Parlementariër tegen subsidie Surinaamse padieboeren

28
Demonstrerende padieboeren

PARAMARIBO, 7 aug – Padieboeren in het district Nickerie moeten maar leren leven zonder subsidie of financiële tegemoetkoming. Dit stelt parlementariër Rashied Doekhie (NDP). Het zijn zelfstandige ondernemers in een zelfstandige branche. Anderen hebben ook hulp nodig.

Daar moet nu naar worden gekeken, zeker in deze tijd van bezuiniging. “Laat nu de taxichauffeur, de visser, de wachter, de schoonmaakster, de groenteboeren en al die andere ondernemers die ook allemaal Surinamers zijn, aan bod komen”, zegt Doekhie tegenover De West. Padieboeren moeten maar ophouden elke keer de straat op te gaan en te lopen schreeuwen als bedelaars dat ze subsidie willen.

Ook dit jaar weer wordt om financiële bijstand geroepen. De opkoopprijs verschilt hemelsbreed van de kostprijs. Doekhie vindt dat hooguit subsidie kan worden gegeven aan boeren die zich echt inzetten. “Maar subsidieer geen grappenmakers die niet eens planten en zo af en toe een keer met hun tractor over hun areaal gaan en schreeuwen dat ze geplant hebben, omdat ze horen dat ze subsidie gaan krijgen.”

28 REACTIES

 1. Padieboeren (Vaisjas) zijn de meest corrupte mensen in Suriname. Alleen al binnen de V,H.P. kan je bij voorbaat uitmaken wie de Vaisjas zijn. Deze lijken allemaal op elkaar, zelfde kleur, taal en godsdienst. Deze komen zeker niet uit de sanatan dharm.

  Hun aantal wordt toegenomen en de spoeling wordt dunner, zullen voor meer en meer schreeuwen. Dit noemt men corruptie in verenigingsverband of te wel op hoog niveau.


  Maak melding

 2. Padieboeren (Vaisjas) zijn de meest corrupte mensen in Suriname. Alleen al binnen de V,H.P. kan je bij voorbaat
  uitmaken wie de Vaisjas zijn. Deze lijken allemaal op elkaar, zelfde kleur, taal en godsdienst. Deze komen zeker
  niet uit de sanatan dharm.

  Hun aantal wordt toegenomen en de spoeling wordt dunner, zullen voor meer en meer schreeuwen. Dit noemt men
  corruptie in verenigingsverband of te wel op hoog niveau.


  Maak melding

 3. Hieronder een opsomming van hoe het politieke instituut, de overheid, op een omgekeerde manier werkt.

  1. Werkwijze
  Bedrijven:
  – Een eigenaar van een winkel of bedrijf kan een persoon niet verplichten om bij hem te komen kopen. Er moet sprake zijn van een vrijwillige aangegane overeenkomst.
  – Wanneer de eigenaar van het bedrijf wil dat de persoon komt kopen, zal het bedrijf:
  * Dus niet kunnen afdwingen van een persoon om te kopen, omdat het geld nodig is voor anderen die het product wel willen of nodig hebben maar zelf niet kunnen betalen voor dat product of de dienstverlening.
  * Niet kunnen afdwingen om zonder enige zekerheid dat heel bedrag VOORAF te voldoen.
  * Niet in staat zijn om beslag te leggen op bezittingen van de klant, omdat die niet wil komen kopen.
  * Geen betalingsverplichting van een zakenrelatie kunnen opeisen zolang hij zelf niet heeft voldaan aan zijn leveringsverplichtingen.
  * Een transparant idee moeten kunnen presenteren in de vorm van een product, dienstverlening of een analytische uiteenzetting.
  * Vanwege concurrentie genoodzaakt zijn om aan verbetering te werken, zal dus steeds gericht zijn op het leveren van een beter product of dienst.
  * Genoodzaakt zijn iets te vervaardigen dat aansluit op de vooruitgang of wensen van de klant. Het bedrijf zal heel intensief moeten informeren bij de klant wat de wensen zijn omdat een ander bedrijf dat wel zou kunnen doen.
  * Dus creatief moeten zijn.
  * Een ontbinding van de overeenkomst riskeren wanneer die wanpresteert.
  * Dus verlies van klanten riskeren wanneer hij zich niet aan de gemaakte afspraken heeft gehouden.

  De overheid:
  – De overheid verplicht de burger om belasting te komen betalen, zonder dat er een overeenkomst voorafgegaan is.
  – De overheid:
  – Verplicht de burger om voor zaken te betalen die anderen ten gunste komen.
  – Verplicht de burger om zonder enige zekerheid dat heel bedrag VOORAF te voldoen.
  – Kan beslag leggen op bezittingen van de burger, en kan de burger zelf opsluiten wanneer die oneens is met de betalingsplicht.
  – Betaalt leveranciers niet uit maar eist ondertussen wel het voldoen van de belastingplicht van de leverancier, op straffe van beslaglegging en/of gevangenisstraf.
  – Belooft projecten en zaken zonder analytisch aan te geven hoe die gerealiseerd kunnen worden. Er worden dus geen zekerheden tegenover de betalingsplicht geboden.
  – Heeft geen concurrentie en heeft dus geen incentive om aan verbetering te werken. Het ligt geheel aan willekeur.
  – Is niet genoodzaakt om alle burgers te horen wanneer het gaat om planning en het concipieren van wetsvoorstellen; het in acht nemen van de vooruitgang van de burger is dan onrealistisch. Er is geen tweede of derde overheid in hetzelfde land die het recht heeft om wetten te concipiëren of planning te maken ten gunste van de burgers. De burgers kunnen dus nergens heen wanneer de wetgeving een onrechtvaardige werking heeft.
  – Heeft vanwege de betalingsverplichting van de burger geen behoefte aan creativiteit, omdat er toch onder alle omstandigheden gewoon doorbetaald moet worden.
  – Kan gerust wanpresteren, omdat de burger zich niet kan ontkoppelen van de overheid; dus geen verlies van burgers en daardoor geen verlies van belastinggelden.

  2. Uitdiensttreding
  Werknemer – werkgever:
  * Is een werknemer niet langer werkzaam in het bedrijf (vooral wanneer er een arbeidsduur is van vijf jaar), wordt deze niet langer doorbetaald.
  * Is de werknemer schuldig van diefstal, fraude of verduistering ontvangt hij logischerwijs geen salaris meer van het bedrijf, en riskeert zijn eigen arbeidspotentie bij bedrijven indien men op de hoogte is van de zaak. Kortom, er is sprake van broodvrees.

  De overheid:
  * Is een overheidsfunctionaris niet langer werkzaam in de overheid wordt die levenslang doorbetaald (in de vorm van pensioen)
  * Is de overheidsfunctionaris schuldig van diefstal, fraude of verduistering (corruptie) ontvangt deze naast een levenslange salaris een eventuele promotie op een andere afdeling binnen het overheidsapparaat. Er is geen sprake van broodvrees.
  Wanneer wij als mensen leven vanuit een overtuiging van onterechte machtstoekenning, leven wij in een gestructureerde chaos. En deze vorm van chaos vindt zijn basis in het politiek systeem. Wenst u verandering? Verander het systeem.

  Rumi Knoppel


  Maak melding

 4. De grootste psychopaat aan het woord, die bij elke gelegenheid die zich voordoet in het land, de meest domme uitlatingen lanceert, en deze mislukkeling van die paarse rotzooi, moet vliegende minister worden? geen wonder dat hier alles mislukt betreffende voorruitgang, met dit soort uitschot.


  Maak melding

 5. Uitgerekend Doekhie die zogenaamd op komt voor de boeren laat zijn aanhangers nu als een baksteen vallen. Typisch voor een NDP-er. Het is een kameleon in het kwadraat. Walgelijke kerel.


  Maak melding

 6. Boeren jullie zijn genaaid door valse belooftes van ndp , wij gaan actie voeren bij inauguratie van de president en vp. Ik roep ook aannemers die hun geld nog niet heeft ontvangen.
  laat uw ongenoegen duidelijk horen. Mensen het is dat wij niet alles moet pikken


  Maak melding

 7. Doekhie heeft gelijk.
  Zo zie je dat mensen die al wat hebben steeds meer hun hand willen ophalen. Ook al gaat dat ten koste van anderen. Dat kan ze niks schelen want het is: “ikke, ikke, ikke en de rest mag stikken”. De rijstbedrijven zijn toch geen staatsbedrijven?

  Deze mensen lijken mij niet zo dom dat ze niet eens op zijn gekomen om coöperaties op te zetten op kosten te drukken. Het moet niet zo gaan als de mond op mond verhalen die zeggen dat asielzoeken of subsidie aanvragen in Holland makkelijk gaat waardoor het een aanzuigingskracht heeft ontwikkeld voor georganiseerde bendes die naar Holland komen om subsidies op te strijken en asiel aan te vragen. Nu pas probeert Holland die onrechtmatig opgestreken subsidies terug te halen maar ze zijn te laat. Overal is het dus hetzelfde dat een groep de boel probeert op te lichten.

  Er zijn inderdaad genoeg mensen die dus de hulp harder nodig hebben want er zijn mensen die niet eens een baka oso hebben om een bita wiri te planten om op te eten terwijl deze boeren grote lappen land hebben waardoor ze geen honger lijden. Ik vind het goed dat NDP één lijn trekt voor iedereen: Het ‘samen uit, samen thuis’ schept veiligheid en vertrouwen voor iedereen i.p.v. bevoordelen van 1 groep wat automatisch het benadelen van anderen betekent. Zulke dingen vind ik een goede ontwikkeling onder de NDP.

  Als ondernemers/ boeren het niet redden in de ene branche kunnen ze tenminste nog overstappen naar een andere die wel rendabel is. Bijvoorbeeld toerisme. Door op je land vakantiehuisjes te bouwen met faciliteiten waar een natuur toerist een onderkomen kan vinden. Ik hoor bijvoorbeeld van toeristen dat er niet voldoende concurrentie is in de accomodaties waardoor het te duur is voor de toerist.
  Tal van oplossingen, mogelijkheden dus die aangeboord kunnen worden als je toch al land hebt. Ander punt is wel welke status je land heeft. Bijvoorbeeld alleen landbouw. Maar de Surinaamse overheid doet denk ik niet moeilijk met zulke zaken anders zouden ze controleren waar de subsidie bestemd voor de paddie voor aangewend is ja toch?


  Maak melding

 8. Al het subsidie gaat naar Dinootje en waar praat de plesjiedent van Nickerie doekhie,over?
  Hij hoeft toch niet te gaan zwoegen in de modder,zon en regen in de rijstvelden ?
  Hij krijgt zakken vol rijst geleverd waarvoor anderen hard gewerkt hebben.


  Maak melding

 9. @Putin, hihihihihi Dati mi lobi fu Putin. Beste Putin, Ik weet niet of je het expres doet, maar je somt dingen op over de regering en dat zijn precies de dingen over hoe het ook hier in Holand toe gaat. No Miki mi lafu jere Putin 🙂


  Maak melding

 10. @van 1502 tot 1863

  Alle handelingen van de moordenaar vindt jij goed.
  Vermoordt hij mensen dat vindt jij goed,
  Dwingt Amnestie af,is prachtig voor je
  Smeekt hij om vergiffenis voor zijn zonden ,dat vindt jij zo geweldig
  Boort hij paddieboeren,veeboeren en alles en iedereen de grond in dan is dit alles nog geweldiger voor je,
  Zo , wanneer breng jij je ouders voor bouta zodat hij ze kan executeren? Dit gaat toch iets geweldig voor je zijn?
  Zo een executie door je favoriete EXECUTOR?
  Geweldig toch,nietwaar?


  Maak melding

 11. In de rug gestoken door iemand waarop je gestemd hebt

  Er zijn verschillende coöperaties actief in Suriname..
  CCB..Agro..Laveco..enz..je zal maar zo dom zijn om dit niet te weten.

  Samen uit..samen thuis..schept veiligheid en vertrouwen…hahaha…tja in dat geval wordt iedere Surinamer miljonair.

  Toerisme…blablabla..
  1502..je tikt ongelooflijk veel onzin uit.Is je uitkering nog niet binnen?


  Maak melding

 12. parlementariër Rashied Doekhie heeft gelijk. de boeren moeten niet zuren maar hun padie conform de wereld prijs verkopen hoeven ze natuurlijk geen subsidie om kosten dekken hun brood te verdienen. wat doekhie er niet bij verteld is dat de rijst in de winkel 2 tot 3 maal meer gaat kosten en wie gaat dan moord en brand schreeuwen huist de achterbaan van de ndp in de stad als ze van honger dood gaan. nickerianen weer op de ndp stemmen zeker op zulke betrouwbare figuren.


  Maak melding

 13. Ze hebben niet op Doekhie gestemd dus aan het gas met ze.

  De minister van vluchtige zaken ad interim heeft zelf de subsidie nodig.
  Over een paar jaar kan men zelfs geen rijst met bruine bonen koken in Suriname omdat er geen rijst meer verbouwd wordt.


  Maak melding

 14. 07 aug. 2015

  Beste @Roy,

  Je bent opeens weer erg actief geworden !! De schrik van de uitslag van de verkiezingen al achter de rug??

  Maar maak je geen zorgen. Er komt een garantie op de liquide middelen van Suriname. President Obiang komt naar Suriname !!

  En Roy, ben je voor a.s. zaterdagavond ook voor het grote feest in Utopia, Anton Dragtenweg, uitgenodigd. Papa D. Bouta zal zijn nieuwe schoonzoon, geen Hoefie, in de familie welkom heten en misschien geeft president Obiang dan ook een cadeautje.

  En als je geen uitnodiging hebt ontvangen, ga je maar zaterdag a.s. om 10.00u naar de Kathedraal voor de inzegening van het huwelijk en voor een stuk fiadu. Wel in het paars verschijnen !!!

  Roy, Srika hoort van jou !!!
  Srika


  Maak melding

 15. OK meneer. Dan moet je ook niet mopperen wanneer de paddieboeren marktconform gaan werken en rijst duurder wordt zowel voor de binnenlandse markt als voor de export.


  Maak melding

 16. @Interpol,

  Volgende keer als je een hapje rijst door je mond naar binnen werkt, denk dan dankbaar aan die Vaisjas. Als ,je het hebt over BB+R, denk dan aan die Vaisjas, ook al lijken ze misschien niet op jou. Hoewel ………


  Maak melding

 17. Van 1502 tot weet ik veel lijkt LIMBO wel die alles wat DDB/NDP doet DE HEMEL IN PRIJST. De Brazilianen eisen het vertrek van Dilma Rousseff wegens GROOTSCHALIGE CORRUPTIE en WANBELEID.

  DDB zegt gewoon DOODLEUK dat Brazilie in financiële problemen is geraakt vanwege de WERELD CRISIS die in aantocht is. En hetzelfde geldt ook voor Argentinië, Chili en over Venezuela wil ik het niet eens over hebben. Natuurlijk zijn GRONDSTOFPRIJZEN IN DE WERELD gedaald.

  WAT DOEN DIE BOUTISTAS: ZE ROEPEN ALLEMAAL IN KOOR DAT DE WERELD CRISIS Suriname de das heeft omgedaan? OMDAT DIT DOOR HUN GOEROE IS GEROEPEN.

  REGEREN is niets anders dan VOORUIT zien en daarop anticiperen.

  Suriname is REDDELOOS VERLOREN MET DDB AAN HET ROER: And that`s a fact!! WANBELEID, WANBELEID, WANBELEID EN NOGMAALS WANBELEID zal Suriname te gronde richten.


  Maak melding

 18. Deze hielenlikker laat nu zijn ware gezicht zien.Als hij zo doorgaat zullen noch hij noch de NDP ooit in Nickerie welkom zijn.Verraders kunnen ze daar echt niet gebruiken.


  Maak melding

 19. geachte padieboeren bekijk de foto van je zelve daar. Welke padieboer heeft een platte buik? haast iedereen heeft een ronde buik. Wat zit in die buik? So so subsidie monie.De overheid produceert geen geld. Het geld is van de belastingbetalers weet u dat?Voor alles vraagt u subsidie, voor de arts, voor medicijnen, voor een begravenis, voor benzine, de kosten van uw kinderen die naar school gaan noem maar op.U bent degene die het volk arm maakt. Het volk, de belastingbetalers, koopt die rijst. En aan deze belastingbetalers die u geld geeft wil u die rijst duur verkopen. U perst deze belastingbetalers die geen enkele subsidie ontvangt.Dat u kan eten en drinken dankzij de belastingbetalers.


  Maak melding

 20. Maar luister @Ray en @ CHAVÉZ, Ik hou niet van onzin gekletst want als ik me zou afvragen van: Waar is de regering mee bezig? Dan zou ik mijn stem heus hierover laten horen.

  Er is een tijd geweest dat de rijstbouw in Suriname floreerde; althans, dat kon je hier merken. Suriname nam een hoge positie in betreffende export van rijst. Nu is het niet meer zou. Hoe komt het? Doekhie reikt het antwoord al aan: Met tractor over hun areaal en zeggen dat ze geplant hebben om vervolgens keer op subsidie op te strijken.

  Zulke dingen moeten jullie niet goed vinden hoor Ray en Chavez, anders gaat het land naar de knoppen en voordat je denkt wordt Suriname een onherbergzame rovershol waar het gevaarlijk vertoeven is omdat een handje vol rovers het voor het zeggen hebben en wie RECHT wil spreken laat omleggen. Zat zuid- Amerikaanse landen waar het zo toe gaat( niet alleen in Zuid – Amerika overigens).

  Eigenlijk wil ik zeggen dat we zulke situaties voor moeten zijn en Suriname creëren tot een veilige plek voor een ieder en niet alleen voor een handje vol burgers met privileges waar anderen alleen nog maar van kunnen dromen!


  Maak melding

 21. De padieboeren moeten efficiënt gaan produceren. De overheid kan niet eeuwig subsidie blijven verstrekken aan rijstboeren. Er treedt gewenning op en dit ontneemt de boeren de kracht om concurrerend te produceren. Ik ben van mening dat er wel een eenmalige subsidie beschikbaar moet zijn voor boeren die innovatief willen produceren om de productie te vergroten en om de kosten te drukken.


  Maak melding

 22. Ben het volledig met RobG eens dat je deze branche niet constant subsidie kan blijven verstrekken. In tijden van nood of calamiteit kan de overheid bijspringen. Maar men moet niet vergeten dat dit zakenlui zijn die voor eigen rekening en risico een bedrijf uitoefenen, zoals dat zakenlieden betaamt. Dat is nu eenmaal eigen aan het runnen van een eigen zaak. Hoe zou men reageren als de talloze Chinese winkeliers bij de overheid zouden aankloppen voor subsidie omdat er te veel concurrentie is?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.