Mogelijk Nederlandse strafzaak tegen Surinaamse rapgroep HMG

33

PARAMARIBO/DEN HAAG, 19 aug – Mogelijk komt er een strafzaak tegen de Surinaamse rapgroep Hakuna Matata Gang, HMG. Dit meldt de Ware Tijd in Suriname. Het Nederlandse Openbaar Ministerie overweegt nog.

Volgens de Nederlandse minister van Onderwijs Cultuur & Wetenschap, Jet Bussemaker, kan worden besloten tot strafrechtelijke vervolging. De vervolging zou dan gericht zijn op een mogelijke aanzet tot haat. Onderzocht wordt of hier sprake van is geweest tijdens een concert van HMG in Nederland. Het was één van de weinige concerten die de groep nog kon houden.

De Nederlandse toer viel in het water na een boycot van Nederlandse LGBT-groepen. Het was een protest tegen het nummer ‘Bullit’, waarin wordt opgeroepen tot geweld tegen homo’s. De groep heeft intussen afstand genomen van het lied, maar geen verontschuldigingen aangeboden. In een brief aan de Tweede Kamer noemt Bussemaker de tekst van het lied ‘ontoelaatbaar’.

33 REACTIES

 1. Heeft Nederland geen betere dingen te doen? Gaan ze de bijbel ook verbieden wegens homohaat? Ik hoop dat ze HMG aanklagen zodat een verbod van de bijbel ook ter sprake kan worden gebracht. Immers, de bijbel wordt door vele malen meer mensen gelezen dan de teksten van dat HMG-liedje beluisterd wordt.


  Maak melding

 2. Als wij als hetro mannen geen mening meer mogen uitspreken en hoe wij denken over homo’s !! is maar gesproken tekst die gezongen word en als ze iemand al kwaad gedaan hebben daarmee was het iets anders. en voor zulke dingen moeie ze zich wel met suriname weeral . Mik bouta oordeel amang srif auw laf ding ka bakra foe sang ding wit mang e lul. Slavernij ting da ding mang bing dhe ding boeng wang toch mense van geld .wang homo moes kros mi passie da ding mang mag tja mi fis gerecht toe yere . Bigup gie ding mang foe HMG oe mening e tell toe anoso ……


  Maak melding

 3. Typisch het gedrag van een laffe leeuw. Wat stelt die club nou defakto voor om deze jongens, die een uitgesproken mening op na houden aan de hoogste boom te hangen? Blijven maar voortleven in Sodom & Gemora!!!


  Maak melding

 4. Protest tegen Chileens martelschip Esmeralda

  AMSTERDAM –
  Tientallen mensen protesteerden woensdag in Amsterdam tijdens het begin van Sail tegen de viermaster Esmeralda uit Chili. Volgens mensenrechtengroepen en officieel Chileens onderzoek is het schip tijdens het regime van Augusto Pinochet (1973-1990) gebruikt als gevangenis en een plek om politieke tegenstanders te martelen.

  Ze stonden op de kade aan de IJhaven met Chileense vlaggen, protestborden en spandoeken toen het schip iets voor 19.00 uur aanmeerde. Op de spandoeken stonden teksten als ‘Chileense marine, waar zijn de vermisten?’. De politie was prominent aanwezig om de boel in de gaten te houden.

  Ook het ‘gewone’ publiek was massaal toegestroomd om het enorme vaartuig te zien aanmeren. De bemanning stond in uniform op het dek en zong liederen voor de toeschouwers. Naast het gejoel van de demonstranten klonk dan ook veel applaus voor de opvarenden.

  De Esmeralda is een van de tall ships van Sail. Het 113 meter lange zeilschip is momenteel in gebruik als opleidingsschip van de Chileense marine. Het is de eerste keer dat het vaartuig meedoet aan het maritieme evenement.

  De organisatie van Sail zegt dat iedereen zijn mening moet kunnen uiten. „We laten de mooie bladzijden zien, maar ook de zwarte bladzijden”, zegt Sail-voorzitter Arie-Jan de Waard. „Maar we hebben ook signalen gekregen dat de Esmeralda tijdens de intocht met veel gejuich en getoeter is ontvangen.”


  Waar praten wij over als zelfs dit martelschip gratis mag meevaren?


  Maak melding

 5. Ja is een mening en in de bijbel staat het ook
  Een vrouw hoort bij een man
  Het is maar een liedje en tuurlijk komen er lastige
  Dingens voor En zou zeker niet gebeuren
  maar is wel lastig dat men de homo,s en de gays boven de bijbel
  Gaan


  Maak melding

 6. Wat een achterlijke reacties
  Aanklagen vind ik onzin maar om te zeggen dat het een mening is en vergelijken met de bijbel ?
  In de bijb staat niet hoe je ze moet vermoorden en die onzin, en al helemaal kinderachtig om te beginnen pver de slavernij
  Afschuwelijk wat met ons volk is gebeurd bud be honest we waren niet daar


  Maak melding

 7. Volledig mee eens. Als je in Nederland bent pas je je aan aan de wetten van Nederland. De bijbel is volgens de wet hier geen wetboek. Nederland is namelijk een seculiere staat (kerk en staat zijn gescheiden) en hier zijn alle mensen gelijk. Homo, hetero, blank, zwart, dik, dun, katholiek of moslim. Iedereen heeft dezelfde waarde. Het lied roept op tot haat/discriminatie tegen homo’s. Het kan zelfs tot algemene bedreiging worden gezien.


  Maak melding

 8. Wat bedoelen ze nou met haat zaaien?
  Waarom word jullie geblondeerde Wilders niet aangepakt over haat zaaien gesproken. Andere kleineren bv de zwarte onderdanig maken, waarom nog wel zwarte pieten?
  DE Bakra meet wederom met 2 maten.


  Maak melding

 9. Forummers/reageerders, odi odi.

  Ik denk niet dat er echt een strafzaak tegen de Surinaamse rapgroep Hakuna Matata Gang (HMG) zal worden gebracht.
  Als ik mij niet vergist heb, heeft een Jamaicaanse artiest het zelfde teweeggebracht in de Melkweg te Amsterdam.

  Jammer dat er geen betere muziekgroep werd uitgenodigd om in Nederland op te treden.

  Nederland verschijnt voor VN-comité rassendiscriminatie.
  Vier vragen:
  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/08/18/nederland-verschijnt-vandaag-voor-het-vn-comite-tegen-rassendiscriminatie-vier-vragen/

  http://4nieuws.nl/binnenland/1516588/nederland-praat-bij-vn-verder-over-racisme.html#


  Maak melding

 10. Hahaha, die HMG moet als verweer aanvoeren dat ze strenggelovige christenen zijn en de leer van de bijbel uitdragen, nl oog om oog, tand om tand, geen gehomo.


  Maak melding

 11. Beste Ger:

  “Die homohaters hebben wel de grootste mond over zwarte piet”

  Dat is toch weer opvallend. Moeilijk doen over een kinderfeest maar wel vrolijk oproepen om homo’s een kogel door hun kop je jagen.


  Maak melding

 12. Mind you :

  OPROEPEN TOT MOORD en ZAAIEN van HAAT
  is in de meeste RECHTSSTATEN STRAFBAAR !

  In DICTATUREN NIET !

  Daar gebeurt de “Waarheidsvinding” op
  PLATA BROKI !!!


  Maak melding

 13. De doorsnee Nederlander leidt een dierlijk (minderwaardig) leven.
  De verhouding tussen twee geliefden is maar voor korte duur.
  Hoererij (mode en sex) voert de boven toon en gaan
  over tot de orde van de dag
  .
  Kinderen worden op zeer geraffineerde wijze in naam van de adoptie wet verhandeld door homo`s. De biologische
  ouders stellen eisen en er wordt met geld gesmeten. De kinderen worden misbruikt en soms ook vermoordt.

  Nederland is het land van de criminelen, dit komt ervan als men in flats woont als bijen.
  Homo zijn is alvast een afwijking/mislukking

  DIE KLOTE HOLLANDERS HEBBEN GEEN MOER TE DOEN


  Maak melding

 14. Anoniem…

  in dat primitieve, achterlijke cultuurtje van jullie woon je in een hut die van voor tot achter en boven tot onder is dichtgeschroefd met diefijzer. Bij een brand zit je meteen als een rat in de val. Liever leven als een nuttige bij dan als een ziekteverspreidende rioolrat.


  Maak melding

 15. Iwan
  Volledig mee eens. Als je in Nederland bent pas je je aan aan de wetten van Nederland. De bijbel is volgens de wet hier geen wetboek. Nederland is namelijk een seculiere staat (kerk en staat zijn gescheiden) en hier zijn alle mensen gelijk. Homo, hetero, blank, zwart, dik, dun, katholiek of moslim. Iedereen heeft dezelfde waarde. Het lied roept op tot haat/discriminatie tegen homo’s. Het kan zelfs tot algemene bedreiging worden gezien.
  ——————-
  Iwan, in theorie heb je gelijk.
  De praktijk is echter anders.
  Wordt wakker!


  Maak melding

 16. Die Nederlanders zijn waardeloos. Kennen we het Karremansgevoel nog? Een paar simpele Serviers die een hele Nederlandse legereenheid aan hun laars lapten.


  Maak melding

 17. Dat moet Jet Bussemaker vooral DOEN!!!
  Jet Bussemaker loopt Wilders die zich dagelijks schuldig maakt aan discriminatie stráál voorbij en komt deze jongens het leven zuur maken. Bovendien heeft Wilders een publieke functie en is het voor hem juist not done om haat te zaaien.

  Jet Bussemaker weet kennelijk tegen wie ze op kan. Een Surinaams spreekwoord zegt: Tigri sabi sortu bung a musu figi ing gogo! Dat is het wat hier gebeurt. Vaak zat in de media geweest dat een werkgever een allochtoon onheus heeft bejegend en gediscrimineerd maar niemand heeft ooit vernomen
  dat Jet Bussemaker via het OM tot strafvervolging is overgegaan. Zulke zaken mogen kennelijk wel met een sisser aflopen.

  Eigenlijk moeten we uit protest alle beerputten open gooien als Jet de moet heeft om met verschillende maten te gaan meten. De jongens moeten zich niet tot een knieval laten dwingen. Want dat hoeft Wilders ook niet. Wilders, een collega van Jet Bussemaker zelf beledigt mensen zelfs via de camera zodat het in iedere huiskamer te zien is maar Wilders mag wel de hand boven het hoofd gehouden worden door Jet Bussemaker. Jet Bussemaker hoeft geen rechtszaak te beginnen want alleen haar tanden zijn al afschrikwekkend!


  Maak melding

 18. Als Jet Bussenmaker MOED heeft! Dan MOET ze dat vooral doen!!!
  Deze jongens moeten een statement maken en een middelvinger naar Jet opsteken want wat Jet Bussenmaker nu doet is Bangmakerij! Jet maakt geen enkele kans om deze jongens te vervolgen anders mogen veel meer mensen als Jet Bussenmaker zenuwachtig worden want dan gaan we eisen dat alle mensen zoals zij zelf inclusief haar directe collega Wilders die ze ongemoeid laat, alsnog worden vervolgd!

  Stichting Boni, houdt dit nieuws in de gaten, want we laten deze jongens heus niet als lam laten afvoeren. Wat ook speelt in het gemene Holland is dat een Hollander ook vaak een item zoekt dat moet dienen als GENERALE REPETITIE voor andere shit wat opgeknapt moet worden. Ik ken de Surinamer, maar ik ken de Hollander ook dóór en dóór. Sommigen goedzakken maar het gros zijn vuilakken.

  Wat deze jongens ook op hun kerfstok mogen hebben, dat je niet mag goed praten, ben ik voor recht. Recht voor 1, recht voor allen. Je laat de een dus niet lopen terwijl je de storm in het glas water bij de ander onder een vergrootglas wil leggen.

  Kom dus op met je OM Jet Bussenmaker want we lusten je rauw!


  Maak melding

 19. Lees voor

  WAT IS DISCRIMINATIE?

  We zijn allemaal verschillend, maar wel gelijkwaardig. Bij discriminatie gaat het erom dat je in gelijke gevallen ongelijk wordt behandeld.

  Als iemand zonder rijbewijs wordt afgewezen voor een baan als taxichauffeur is dit volkomen terecht. Er is pas sprake van discriminatie als degene niet wordt aangenomen omdat deze persoon bijvoorbeeld vrouw is, een donkere huidskleur heeft, moslim of homo is.

  De strafrechtelijke definitie van discriminatie wordt gegeven in artikel 90quater van het Wetboek van Strafrecht: “Onder discriminatie of discrimineren wordt verstaan elke vorm van onderscheid, elke uitsluiting, beperking of voorkeur, die ten doel heeft of ten gevolge kan hebben dat de erkenning, het genot of de uitoefening op voet van gelijkheid van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden op politiek, economisch, sociaal of cultureel terrein of op andere terreinen van het maatschappelijk leven, wordt tenietgedaan of aangetast”.

  De wet beschermt de volgende gronden:

  ras
  afkomst
  huidskleur
  geloof
  levensovertuiging
  leeftijd
  politieke overtuiging
  geslacht
  nationaliteit
  seksuele voorkeur
  burgerlijke staat
  handicap
  chronische ziekte
  arbeidsduur (fulltime of parttime werk) en soort contract (vast of tijdelijk)

  Wilt u meer weten over de wetsartikelen? Lees dan verder onder kopje Wetboek van strafrecht

  Wanneer is het geen discriminatie?
  Niet alles is discriminatie. In sommige situaties is het normaal om onderscheid te maken. Iemand weigeren voor de functie van receptionist, omdat hij of zij de taal niet beheerst is geen discriminatie. Iemand weigeren voor diezelfde functie vanwege de leeftijd van de sollicitant is dat wel.
  Voorbeeld: “Ik zit elke dag netjes om 08:30 uur achter mijn bureau om de dag te starten en ik eindig, zoals het hoort, om 17:00 uur. Mijn directeur komt elke dag pas rond 09:30 uur binnen en gaat vaak eerder weg. Toch krijgt hij meer salaris. Dit voelt oneerlijk en als ongelijke behandeling”.

  Hoewel u zich kunt afvragen of uw directeur het goede voorbeeld geeft, is het geen discriminatie. Het zijn namelijk geen gelijke gevallen. Uw directeur heeft allereerst een andere functie en andere –zwaardere- verantwoordelijkheden. Daarnaast tellen ook opleiding en (aantal jaren) ervaring mee in salariëring. Dus hoe oneerlijk het ook voelt, het is geen discriminatie.

  Gediscrimineerd worden op een bepaald terrein, betekent de situatie, de ‘plek’ waar je gediscrimineerd bent. Denk aan: op het werk, op school of tijdens het uitgaan. Een gedetailleerd uitleg kunt u vinden onder kopje Gelijke behandelingswetgeving.

  Heeft u het gevoel dat u ongelijk behandeld bent of gediscrimineerd wordt?
  Meld dat dan bij ons telefonisch op 030–232 86 66 of digitaal via het meldingsformulier. Er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

  En naar andere wijzen hun doen het ook dus mag het is de mening van een klein kind. Helaas zijn er meer vormen van discriminatie.

  Share Button
  TwitterFacebookGoogle PlusEmailPrint


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.