Suriname vraagt Nederland hulp bij zoektocht heli

16

PARAMARIBO, 19 aug – Suriname heeft Nederland officieel om technische hulp verzocht bij de zoektocht naar de verdwenen helikopter van Hi-Jet. Dit zegt Jerrel van Embricqs, directeur van het helikopterdienstenbedrijf. De zoektocht loopt al weken.

het leverde niets op en nu wordt gedacht aan technologie. “Defensie Nederland heeft de apparatuur, ik hoop dat ze komen helpen”, zei Van Embricqs tijdens een persconferentie. President Desiré Bouterse deed het formele verzoek. “De president heeft geen enkele politiek bezwaar om Nederland om hulp te vragen”, aldus van Embricqs. Het toestel verdween op drie en twintig mei en sindsdien is alleen een mobiel signaal opgevangen.

De zoektocht concentreert zich dan ook rond dit gebied. Het oerwoud is er dicht, waardoor vanuit de lucht niets kan worden waargenomen. Het werk zal vooral te voet moeten geschieden. Hi-Jet wil zoveel mogelijk personeel. Daarom wordt een beloning uitgeloofd van vijf en dertig duizend dollar. Verwacht wordt nog steeds dat de twee inzittenden levend worden terug gevonden.

16 REACTIES

 1. De families gaan door hel. Ik heb het met ze te doen. Bouterse had meteen na de ongeluk om bijstand moeten vragen. Al was het bij China of de VS.

  Verwacht wordt nog steeds dat de twee inzittenden levend worden terug gevonden ?

  Wat denkt deze regering wel niet. Dit is al erg genoeg maar de families hebben recht op de waarheid. Kan dat de inzittenden levend worden gevonden is kleiner dan 1%.

  Blijkt maar weer dat de regering incompetent is.


  Maak melding

 2. Waarom hebben ze niet aangeklopt bij Brazilie. Dit land heeft ook veel ervaring met het zoeken naar een speld in een hooiberg in dich beboste gebieden.


  Maak melding

 3. Waarom heeft de regering zo lang gewacht?
  Als we Nederland niet wilden inschakelen ,waarom geen beroep gedaan op de VS?Hoe lang denkt ons land zich schuil te houden in de wereld? Is men bang voor Obama? Omdat Obama kijhard de waarheid zegt?


  Maak melding

 4. de helicopter vind je niet meer terug; hij is verdwenen tijdens een overgangsfase van een dimensie fase dat toevallig op dat moment plaatsvond op het plek waar de helicopter vloog…Dit verschijnsels plaats dagelijks plaats overal ergens op de wereld… in deze momenten komen beschavingen van andere dimensie naar de onze of andersom het moment wanneer zij weet terugkeren naar hun eigen. indien je onbewust op zo,n plek bevind, verdwijn je ook mee… dus die komt niet meer terug…overal in zuid-amerika gebeurt dit… er verdwijen jaarlijks 30.000 mensen wereldwijd en niemand weet waar de mensen zijn…dit komt door dit verschijnsel…..buitenaards levens is er al; niet verder zoeken….


  Maak melding

 5. booster,

  Die helicopter is gewoon weggevlogen naaar Brazilie en daar verkocht door die 2 piloten. Deze 2 wonen nu in Brazilie, samen met Ninja Jurna.
  Aldus mijn conspiratietheorietje.


  Maak melding

 6. Ze kunnen niet eens het vliegtuig dat neergestort is in zee vinden,hoe gaan ze dan die helikopter vinden?
  De Brazilianen hebben de bemanning en helikopter meegenomen,begrijpen jullie dat nog steeds niet!
  Er is nergens een teken van neerstorten van een helikopter.

  Jullie zijn niks anders dan aasgieren!!


  Maak melding

 7. President Desiré Bouterse deed het formele verzoek. “De president heeft geen enkele politiek bezwaar om Nederland om hulp te vragen”

  Maar de president scheldt steeds weer op Nederland. Waarom komt hij dan steeds aankloppen voor hulp?
  Als je buurman je uitscheld en het houd maar niet op ga je dan in op zijn verzoek om hulp?
  Ik zou zeggen “betaal voor de hulp en ie het als een commerciële dienstverlening”
  Als daardoor de Sranang mang 2 tot 3 SRD pp moet bijdragen dan zij het zo.


  Maak melding

 8. President Desiré Bouterse deed het formele verzoek. “De president heeft geen enkele politiek bezwaar om Nederland om hulp te vragen”

  Maar de president scheldt steeds weer op Nederland. Waarom komt hij dan steeds aankloppen voor hulp?
  Als je buurman je uitscheld en het houd maar niet op ga je dan in op zijn verzoek om hulp?
  Ik zou zeggen “betaal voor de hulp en ie het als een commerciële dienstverlening”
  Als daardoor de Sranang mang 2 tot 3 SRD pp moet bijdragen dan zij het zo.


  Maak melding

 9. Wel heel lovenswaardig van Hi-jet om nog liever failliet te gaan dan te stoppen met zoeken. Om dit soort vermissingen te voorkomen bestaan EPIRBs en heel handig en goedkoop zijn Iridium 2 weg-satelliet communicators. Geliefd bij backpackers, piloten en zeilers. Zoals de Delrome Inreach Explorer, kosten rond de 350 dollar en een klein bedrag voor een abonnement. Ongeveer 7 dagen standby op een volle batterij. Ik heb idee dat ze bij Tomahawk wel weten wat ik bedoel.

  http://www.inreachdelorme.com/


  Maak melding

 10. Hulp vragen prima, verschepen van apparatuur incl personeel kost geld. Is suriname bereid te betalen voor die hulp ? De nederlandse belastingbetaler wordt al uitgekleed door de Griekenland debacle.
  Niet betalen = dikke pech


  Maak melding

 11. Tja het Is maar hoe je er naar kijkt. Men is wel rijkelijk laat want Suriname heeft gewoon de apparatuur niet. Dat betekent eigenlijk dus in geval van nood We altijd afhankelijk van hulp zijn uit het buitenland. Nederland heeft inderdaad de apparatuur maar waarom vragen we Frans Guyana of Brazilië niet om hulp. Apparatuur van de Nederlandse defensie laten overkomen Is ook een duur kosten potje. Ik denk niet dat de twee het hebben overleefd. Anders waren ze intussen wel op eigen kracht wel verschenen. Ik hoop alleen dat de regering hieruit een les heeft geleerd.


  Maak melding

 12. @Koos en velen jullie hebben groot gelijk en als aanvulling wil ik zeggen dat velen zo arrogant zijn vandaar deze problemen nu.

  Venezuela is binnen gehaald maar zij hebben niets bereikt

  =Vergeet niet zoals Hooghart het steeds zegt: weg met de koloniale mentaliteit en zie hoe die van sommige Surinamers in elkaar zitten.

  Ik leef met de familie mee.


  Maak melding

 13. En denk je nu dat nederland NEE gaat zeggen? Noorman is al aanwezig en nu zullen verschillende boevenzich aanmelden om vooral de domme surinamers om de tuin te leiden. En geloof me de amnestie wet , de decembermoorden zullen ineen vergeten en vergeven worden. Wacht maar totdat suriname getroffen wordt door een grotere ramp , dan ben ik benieuwd wie gaat helpen!


  Maak melding

 14. De helikopter ligt mogelijk op de bodem van een van de Surinaamse rivieren. Ik heb begrepen dat men ook assistentie had gevraagd aan Brazilië of Venezuela. De apparatuur die men nu nodig heeft om de helikopter te vinden is geavanceerde apparatuur om bijvoorbeeld onderzeeërs op te sporen. Navo-landen (niet allemaal ) en Rusland beschikken over deze apparatuur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.