donderdag, december 7, 2023
HomeFotoAmazone Markt i.v.m. Dag der Inheemsen

Amazone Markt i.v.m. Dag der Inheemsen

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Amazone Markt is vandaag (zaterdag) geopend in de Palmentuin als voorloper op de feestactiviteiten in verband met de viering van de Dag der Inheemsen in Suriname. Het thema dit jaar is ‘Bewustwording en Saamhorigheid voor een Duurzame Ontwikkeling’. De Amazone Partij Suriname (APS) heeft in verband met deze dag opgeroepen tot een duurzame en groene ontwikkeling van Suriname. De Inheemse dag valt samen met de herdenking van 125 jaar Javaanse Immigratie op zondag 9 augustus.Ingi-3

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
 1. Gerechtigheid…..Vroomheid….. Vertrouwen! ( Surinaamse wapen)

  Ter Herinnering: ‘ Ook weinig bekend is over de oorspronkelijke bewoners van Suriname, de SURINEN. Dit ‘ primitief indiaanse volk’ leefde van visvangst en schelpdieren. De naam Suriname is vermoedelijk naar deze stam vernoemd. Dit volk werd echter zowel vanuit het westen als het oosten onder de voet gelopen’
  Bron: http://suriname.lingers.eu/EersteBewoners.php

  Helaas moeten heden ten dage de Inheemsen wereldwijd nog steeds hun woongebieden beschermen en voor hun grondrechten opkomen. Hebben ze zelf nog maar weinig te vertellen in het land van hun voorouders o.a. Suriname…..Amerika……Australie…..etc. Terwijl ze juist over wijsheid beschikken vanuit hun cultuur hoe respectvol en bedachtzaam met Moeder natuur om te gaan.

  Hun land is geheel overgenomen door andere bevolkingsgroepen…doch hebben zij nooit de intentie gehad of gevoeld hun land weer op te eisen.
  In Suriname ligt dit even anders. Daar zijn andere bevolkingsgroepen naar toegehaald in de koloniale tijd en hebben ze er niet zelf voor gekozen of het land zelf in hun bezit genomen. Doch zijn de inheemsen nog steeds weinig zichtbaar in de Surinaamse samenleving en politiek, en ook de gemiddelde Nederlander weet nauwelijks van hun bestaan af.
  Dit waarschijnlijk door de bescheiden mentaliteit van de Inheemsen…en ze niet zo nodig op de voorgrond hoeven te treden. Het is belangrijk om ook aan dit onrecht te werken.

  Daarnaast zijn het vaak de ‘ gemengden’ met Indiaans bloed die graag op de voorgrond treden, maar dit meer om eigen belang dan om algemeen belang te doen is.
  Het werkt vaak niet vruchtbaar en brengt nogal veel conflicten en strijd met zich mee in de Inheemse gemeenschap. Taferelen van jaloezie…drankverslaving….strijd en eigenbelang verstoren een goede harmonieuze samenwerking en vooruitgang…en dat de belangrijke waarden van de Inheemse cultuur goed benut worden.

  Algemeen.
  Helaas wordt heden ten dage ook nogal veel misbruik gemaakt van de Heilige spiritualiteit van de Indiaanse cultuur door machtlustigen uit Europa en Amerika die het vaak voor eigen belang en andere onzuivere doelen gebruiken. Ook worden sommige Inheemsen vaak misleid voor geld en mooie beloftes, en dwalen ze hierdoor af van cultuurprincipes. Dit gebeurde al tijdens de koloniale tijd.

  Ook is het vertrouwen van een deel van de Inheemse bevolking door de eeuwen verzwakt geraakt, en dit door de uitbuiting van hun cultuur, spirituele kennis en spirituele natuurkracht. Doch velen geven de moed ook niet op, en laten wereldwijd nog hun stem horen.

  Respect en Bescherming voor Moeder Aarde en hun woongebieden…..dit is wat ze aan hun overheid vragen. En elk overheid dient te werken aan Milieubelangen en duurzaamheid boven welvaartbelangen. Bedachtzaamheid in de omgang met Moeder Aarde wordt er van wereldleiders gevraagd, dit ook ter voorkoming van een snellere opwarming van de aarde,

  Samenwerken naar rechtvaardigheid en betere wereld.
  Ook de voorouders van de Javanen zijn 150 jaar geleden naar Suriname gehaald met mooie beloftes die nooit waar zijn gemaakt.
  Doch het is nu vooral belangrijk om vooruit te kijken en multicultureel aan een betere toekomst voor elkaar
  en voor Moeder Aarde samen te werken.

  Moge de woorden op het Surinaamse wapen ; Gerechtigheid….Vroomheid en Vertrouwen ook inderdaad ter harte genomen worden.
  Zo ook de woorden ‘ Recht en Waarheid maken Vrij’ uit het surinaams volkslied gaan zegevieren..

  With the Great Spirit of Light!


  Maak melding

 2. http://www.mijnspirituelenatuur.nl/oud/Indiaan.html

  Inzichtrijk/ Bron: Gaia – Moeder Aarde.
  ‘Mijn Geliefde kinderen, ik wil graag een verhaal met jullie delen. Het is een geschiedenis over liefde en kracht, verdriet en pijn, vertrouwen en waarheid. Een verhaal dat nog steeds geschreven wordt en zonder een einde, want het einde zal tevens het begin zijn.

  Er was eens een tijd dat een deel van mijn oppervlak bewoond werd door mensen (indianen) met een heel ander soort bestaan dat wat mijn menselijke kinderen tegenwoordig ervaren. Hun bestaan was harmonieus met een diepgaand contact met mij, en de planten en dieren waar ze hun leven mee deelden.
  Het leven was gebaseerd op eer en traditie. Ze plaatsten zich niet boven anderen, maar geloofden dat alle levende dingen verbonden waren met elkaar, en dat is inderdaad zo.
  Jammer genoeg leefden er ook vele anderen mensen op mijn oppervlak die in diepe vergetelheid leefden. Ik kon niet met hen communiceren, want ze konden mij niet horen, zien of voelen. Ze begrepen mij niet en door hun gesloten harten, gaven ze maar weinig om elkaar. Hun bestaan was gebaseerd op macht, hebzucht en uitbuiting. Ze hongerden naar rijkdom in de vorm van comfort en materialisme. Deze onuitblusbare honger was zo overheersend, dat ze alles zouden doen om deze te stillen, ook al betekende dat het doden en vernietigen van elkaar. Wat ze dus ook regelmatig deden…

  Een enkeling echter herinnerde zich en hield zich aan de oude weg en namen initiatieven om mij te beschermen. Deze geestelijke leiders ( de ‘ ontwaakten’ ) waren degenen die met mij verbonden bleven. Ze communiceerden regelmatig, ondanks de heftige tegenstand, continue zoekende naar een weg om mij te helpen. Regelmatig probeerden ze ook anderen te helpen ontwaken, en boven alles uit te stijgen en hun verbondenheid te voelen in plaats van de pijn. Maar er waren zo weinig van deze leiders en zovelen in vergetelheid (de ‘slapenden’ ).
  Het was een pijnlijke openbaring voor mij om te zien hoe mijn kinderen elkaar vernietigden. Maar zoals je weet is pijn een goede leraar.
  Het deed mij inzien, dat het tijd werd voor mij om te ontwaken en mijn krachten terug te nemen. Het werd tijd voor mij om mijn genezingsproces te beginnen……’
  Bron: Gaia – Moeder Aarde.

  With the Power from Great Spirit of Light!


  Maak melding

 3. Een oproep tot Duurzaam en Groene ontwikkeling door APS.

  Mooier kan het niet want daar staat dit natuur volk wat heel veel respect voor de natuur heeft voor. Dat hoop ik ook van harte want voor de natuur geldt: weg= weg.
  Wees u zich daar bewust van!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES