Verbrassend management energiebedrijf niet te verkopen

39

PARAMARIBO, 8 aug – Het verbrassende management bij energiebedrijf EBS is niet verkopen. Dit zeker niet in een tijd waarin president Bouterse geen gelegenheid nalaat om harde tijden te verkondigen. De buikriem moet strakker.

Weliswaar is nog niets zeker, er is nog geen enkele maatregel bekend. Feit is wel dat het Financieel Economisch Platform aanbevolen heeft de subsidie voor energievoorziening door te snijden. Per jaar komt die subsidie op ruim driekwart miljard Surinaamse dollar neer. Maar waar wordt het geld dan aan besteed? Volgens de publieke accountantsdienst is ruim vier miljoen euro opgegaan aan foute inkopen.

Het kon omdat vaste inkoopprocedures zijn omzeild bij de inkoop van goederen. Niet alleen is veel meer betaald dan de werkelijke marktprijs. Ook blijkt een bedrijf als tussenpersoon te hebben opgetreden. Een tussenpersoon die zich honderd procent winsttoeslag toeschreef. Onvoorstelbaar. Of nu de overheid subsidieert of de stroomtarieven ‘marktconform’ worden, het is per slot van rekening toch weer de ‘kleine man’ die er voor op draait. Niet te verkopen!


39 REACTIES

 1. We hebben bij de EBS te maken met zaken die het daglicht niet kunnen aanzien. En dat is al jaren het geval.
  Zaken zoals een oprot premie van miljoenen aan ene vasseur die er een grotere rotzooi van maakte bij de EBS.
  De directie leden die ook in de contract/consulting wereld zitten zodat aansluitingen alleen door dat bedrijf kunnen geschieden?
  De overfracturing die op grote schaal geschied waarbij die onkosten uiteindelijk op de schoot van de arme bevolking worden gegooit.
  En nu willen ze praten over verhogingen bij de EBS omdat het bedrijf zich niet kan redden. Dat zal dweilen worden met een open kraan.
  Het “management team” die eerste wereld salarissen opstrijkt voor derde wereld prestaties en ordinaire diefstal.
  Overal in de eerste wereld worden zulke figuren onmiddelijk de laan opgestuurt plus worden ze vervolgt EN opgesloten.
  De EBS is verworden tot een nest van Palu en NDP bandieten.
  Erger kan het niet!


  Maak melding

 2. Dit soort mensen die in de leiding van de EBS zitten zijn de bloedzuigers van het volk.Hoe kan een echte surinamer het volk op zo”n beestachtige manier benadelen? En wat doet de regering?
  Totaal niets! Zijn het vriendjes van de regering die daar zitten?
  Ik heb het echt niet over de hardwerkende arbeiders van EBS,maar die groep die in hun nette pakken op kantoor zitten ons te belazeren.
  Het rapport van de Clad vindt ik nog diepgaand genoeg.Deze beerput moet helemaal opengetrokken worden.Dan pas zullen we alle monsters en hun lange tentakels zien.


  Maak melding

 3. Het is natuurlijk te verwachten dat de EBS directeur eervol wordt ontslagen en daarna de functie van adviseur op het kabinet van de president zal vervullen.
  We ka nog voor 5.


  Maak melding

 4. Er zijn geen eerlijke mensen over in Suriname. Wat doet die bisschop Meye? Bijna al die figuren die de afgelopen 5 jaar hebben gesnoept zijn christenen. Is dat de moraal van christenen? Om het land leeg te zuigen? Is die Meye tevreden met het bloedgeld dat hij krijgt van deze vrome christenen?
  Is dit wat de bijbel de christenen aanbeveelt, nl gaat heen en vermenigvuldigt uw fortuin (op illegale manier).
  Zo niet, waarom roept deze door de staat betaalde bisschop deze kwakzalvers dan niet tot de orde? Daarom wordt hij toch betaald?
  Hij moet maar eens wakker worden en z’n verantwoordelijkheid nemen of anders z’n mooie salaris maar inleveren. Van een ,an van God wordt wel wat verwacht…


  Maak melding

 5. Er zijn geen mofina’s of kleine man in Sur.meer.Ook Hooghart heeft dat bevestigd.Stroom betalen zonder subsidie zal als van een leien dak gaan.Hebben we eerder gezien hoe de Suri’s de gestegen levens onderhoud opgevangen hebben.Dit beetje pijn nemen ze op de koop toe anders hadden ze niet voor de NDP gekozen.


  Maak melding

 6. De media in Suriname is uiterst onbetrouwbaar. Met name de media die zichzelf heeft opgeworpen als de spreekbuis van de oppositie.Zij zullen van alles doen om met hun tendentieuze berichtgeving het gelijk aan hun kant te krijgen. In feite maken zij zich schuldig aan riooljournalistiek en ze verspreiden alleen maar leugen en bedrog m.a.w. goedkope bagger, niet te recyclen.

  De president maakte bijvoorbeeld bekend dat door mondiale problemen die ook effect hebben op de Surinaamse economie, er bezuinigd moet worden. De rioolpers laat het na om na te gaan of deze bewering van de president klopt. Zij hadden met een gedegen analyse voor de dag moeten komen en tevens moeten verifiëren of de beweringen van de president klopt.

  Nee, dat zullen zij nooit doen, omdat de waarheid over de toestand van de huidige wereldeconomie tegen hun valse belangen indruist. De effecten die het werk van de riooljournalistiek voortbrengt zijn duidelijk merkbaar op waterkant.net. Neem maar de postings van Henk Molenaar, Blaka Bakra, Henry, Ray, Henry,Dre,enz. Hun inbreng is onder de maat en dat valt op.


  Maak melding

 7. In de huidige tarieven structuur is al rekening gehouden met kleine gebruikers. Hoe meer je gebruikt des te hoger het vastrecht en tarief. Op die manier wordt de “kleine man” al behoorlijk ontzien. Dat met een kostprijs van van 21 usd cent dit ver onder deze prijs wordt verkocht is te wijten aan 20 jaar lang politiek bedreven met de stroomprijs. De economie van gratis loopt uiteindelijk vast en er zal gewoon betaald moeten worden voor wat er gebruikt wordt. Dan maar zuiniger aan doen minder airco etc.


  Maak melding

 8. hallo clad..

  je weet dat er gestolen is,wordt bij de ebs,,waarom ga je niet naar de P G -O M om de zaak aan te geven..

  een particulier zou direct deze mensen op straat zetten en aangefte doen bij tigrie barba..

  adhin wat je jou mening omtrent deze beroving bij de s b s..


  Maak melding

 9. Beste RobG

  Nu is het riool journalistiek omdat men de uitspraken van de president weerlegt.
  Wat is er te weerleggen aan de informatie van de Centrale bank van Suriname of van Fitch. Met de rapporten van de laatste werd tot recent gepronkt. Nu hoor je er niemand over.

  Hoe blind kan men zijn.

  Bij EBS gaat het om door CLAD gerapporteerde feiten. Die u ongetwijfeld ook tot riool journalistiek gaat verklaren omdat het de president niet uit komt.

  U graaft een kuil om een kuil te dichten


  Maak melding

 10. Van mij mag de tarief van stroom en water met 1000% verhoogd worden laat de paarse stemmers dood bloeden en als slaaf werken voor hun bouta groep. Er zijn bepaalde soort mensen die liever als een slaaf wil leven. Aan de ene kant kunnen ze niets aan doen het zit gewoon in hun gene om als slaaf te leven eerst voor nederlanders met een ketting om zijn nek en nu met een paarse shawl om zijn nek


  Maak melding

 11. Volgens RobG is iedereen gek en heeft het slechtste voor met Suriname behalve Vader de Vaderland Bouterse.

  Dat Bouterse na 30 jaar zonder een dag eerlijk werk de rijkste man van Suriname is en zijn vrouw dan ook nog eens 8000 srd betaald als ‘first lady’ is volgens RobG een daad van vaderlandsliefde.

  Een volgend bewijs dat RobG knettergek is:

  “De president maakte bijvoorbeeld bekend dat door mondiale problemen die ook effect hebben op de Surinaamse economie, er bezuinigd moet worden. De rioolpers laat het na om na te gaan of deze bewering van de president klopt. Zij hadden met een gedegen analyse voor de dag moeten komen en tevens moeten verifiëren of de beweringen van de president klopt.

  Nee, dat zullen zij nooit doen, omdat de waarheid over de toestand van de huidige wereldeconomie tegen hun valse belangen indruist.”

  Heel de wereld klimt wetenschappelijk aantoonbaar uit een economische recessie behalve Suriname dat door wanbeleid van Bouterse de financiële afgrond in dondert..

  Maar RobG gelooft Bouters op zijn blauwe Zeeuwe ogen als die met droge ogen beweert dat het met Suriname slecht gaat door de aankomende wereld recessie.

  Beste RobG

  Als de Nobelprijswinnaar Economie alles zou weerleggen wat jou gymleraar Bouterse beweert over de groeiende wereldeconomie en het economische wanbeleid van Suriname onder leiding van Bouterse dan kies jij nog de kant van jou grote leider.

  Je bent te ziek voor woorden.
  Maak melding

 12. De kostprijs van stroom ex EBS is idd ca 21 usd cent/kWh, echter betaald de Surinaamse consument er slechts 6 usd cent/kWh voor.

  Wie houdt nou wie voor de gek ? Waarom moet de regering ca 75% van kosten voor stroom van alle Surinamers betalen ?
  Hoeveel bedraagt dit per jaar ? Hoeveel zou het de staatskas schelen indien alle Surinamers een marktconforme prijs voor hun verbruikte stroom zouden gaan betalen.

  Ik hoorde de afgelopen week een vakbondsleider bij OW (M. Sallons) nog z’n ontstentenis uitspreken over het tarief dat hij maandelijks voor z’n watergebruik moet betalen.
  De man en z’n gezin betalen maandelijks nog geen 10 srd ( ca 3 euro) voor z’n waterrekening, en vond hij het zelf niet kunnen dat dit tarief zo laag is.

  Het verspillingsgedrag van water en stroom is nog steeds niet doorgedrongen bij de meeste Surinamer, dus zal enkel het opvoeren van de tarieven hen dwingen tot een denkomslag !

  Ergo, niet alleen het royaal beleid bij de EBS speelt dit bedrijf (en de overheid) parten, maar is het de overheid zelf die dit scheef beleid in stand houdt.


  Maak melding

 13. Ik begin te twijfelen aan de oprechtheid van mijn landgenoten. De wereld wordt geregeerd door wolven in schapenvacht.
  En mijn landgenoten willen ook niet achter blijven.

  Als je de echtgenoten van die schurken ergens tegen komt dan zal je merken hoe zij omhangen zijn door weelde.
  Volgens mij is Bouterse geboren om als schulddrager te dienen. Rede waarom, hij kiest voor de verkeerde personen.

  Denk je dat meneer Santokhi zomaar van Wanica naar Paramaribo is verhuist.

  Zo is het ook met Bouterse geweest. Dingen worden niet zomaar gedaan maar met voorbedachtenrade. Iedereen wil
  over de ruggen van anderen miljonair worden.


  Maak melding

 14. Het probleem van en met figuren zoals ene Makka is dat zij allemaal goud eerlijk zijn tot dat ook zij belanden bij de vlesspotten.
  Zij zijn allemaal, geen 1 uitgezonderd 1 groot en vieze pot nat. Voor dezulleken zou de doodstraf moeten gelden.


  Maak melding

 15. Wereldwijd stijgen de huizenprijzen weer, alle landen klimmen in sneltreinvaart uit het dal en onze populistische, megalomane gek en pathologische leugenaar DESIRE DELANO BOUTERSE komt het ingedutte Surinaamse volk vertellen dat er een wereldcrisis op komst is. Deze drugs- en drankverslaafde dorpsidioot heeft de aflopen jaren met een neus vol wit en een glas vol gold label in een roes gezeten.


  Maak melding

 16. Milton
  In 2012 is een serieus aanbod aan de regering gedaan om elektriciteit Te leveren voor een prijs van $ 0,11 per KWh. Ofwel 55% van de kostprijs van EBS. De president heeft minister Hok zelfs geschreven het voorstel te onderzoeken. De initiatiefnemers hebben nadien, ondanks schouderklopjes van materiedeskundigen, formeel niets meer vernomen.

  Hoe het kan Desi zou het moeten weten. Waarom zijn naaste adviseurs inhoudelijke actie voorkomen


  Maak melding

 17. Fisch-Stinckt am Ersten Im kopf
  De rottigheid start in de kop en de rottigheid zit ook in de top.
  Er is een heel interessante situatie ontstaan.
  Eerste dilemma:
  DDB heeft de onderkant van zijn samenleving op een spectaculaire manier misleid en bedrogen. Dat is niet omdat er riooljournalistiek wordt gevoerd maar omdat de mensen het nu lijfelijk ervaren. Hiermee heeft hij een dilemma aan de onderkant van de samenleving met vooral Creoolse volgelingen. Nu weten we allemaal dat hindoestanen mietjes zijn. Zij gaan niet in opstand komen maar gaan harder werken en proberen te overleven. De echte opstand aan de onderkant zal komen van de creoolse kant van de samenleving. Hiermee is DDB bezig zijn eigen ondergang te organiseren.
  Tweede dilemma:
  DDB wil als “vader des vaderlands” sterven daarvoor heeft hij alles gedaan en gaat vooral zo door. Zijn tweede dilemma zit nu aan de bovenkant. Hij heeft zich omringd met zware en stoute jongens die zich ongelimiteerd hebben verrijkt over de rug van de samenleving. Al deze zaken worden door moderne media vrijwel direct voor iedereen duidelijk. Hij moet nu de ballen tonen om ook aan de top zware besluiten te nemen. Er wordt algemeen beweerd door insiders dat deze mensen door DDB niet gepakt kunnen worden omdat DDB zelf ook onderdeel is van het systeem.
  Wat gaan we meemaken dan:
  Enkele aankondigingen en schijnbewegingen van onderzoek naar corruptie. Pikt de samenleving dit, dan is het hun eigen keuze en is er niks aan de hand. Maar dat zal niet gebeuren verwacht ik.
  De diverse Participatie en Consultatie initiatieven hebben maar een doel namelijk de rest van de niet betrokken partijen ook onderdeel te maken van het falen, stelen, roven, enz.. Hiermee worden zijn namelijk ook “Partner in Crime”.
  De wereldcrisis waarin DDB is terecht gekomen en daarmee ook Suriname woedt op dit moment het heftigst in Suriname. Alle landen hebben getoond dat zij veerkracht en herstelkracht hebben behalve Suriname. We tellen even de landen die op een dood spoor zaten even niet mee zoals bv Venezuela en nog enkelen.
  Suriname zit in een wat men buiten Suriname zou noemen : A fail(ed) Operating Model
  Meest trieste is dat de mensen die bij het falen betrokken waren ook de mensen zijn die de nieuwe toekomst van Suriname moeten gaan herformuleren of re-inventen.
  De uitslag laat zich wel raden. Daar hoef je geen groot geleerde voor te zijn.
  DDB zit zowel aan de onderkant als aan de bovenkant in een “dead-lock” intern in Suriname. Buiten Suriname is hij volledig ge-isolleerd. In de beschaafde wereld is hij een paria geworden en daardoor verstoken van ondersteuning. Hulp kan alleen maar komen van dubieuze en opportunistische landen en partijen.
  Ik denk bij het schrijven van dit alles aan het lied van Max Nijman:
  “Ai Sranan mie Mooi Switie Kondre” en dan wordt ik toch wel heel erg verdrietig. Waar zijn we GVD in terecht gekomen.
  En o ja Beste RobG. Kom niet weer met etnisch geleuter, of tendentieus en dat soort grappen en grollen. We blijven netjes en met argumenten elkaar benaderen.
  Laten we met z’n allen maar accepteren dat het is zoals het is. Alleen dan kan je gaan werken aan andere scenario’s.
  Nogmaals: Fisch-Stinckt am Ersten Im kopf
  De rottigheid start in de kop en de rottigheid zit in de top


  Maak melding

 18. Marcel, economie heeft altijd mijn interesse gehad. Het gaat om complexe economische vraagstukken en ik kan mijn mannetje staan. Hoe vaak lees je niet in de Nederlandse kranten dat er in het welvarende Nederland wederom bezuinigd moet worden en dat vakbonden en andere belangenorganisaties o.a. scholen,enz druk op de overheid uitoefenen om meer loon, meer voorzieningen,enz.

  Hoe vaak worden er in Nederland misinvesteringen gedaan in o.a. de wegenbouw en andere openbare voorzieningen,enz. Het is geen gemakkelijke taak voor de managers in begrote bedrijven om investeringen uit te voeren en later blijkt dat door verkeerde beslissingen, of onverwachte interne of externe situaties de investeringen niet het beoogde doel halen. Kortom, we hebben met complexe zaken te maken waarbij complexe beslissingen genomen moeten worden in complexe organisaties.

  Het Energie Bedrijf Suriname is zo’n complexe organisatie. Het is makkelijk om vanaf de zijlijn allerlei onzin uit te braken, maar jij moet maar op de stoel van het management gaan zitten.

  Bouterse weet dat bij dit bedrijf een enorme verspilling van overheidsgeld plaatsvindt. Misinvesteringen en subsidies in de vorm van een lage energieprijs t.b.v. consumenten en florerende bedrijven.


  Maak melding

 19. Nieuwe TERM in Bananen-Republiek Sranang :
  VERBRASSEND MANAGEMENT !

  Bij dit soort gedrag van leidinggevenden van
  Staatbedrijven die met staatsgeld werken,
  hoort maar EEN reactie :

  DIRECT OPPAKKEN voor het met kunstgrepen
  wegmaken van staatsgelden en staatseigen-
  dommen, met andere woorden OPLICHTERIJ/
  VERDUISTERING, gepleegd door een criminele
  organisatie binnen de overheid !

  OPBERGEN deze gasten voor ZEER LANGE tijd
  in Santo Boma !

  PS : Nog steeds weigert NDP enige vorm van
  CORRUPTIE aan te pakken !
  Daarom ook NOG STEEDS geen Strafrechtelijk
  onderzoek naar de MISDADEN van DINO tegen
  de staat Sranang en tegen Het Volk van Sranang !

  Drugssmokkelaar MUNTSLAG (nu in USA-jail als
  mede-verdachte DINO) zal huidige machthebbers
  van Sranang, HARD TREFFEN met zijn
  verklaringen om strafvermindering te krijgen van de
  USA-rechters !

  Moro e doro !


  Maak melding

 20. @RobG,

  Nu is het de Media die onbetrouwbaar is en aan Riooljournalistiek doet.
  Jij zal DDB en zijn Banditenclubje tot je dood toe blijven verdedigen:

  FEITEN LIEGEN NIET: Aannemers die maandenlang niet zijn betaald etc,etc
  2) Binnenlandse Schulden +- 3 miljard SRD
  3) Monetaire reserves +- 500 miljoen USD


  Maak melding

 21. Nieuwe TERM in Bananen-Republiek Sranang :
  VERBRASSEND MANAGEMENT !

  Bij dit soort gedrag van leidinggevenden van
  Staatsbedrijven die met staatsgeld werken,
  hoort maar EEN reactie :

  DIRECT OPPAKKEN voor het met kunstgrepen
  wegmaken van staatsgelden en staatseigen-
  dommen, met andere woorden OPLICHTERIJ
  /VERDUISTERING, gepleegd door een criminele
  organisatie binnen de overheid !

  OPBERGEN deze gasten voor ZEER LANGE
  tijd in Santo Boma !

  PS : Nog steeds weigert NDP enige vorm van
  CORRUPTIE aan te pakken !

  Daarom ook NOG STEEDS geen Strafrechtelijk
  onderzoek naar de MISDADEN van DINO tegen
  de staat Sranang en tegen Het Volk van Sranang !

  Drugssmokkelaar MUNTSLAG (nu in USA-jail als
  mede-verdachte DINO) zal huidige machthebbers
  van Sranang, HARD TREFFEN met zijn
  verklaringen om strafvermindering te krijgen
  van de USA-rechters !

  Moro e doro !


  Maak melding

 22. RobG
  U bakt ze echt bruin, u bent een grappen maker:

  1) “Het Energie Bedrijf Suriname is zo’n complexe organisatie”
  EBS is complex omdat ze er een zooitje van gemaakt hebben met Boerenveen als president commissaris en Vaseur als rovende directeur. De totale electriciteitsbehoefte in Suriname is ongeveer 200 Mega Watt. ofwel ongeveer 25% van een normale electriciteitscentrale elders in de Wereld. Van deze capaciteit wordt ongeveer 75% ingekocht bij Staatsolie en Suralco. Ofwel EBS doet zelf slechts de distributie en een fractie van de opwekking.
  Daarnaast zetten ze de mensen die een echt distributie met kunnen opzetten en beheren (prof merhidijan) buiten de deur.
  Denk even terug aan de opstart van de nieuwe generatoren aan de Sarammaca straat door de president. De aansluitkabel ontbrak en moest met spoed door Structon (die spoorbaan bouwer) geleverd worden.

  De B in EBS staat voor Blunder en Bedrog. De complexiteit komt door het aantal leugens dat men moet onthouden.

  2) “Bouterse weet dat bij dit bedrijf een enorme verspilling van overheidsgeld plaatsvindt.”

  Prima als hij het weet maar waarom wordt er dan al jaren niets aangedaan. De heer Bouterse is al 5 jaar aan het bewind. De heer Bouterse heeft de heer Vaseur benoemt en met gevulde beurs laten vertrekken.
  De schoonzoon van Abrahams die betrapt is bij het legen van het magazijn voor eigen rekening maakt nog steeds carriere in de energie business. Hij is door Bouterse benoemd als directeur voor het volgende energie blunder en bedrog bedrijf.

  Beste RobG ik heb ook een beetje van economie begrepen. Iedereen zit nu te wachten op het moment dat Suriname in de uitverkoop gaat. Zelfs mij nichtje loert op kansen voor het moment dat haar harde euro 10 keer meer waard is geworden.


  Maak melding

 23. Mensen, feit is dat er iets moet gebeuren met de energie tarieven in Suriname want deze behoren op dit moment tot de categorie van vóór de 2e wereld oorlog.
  Er zal tijdens deze Bouterse II regering zeker iets gebeuren beste Jojo, en is de hype rond EBS een voorteken dat de president nu zeker wel zal ingrijpen.

  Ergo, of de kostprijs voor productie van energie moet naar beneden vb efficiency van de productie, of uitwerken en implementeren van het (jawel daar is tie weer) het Tapajay project !

  Of anders moeten de Surinamers diehard de volle mep gaan betalen voor hun energie.
  In het begin zal er dan wel veel geschreeuw zijn, echter gaande weg zal duidelijk worden dat men veel zuiniger met het verbruik van energie om zal gaan.


  Maak melding

 24. @RobG,

  JIJ hebt je diensten al aangeboden als Top Econoom aan DDB: Nu weet ik zeker dat met jouw Hulp Suriname uit het Economische Dal zal geraken.
  Ik ben toch een beetje nieuwsgierig als je net zoveel gaat verdienen als Limbo?

  Ga jij DDB laten bezuinigen op zijn Rariteiten-kabinet van +- 70 man. Jij bent de REDDER IN NOOD voor DDB dus moet je meer gaan verdienen dan Limbo.

  Misschien word jij DE MINISTER van FINANCIËN IN BOUTERSE 2


  Maak melding

 25. Rob G.,

  Je bent weer appels met peren aan het vergelijken. Waarom haal je Nederland erbij als we het over de economische situatie in Suriname hebben? En onderbouw jouw eonomische wetenschap eens. Er zijn geen complexe zaken in Suriname, omdat men het verschil tussen complexe en niet-complexe zaken niet kent. De enige gedachtengang op dit moment in Suriname is: Hoe vul ik zo snel en makkelijk mogelijk mijn eigen zakken. Is dat complexe economie? Je proeft het van hoog tot laag in dit land. Er wordt over niets anders gesproken en gedacht dan moni, moni, moni.


  Maak melding

 26. Mag de CLAD geen namen noemen? Iedereen weet dat die tussenpersonen die de grote njangs hebben gemaakt bij de EBS NDPers zijn. Het gaat om de criminele kliek rond Desi, ze zitten allemaal in het machtscentrum. Desi deed eens de uitspraak dat hij ex minister Hildenberg zou laten opsluiten omdat volgens hem Hildenberg het bestedingsplafond had overschreden. Volgens dezelde redenering zou nu hele NDP top opgesloten moeten worden.


  Maak melding

 27. Paraman, Cyril Pinas, zit weer op waterkant rommel typen, nadat hij zijn m heeft vol gevreten uit de staatskas.
  Voor jouw informatie zit ik heel lang bij de “vleespot” zoals jij dat noemt. Niet omdat ik van de staatskas roof zoals jij. Maar omdat ik keihard werk elke dag. Zonder te stelen. Dorpsidioot.


  Maak melding

 28. They are all barking at the wrong tree!
  De arme direkteur van de EBS moet het ontgelden;hij wordt aangewezen als de schurk. Maar niemand vraagt naar de eigenaar van het zg. inkoopbedrijf dat als (verplichte ) tussenpersoon moet optreden bij alle aankopen van staatsbedrijven o.a. de EBS. Dit ‘inkoopbedrijf’ verzorgt ook de inkoop van LPG (kookgas) voor de EBS. De inkoper rekent het bedrijf het meervoudige van de originele prijs. Als de direkteur uit de school klapt mag zijn familie de duurste kist voor hem bestellen bij Hamdart.Zie de weg die de miljoenen USD subsidie aflegt naar de bankrekeningen van de werkelijke schurken.


  Maak melding

 29. Net als in de jaren tachtig verwordt het, alleen zevenmalen erger in verwordend dictatoriaal Suribabwe. Alle oliedomme paarse stommelingen verdienen het paars verwordned dictatoriaal wanbeleid der onberechte mensenrechtenschenders, enne neks no fout.


  Maak melding

 30. @RobG heeft helemaal gelijk!

  We moeten kritisch zijn met journalistiek werk. Het is natuurlijk veel gevraagd van iedere burger om het werk van een goede journalist te onderscheiden van die van de riool journalist. Daarom is zelf kritisch lezen niet verkeerd.

  Grote bedrijven nemen soms grote risico’s. Hier in Nederland zie je dat zakkenvullers aan het hoofd van deze bedrijven gaan staan. Ze nemen dan ontzettend grote risico’s die geen gevolgen voor hun zelf hebben want ook al is sprake van gróót verlies gaan zij met een dikke vette bonus naar huis en daar heeft de Nederlandse regering nooit wat aan gedaan.

  Vandaag pas begin je mondjes maat verzet te horen over deze zelfverrijking van deze witte boord criminelen aan de top van grote nationale bedrijven in Holland.
  Verliezen die ontstaan door de hoge risico’s die deze heren nemen hebben een marginaal effect op de Nederlandse economie waardoor de ’tussen personen’ toch nog met hun dikke vette bonus ervandoor gaan.

  Alleen Suriname kan zich zulke grote bedragen in verlies niet permitteren want die hebben effect op de algemene economische toestand. Ze worden afgewenteld op burgers. Dus weg met die zakkenvullers en miscalculatoren aan de top van deze bedrijven.

  Als toch zoveel aan subsidie in deze bedrijven gepompt moet worden met averechts effect, dan kunnen deze subsidies beter geschrapt worden. Privatisering kan dan een oplossing zijn. Alleen een beslissing voor privatisering neem je niet over 1 nacht ijs. Want wie wordt de concurrent voor de marktwerking? Zal mogelijke ondergang van dit bedrijf geen gevolgen hebben voor de economie of staatsveiligheid en noem maar op. M.a.w. Daar komt een goede risicoanalyse bij kijken!


  Maak melding

 31. `Per jaar komt die subsidie op ruim driekwart miljard Surinaamse dollar neer.` = SRD 750MM .Daarvan is €4MM (=SRD 18MM) “opgegaan aan foute inkopen”. De economische kennis van de auteur is te droevig om er verder op in te gaan. Het hele “artikel” rammelt van de stijl, grammatica en taalfouten.


  Maak melding

 32. Henkie Molenaar,

  Jouw Bouterse syndroom kent geen grenzen en keer op keer zet je jezelf voor joker. Wanneer gaat het tot je botte hersenen doordringen dat wat jij vindt niet belangrijk is. Het volk staat vierkant achter Bouterse. Bouterse is de vader van alle Surinamers. Deze man gaat de geschiedenis in als de grootste leider van Suriname. Een Redimusu is iemand die heult met de vijand (koloniaal Nederland) en de status draagt van een landverrader. Jij bent een prototype van een echte redimusu, maar wees gerust Venetiaan was een grotere verrader.


  Maak melding

 33. Lachen jullie met mij mee en dan afloop een zakje om te kotsen:

  De hersenspinsels van onze PPP ( Paarse Pauper Parbo):

  1) Het volk staat vierkant achter Bouterse
  2) Bouterse is de vader van alle Surinamers
  3) Deze man gaat de geschiedenis in als de grootste leider van Suriname.
  4) Een Redimusu is iemand die heult met de vijand (koloniaal Nederland)
  5) Venetiaan was een grotere verrader.

  Uitgelachen en uitgekots?

  Deze Parbo zou zijn moeder ( vader kent hij waarschijnlijk niet) , kinderen als offer aanbieden aan zijn grote Messias Bouterse.

  Te ziek voor woorden.

  Wat deed Bouterse ook al weer met landverraders ( lees critici )

  Hij liet ze op de vlucht neerschieten en gaf zichzelf amnestie mer de zegen van Parbo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.