Goudzoekers Zuid Suriname zijn berovingen beu

9

PARAMARIBO, 20 aug – Goudzoekers in het Sarakreek-gebied, in het district Brokopondo, zijn het zat steeds weer beroofd te worden. Volgens de Ware Tijd zijn binnen één dag ruim twintig goudzoekers beroofd. Sommigen zijn ook zwaar mishandeld.

Het is niet de eerste keer. Een bende van ongeveer vijf goed bewapende mannen terroriseert de hele omgeving. “Dit jaar zijn meer dan vijf en twintig overvallen gepleegd door deze bende”, zegt de Braziliaanse goudzoeker Francisco. De bende heeft bij haar laatste actie een groep goudzoekers overvallen. Die waren op weg om voorraden in te slaan. De slachtoffers werden onder schot gehouden, gekneveld en ook nog mishandeld.

De bendeleden doen zich voor als politieagenten. Het is dan makkelijker slachtoffers tot staan te houden in het spaarzaam bewoonde gebied. De goudzoekers verplaatsten zich op zogenaamde ATV’s, vierwielige bromfietsen voor transport in ruw milieu. De politie heeft intussen een eenheid gestuurd. Volgens Francisco willen de goudzoekers het recht in eigen handen nemen. Gedacht wordt aan zelfbewapening en hard terug slaan.

9 REACTIES

 1. Ja, het is niet moeilijk om te raden welke bevolkingsgroep zich daaraan schuldig maakt. Hun leider Brunswijk zei het al. De gevangenissen van Suriname zitten vol met criminelen uit het binnenland. Javanen, Chinezen en Hindoestanen zullen zich daar niet schuldig aan maken. En het is gemakkelijk verdiend; niet dag en nacht onder de verzengende hitte werken maat rustig in de schaduw op een prooi wachten. Ik word zo misselijk van deze bevolkingsgroep die zich vaker las slachtoffer dan als dader gedraagt.


  Maak melding

 2. Vraag Bravo om een jungle oorlog te ontketenen zodat alle misdadigers worden geliquideerd. Bewapen jezelf met AK 47 of uzi .
  Vraag de familie Bouterse om levering van AK 47 en granaten. Dino moet ergens in de jungle een opslagplaats hebben want hij zou leveren aan Hezbolla


  Maak melding

 3. Rovers en berovers gewoonweg neerknallen en 20 meter onder de grond stoppen!!! De kotsmisselijke en vergastende stank mag zelfs de grond niet te boven reizen!!

  Opgeruimd staat netjes en daarmee heb je velen veilig gesteld!!


  Maak melding

 4. Tip aan de goudzoekers: bewapen jezelf, neem een voorbeeld aan de Chinese houthakkers die een aantal jaren geleden ook slachtoffers van deze laffe bevolkingsgroep waren. Wat deed China ? Stuurde een peloton zwaar bewapende soldaten naar de jungle om de hardwerkende Chinese houthakkers te beschermen. En volgens mij zijn ook een paar van die laffe moordenaars en berovers keihard neergeknald. Het blijft een gezwel die yoka’s


  Maak melding

 5. Moi boy: Stuurde een peloton zwaar bewapende soldaten naar de jungle om de hardwerkende Chinese houthakkers te beschermen.

  En dat mocht zomaar van de Surinaamse regering? Of hadden ze het niet eens in de gaten?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.