Ministers Onderwijs en Financiën dragen taken over

6

Nieuwbakken minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur in Suriname, Robert Peneux (l), heeft beloofd zichzelf voor duizend procent in te zetten. Heeft hij in zijn rol als onderwijsdirecteur gedurende anderhalf jaar tweeëndertig doelen helpen verwezenlijken. De komende vijf jaren wil Peneux honderd doelen halen. Zijn voorganger, vicepresident Ashwin Adhin (r), heeft hem alle steun toegezegd. Adhin heeft het ministerie op donderdag met de ondertekening van een protocol van overdracht aan Peneux overgelaten.

hoefdraad2
Gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname, nu Financiënminister Gillmore Hoefdraad (r), is voornemens om een no-nonsense beleid te voeren waarin er geen ruimte zal zijn voor corruptie. Dat zei hij donderdag bij de protocol van overdracht met vertrekkende Financiënminister, Andy Rusland (l). Rusland is woensdag door president Desire Bouterse van plaats verwisseld en is nu minister van Transport Communicatie en Toerisme.


6 REACTIES

 1. Minister wil zichzelf niet voor 100% maar voor 1000% inzetten. Dat kan dus al snel eindigen in een burn out. Niet erg wijs van deze nieuwbakken minister, erg onder-wijs.


  Maak melding

 2. Ik hoor alle ministers roepen dat CORRUPTIE niet zal worden toegestaan? In 2010 had ik ook gehoord dat de BOSS HIMSELF een KRUISTOCHT zou beginnen tegen CORRUPTIE.

  Laat de CLAD alvast een onderzoek doen naar Ramon; Winston Caldeira heeft onomwonden toegegeven dat Ramon vanwege CORRUPTIE is weggestuurd. Dit was een slip op de Tong van Caldeira.

  DDB ZAL NEVER NOOIT TOESTAAN DAT ER EEN ONDERZOEK NAAR RAMON GAAT PLAATSVINDEN, DUS AL DAT GEBLÈR OVER HET AANPAKKEN VAN CORRUPTIE IS SCHIJN!!


  Maak melding

 3. Het ministerie heeft een minister die zich voor 1000% zal inzetten.Is hij erg dom?
  Kan iemand zich voor meer dan 100% inzetten?
  Ik denk dat de minister een verklaring aan alle leerlingen schuldig is.Kunnen ook zij zich voor 1000% inzetten?
  Het rendement van onderwijs is verschrikkelijk laag(60%).
  Een minister met ambitie zou zeggen dat hij rendement wil verhogen tot 90%,maar daar is Peneux te bang voor.
  Het ministerie van Financiën heeft een zwaargewicht gehad(bijna tweemaal zo zwaar als kleine Andy),maar dat wil nog niets zeggen.
  Ik ben benieuwd hoe hij de bezuinigingen zal aanpakken:die moeten bij de top beginnen en tegelijkertijd moet de corruptie hard aangepakt worden zonder aanzien des persoons.
  Dan pas zal het volk bereid zijn offers te brengen!


  Maak melding

 4. Die corruptelingen hebben allemaal hun bek vol van dat ze in hun ministerschap geen corruptie zullen dulden.
  Anderen die hebben geholpen om de rechtstaat te ondergraven en die de rechtstaat hebben verkracht praten over het feit dat ze in hun regeerperiode een sterke rechtstaat gaan opbouwen.
  Minister van onderwijs, gewezen directeur van een MEAO, intellectueel een lilliputter die gaat het onderwijs in Suriname een smoel geven.
  Allemaal grappenmakkers.


  Maak melding

 5. Corruptie! Brazilianen gaan reeds de straat op zijn het zat. Surinamers moeten dit voorbeeld volgen. Paleizen van die boeven bestormen. Veel landen zijn ons in deze voorgegaan. Van de top hoef je niets te verwachten. Theo are cover dacht other.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.