Vier doden bij woningbrand in Suriname

15

Bij een woningbrand donderdagochtend in de wijk Flora (Paramaribo) zijn vier personen uit een gezin omgekomen. Vader Raymond Henar (43), moeder Dianne Schuyer (27) en een tweeling van 7 maanden kwamen op de bovenverdieping om het leven door het vuur dat op de begane grond is begonnen.

Het voorlopig gezamenlijk onderzoek van de brandweer en de politie wijst uit dat de brand is veroorzaakt door een jongetje van drie, die zijn knuffel in brand had gestoken. Zijn iets oudere zus alarmeerde haar vader, die de twee kinderen heeft gered. Aangezien de bovenverdieping dubbelbeveiligd is en er slechts één in- en uitgang is, kon hij niet naar boven om het gezin te helpen. Ook buren die wilden helpen stonden machteloos.

15 REACTIES

 1. Wat een triest bericht!!!

  Jammer dat mensen in Suriname hun huis zodanig moeten beveiligen en dat ze vervolgens bij een calamiteit zelf als ratten in een val gevangen zitten.
  RIP en sterkte aan de familie..


  Maak melding

 2. Je beveiligt je huis goed maar vergeet de kids te vertellen niet met vuur te spelen. Waarom zou een kind z’n knuffel in de fik willen steken? Ik weet het niet. Misschien dacht hij dat die knuffel Bouterse was.


  Maak melding

 3. Dit is het land die Bouterse heeft gecreëerd. Je huis dubbel beveiligen tegen de dievenbende. En als een calamiteit uitbreekt, zit je als ratten gevangen. Land van paars, van Bouta en Belfort. Triest en intriest.


  Maak melding

 4. Tja lieve mensen die dieven ijzers voor de ramen en deuren kunnen in dit soort situatie ook als een gevangenis functioneren! De boef komt er wellicht niet in maar jij zelf komt er ook niet uit tijdens calamiteiten als dit! Ik vind het levensgevaarlijk en onverantwoordt dat dit nog wordt geaccepteerd in surinamen. Wees geen gevangene in je eigenhuis schaf toch een inbraakalarm systeem aan.

  Sterkte bij dit groot verlies.


  Maak melding

 5. P. Americana, wat een vooringenomen reactie. Dergelijke beveiligingen bestaan al ver voor het tijdperk Bouterse. Het is triest dat deze schijnveiligheid een fatale keerzijde kan hebben.


  Maak melding

 6. dieven ijzers hoeft niet iemand dood te betekenen e ris nl een heel simpele oplossing. het kost een paar honderd maar plaats een nood uitgang (deur) van metaal die alleen van binnen open kan zoals in heel veel bedrijfspanden. plaats voor het deur een kast of een rek zodat kinderen die het per ongeluk open maken niet naar buiten donderen vooral als het 1 hoog is.


  Maak melding

 7. Dit is verschrikkelijk. Ik leef mee met de families die dit verschrikkelijke ramp is overkomen. A sari dati yu tang bung firi ini yu tang pé musu tjari yu go na sabana!

  Maar zo zie je hoe achterlijk de notoire ‘stenengooiers’ hier zijn om zo iets verschrikkelijks op de conto van Desi Bouterse te schrijven.
  Luister mensen: Iets wat in het privé domein van mensen gebeurt, en waar zij zelf de volle verantwoording van dragen kun je niet afschuiven op de president.

  Stel dat Desi Bouterse het plaatsen van dievenijzer aan banden zou gaan leggen net zoals zulke dingen hier in Holland gebruikelijk zijn in het kader van wet Ruimtelijke Ordening, omdat het bijvoorbeeld lelijk, gevaarlijk of wat dan ook is en dus niet past binnen eisen van Ruimtelijke Ordening of nog meer van dat soort regels waaraan jij je hier in Holland wél aan moet houden? Nou mensen, u raadt het al; dan zouden dezelfde ‘stenengooiers’ een aanklacht hebben over dictatoriale overheersing in Suriname! ING si fa deng sma disi tja ding! Ai mi boi ! Soso lafu 🙂


  Maak melding

 8. Jammer voor degenen die het met hun leven hebben betaald en veel sterkte voor de familie met het verlies. En wat is/zijn de oorzaken van dit alles? Een belangrijke les voor ons allen; 1. huur/koop geen huis dat niet voldoet aan de veiligheidsvoorwaarden.2. Wat doet een drie-jarige met een aansteker/ iets waarmee je vuur kan aansteken?. Waar is het verantwoordelijkheidsgevoel van de vader? LET BETER OP JE KINDEREN MAN!!!, want als je dat had gedaan was dit niet gebeurd………………


  Maak melding

 9. Get a life: het is ook niet de bedoeling dat je nooduitgaan volledig blokkeert. laat je hersenen even werken. je moet onder kast verstaan een klein meubilair ter hoogte van de heup of kinderhekje. of je kan ook een klein balkon aanbouwen zoals in Frankrijk en andere zuidelijke landen. als je intelligent bent kom je zeker tot een veilige oplossing.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.