Nieuw regeerteam volgestouwd met specialisten

55

PARAMARIBO, 11 aug – Het nieuwe regeerteam onder leiding van Desi Bouterse moet zoveel mogelijk vertrouwen uitstralen. Dit is ook het standpunt geweest bij het selecteren van ministers. Een groot deel van de oude garde wordt vervangen.

Expertise lijkt het sleutelwoord. Zo komt op het ministerie van Financiën Gilmore Hoefdraad aan het roer, de huidige governor van de Centrale Bank van Suriname. De oudgediende bij het IMF vervangt Andy Rusland van Bouterse’s NDP. Het is ook niet waarschijnlijk dat Rabin Parmessar aanblijft op Openbare Werken. Zijn partijgenoot en districtscommissaris Jerry Miranda wordt getipt als vervanger. De nieuwe minister van Justitie & Politie wordt advocaat Jennifer van Dijk – Silos.

Kurt Nelson, eveneens van de NDP, wordt genoemd als minister op Transport Communicatie & Toerisme. Sieglien Burleson, voorzitter van het Suriname Business Forum, wordt minister van Handel & Industrie. Ambassadeur Nirmala Badrising is geselecteerd voor Buitenlandse Zaken, waar ze oude rot Winston Lackin zal vervangen. Coalitiepartner DOE plaatst econoom Regillio Dodson als minister van Natuurlijke Hulpbronnen.

55 REACTIES

 1. Als dat zo is dan is Parmessar gewogen en te licht bevonden of zat ook deze broeder in de njangtori?
  Eindelijk staat Hoefdraad met zijn benen in de modder.Ik ben benieuwd wat hij mini-ster zal presteren.Wat gebeurt met zjn royaal salaris? Zal hij meer blijven verdienen dan de andere mini”s?
  Welke verrassingen heeft maxi nog meer voor het volk?


  Maak melding

 2. Een specialist hoeft geen goede regeerder te zijn.Wij mensen denken soms dat een geweldig diploma alles zegt.Je bent een specialist op een heel beperkt terrein en is nog geen garantie dat je ook een prima bestuurder bent.
  Een minister moet visionair zijn.Hij/zij moet doelen kunnen stellen en ernaar toe werken,maar toch elk moment zich afvragen of de omstandigheden niet veranderd zijn ,waardoor de doelen bijgesteld moeten worden.


  Maak melding

 3. Binnen 3 jaar zitten ze alle drie in de piepzak. DDB in Nederland e/o Suriname in de gevangenis, CB en BEP, ze hadden het geprobeerd, eens maar nooit weer.

  DDB doet bonoe of fanodoesanie in het oerwoud van Suriname om te overleven, maar het zal niet werken.

  Wat CB en BEP nu doen zijn volle ronde lippen ter beschikking stellen om te zoenen, maar het gaat niet werken, Sranan skeer. Een volk dat honger en dorst lijdt, kan men niet tegen houden, terwijl DDB, gezin, schoonzoon, naaste familie, vrienden, gangsters, rovers ea grote feesten vieren in Torarica met gelden van het arme volk en van Suriname. CB en BEP zijn gewoon nodig voor de beademing of poepgat schoonvegen/fatsoeneren, daarna als toiletpapier weggooien.

  Zie PALU, ingerukt, mars!, voorgoed einde oefening.

  Er breekt een nieuwe politieke periode aan in Suriname binnen 3 jaar. Remember my words.


  Maak melding

 4. De verassing is toch dat de amechtige minister van jus&pol wordt.Algemeen werd aangenomen na zijn tegen stem,dat tigri barba het zou worden.
  Nog moet Proeve bij de CBvS komen en dan zijn de geruchten bewaarheid.Natuurlijk voor de SRD 80.000 de maand.
  Zo weten we weer wie de nieuwe rijken gaan zijn in een steeds armer wordende land.


  Maak melding

 5. Sranan skeer, DDB en familie vieren grote feesten in Torarica, terwijl Sranan skeer, Sranansma skeer.

  Ze mogen hun borst flink nat maken, want het wordt een heel warme (droge) tijd, lage water standen in het stuwmeer, armoede, enz.

  Wik a tra regering DDB-Adhin inclusief Sapoen/Chitan, Bep, Doe kon nanga din koloniaalkostuum en ronde dikke koppen, we waktie din!


  Maak melding

 6. Met een miss Piggy[silo] als juspols IS het gedaan met Suriname.
  De film is maar net begonnen en de acteurs zijn op rijtje geplaatst ,wat we eerder gezien hebben was slechts een trailer,het echte en Trieste is net begonnen.

  .


  Maak melding

 7. Het regeerteam volstouwen met specialisten leidt niet een beter functionerende overheid. Het ambtenarenapparaat moet kleiner en de kwaliteit van de ambtenaren verhoogd. Daar schijnt men geen prioriteit aan te geven.

  Nu afwachten hoe de in corruptie en tegenwerking gespecialiseerde ambtenaren deze ministers tot wanhoop drijven.


  Maak melding

 8. Expertise is het sleutel woord.
  Laten we hopen dat ze hun expertise aanwenden om de belangen van het volk te dienen en niet die van hun familie en partijgenoten.
  Nu dat Gilmore overstapt van Pres v Centrale bank gaan alle ministers nu 80,000 per maand maken? of alleen de minister van financien?


  Maak melding

 9. Is nog te vroeg om de mensen te beoordelen op hun uiterlijk en specialiteit. Maar ik heb hoop, dat het veel beter zal gaan met ons gelieft land Suriname.

  In tijd van nood zijn mijn landgenoten vindingrijk Om te beginnen wonen wij hier niet in flats, wij kunnen van
  onze erf tot een moestuin inrichten om groenten e.a. te verbouwen.

  Geld is een hulpmiddel, in andere landen is geld helemaal uit de roulatie verdwenen. Je papieren saldo op de banken
  bepaald jou levenswijze.

  Een ding weet ik 100% zeker, dat geen enkele Srananman van de honger kan sterven.
  In Suriname eet men 3 maal per dag en in Nederland 1 maal per dag de rest is snoepen en koffie gebruiken.


  Maak melding

 10. Natuurlijk krijgt Abracadabramski ook een baantje aangeboden net als zijn heks Waldring, Poederveen, Errol Luchtbux, Herrieberg, Eddy Duivelszoon, Jules Big Bpender Wijdenbosch en de fake Bisschop Stevie Wonder May. Wederom 5 jaar graaien met goedkeuring van de president. Zum kotsen ….iemand nog een teiltje hier ???


  Maak melding

 11. wij hebben jullie gekozen en wij hebben vertrouwen in dit regeer team zoals wij vertrouwen hadden in het eerste regeer team .
  er zijn problemen en die gaan wij niet uit de weg lopen maar tegen aan gaan .er is veel bereikt in de eerste regering bouterse ,het gaat nu niet zo goed economisch en dat had bouterse al voor de verkiezingen gezegd , grondstoffen aardolie noem maar op zijn gekelderd ,wij gaan die broek riem aanhalen met ons allen zoals die redimusus hun broek riem moeten aanhalen voor rutte ,ze hebben geen keus ze moeten,ook hebben die redimusus geen enkel inbreng in nederland .wij in su gaan die klus klaren ,neks no fout , na so so lobie .hou van je land blijf in je land en lever een bijdrage en niet zeuren .als je goed kijkt dan weet je dat het volk bereid is haar bijdrage te leveren .natuurlijk zijn er dingen ook verkeert gegaan ,welk mens maakt geen fouten ,natuurlijk geloof ik heilig dat er corruptie was en is ,maar waar deze president kon ingrijpen deed hij dat ,nu gaat hij anders te werk omdat de ndp er beter voor staat in het parlement .lakin weg en nog een paar twijfelachtige ministers zoals amofo .geen enkele regering in su is perfect maar de ndp is de beste van allemaal .de samen stelling van de tweede regering bouterse stemt mij gelukkig en hoop gevend in vergelijk met de eerste regering bouterse .lakin heeft steken laten vallen ingeval de casave fabriek en die rijst deal met venezuela en ook dat zijn vrouw er bij betrokken is .het moet gezegd worden en daarom denk ik dat bouterse lakin heeft verwijdert en nu deze mevrouw in zijn plaats is gekomen .ook die ebs waar duiker de scepter zwaait moet onderzocht worden ,en ik weet zeker dat bouterse de zaak tot de bodem laat uitzoeken .ik heb geloof en een heel sterk geloof in deze president wat anderen ook mogen zeggen ,de tijd zal het leren en de tijd leert het al dat het volk deze man wil en ik wil ook deze president en geen ander de komende vijf jaar .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .so so lobie foe mie kondre.


  Maak melding

 12. specialisten met een heel grote nuance. Wat is het referentie kader van deze mensen anders dan braaf pootjes geven aan Baas.

  Hoefnagels, de Miranda, Silos van Dijk kun je slecht anders zien dan de boodschappers van de grote Baas.

  Het geeft ook te denken over hoe baas afrekent en hij de schuld gaat neerleggen voor het falend beleid van President Bouterse
  1) Somo
  2) Brunswijk.
  3) Hok
  4) alle niet terugkerende ministers.
  5) de in de nabijheid te ontheffen ministers.


  Maak melding

 13. Gaat Hoefdraad wel voor 20 duizend in de maand deze ministerspost accepteren, terwijl hij als gouverner 80.000 per maand opstreek, of zal hij het verschil van 60.000 onder de tafel toegeschoven krijgen.


  Maak melding

 14. @Kerstman oeps ik bedoel Pero

  “Er is veel bereikt in de eerste regering Bouterse” volgens u Waarom wordt er dan de grootste reshuffle door gevoerd.

  Als er gepresteerd was had men niet zoveel moeite hoeven doen om tot prioriteiten te komen, om derden het FEP de pijnlijke maatregelen te laten uitleggen en om nu vers bloed in de regering te halen. Waarom Leilis, Rusland. Lackin vervangen als ze het zo goed gedaan hebben.

  “het gaat nu niet zo goed economisch en dat had bouterse al voor de verkiezingen gezegd”. Nee dat heeft de president pas na de verkiezingen laten blijken met daarbij ook nog eens een verwijzing naar de wereldwijde recessie die die van 1929 zou overtreffen.
  Beste Pero overal krabbelt de economie op zelfs aan de Noordzee.

  “wij gaan die broek riem aanhalen met ons allen zoals die redimusus hun broek riem moeten aanhalen voor rutte”
  Pero u gaat de buitriem niet aanhalen want u woont gewoon aan de Noordzee tussen de door u zo gehate bakra’s. U heeft waarschijnlijk pech want alle Bakra krijgen het beter behalve zij met uitkeringen.

  Het is wel bijzonder dat u nu Lackin tot chef corruptie benoemt. De man gaat zo meteen als adviseur van Bouterse een ministers pensioen (salaris op directeur niveau) plus dat van adviseur van de president ontvangen. De president beloond fraude.

  u kunt het lijstje van Fraudeurs met goede verbindingen met de President best wat langer maken. Zoals de heer Vasseur of de schoonzoon van Abrahams om slechts bij EBS te blijven. Wat te denken van Hok en Dompig die binnen kort aan de kaak gesteld gaan worden. De lijst zal lang worden en dat allemaal onder de ogen van de sterkste leider van Suriname aller tijden.


  Maak melding

 15. Bouterse kan tig expertises benoemen als minister uiteindelijk zal hij het beleid bepalen en niet de ministers. De afgelopen 5 jaar waren W. Boedhoe en A. Wijnermans expertises op Financien uiteindelijk werden ze reshuffled omdat ze moeite hadden met het verkwistend beleid van Bouterse.


  Maak melding

 16. Ik hoop dat Jennifer van Dijk Silos het beleid van haar voorganger tav bevorderingen overneemt.
  “Agenten met obisitas komen niet in aanmerking voor een bevordering.”


  Maak melding

 17. Het zal niet helpen met al deze z.g. specialisten. Een team draait goed als de zwakste schakel een bescheiden rol heeft maar hier is de zwakste schakel Desi Bouterse die leider speelt. Het irriteert mij soms mateloos dat niemand durft te zeggen dat Bouterse de moordenaar een land niet kan leiden en een opstakel vormt in een goede ontwikkeling van Suriname.
  Singapore is in ruim 45 jaar gebouwd tot wat dat land vandaag is, welvarend en rijk. Desi Bouterse dwarsboomt de ontwikkeling van ons land al ruim 35 jaar, Suriname is voor de 3e keer failliet door toedoen van Desi Bouterse de moordenaar.
  Nogmaals met Desi Bouterse als president zal er geen vooruitgang komen voor Suriname. Ik denk zelf dat hij binnen 2 jaar of vlucht of voor goed verdwijnt achter slot en grendel.
  Men praat over corruptie, die en die zijn corrupt maar de grootste corrupteling in Suriname is Desi Bouterse. Hij geeft opdracht om te stelen waarna hij een deel opeist.
  Als de leider van een team niet capabel, kundig en geen leiding kan geven is dan dat team gedumd niet te kunnen presteren.
  Het is niet voor niks dat er geen gedegen onderzoek zal komen naar corruptie van de afgelopen regeerperiode want men zal op het spoor van Desi Bouterse komen en dat dult hij niet.
  Laat men maar aanmodderen het probleem is Desi Bouterse de moordenaar. Suriname is beteraf zonder deze vloek.


  Maak melding

 18. weer zo één saka poesoe regering of wat het voorstelt..

  ze zijn allemaal eerlijke mensen gekozen door de lijder..

  hoelang ze het volhouden,moet nog blijken na dag één morgen dus..

  die hoefdraag is zodanig gedegradeerd,dat hij het zelf niet eens in de gaten heeft bedolven onder het geld..

  van 80 000 dollar amerikaans tot wie weet wat voor geld nu van directeur eigenaar centrale bank sme tot één of ander minister..,
  waarvan de toekomst niet te voorspellen is..

  beste leden poppenkast bedenk wel,dat re-shuffeling om de hoek staat..

  vergeet de romp slomp van de financiën niet..sme staat aan de rand faillietsement


  Maak melding

 19. De Surineds en Nederlands lachen zich binnenkort de ballen uit hun broek als de srd in elkaar dondert en geen euro meer waard is door het financiële geklungel van de Paarse Roversbende.

  En de Surinamers die met volle verstand voor Bouterse hebben gekozen worden gebakken in hun eigen vet.

  Sterkte


  Maak melding

 20. marcel ,liever de afrika van zuidamerika dan de bambay van india waar de lijken op straat liggen te rotten en waar er geen sanitair is om zelfs te schijten , ga kijken waar de lijken op straat liggen te rotten .jou guru modi had de mensen beloofd dat ze sanitair zouden krijgen maar die hebben ze nog steeds niet .wees blij dat je surinamer bent .
  ik ben nog altijd blij dat ik twee nationaliteiten heb de surinaamse en nederlandse .


  Maak melding

 21. Er zijn in de loop der tijden onder leiding van de ‘geweldige coach’ honderden ministers (professionals of niet) vervangen en we zijn geen stap verder gekomen, wanneer komt het Surinaamse volk tot het besef dat niet de ministers, die bij hun aantreden, stuk voor stuk werden/worden aangeprezen als ’the right man/woman in the right place’, het probleem zijn, maar de ‘geweldige coach’.


  Maak melding

 22. De bigi Baas heeft mensen uitgekozen om het land Suri goed te besturen. Want na enkele maanden regeren gaat er weer een reshuffling plaats vinden als de specialisten niet goed zullen presteren.Ergens heeft de Baas gelijk. Want de bedoeling is niet,dat de ministers met een mega salaris niet hun best doen.Aha!


  Maak melding

 23. De afgelopen 5 jaren heeft Bouterse samen met zij horde een corruptie beleid gevoerd waardoor er nu geen geld is.

  Nu mag een ieder zich mee gaan bemoeien om het probleem op te lossen.
  De vraag is of Bouterse de bejaarden club gaat behouden anders is het water naar zee dragen.

  Lakin wordt een soort adviseur zoals velen dat zijn geworden als ze niet geplaatst kunnen worden. Zie het voorbeeld van Abrahams maar.


  Maak melding

 24. Nu gaat die “casave teelt” tot bloei komen. Want op buza deugde lacking niet.
  Met al het grond en een hele cassavas fabriek op naam van hem en zijn vrouw zou er wel wat van moeten komen.
  Hopelijk kan de nieuwe minister van justitie tussen het eten door ook wel wat doen aan justitie en veiligheid.
  Bij nh zal de minister bron bere moeten huren om alle troep van Palu leeg te zuigen. De vraag is hoeveel trucks ze nodig zullen hebben


  Maak melding

 25. SPECIALISTEN no e tja moesje go na Parijs !

  Specialisten die gedirigeerd worden door DESI
  en onderdanig zijn aan DESI zullen gewoon
  onbetrouwbaar blijken en zullen niet in staat zijn
  Sranang en stap vooruit te brengen !

  Onder Desi mag je niet ZELFSTANDIG of
  ONAFHANKELIJK DENKEN !

  Ex-minister WIJNERMAN was een specialist
  die al ruim TWINTIG JAAR werkte bij Financien.
  Zij is als een HOND weggejaagd, omdat zij
  uitgaven buiten de begroting om WEIGERDE
  te betalen en omdat zij de CORRUPTIE in de
  haven/douane wilde stopzetten met een nieuw
  administratief systeem !

  Meest belangrijke is dat SANEREN en ontwarren
  van de financiele chaos in Sranang niet in handen
  gelegd kan worden van de VEROORZAKERS
  van het FAILLIET van Sranang DESI, Gilmore
  HOEFDRAAD en Andy RUSLAND !

  PS : Eerst echt KAPPEN/SNOEIEN in de
  massale onproductieve NDP-uitgaven die
  nog steeds doorlopen en de staatsschuld
  nog laten stijgen !

  Ruim EEN DERDE van de AMBTENAREN moet weg !

  Meer dan de HELFT vd DURE adviseurs van Desi
  kan weg !

  Daarna EERST gelden innen bij de vele
  concessie-houders, (illegale en plaatselijke) grondstoffendieven/houtdieven/zanddieven
  en scalians die het land bestelen !

  Laat het Volk met rust, den sma no habi
  neks neks keba ! !!


  Maak melding

 26. Wel een beetje vreemd dat een ieder nu roept dat er “specialisten” in het nieuwe kabinet zitten. Het is allemaal wijn in oude zakken, mensen die hand en span dienst voor de pres. hebben gedaan

  Vreemd omdat de President steeds heeft gezegd dat zijn beleid door ambtenaren gesaboteerd werd.
  M.a.w. de ministers waren van goede kwaliteit edoch de beleid-uitvoerders deugden niet.

  Wat zal er met deze “specialisten” veranderen als de beleid-uitvoerders op hun post zijn blijven zitten.


  Maak melding

 27. @pero,

  Keer op keer zit jij de indiérs te kleineren waarom dat wil ik graag weten ben je soms jaloers dat zij de grootste goud voorraad hebben en over rotte lijken gesproken zou ik zeggen neem een kijkje in de afrikaanse landen.


  Maak melding

 28. Het devies ‘ niet l u l l e n maar poetsen ‘ , met ander woorden geen wollige prietpraat en proza van het type NieuwFront, maar hardwerken zoals we van de NDP gewend zijn.En hardwerken, dat kunnen ze wel bij de NDP. Dat weten we, dat weten ze bij de VHP en NPS. De Surinaamse economie raakte bijna over-verhit door de economische aanpak, er ontstond een energietekort door de stevige bedrijvigheid, en men voorzag een tekort aan arbeidskrachten.Helaas gooide de globale economische crisis roet in het eten.


  Maak melding

 29. @ROBBY-G-Sribi-Desi-srafu :

  Leve de STAATSSCHULD van ZES MILJARD !!

  LEVE de Devaluatie !!

  LEVE het Faillissement van Sranang !!

  LEVE de massale NDP-begrotingsoverschrijdingen !!

  PS : Er zijn GOUDEN TIJDEN, alleen voor de Clan
  van Desi, terwijl hr MUNTSLAG babbelt tegen
  Justitie-USA over de omvang van het SURI-
  misdaadsyndicaat, om wat strafvermindering
  binnen te harken !


  Maak melding

 30. Beste RobG

  u bent echt humoristisch

  “De Surinaamse economie raakte bijna over-verhit door de economische aanpak, er ontstond een energietekort door de stevige bedrijvigheid, en men voorzag een tekort aan arbeidskrachten.Helaas gooide de globale economische crisis roet in het eten.”

  Over-verhitte economie en energie te kort. De vorige regering had reeds de prognoses voor de verre toekomst en de plannen gereed voor het op niveau brengen van de energie vraag.
  Helaas heeft de regering Bouterse de liggende plannen maar half uitgevoerd en geluk gehad dat de economie juist niet op gang kwam.
  Mismanagement, gebrek aan onderhoud en het niet handhaven van de brokopondo overeenkomst hebben geresulteerd in een energie te kort en niet een aan de kook rakende economie.

  Er was aanzienlijk meer geld omdat de goudprijzen explodeerden en de olieprijzen heel hoog. Echter Suriname is de afgelopen 5 jaar zelf weinig extra’s gaan doen. Alle echte plussen kwamen voor rekening van de grondstoffen prijzen en die voordelen zijn nu verdampt. Dat komt echt niet door de globale economische crisis beste RobG maar omdat het in de wereld juist beter gaat.

  Indien er kundige mensen in de vorige regering Bouterse gezetten hadden hadden ze geluisterd naar wat commentaar en kunnen anticiperen op dalende grondstoffen prijzen.
  Niet de wereld is in een economische Crisis maar Suriname is door Bouterse en co op de klippen gelopen.

  Zie de nieuwe regering. allemaal mensen die voor een 30 zilverlingen zich laten misbruiken door Baas Bouterse.


  Maak melding

 31. Faizel Abdoel (KÁ ) foer ,26 jaar, de nieuwe MINI-ster van Sport en Jeugdzaken en ” miss Peggy ” ( Justitie en Politie ) zijn duidelijk BELOOND geworden voor het ” PAARSE werk ” tijdens de verkiezingsperiode.

  Abdoel KÁ foer… een specialist ???? Ik zou het niet weten maar wie het weet mag het zeggen !
  Een lullige toespraak houden bij de ingebruikname van een kunstgrasveldje is niet het zelfde als het SERIEUS maken van BELEID op sportgebied.

  Vraag het maar aan ex-MINIster Adna van de groep KTPI – VERGETEN stijl !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 32. @Srafu, jij bedient je van wollig denken en nonsens talk, net als Henk Molenaar, Blaka Bakra, Afro,enz. Suriname zit echt niet te wachten op een afbraakregering van VHP en NPS. Er moet gewerkt worden en dat kan alleen met regering met een visie en ondersteund door een stevig kader.


  Maak melding

 33. Veel specialisten….jammer alleen dat een amateur de president wordt, is en blijft.

  Overigens, hoeveel van deze specialisten zijn bekend om hun anti-corruptie stellingen en daden?


  Maak melding

 34. @Robby-Sribi-DESI-srafu
  Wollig en corrupt is de taal van jouw “LIJDER”,
  die eerst ONTKENDE dat VENE voldoende
  RESERVES had overgedragen !

  DAARNA beloofde re roerganger dat hij een Spaar-
  en Stabiliteitsfonds zou stichten !

  EINDSTAND : reserves VENE-regiem VERKWANSELD
  door DESI !

  Spaar- en Stabiliteitsfonds fu desi NOOIT NO DORO !

  Sranang kan nu nog net de NOODZAKELIJKE
  IMPORTEN betalen !

  Op dit moment belooft de NDP-gaan-baaasie-lee-mofo, OPNIEUW dat hij een ONTWIKKELINGSFONDS
  gaat stichten !

  AI LEE BAKA ! !

  PS : Nieuwe ministers hebben GEEN BUDGET
  en kunnen alle BELOOFDE veranderingen en
  beleidswijzigingen vergeten,
  MONNIE NO DE !!!

  DESI kom met verantwoording ontstaan
  STAATSSCHULD, kom met verantwoording
  verdwenen MONETAIRE RESERVES !!

  Nog een bgi LEE : Wij Desi, Gilmore en Andy
  die Sranang in de FINANCIELE AFGROND
  hebben gestort, gaan NU bezuinigen en
  nieuw beleid maken,Sranang financieel stabiliseren !

  Deng Sranangman e wakti alla deng
  VERHOGINGEN fu Desi nanga a clan !

  Yu mus’fu kmopo na Lawmangron fu bribi
  “Krabita-Anu-Desi” !!


  Maak melding

 35. Deze zgn SPECIALISTEN worden enkel en alleen maar geaccomodeert om de komende 5 jaar ook hun zakken vol te STOUWEN met gestolen geld van het suffe, ingedutte volk. Nog meer DIEFIJZER in- en om de woningen van het zgn. vrije perceel, waar je zo lekker je groente kan telen, maar tegelijkertijd je kennel WAAKHONDEN worden vergiftigd en/of gejat. Waar je in je dichtgetimmerde hut wordt beroofd, mishandeld en vermoord. En nu op de koop toe in een financieel-economische crisis zijn beland dankzij de PAARSE GRAAICULTUUR en de miljoenen verslindende advocaatskosten van Dinootje. Levenslang Alcatraz is minder erg dan 5 jaar paars.


  Maak melding

 36. @Robby-Sribi-DESI-srafu

  Wollig en corrupt is de taal van jouw “LIJDER”,
  die eerst ONTKENDE dat VENE voldoende
  RESERVES had overgedragen !

  DAARNA beloofde re roerganger dat hij een Spaar- en Stabiliteitsfonds zou stichten !

  EINDSTAND : reserves VENE-regiem VERKWANSELD
  door DESI !

  Spaar- en Stabiliteitsfonds fu desi NOOIT NO DORO !

  Sranang kan nu nog net NOODZAKELIJKE de IMPORTEN betalen !

  Op dit moment belooft de NDP-gaan-baaasie-lee-mofo, OPNIEUW
  dat hij een ONTWIKKELINGSFONDS gaat stichten !

  AI LEE BAKA ! !

  PS : Nieuwe ministers hebben GEEN BUDGET en
  kunnen alle BELOOFDE veranderingen en
  beleidswijzigingen vergeten,
  MONNIE NO DE !!!

  DESI kom met verantwoording ontstaan
  STAATSSCHULD, kom met verantwoording
  verdwenen MONETAIRE RESERVES !!

  Nog een bgi LEE : Wij Desi, Gilmore en Andy
  die Sranang in de FINANCIELE AFGROND
  hebben gestort, gaan bezuinigen en
  nieuw beleid maken,Sranang financieel stabiliseren !

  Deng Sranangman e wakti deng VERHOGINGEN
  fu Desi nanga a clan !

  Yu mus’fu kmopo na Lawmangron fu bribi
  “Krabita-Anu-Desi” !!


  Maak melding

 37. Ik ben toch nieuwsgierig wat er van regeren terecht komt.Tot dus ver zijn het allemaal kleine despoten die genoemd zijn.Poppetjes zonder enige takt.
  De ambtenaren zullen nu al bibberen en beven.


  Maak melding

 38. @Pero, je zeur teveel over mensen die uit India afkomstig zijn. Hou nou eens op. Luister je wel naar de radio en lees wel de kranten?????

  -Dit zijn niet mijn woorden, maar als er mensen zijn die afgelopen zondag naar radio apintie hebben geluisterd is het volgden verteld uit het kamp van de NDP zelfs.

  -Bouterse is verplicht en moet zelf met de Hindoestanen werken, omdat het grootste vermogen in handen van de Hindoestanen ligt.

  -Nu begrijp ik ook waarom de mensen van de Combe markt Bouterse op handen dragen. Er was altijd een eis dat Adhin minister moest worden.

  -Wel, ik wik een ieder vragen verder de kranten te gaan lezen dan zul je gauw erachter komen waar dat geld van de belastingbetaler naar toe gaat en waarom Combe markt zo populair is.


  Maak melding

 39. beste leden forum,

  onder tussen draaien de pakket diensten in het land Holland over uren met extra personeel..

  er is nu al gebrek aan alles,de super markten in sme zijn peperduur.

  velen komen nu al in Holland hun boot schappen doen en zijn nog goed koper uit dan in sme..,ondanks die dure ticket van de s l m..

  en dan beweren door pero,dat het heel goed gaat met sme..

  wel wel,,succes dan..


  Maak melding

 40. Wie je ook aanstelt, het is belangrijk dat het volk en de media wakker blijven en kunnen ingrijpen als het mis dreigt te gaan. Op tijd ingrijpen is ook een specialisme, dus het volk en de media moeten ook een specialist worden op dit gebied.


  Maak melding

 41. ira en consorten pero gaat het kort houden .deze regering deze politieke partij wat de naam draagt ndp ,is een voorbeeld voor alle politieke partijen .met name de vhp leert van de ndp om die naam vhp te vergeten en te kiezen voor een nationale partij .suriname is multicultureel ,wij hebben alle soorten bevolkings groepen en ik moet zeggen de vhp voert de kroon aan als het gaat om een politieke partij etnisch te gaan regeren .die top van die vhp moet ook veranderen om het een iets meer nationale karakter te geven en niet een etnische karakter .ira de ndp heeft van alles in zijn partij dus waar heb jij het over als je zegt bouterse heeft hindoestanen nodig .je bent bekrompen en je zal bekrompen blijven .niet voor niets wil toki af van de naam verenigde hindoestaanse partij.het is goed dat toki het voorbeeld van de ndp over neemt ,alleen moet die top van de vhp ook uit andere bevolkings groepen bestaan ira ,ze zijn aardig op weg .
  dus ira de ndp denkt niet in hokjes maar gezamenlijk .

  ira na so so lobie boi .
  strede strede wie no sa vrede bota na wie vesie mang .


  Maak melding

 42. Passant

  Wat CB en BEP nu doen zijn volle ronde lippen ter beschikking stellen om te zoenen, maar het gaat niet werken, Sranan skeer.

  Ik denk eerder om de diarree van de anderen op te vangen zodat niets verloren gaat en de spleet schoon te houden


  Maak melding

 43. De landverraders en pessimisten geloven er weer niet in.
  Kan begrijpen dat het moeilijk is om in te geloven 2015-2020.

  Maar zij zullen weer het nakijken voelen en beschouwen bij de vele verrassingen, verbeteringen en welvaart die komen voor Suriname.

  Sranang sa wini.


  Maak melding

 44. Suriname”s Strots zal komen wie za fetie gie Sranang
  ete vevie jari nanga moro Sranang za waka nanga sabie wan.
  Stre defoe stre wie no za frede, no fadong lekie deng dong wang.
  Wie za fetie go na fesie, horie fraga hei foe SRANANG.

  SNAP JE HET RAY EN JE KORNUITEN.


  Maak melding

 45. Het arme volk weet het niet meer.Bouterse heeft 5 jaren geregeerd zonder enige vooruitgang in het land.Hoe kan het anders die man heeft geen verstand van economie en het volk stemt op zijn partij.Dat is vragen om moeilijkheden.Zolang Bouterse voor het zeggen heeft in Suriname gaat het niet goed.Mensen regering Bouta is een ramp voor het land punt uit.Hij verrijkt zichzelf ten kosten van alles met zijn familie.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 46. Ronny Brunswijk heeft zich laten te naaien door Bouterse 5 jaren land en nu zit hij te kijken,maar hij heeft zichzelf verrijkt ten kosten van alles in het land.Hij en Bouterse zijn de rijkste mannen van Suriname.Het land is wel failliet gegaan onder hun regeer periode.Jammer voor zo een mooi land maar de kiezers hebben zelf gekozen omdat ze het niet beter weten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.