Verdeling ministeries in Suriname zo goed als rond

43

PARAMARIBO, 6 aug – De verdeling van ministeries onder de coalitiepartners is zo goed als rond. Dit meldt de Ware Tijd. Zoals veracht krijgt de NDP van Desi Bouterse de meeste zetels. Oude partner Palu moet Natuurlijke Hulpbronnen inruilen voor Onderwijs & Volksontwikkeling. DOE is daar minder gelukkig mee.

De politieke partij van parlementariër Carl Breeveld had liever Onderwijs & Volksontwikkeling gehad. Nu krijgt de partij Natuurlijke Hulpbronnen toebedeeld. Geen slecht besluit in maatschappelijk opzicht. DOE is uitgesproken tegen corruptie. Dat is een euvel waar juist Natuurlijke Hulpbronnen veel mee geplaagd zou zijn de afgelopen vijf jaar, volgens critici. BEP krijgt het ministerie van Regionale Ontwikkeling. De dissidente groep binnen Pertjajah Luhur, de ‘Groep Sapoen’, is bedacht met het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het bedrijfsleven mag het ministerie van Handel & Industrie beheren. Volksgezondheid is gereserveerd voor de Vereniging van Medici in Suriname. Volgens de Ware Tijd is ook Palu niet gelukkig met de toegewezen post. De partij had liever het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij. Het regeerakkoord moet volgens planning over enkele dagen al getekend worden. De nieuwe ministers worden op twaalf augustus beëdigd.

43 REACTIES

 1. Er komt een nieuwe ministerie erbij.
  Ministerie van VERGIFFENIS voor moordzaken en de minister is Sandew Hira.
  Zijn cv’s,
  geestelijk gestoord en aandachtzoeker en familie verrader als bonus.


  Maak melding

 2. De minisreries zijn al verdeeld. Heeft men ook al afspraken gemaakt hoe de njangs verdeeld zullen worden? Wie wordt minister Sarpent of Setan? Ik vind dat het volk recht heeft op alle informatie.


  Maak melding

 3. Wat?

  2 pertjajahs gaan regeren?

  wat is dit trouwens voor een kabinet?

  hoewel ik gekozen ben, bak ik er niets van, dus mag de handel mij helpen? je kon het toch alleen en zo goed?

  ben benieuwd of DOE nu ook corrupt wordt.


  Maak melding

 4. @Ray,

  Je hebt mij echt laten lachen; WWAAAAAAIIH.

  De NDP heeft niet voldoende kader in huis dus wordt het groepje `CHEATERS NEVER WIN`geaccommodeerd.


  Maak melding

 5. begrafenis ondernemingen willen niet meer op rekening overheid werken,zo niet ondernemen..

  deze geweldige meerderheid 26 eigen zetels kabinet zit diep in de schulden door eigen wijze uitgaven zelf aangericht..

  land is failliet schulden lopen op in de honderden miljoenen,betalen ho maar..

  lijken liggen op stapels in de mortuarium te verrotten..

  mijn opmerking / vraag is,,komt opa-d te overlijden,soms misschien wordt hij dan ook op staats kosten ten grave gedragen en zo ja,,wie gaat dan doe kosten betalen..


  Maak melding

 6. @Ray, pies in mijn broek van het lachen. Sterker nog ik pis ook in mijn broek tijdens mijn slaap. Maar als het komt op verraad dan steek jij met kop en schouders bovenuit.


  Maak melding

 7. Waarom zijn de onzinnige ministeries van RO en NH niet ondergebracht bij respetievelijk het ministerie van Binnenlandse Zaken en Handel en Industrie? Scheelt twee ministeries en ministers en zodoende een hoop geld. Misschien dat er nog een ministerie van Onbegrepen Zaken kan worden ingericht.


  Maak melding

 8. Belangrijker nog dan wie welk ministerie krijgt, is de vraag hoe deze regering i.c. Bouterse omgaat met de ministeriële verantwoordelijkheid.
  Blijven de ministers uitvoerders van beleid dat op het kabinet van de president wordt bedacht en voorbereid of mogen ze zelf beleid maken. Naar verwachting blijft alles bij het oude en blijven ministers maar simpele uitvoerders.
  Ik ben benieuwd of DOE daar genoegen mee neemt. vijf jaar kritiek leveren en dan onder hetzelfde regime deelnemen aan een regering is hypocriet en volkomen in tegenspraak met wat ze zeggen voor te staan.
  Straks zullen we zien of DOE ook een zootje omkoopbare zielen is of toch een partij met principes.


  Maak melding

 9. @Henry en Henk Molenaar

  Hahahahaaaaaaa….
  We kennen Amnestie jaar bouta
  Revo dag 25 feb 1980 bouta
  Dec 1982 jaar van masale slachting met de complimenten van bouta
  Moiwana tragedie jaar
  en dan komt erbij kijken jaar van vergiffenis,
  Dan heb je Sandew hira,die is knettergek en rijp for LPI.
  Hij is de enigste gek die medelijden opbrengt voor een moordenaar eentje die nota bene zijn broer omver heeft geschoten.
  Het is netalsof gek Sandew wil zeggen……jammer broerlief John,maar je moordenaar verdiend een tweede kans,ik ga hem omhelzen en vergiffenis schenken onder het genot van drank en poeder ,een hele boel poeder.
  En verder wordt 2015 het jaar van VERGEVER EN VERGEVENE,Sandew en Bouta’,Aldus sandew

  hahaaaaaaha


  Maak melding

 10. Take Your Time People. Geduld is een schone zaak. Straks hebben de broekzakken en geldbuidels géén bodem meer en dan pas zal het gejank beginnen. Het klinkt misschien als “leedvermaak”, maar het is de naakte realiteit.
  Mark My Words.
  A Tang So.


  Maak melding

 11. @Henry en Henk Molenaar

  De rechters in Suriname hebben de makkelijkste taak van hun leven nu te doen.
  Hun vonnis zal luiden voortaan….je bent VERGEVEN…..NEXT CASE PLEASE!!!


  Maak melding

 12. Waarom wordt het aantal ministeries niet teruggebracht tot 10?
  Dat alleen zou al een flinke besparing opleveren.Wanneer de overheid niet bij zichzelf begint met bezuinigen,zal het volk niet accepteren dat de gevolgen van gevoerd wanbeleid alleen bij haar wordt neergelegd.Het is net alsof de nieuwe regering op dezelfde,verkwistende manier wil doorgaan.


  Maak melding

 13. @Blaka Bakra

  In de normale wereld zijn de ministeries Regionale ontwikkeling, Natuurlijke Hulpbronnen, Handel en Industrie en Arbeid, Transport en M samengevoegd in 1 ministerie namelijk ECONOMISCHE zaken. In Nederland hebben ze zelfs Landbouw en Visserij bij economische zaken gevoegd.

  Niets mis mee en zeker niet voor een mini landje met 500.000 inwoners.
  Als die minsteries hebben geen budget en alleen maar apparaats kosten.

  Een stad als Rotterdam met iets meer inwoners en een economie die vele malen groter is dan Suriname heeft aan 6 wethouders en 12.000 ambtenaren genoeg.


  Maak melding

 14. Zojuist is in de wandelgangen van het paleis van Keizer Bigi Mofo I vernomen, dat uiterlijk
  driedagen na de inauguratie van het ka-kabinet de eerste reshufeling is.


  Maak melding

 15. Oh..la.la. Wat krijgen we nou????.De 2 PL overlopers gaan nu regeren. Wat een ballentent!!! Voor de 2 PL knakkers loopt een terugroepings procedure.Dus Sapoentje wordt minister van Binnenlandse Zaken.Aaj Baja volgens a Bigi Baas:Neks No Fout!!!


  Maak melding

 16. Geen enkele coalitiepartner krijgt van Baas het ministerie waar ze denken het gespecialiseerde kader voor te kunnen leveren. Palu krijgt MinowC, terwijl ze Natuurlijke Hulpbronnen wilden hebben, DOE krijgt Natuurlijke Hulpbronnen terwijl ze graag MinowC wilden hebben. Bij Baas gaat het er in de eerste plaats niet om dat de komende vijf jaar er goed werk wordt verzet, het gaat er bij hem om om te laten zien wie de baas is. En straks gaat onze dorpsgek weer de ene na de andere minister ontslaan omdat ze geen goed werk leveren.

  Als deze idioot als coach een voetbal elftal zou moeten samenstellen, terwijl hij de beschikking heeft over Pele, Cruyff, Brunswijk, Messi en Menzo (in hun beste jaren), zal hij Pele als keeper opstellen, Stanley Menzo als aanvaller, Brunswijk als aanvoerder en Cruyff en Messi mogen op de reservebank plaatsnemen, dat zijn elftal grandioos afgaat kan hem geen moer schelen, als hij maar kan laten zien wie Baas is en het voor het zeggen heeft, heeft hij zijn doel al bereikt.


  Maak melding

 17. Dat zal wel zo zijn maar er is nu al STONT AAN DE KNIKKER in de COALITIE.

  PALU, de AFGEDANKTE CHIHUAHUA van ” Desiderius ” is niet tevreden met het haar toegeworpen kluifje.

  Die heeft met een teleurgesteld gekef aan de ” baas ” kenbaar gemaakt dat het Ministerie van Onderwijs en Cultuur ( MinowC ) GÉÉN VETTE KLUIF is. Het zal alleenmaar zeer doen aan de tandjes als 5 jaar lang erop geknabbeld moet worden.

  Daarentegen staat DOE, de onlangs uit het hondenasiel gehaalde RASECHTE PEKINGEES, reeds geruime tijd op z’n achterpootjes om het FELBEGEERDE ” kluifje ” ( MinowC ) te bemachtigen……. kef ! Kef ! kef ! kef ! grrrr ! grrrr ! grrrr ! baas ” Desiderius ” ! . Hier met die kluif !!!!

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 18. Een van de vernieuwingen van de NDP is overlopers accomoderen om de partij te vergroten. Ten koste van morele waarden en normen.
  Is dit dan de opvoeding voor de kometen??


  Maak melding

 19. @
  ray

  @Henry en Henk Molenaar
  Binnenkort wordt het weer spannend in New York en ik hoop dat er meer naar buiten komt over dibrie en zijn kornuiten.
  twa twa edmunt muntslag gaat fluiten en deze mijnheer de lafaard gaat het zwaarder hebben dan zijn maat dinootje tenzij pa pa dibrie ook dure advocaten voor hem inhuurt, mek a piena a zaka zaka!


  Maak melding

 20. Het zou een goede zaak zijn voor Suriname als 15 personen die verstand hebben van economie zouden worden aangewezen door het volk maar geen politici want die hebben geen verstand van economie.Daarvoor zijn ze te dom en ze zijn zakkenvullers,bedriegers en leugenaars.


  Maak melding

 21. @Ray,

  Hou op hor: Is Hira ook van dat witte spul gaan proeven, het komt ervan als je met DDB beste Mattie bent geworden.

  Nee alle Gekheid op een stok: Wayne Telgt heeft 2 weken geleden gezegd dat als je DDB recht in de ogen hebt aangekeken, jij van GROOTSTE TEGENSTANDER, ZIJN GROOTSTE FAN wordt.

  DDB schijnt over Magische krachten te beschikken: YOU ARE UNDER HIS SPELL.

  DDB doet aan VOODOO IN HET BINNENLAND DOEN.


  Maak melding

 22. Mooi zo excellenties!
  Voorwaarts en al het ‘STENEN GOOIEN’ hier ten spijt. 🙂 🙂

  Want wáár de STENEN GOOIERS steeds weer vandaan opduiken mag Joost weten. Ze worden volgens mij opgetrommeld. Suriname willen ze kapot hebben als zij er niet de dienst uit kunnen maken. Het gooien van stenen gebeurt zelfs vanaf zolderkamertjes. Één stenen gooier kan zich zelfs wel 10 hoedanigheden KLONEN hier waardoor je zou zweren dat je hier met een menigte te maken hebt die zich ageert tegen de president.


  Maak melding

 23. @mr.pakro,

  Het gaat spannend worden nu Muntslag is uitgeleverd aan de USA, hopelijk zal deze meneer veel meer uit de doeken kunnen doen over CC-1.

  Het Openbaar Ministerie in New York zou Roger Khan oproepen als getuige in de Dino-Case maar dat is niet meer gebeurd?

  Wie heeft hier meer informatie hierover?


  Maak melding

 24. @ HENRY
  donderdag 6 augustus 2015 om 23:47 uur

  Vandaar dat hij haast ALLES opzij legt om als is het maar 60 seconden in de BUSH BUSH te vertoeven. Dat is namelijk op aandringen van de ” PIAIMAN ” en een voorwaarde dat dat ” ding ” zijn ” werkende ” kracht behoudt.

  Ik denk meer in de richting dat ” dat ding ” pas werkt wanneer hij de mensen ( vooral tegenstanders en zij die vaak tegenstribbelen) EEN HAND geeft.

  Voorbeeld; vergelijk Santhokie vóór de verkiezingen en na de verkiezingen.

  Direkt nadat hij een ontmoeting had met ” Desiderius, de PAARSE RASTI ROSTELLI ” en hem de HAND SCHUDDE begon hij gelijk nadat hij het gebouw uitliep en de pers te woord stond, HÉÉÉÉÉL ANDERS te fluiten !!!!

  Voorbeeld 2. ;
  zie het gedrag van de HOOGOPGELEIDE leden van het ( NEP ) FEP.
  Als JEUGDIGE, OVERDREVEN ONDERDANIGE MISDIENAREN zaten ze recentelijk de LULKOEK van hun ” priester ” smakelijk te verorberen !!!!!

  Handje schudden met ” Desiderius” moet je als ( voormalig) tegenstander NIET DOEN !!!

  ” Chavéz ” zou hem recht in de ogen hebben gekeken en gezegd ; ” BIGI sma de na yu oso, ma BIGI sma dé na mi OSO tú ” !!!

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 25. Ze plaatsen DOE op Natuurlijke Hulpbronnen zodat ze het vuile werk, verhoging van energy en water, op hun schoot krijgen.
  Daarna komt het volk in beroering en wordt DOE eruit gewipt omdat ze hun werk niet naar behoren doen.
  Mark my words!


  Maak melding

 26. De vice president en de ministers hebben niets in te brengen omdat alle macht zit bij de presidentiële commissies en het kabinet van de president.
  Daar om is zo enorm mis gegaan de afgelopen jaren.
  Een minister die iets verkeerds zei of deed werd weg gezet of machteloos gemaakt. Als je het salaris van minister wil houden houd je je mond onder controle.

  Dat de president niet leert wordt weer getoond met de inauguratie.
  Het achterstallig onderhoud van de Anthony Nesty hal wordt zonder meer uitbesteed en op het Inauguratie budget van de DNA geparkeerd.
  Niemand die er wat van durft te zeggen toch.

  In elk normaal land is dat wanbeleid.


  Maak melding

 27. Het bedrijfsleven mag Min van Handel doen. Krijgen ze een carte blanche? Wie gaat hen dan checken?
  De heren doktoren mogen Volksgezondheid doen. Gaan ze eerst hun eigen salaris veilig stellen en dan pas zorg bieden?


  Maak melding

 28. @1503 tot1863

  Whahahahaaaaaaaa……..
  Je baasje bouta is bang ,dus wat doet hij/
  Ja juist voordat de eerste steen geworpen zal worden richting hem ,begint hij alvast met zijn strategie om zijn huid te redden en vraagt alvast om VERGIFFENIS.
  Hahahahaaaaa..je vraagt vergiffenis als je iets slecht doet/gedaan hebt..Jer vraagt geen vergiffenis als je niks gedaan hebt,dan laat je recht zijn beloop hebben.
  Baja kijk naar de LAFHARTIGE wijze hoe je lijder gekend wil worden….Amnestie en FORGIVEN LIJDER !!!
  2 Titels waarop niemand in de wereld trots op zou zijn behalve je lijder ,jij,en de rest van de overige ndpers.


  Maak melding

 29. @1503 tot1863

  Whahahahaaaaaaaa……..
  Je baasje bouta is bang ,dus wat doet hij/
  Ja juist voordat de eerste steen geworpen zal worden richting hem ,begint hij alvast met zijn strategie om zijn huid te redden en vraagt alvast om VERGIFFENIS.
  Hahahahaaaaa..je vraagt vergiffenis als je iets slecht doet/gedaan hebt..Jer vraagt geen vergiffenis als je niks gedaan hebt,dan laat je recht zijn beloop hebben.
  Baja kijk naar de LAFHARTIGE wijze hoe je lijder gekend wil worden….Amnestie en FORGIVEN LIJDER !!!
  2 Titels waarop niemand in de wereld trots op zou zijn behalve je lijder ,jij,en de rest van de overige ndpers.


  Maak melding

 30. @van 1502 tot 1863
  En wat doet je lijder om niet de eerste steen te incasseren?
  Juist hij roEPT uit’ FORGIVE ME,PLEASE’!IK BEN SCHULDIG!!!!
  Bovendien draagt je lijder 2 titels waarop niemand in de wereld trots op aou zijn behalve je lijder , jij en de rest van de overage ndpers.
  De 2 titels zijn ,
  Amnestie en Forgiven lijder.
  De derde titel krijgt hij strakjes als hij achter de tralies verdwijnt voor altijd.
  Dan zal het een mooie combinatie van titels worden,namenlijk,

  Amnestie lijder,forgiven lijder en binnenkort…Forgotten lijder!!!

  Hahahahahaaaaaaaaa


  Maak melding

 31. @mr.Pakro en Henry
  Hahahaaaaaaaaa…nog even en we praten over de twee forgiven en forgotten lijders pappie en zooon bouta en dino!
  Pappie volgt binnenkort en mag dan gratis loge ontvangen bij zoonlief dino in zijn cel..


  Maak melding

 32. Zat net een stuk te lezen van de ndp fanaat Robby POEPLALL.
  Deze gefrustreerde is altijd de verkeerde man aan het prijzen. Alsof het prijzen van bouta niet goed was voor hem nu zit hij Sandew de hemel in te prijzen.
  Stel je voor je prijst een Moordenaar en een Moordenaar vergever,je moet echt ongeneeselijk ziek zijn zo te doen!!
  En dan nog erbij vertellen dat niemand deze twee gekken ‘moedig’ zijn.

  Bouterse en Baboeram zijn moedig
  Wat men ook denkt en of vindt van deze hoofdrolspelers. Het getuigt toch van veel moed om te beginnen aan zo’n interview. Dew Baboeram heeft in de media voldoende uitgelegd hoe hij staat in deze actie. Terwijl Desiré Bouterse (1945) reeds heeft toegegeven fouten gemaakt te hebben. Dew Baboeram gaat met veel onzekerheden het interview voeren. Hij heeft zich in ieder geval verzekerd van internationale hulp en zal bovendien verzekerd zijn van adequate juridische bijstand. Waarom er aan de kantlijn door veel prominenten deze gang van zaken met zoveel argwaan wordt gevolgd, is derhalve niet te begrijpen. Wat heeft zoveel jaren actievoeren en politiek interveniëren opgeleverd? Wellicht door angst gedreven, durft zelfs dienovereenkomstig de rechterlijke macht niet kordaat op te treden. Nu is er eindelijk een ingang gevonden om tot een vergelijk te komen voor een getuigenis of interview en heerst de kritiek. Dat is de derde reden dat Baboeram zijn voorgenomen onderzoek naar waarheidsvinding voort moet zetten alsmede persisteert bij het voorgenomen initiatief. En als u deze situatie nou positief bekijkt, getuigt het van veel moed dat beide partijen bereid zijn gevonden elkaar tegemoet te treden. De critici moeten nu even zwijgen totdat zij kennis hebben genomen van de feiten. Ik weet één ding zeker: “Bouterse gaat geen getuigenis tegen zichzelf afleggen anders had hij dat reeds bij de rechtbank gedaan”. Maar daarvan is de intellectueel Baboeram wel op de hoogte vermoed ik! Aan die zekerheid hoeft hij niet te twijfelen.

  Robby Poeplall


  Maak melding

 33. waarom geen open solicitatie voor het werven van parlements leden met alle documenten ,specialiteiten,kennis kunde ,vrij van crimienaliteiten..goede gezondheid.


  Maak melding

 34. I have a song [mp3 file] and i want it to automatically play when you enter my wordpress blog. On all the pages if possible but preferably just on the homepage if simpler. I’m new to wordpress so it might be tough but if anyone can confirm it’s possible and perhaps tell me how it would be greatly appreciated.. . Also i installed firebug if that’s any help..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.