Drie partijen sluiten nieuw regeerakkoord Suriname

14

PARAMARIBO, 9 aug – De politieke partijen NDP, DOE en BEP hebben het nieuwe regeerakkoord getekend. De leiders, Desi Bouterse, Carl Breeveld en Celsius Waterberg vertegenwoordigden hun respectievelijke partijen. In het akkoord worden verschillende gebieden bestreken.

Onder meer de economische ontwikkeling, voortzetting van het sociaal akkoord behoren tot de issues. Volgens Carl Breeveld, leider van DOE, zal gestreefd worden naar evenwichtig beleid. Er zal zoveel mogelijk rekening gehouden worden met belangengroepen. Gehoopt wordt dat er in harmonie samengewerkt kan worden aan nationale ontwikkeling. De verscheidene issues waar partijen zich warm voor maken, zijn opgenomen.

Het nieuwe regeerteam is ook al zo goed als rond. Namen die nu genoemd worden zijn Fazial Abdoelgafoer (NDP) voor Sport & Jeugdzaken, Regilio Dodson (DOE) voor Natuurlijke Hulpbronnen, en Mike Noersaliem (Groep Sapoen) voor Binnenlandse Zaken. De bedoeling is dat het nieuwe ministersteam op dezelfde dag wordt beëdigd als de president en de vicepresident.

14 REACTIES

 1. De G.G.G. (Grote Graaiers Groep) staat alweer trappelend van ongeduld te wachten. Dodson en Moersaliem worden na een korte periode bedankt voor hun bewezen diensten, want ze zijn niet van de NDP. Niermala Badrisingh wordt de opvolgster van Lackin op Buitenlandse Zaken. Tenminste iemand met ambassadeurs-ervaring en politiek inzicht. Lackin zelf zal wel ‘beloond’ worden met een baantje op het Kabinet van de President als adviseur.


  Maak melding

 2. Eingenlijk heeft de NDP een deal met zichzelf gesloten,want de 2 andere partijen zijn aanhangsels die zo eruit geschopt kunnen worden.Zij hebben totaal niets te vertellen,maar moeten alleen de bevelen opvolgen.doen ze dat niet dan moeten ze naar huis.
  In ons land is er maar een dictator die bepaalt wie wat wordt.Ben je, als de Palu, het eens met dan moet je met de staart tussen de benen ophoepelen.


  Maak melding

 3. Gewijzigde beleidsinzichten.
  Voor de verkiezing: moni de, geef NDP de absolute meerderheid want dan kunnen we efficiënter regeren zonder rekening te houden met coalitiepartners die toch niet datgene leveren wat de NDP wil.
  Na de verkiezingen: moni no de, NDP heeft de absolute meerderheid maar zoekt en vindt een paar sukkels om de schuld te geven als alles straks helemaal fout gaat.


  Maak melding

 4. Wat is Breeveld door de mand gevallen met zijn zogenaamde principes, ineens zijn dit soort gewetenloze individuen vergeten om met een moordenaar samen te werken in ėėn coalitie, alleen maar omdat eigen belang de grootste rol speelt, en niet die zogenaamde cllchè, s die hij telkens uit van we gaan werken voor het volk, en alles is zogenaamd in belang van het volk, de grootste hielenlikker van Bouterse, alleen maar om posities veilig te stellen, wat een misselijk figuur, en wat heb ik me vergist in hem, net als zijn 2 broers die ook gelieerd zijn aan die paarse bende.


  Maak melding

 5. Typerend hoe weinig oude mini-sterren van de het oude power team terug komen en door wat voor types ze vervangen worden.

  Bouterse geeft zijn eigen oude mini-sterren een zware onvoldoende.

  De benoemingen van uit de NDP geven duidelijk aan dat het kabinet van de President alleen maar ja knikkers en uitvoerders van haar bevelen aanvaard.

  ben benieuwd hoe iemand als Regilio Dowson die wel hersens heeft hier mee om kan gaan.


  Maak melding

 6. Fantastisch nieuws. Ben er van overtuigd dat Bouterse, Carl Breeveld en Celsius Waterberg het land uit de wereldcrises gaan halen. Maar goed zo als gewoonlijk staan de beste stuurlui aan wal.


  Maak melding

 7. Waar is B.B.Lauwmang Brunswijk, is hij soms van de aardbodem verdwenen, pé amang dé want volgens hem zou er zonder zijn partij geen tweede regering bouterse mogelijk zijn.
  Amang go tapoe .


  Maak melding

 8. “GEEN GEDOE DEZE REGEERPERIODE”

  Sribi-srafu : WIJ ZIJN FAILLIET !

  Begien pai alla deng prijsverhoging fu mek Desi
  nanga ing clan kang libi deng bigi-teng-libi go doro
  nanga YU SENSI/YU MONNIE !

  ZES MILJARD LASSIE, PLUS 600 MILJOEN
  RESERVE LASSIE !

  PS : Masra MUNTSLAG sa potti verstang die Desi
  nanga Dino !
  USA-justitie NO E PLEY nanga drogamang !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.