Bekende Surinaamse TV presentatrice Gail Eijk schrijft boek

7

PARAMARIBO, 20 aug – De bekende televisie presentatrice Gail Eijk heeft een boek geschreven. Het gaat om een roman genaamd ‘Tranen voor mijn horizon’. Het boek wordt op 15 november in Nederland gepresenteerd en op 29 november in Suriname. “Het betekent enorm veel voor me. Ik wist al jaren geleden dat ik ooit met een boek zou komen maar was er nog niet ready voor. Maar het is absoluut een mijlpaal en tegelijkertijd de intrede van een nieuw tijd perk voor mij”, vertelt ze.

Ze kijkt wel een beetje nerveus uit naar de presentatie. Dit vanwege het feit dat het voor haar veel meer dan gewoon een boek is. Gail zegt altijd te zullen blijven schrijven. “Dat doe ik al van kinds af aan. Ik schrijf heel vaak gedichten, maar ik wil dingen op hun beloop laten. Precies zoals dit boek. Wanneer de tijd daar ervoor is zal het komen. God heeft me met een missie naar deze aarde gestuurd.”

Gail Eijk is al tien jaar hoofd Nieuwsdienst van Apintie Radio en TV en maakt onder andere de tv-programma’s ‘In de branding’ en ‘Insight’.

7 REACTIES

 1. Deze vrouw is de afgelopen jaren vaak bedreigd door de paarse aanhang. Zelfs haar camera man werd fysiek mishandeld. Vindt Gail Eijk een goede journalist. Ze moet vooral doorgaan met waar ze goed in is namelijk objectief het nieuws brengen en schrijven.


  Maak melding

 2. Als ze schrijft zoals ze interviewt/journalistiek bedrijft, dan zal het boek niet een hoogvlieger zijn. Mensen kraaien onzin uit in je microfoon,schenden privacy van burgers (agent die zegt dat hij via een connectie medische dossier van tigrie barba opvraagt) en mevrouw geeft gewoon niet aan dat dit een grove overtreding van de wet is.Zo kan ik nog meer opsommen..


  Maak melding

 3. @ropa

  waarom moet zij dat aangeven? hij is toch de agent die alles van wet en recht dient te weten? misschien klopt het wel wat hij zegt, iedereen weet wat voor soort rechtsstaat suriname is.


  Maak melding

 4. @ropa
  “Als ze schrijft zoals ze interviewt/journalistiek bedrijft, dan zal het boek niet een hoogvlieger zijn.”
  Had je anders verwacht dan? Alleen de titel al. LOL. “Tranen voor mijn horizon” Wat betekent dat eigenlijk?


  Maak melding

 5. Ik ben het volledig eens met Ropa. Ik volg het nieuws uit Suriname. Ik heb naar het stukje van die politie inspecteur gekeken. In elk ontwikkeld land zou deze man meteen op het matje geroepen worden of zelfs van zijn functie worden ontheven, want het is strafbaar zonder gerechtelijke toestemming iemand zijn medische gegevens op te vragen, en een echte journalist haakt er gelijk op in als deze man zijn onzin staat uit te kramen.Ik heb het land al een tijd verlaten , maar het niveau van de journalisten in Suriname is heel slecht, ik kijk met gekromde tenen. Ik hou het niet vol langer dan vijf minuten naar de surinaamse radio te luisteren, dus volg ik het nieuws meestal via ” de waterkant” en kijk ik als een familielid mij er op attendeert naar de items van apintie tv. Gails tempo is zo laag en ze is niet goed voorbereid.
  Veel items worden rechtstreeks van het papier afgelezen. Gail Eijk is prima voor items als vaderdag en moederdag waarin ze de ouderen en de minderbedeelden bezoekt. Dat past bij haar. Maar het niveau van interviewen is niet meer van deze tijd. De surinaamse journalist is niet gewend kritische vragen te stellen en vooral niet aan bepaalde bewindslieden.
  Ze praten de mensen naar de mond. Gail doet dit ook. Ze zal wel een hele aardige vrouw zijn, zo komt ze over, maar echte journalistiek, dat niveau heeft ze niet, en dan is ze ook nog hoofd nieuwsdienst! Suriname moet meer gaan investeren in het niveau van hun opleiding. De oude garde moet een stap opzij gaan doen voor de jonge moderne gemotiveerde journalisten die misschien overzees hun opleiding hebben genoten. Ik reageer als echte surinamer die zich verdiept heeft in het vak journalistiek. Mensen word wakker, jullie hebben ook internet waar jullie buitenlandse zenders kunnen zien. Gail mag van mij een boek schrijven er zullen altijd wel surinamers zijn die het wel intresseerd. En dan wil ik het niet hebben over die slaapverwekkende journalist van “to the point” die meer dan een uur bezig is om iemand te introduceren.
  Ik was laatst in suriname maar ondertiteling kennen ze niet, het nieuws “stelen” ze van andere landen, en wat ik nog armoediger vind is dat ze het NOS journaal via de radio uitzenden.


  Maak melding

 6. @ ropa, @ ala kondre,
  Ik ben het roerend eens met Ropa en Ala kondre!

  Dat deze Gail Eijk een boek heeft geschreven wil nog niet zeggen dat ze een goede journalist is (zelfs voor ongeletterde mensen is het mogelijk om een boek te schrijven. Heb jij de middelen? Zoek dan de mensen en je kruiwagens! Zat mensen die nauwelijks kunnen schrijven, hebben boeken op hun naam staan 🙂 Zo moeilijk is het dus niet hoor mensen 🙂 Als je iets goeds in je hoofd hebt, kun je geholpen worden met schrijven, en een goede uitgever helpt ook een handje en voilà!

  Suriname moet ophouden om mensen zoals Gail Eijk, die niet meer dan een middelmatig niveau hebben op te hemelen want het niveau van de Suriname journalistiek is van ‘ lik mijn vestje’ . Sorry hoor mensen, ik hou van mijn land maar dat wil niet zeggen dat ik niet een kritische noot mag laten horen over Surinaamse zaken. Mijn kritiek moet als ‘opbouwend’ worden beschouwd.

  Als Gail Eijk hier in Holland haar werk zou verrichten, was ze allang onderuit gehaald door ‘echte’ journalisten dus houdt u alstublieft op om mensen zoals Gail Eijk over het paard te tillen terwijl ze dat niet waard is. Deze gratis reclame over haar boek mag ze in haar zak steken.

  Wees alstublieft waakzaam en kritisch als het gaat om journalistiek. Houdt berichten hoed tegen het licht. Zo helpt u ook het niveau van de journalisten uit Suriname op te krikken 🙂


  Maak melding

 7. Ik ben het helemaal eens met Ropa/ Ala Kondre en 1502 tot 1863, desondanks kijk en luister ik graag naar de nieuwsverslagen van mevr. Gail, want het gezeik van de zogenaamde professionals komt in het algemeen neer op oeverloos gezwam. De zogenaamde geleerden zijn normaliter niet sociaal intelligent, wat wel het geval is bij Gail ook al maakt ze fouten en voor velen onbekwaam… nou en?

  De meeste critici en zogenaamde professionals lullen graag uit hun nek in, voor leken onbegrijpelijke taal, maar zichzelf tot voorbeeld verheffen door verbeteringen aan te brengen op wat zij te min en onprofessioneel vinden? Neen …. daar hebben ze de ballen noch oren naar.

  Ik geniet ervan wanneer ik zie dat een kondreman ondanks zijn oneffenheden het lef heeft om zich te profileren naar wat hem of haar goeddunkt. Ik, en velen met mij luisteren heel graag naar het nieuws en niet naar de fouten of naar de vermeende klunzigheid van de nieuwsbrenger(ster.)

  Ik luister naar de boodschap die Gail brengt aan de wereld, maar tegelijk kijk ik zoals iedere normale man naar haar vrouwelijke schoonheid zonder hierbij bijgedachten te koesteren. Ik vind alle Surinaamse vrouwen de moeite waard om naar te kijken. Of ze nu dik of dun zijn is niet relevant, de inhoud is het belangrijkste en het uiterlijk is een gegeven van de natuur aldus zijn uiterlijkheden de Natuur eigen.

  Voornamelijk luister ik aandachtig naar de nieuwsvergaring van deze presentatrice. Velen hebben totnogtoe geroepen het beter te kunnen, maar praatjes vullen geen gaatjes.

  Ik kijk uit naar haar boek en ook al wens ik elke gelovige Surinaamse inwoner onmiddellijk de hemel in (ook Gail), toch zal ik haar boek kopen uit solidariteit, ook al is ze gelovig als de kolere zoals de meeste Surinamers, tenslotte ben ik in Suriname geboren en getogen en voel mij op de een of andere manier nauw verbonden met dit verraderlijke volk, dat mij uit menslievendheid verplicht om dit vrome achterlijke Surinaamse tuig naar haar Heiland te dirigeren, want deze voorouderlijke verraders verdienen te vertoeven in het bijzijn van hun God zodat de Surinaamse Natuur de rust krijgt die ze verdiend.
  django


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.