Nieuw regeerakkoord Suriname

19

De voorzitters Desi Bouterse (NDP), Celcius Waterberg (BEP) en Carl Breeveld (DOE) hebben maandag een regeerakkoord ondertekend in Sana Budaya. Het akkoord vormt de basis voor het nieuw kabinet dat op 12 augustus aantreedt nadat Bouterse voor een tweede termijn is ingezworen. De NDP zal meer dan de helft van de zeventien ministeries beheren. BEP en DOE krijgen elk een. Ook de afsplitsing van de PL, geleid door parlementariër Raymond Sapoen, mag een minister aanwijzen. De PALU had ook de gelegenheid om in de regering deel te nemen, maar die partij zag de aangeboden portefeuille van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur niet zitten en bedankte voor de eer. De PALU heeft wel steun toegezegd aan de regering.Regeer Akkoord Suriname

19 REACTIES

 1. hopelijk wordt deze regering niet gechanteerd , en zal het vertrouwen naar het volk uitstralen ,daar gaan wij van uit .transparant eerlijk hoop gevend ,dat zijn de ingredienten die vooruitgang moeten brengen .
  de ndp is een partij die niet op ras of geloof een regering samen stelt maar op basis van vertrouwen en daar gaat het om .de partij die de natie hoop geeft .strede strede wie no sa vrede bouta na wie vesie mang .so so lobie .


  Maak melding

 2. Pero als je de plaatjes bekjjkt dan zie je maar een volk soort, dus lul niet dat bouta geen onderscheidt maakt in ras en geloof. Die adhin is om mensen zoals jij dom te houden!!!!!


  Maak melding

 3. Doe wil met 1 zetel in het parlement de corruptie uitbannen .
  Om de corruptie uit te bannen moet men de hele NDP uibannen ,want de duistere figuren die aan de touwtjes trekken zitten nu uit het zicht van het volk als regeringsadviseurs.
  Doe wat een overschatting van jezelf om zo te willen regeren. Doe heeft eigenlijk al 5 jaar met bedelstaf in de hand gestaan en heeft nu eindelijk een kruimeltje gehad.Wat BEP betreft zien we dat dat een partij is zonder aanhang.Zelfs Waterberg is niet op eigen kracht binnengekomen.


  Maak melding

 4. DWT-NIEUWS….Dino Bouterse, Elton Brunswijk…..zo vader zo zoon. Die hele Surinaamse politieke, criminele bende plus nazaten zijn doorspekt met misdadige praktijken.


  Maak melding

 5. De inhoud van het regeerakkoord is niet (volledig) bekend dus over de plannen valt weinig te zeggen.

  Maar de namen die tot nog toe de revue passeren zijn mensen die hand en span diensten voor de regering hebben gepleegd.
  (zeg maar gerust shame shit tra smerie).

  Ik heb er absoluut geen vertrouwen in dat het beter op gaat worden.
  Mensen maak je borst maar nat en worden zware tijden.
  De eerste lichting corruptelingen zijn vervangen door een nieuwe lichting. Hun toekomst is verzekerd hoe staat het met die van jullie

  Nog 5.


  Maak melding

 6. Het is Doe no Doe! Dwerg Doe met slechts 1 zetel wil corruptie aanpakken.Wel Doe veel sterkte hoor,maar veel zal je niet bereiken.
  Weten jullie wel dat de meesters in corruptie nu buiten het zicht van het volk als regeringsadviseurs opereren? Als men corruptie wil uitbannen dan moet de NDP uitgrbannen worden.Zal dat lukken Doe?


  Maak melding

 7. Dat is lachen geblazen met de nieuwe combinatie in Suriname.Bouterse heeft al 5 jaren lang niets kunnen klaar maken en nu verwacht weer niemand iets positief.Om een land te besturen moet je economische kennis hebben en dat ontbreekt.Je moet niet alleen maar je zakken vullen ten kosten van alles in het land.Ik hoop dat het land vooruit komt.Ronny Brunswijk is aan de kant geschoven voor een andere combinatie.Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen.


  Maak melding

 8. Wel, als niet-NDP’r hoop je altijd voor het beste met Suriname. Het is en blijft ons vaderland, waar wij ons ook op aarde bevinden. Persoonlijk vind ik de keuze van Jerry de Miranda op Openbare Werken de beste om orde op zaken te stellen op het ministerie in de lijn van zijn voorganger. Peneux zal het aan de stok krijgen met enkele vakbonden en enkelen die denken de kantjes af te lopen. Hij verdient de support van een ieder. Als leerkracht in Miami, vind ik dat liever vandaag dan morgen brede hervormingen worden doorgevoerd. Hier werken wij van 8:20 A.M. tot 3:05 P.M.


  Maak melding

 9. Jammer we wilden zo graag bij het inzweren van onze President zijn.
  Maar in gedachten zijn we bij de president die Suriname werkelijk
  op de kaart heeft gezet.wat hij heeft gedaan voor Suriname is geweldig.De infrastructuur is sterk verbeterd de gezondheidszorg
  de woningbouw,Ook is hij een man van voor het volk en van het volk.
  Desi Delano Bouterse van uit Limburg Nederland wensen wij u alle succes toe en vooral Gods zegen.Moge de heer u beschermen,gezond houden en leiden.
  Leo en Corry Snel-Powel


  Maak melding

 10. pero nu al met excuses komen?hopelijk wordt deze regering niet gechanteerd?na 5jaar lijkt mij dat niet meer geloofwaardig .bedoel je met transparant dat bouta wat vaker naar de dna komt,met eerlijk bedoel je waarschijnlijk abrahams,en hoop brengt vooruitgang.nou als dat de ingredienten zijn dan zie ik het somber in.


  Maak melding

 11. bouta go go ,jij bent de hoop van dit land jij bent een volks president en dat mag en zal gezegd worden ,je leeft voort mie mang dat zullen velen merken als het zover is .


  Maak melding

 12. kolebrie ,jou vhp met zijn achtergrond kan veel heel veel leren van de ndp hoe je in een multiculturele samen leving jij je moet opstellen met meerdere bevolkings groepen .ze hebben het nu geweten en daarom wil toki nu eindelijk ook anderen in zijn partij die niet op hem en jou lijken ,een mooi gebaar maar er moet nog veel heel veel gebeuren in jullie vhp top .je bent niet in india pakistan of afghanistan je bent in su of je bent in nederland .jou verbroederings politiek die lachman en vene jullie hebben geleerd heeft suriname meer verdeeldheid dan vooruitgang gebracht ,onthouden jullie dat goed ,niets anders dan apartheid hebben ze gebracht , en daarom zeg ik tegen jou kolebrie ,er waait een andere wint in suriname .so so lobie ,


  Maak melding

 13. De massa is Suriname begrijpt het niet dat het land niet vooruit komt .Je moet geen bevelhebber hebben als President van een land.Die heeft geen verstand van economie maar wel verstand van wapens.Bouterse maakt het land kapot en verrijkt zichzelf.Brunswijk wilde ook president worden van Suriname maar dat is niet gelukt.Het volk wordt belazerd door de hele NDP.
  Suriname zou beter bestuur worden zonder politici want die hebben al meer dan 40 jaren een puinhoop van het land gemaakt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.