Top! Top!
  Dit wordt vast en zeker de Nobelprijs.
  Ik neem aan dat de Algemene Rekenkamer ook wordt herzien.
  In de rekenkamer mogen de leden niet gebonden zijn aan politieke partijen of stromingen.
  Wie is corruptie vrij en heeft schone handen?


  Maak melding
 8. Ik kijk even naar de comptabiliteitswet die uit 1952 dateert. M.i. moeten er niet enkele aanpassingen worden doorgevoerd, maar de hele wet moet op de schop.


  Maak melding
 9. “Misiekaba zei tijdens de behandeling van de ontwerpwet donderdag dat De Nationale Assemblee de regering fiat geeft om uitgaven te doen. Hij haalde aan dat hoe gedetailleerder de begroting is, hoe beter de volksvertegenwoordiging haar werk kan doen.” (Starnieuws.com).

  Als dit het uitgangspunt is dan kan ik melden dat te veel informatie het functioneren van de volksvertegenwoordigers niet zal verbeteren. Overal waar ’te’ voor staat is niet goed. Te veel informatie leidt namelijk niet tot een transparante begroting.


  Maak melding
 10. “Anton Paal (PALU) zei dat een nieuwe en vernieuwende Comptabiliteitswet een effectief middel zou kunnen zijn in de strijd tegen corruptie. Het assembleelid pleitte in het verlengde van zijn ex-collega Henk Ramnandanlal voor een andere wijze van begroten. Hij gaf concreet daarbij aan dat vooral de wijze waarop de regering leningen op de begrotingen boekt, een onjuiste is. Leningen worden slechts als inkomsten geboekt terwijl deze aan de uitgavezijde verplichtingen met zich meebrengen. Deze werkwijze geeft een verkeerd tekort aan op de begroting.”( Starnieuws.com).

  Leningen los je niet af via de exploitatiebegroting, maar op de balans.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES