Surinaams staatshoofd belooft aanpak corruptie

48

PARAMARIBO, 12 aug – De corruptie zal stevig worden aangepakt in de komende regeerperiode. Dit zegt president Desiré Bouterse. Ook omdat corruptiejager DOE er nu bij is, zal ook zerotolerantie de boventoon voeren. Corruptie en fraude bij energiebedrijf EBS hebben nu de aandacht.

Na het uitlekken van het rapport van accountantsdienst Clad lijkt er geen weg terug. Bouterse zei bij de ondertekening van het nieuwe regeerakkoord dat het menens is. “Er zijn veel meer rapporten en verslagen die niet zijn om over naar huis te schrijven. Er zal veel meer aan het licht komen”, aldus Bouterse. DOE heeft vaker gepleit voor aanpak van corruptie. Nu krijgt deze politieke partij Natuurlijke Hulpbronnen te besturen.

De energievoorziening behoort tot het domein van dit ministerie. De directeur van het EBS, Willy Duiker, is intussen uitgekomen met een verklaring. De inhoud van het rapport zou verdraaid zijn. Dat er vier miljoen euro te veel zou zijn betaald voor leveringen, is niet waar. Er is nog niets betaald en EBS moet nog nagaan of de werkelijke marktprijzen zijn gehanteerd. De vraag is nu wie bepaalt wat de prijs echt is.

48 REACTIES

 1. Pas als DDB zijn Grote vriend Ramon aanpakt wegens MEGA-CORRUPTIE. De miljoenen die deze SCHAVUIT heeft buitgemaakt, moeten terugvloeien in de Staatskas dan wil ik deze Charlatan het voordeel van de twijfel geven.

  DDB: PRAATJES VULLEN GEEN GAATJES.


  Maak melding

 2. Corruptie wordt stevig aangepakt in deze regeer periode. Aldus Bouterse.
  We gaan 18000 huizen bouwen. Aldus Bouterse.
  We gaan een ziekenhuis in wanica bouwen. Aldus Bouterse.
  Op de vlucht dood geschoten. Aldus Bouterse
  Alom, deze man vertelt alleen waarheden dus zal de corruptie wel aangepakt worden.


  Maak melding

 3. zo, wij hebben nog een belofte waar wij zoet mee kunnen spelen.

  wij hebben een belofte van het interview, en nu hebben wij een belofte van corruptie aanpakken.

  de weg naar de hel is nog altijd geplaveid met goede voornemens.

  de vraag is: weet je wat je moet doen en hoe je dat moet doen om corruptie aan te pakken? moet je soms de hand in eigen boezem of nieren steken?


  Maak melding

 4. Popkie patoe dibrie 2 is begonnen en foeroemang no1 gaat corruptie bestrijden terwijl zijn eigen mensen de staat hebben beroofd en zal blijven beroven.


  Maak melding

 5. Nog zo’n belofte: Hoeveel woningen heeft die fabriek die zou zorgen voor de productie van duizenden woningen per jaar en zelfs woninen zou gaan exporteren naar buurlanden…..

  Laat me raden….. niet één?


  Maak melding

 6. Nog zo’n belofte: Hoeveel woningen heeft die fabriek die zou zorgen voor de productie van duizenden woningen per jaar en zelfs woninen zou gaan exporteren naar buurlanden…..

  Laat me raden….. niet één?

  Paarse Stumpers


  Maak melding

 7. Forummers/reageerders, odi odi.

  @J.Zwartmans, Fawaka man.
  Dus eerst zien dan geloven.
  Maar niet onder STEVE MEYE WONDER.
  Want deze is ook een corrupte prediker.
  Ik heb nog nergens kunnen lezen, dat hij zal worden vervangen door het Kabinet van Baas B. II.
  Of zijn ze nog bezig met de screening van onze (pero) als vervanger?

  Maar nu krijgen wij een nieuwe minister van Justitie genaamd Jennifer van Dijk-Silos.
  Indien er eindelijk op korte termijn een “Antie-corruptie wet” wordt aangenomen met het voorstel van Carl Breeveld van DOE,
  dan moeten nu echt koppen gaan vallen.
  Er mag geen enkele uitzondering in deze worden gemaakt.
  Ook het onderzoeken naar hun buitenlandse bankrekeningen en stromannen mag nimmer tegengehouden worden.

  Toevallig las ik ook een artikel over terugvordering van gestolen geld van een land.

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4118165/2015/08/11/Familie-Soeharto-moet-Indonesie-300-miljoen-terugbetalen.dhtml

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24363813/__Familie_moet_300_mln_teruggeven__.html

  Zouden ze dit ook kunnen doen na inwerkingtreding van de Anti-Corruptie wet?


  Maak melding

 8. @Henk Molenaar,

  Ik kan mij herinneren dat er een hele SHOW is weggegeven omtrent die Huizenfabriek met DDB in de Hoofdrol? Er zou per jaar +-1000 woningen uit deze fabriek rollen. Deze fabriek zou ook de Prefabwoningen EXPORTEREN.

  Wat is er met deze fabriek gebeurd? Is deze fabriek ook een zachte Dood gestorven?

  Goed van jou dat je dit even hebt aangehaald, Henk?

  Ik wil de Boutistas graag hierover willen horen? Onze Econoom RobG moet zijn VISIONAIRE LICHT hierover laten schijnen?


  Maak melding

 9. De vraag is wat zij onder corruptie verstaan. Want je kunt er iets anders onder verstaan dan de gemiddelde mens en dan beweren dat je de corruptie hebt aabgepakt. Dus alten ze een definitie geven van wat zallemaal ij as corruptie zien.
  Bijv. wanneer het hoofd van de Beveiligingsdienst met diplomatieke paspoorten gaat strooien, is dat corruptie of alleen maar vriendjespolitiek?
  Wanneer een goede investering in het land niet gedaan wordt omdat de investeerder geen steekpenning wil betalen, is dat corruptie of winstgevend economisch beleid?


  Maak melding

 10. De Specialisten die de Baas nu gaat benoemen in de nieuwe regering zullen extra hard gaan werken. Ze moeten de corruptie in de gaten houden.
  Zo kan een land nooit vooruit gaan. Goed zo!!!


  Maak melding

 11. Hallo Henry

  Ik weet zeker dat als je nu op deze fabriek gaat kijken er GEEN activiteit is. Typisch Paarse Pauper Tactiek: Met veel pers en Paarse vlaggen iets openen dat daarna binnen weken doodbloedt. het blijven corrupte amateurs.


  Maak melding

 12. ALWEER????.. deze pathologische leugenaar heeft het geluk dat het domme, slaafse volk, alles vreet wat deze mega-crimineel uitbraakt. Een fatsoenlijk geciviliseerd land had deze gevaarlijke gek reeds lang veroordeeld en levenslang opgesloten. Nu moet er deze periode ook weer een waarheidscommissie komen…..waarom????. Gewoon naar het Internationaal Strafhof en daar de waarheid vertellen. Zo ingewikkeld is dat toch niet.


  Maak melding

 13. 1 Bigi vervalser zelf of machtsmisbruiker gaat omkoperij bestrijden no mek mi lafu booi!Suma e bribi a zieki in deng baka ede.

  V.H.P. soso lobi nanga no bribi!!!


  Maak melding

 14. ……….maar eerst gaat hij vergiffenis smeken en Sandew de doper gaat hem vergeven.
  Hij,bouta. gaat zichzelve eerst corruptie vrij verklaren en dan kan de show beginnen . Dit wordt alvast een spektakel van de eeuw!!


  Maak melding

 15. Goed zo maar,yu na 1 bigi omkoper srifi of machtsmisbruiker da fa fu dati dang!!!Nanga over t waarheidsvinding,waar was deze Gast op 8 dec.1982 en wat heb deze gast onder invloed gedaan?????

  V.H.P. soso lobi 4 ever….


  Maak melding

 16. Dus hij erkent dat er corruptie is onder zijn leiding. Dat had hij voor de verkiezing moeten doen. Maar zo eerlijk is hij natuurlijk niet.
  Belofte van aanpak van corruptie vereist een set regels voor alle regeringsfunctionarissen, van hoog tot laag en van een veel makkelijkere overgaan tot onderzoek bij slechts vermoedens van corruptie. Is de president daartoe bereid? Is hij bereid zonder pardon mensen te ontslaan en te bannen van een functie bij de overheid indien er sprake is van corruptie?
  We zullen zien. Of misschien niet.


  Maak melding

 17. Voor het Wanica ziekenhuis hebben zich al rijen van patienten gevormd.Pero staat als eerste en heeft een zak cassave als betaling voor het ziekenhuis meegenomen.
  Dat heeft geleerd in de jaren ’80.Toen hoorden voor het eerst over bartel deals.


  Maak melding

 18. @Henk Molenaar,

  Ik denk dat die hele huizenfabriek onder de noemer MEKI NJANG valt. Ik denk hierbij aan het TREIN EN SCHOOLBOEKENPROJECT dat ook zo een GEUR heeft van MEKI NJANG!!

  Ik denk dat wat dit betreft wij op dezelfde lijn zitten.


  Maak melding

 19. Kwis!!!

  Wie weet welke de aller-, aller-, allereerste belofte gemaakt
  door de kampioen van de waarheid (Keizer Bigi Mofo I, alias D(ood). D(rugs). Boeverse) was?


  Maak melding

 20. Probeert Bouterse nu corruptie aan te pakken is het weer niet goed. Glas is altijd halfvol bij de redimusus. Ik geloof in deze coalitie. Bouterse is op de goede weg. Hup hup Bouta, lang leve suriname and god bless you all.


  Maak melding

 21. Wordt hetzelfde weer beloofd? Wat is van de corruptiebestrijding afgelopen 5 jaar terechtgekomen?De corruptie is vele malen groter geworden.Het volk vindt dit alles echter prima,anders hadden we niet dezelfde regering weer gehad.De corrutie zal weer welig tieren.
  Volk van dit land,jullie hebben gehad wat jullie wilden.Veel plezier de komende regeerperiode!


  Maak melding

 22. De grootste corrupteling ooit in Suriname gaat corruptie aanpakken? De man die via grootschalige omkoperij de verkiezingen won? De man met veel bloed aan zijn handen en zelfs het bloed van landgenoten opdronk? De man die vele jonge vrouwen heeft verkracht? De grootste drugsdealer die de goede naam van Suriname te schande zette? Ja de moordenaar die Suriname voor de 3 e keer failliet laat gaan. Ja de vloek die de staatsmiddelen van ons land openlijk wegsteelt en laat stelen door vrienden.
  Singapore is binnen 35 jaar een rijk en welvarend land geworden door Lee Kwan Jie. Suriname is door Desi Bouterse binnen 35 jaar gemaakt tot een armere land geworden waar wetteloosheid heerst, verval van normen en waarden en straffeloosheid geïnstitutionaliseerd is.
  Met Desi Bouterse aan de macht zullen we deze eeuw geen enkele goede duurzame ontwikkeling hebben.
  Suriname is beteraf zonder de vloek Desi Bouterse.


  Maak melding

 23. In 2010 stond deze populistische, pathologische leugenaar roeptoeteren dat hij corruptie met wortel en tak zou aanpakken en uitroeien. Resultaat na 5 jaar paarse leugens, de corruptiecijfers zijn exhorbitant gestegen. En onze ongeschoolde, geindoctrineerde paarse dorpsidioten hier op dit forum, iedereen weet wel wie dat zijn, blijven maar tegen beter weten in valse hoop houden op een betere toekomst onder leiding van deze megalomane gek. 5 jaar financieel-economische crisis en de afgrond liggen in het verschiet. Je krijgt wat je verdiend.


  Maak melding

 24. hij hoeft niks aan te pakken..

  laat hij aller eerst abrahams ex. o-w minister de optuner toilet pot laten opsluiten en de honderden miljoenen US$ terug vorderen,dan zijn we tenminste op de goede weg..

  vergeet daarbij de ex viece pres. ameer-alie niet..en bouta zelf..


  Maak melding

 25. Bij zijn aantreden vijf jaar geleden heeft Bouterse ook een kruistocht tegen corruptie aangekondigd. Daar is niets van terecht gekomen. In tegendeel . Er is sprake van meer en grootschaliger corruptie. Waarom zal het in de komende vijf jaar anders gaan?


  Maak melding

 26. Voor altijd weg met de rommel van de oude politiek die Henk Molenaar en Koos ondersteunden en vele redi musu`s op dit forum.

  Ga maar de media berichten na van de frontperiode en zie de corruptieschandalen. Lees en vergelijk en de conclusie is helder.

  Sranang sa wini.


  Maak melding

 27. Minister Silos “er is geen plaatst voor corruptie bij Justitie en Politie”

  Hoe kan men de Moeder en Hoeder van de Corruptie tijdens de eerste regering B en ten tijde j de laatste verkiezingen en telling van de uitgebrachte stelling geloven.

  Het moto van sommige Hooggeplaatste leden van de NDP en de boeven rondom DDB is:

  Te kaw njang a moesoo gi asi pasi .


  Maak melding

 28. Desi en corruptie :

  Corruptie kan en zal niet worden bestreden door
  personen zoals Desi die corruptie openlijk hebben
  toegestaan en hebben goedgekeurd.

  Desi erkent de Sranang rechtsstaat niet
  en is pro chaos !

  Daarom komt onder zijn leiding ook geen ontwikkeling.

  Ministers zijn in de ogen van Desi schoothondjes
  die zijn bevelen moeten opvolgen !

  Duidelijk is ook dat diegenen die de enorme financiele
  CHAOS hebben geschapen : Desi, Gilmore en Andy,
  TOTAAL Ongeschikt zijn om de financiele rotzooi op
  te ruimen en de financien weer in evenwicht te brengen !

  Deze falende heren moeten uit het machtscentrum weg !

  Deze nitwits hebben ons opgezadeld met een
  staatsschuld van ZES MILJARD en hebben bijna
  ZESHONDERD MILJOEN verspeeld aan goud- en deviezenreserves !

  Dang ete wroko presi no de dji deng arbeider !

  Dang nanga sang yu wan kome ??

  Soso verzwaringen nanga prijsverhogingen o doro
  dji a Sranang-people !

  PS : Abracadabrahams, EBS-leiding, naschoolse
  opvang-fufuruman, douane-mang, scalians-rovers,
  oedoe-fufurmang, gowtoe-fufurmang ,
  cassave-fabriki-fufurumang, Sranang-lanti-gron-
  fufurumang, e laffoe Desi !!

  Suma sabi fu sang ede Openbaar Ministerie fu Sranang
  no mang / no mag, du ing wroko wan boeng fassie !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.