Nieuwe bevelhebber voor Surinaams leger

6

PARAMARIBO, 19 aug – Het nationaal Leger krijgt een nieuwe bevelhebber. Dit meldt de Ware Tijd. Carrièremilitair Adolf Jardim is aangewezen als opvolger van Ronni Benschop die inmiddels benoemd is tot minister van Defensie.

Jardim diende al vanaf vorig jaar in de functie van plaatsvervangend bevelhebber. Hij is kolonel. De acht en vijftig jarige Jardim is al ruim vijf en dertig jaar in dienst van het Nationaal Leger. Hij heeft voornamelijk gediend bij de landmacht. Hij is opgeleid tot officier aan de militaire academie van Brazilië. Tijdens de oorlog tegen het Jungle Commando was hij één van de weinige officieren die ook deelnam aan acties.

Het bezorgde hem grote populariteit onder de manschappen. Adolf Jardim onderscheidde zich ook van andere officieren door zich niet in te laten met de politiek. Hij is onder meer commandant geweest bij de landmacht en het infanteriebataljon van het leger. Volgens de Ware Tijd wordt geen al te grote haast gemaakt met de formele benoeming. Jardim is immers al plaatsvervangend bevelhebber.

6 REACTIES

  1. Dat je je zoon Adolf noemt zegt al genoeg. Werken voor de surinaamse leger is niet iets waar je trots op hoeft te zijn. Die club bestaat louter uit laffaards. Hun heldendaden kun je gerust samenvatten op een halve A4 tje want verder kom je niet. Per direct opheffen die zooi.


    Maak melding

  2. Suriname heeft geen leger nodig.Ze moeten padvinders inzetten om het leger te vervangen.Een leger kost geld en dat geld kunnen ze beter gebruiken voor de economie in het land.Suriname is kapot gemaakt door de leger.Zelf Bouterse is President geworden.Van kleine militair naar bevelhebber zonder enige verstand van zaken.In het buitenland lachen ze ons uit.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.