Iwan Leeuwin vindt bedrijfsnaam ‘Picnic’ racistisch

83

Gisteren werd de online dienst ‘Picnic’ gelanceerd: een online supermarkt waar mensen boodschappen kunnen bestellen en gratis laten bezorgen. Oud-fractievoorzitter van GroenLinks in Zuidoost Iwan Leeuwin meent echter dat de naam ‘picnic’ racistisch is omdat deze is afgeleid van ‘pick a nigger’, een term die bedacht zou zijn door de Klu Klux Klan. Hij wil daarom dat het bedrijf afstand doet van de gekozen bedrijfsnaam aldus AT5.

De in Suriname geboren Iwan Leeuwin zat 25 jaar bij GroenLinks, maar stapte vorige maand definitief uit de fractie van de partij in Zuidoost. Hij is coördinator bij het AD Netwerk Nederland, een organisatie die opkomt voor de belangen van Afrikanen in Diaspora. Volgens AT5 schreef hij met die pet schreef gisteren deze brief aan de initiatiefnemers van boodschappendienst Picnic.

De initiatiefnemer van boodschappenservice Picnic, zegt tegen de Amsterdamse zender dat hij de naam van zijn dienst niet heeft gekozen om aanstootgevend te zijn. ‘Als wij geweten hadden dat dat de betekenis is van picnic, wat volgens mij gewoon uit het Frans komt en iets heeft te maken met gezellig buiten op het gras met z’n allen eten, dan had ik die naam natuurlijk nooit gekozen’. Lees verder bij AT5.

83 REACTIES

 1. Godallemachtig. Ik weet niet op welke school hij is geweest, of wat hij verder gestudeerd heft, maar het woord picnic is allesbehalve racistisch. Ga lekker met je vriendje Quincy Halvegario verder wroeten in jullie eigen drek. Sukkels! Jullie hebben met jullie weinige verstand niet eens door dat deze opmerkingen averechts werken. Jullie wakkeren het racisme alleen maar aan! Strik erom en deporteren naar Afrika!


  Maak melding

 2. Iwan Leewin ziet door het bos de bomen niet.
  Ga je een beetje bijscholen Iwan…genoeg info op google.
  Succes met jullie bedijf picnic…I will be having a picnic with my friends this weekend…


  Maak melding

 3. Iwan Leeuwin, jouw soort mensen associeert alles dat niet in jouw straatje past met racisme. Jouw achternaam doet mij sterke associaties met de slavenperiode maken; namen die door slaven zijn overgenomen. Wees eens een kerel met principes en verander de achternaam dan ook in een naam waaruit jouw afkomst blijkt bijv. Kangombe of Auyge o.i.d en niet van twee walletjes blijven eten. Maar o, ik vrees dat jij een man van weinig principes bent. Van jouw soort worden velen zo moe van….zucht zucht zucht.


  Maak melding

 4. Man man man
  Het lijkt alsof de “negers” uit Suriname achter iedere boom een racist zien staan dit terwijl zij zelfs, zie hoe e met elkaar omgaan in Suriname zelf, de meest ordinaire racisten zijn.
  Ga naar Suriname en kijk hoe de “neger” zich daar gedraagt.
  Paé en Omoe en Koeli en Djoeka en wat nog meer aan woorden die ze gebruiken om anderen te benoemen. Dan heb ik het nog niet eens over de scheldwoorden waar alles en nog wat gaat over je moeder………Joe ma dit en Joe ma dat.

  Man hou nou toch op om steeds je kleur te gebruiken om zielig te doen en om medelijden te vragen.

  Wees trots op je kleur en sta positief in het leven Iwan Leeuwin
  Of wil je soms ook aangeven dat je een man bent maar de naam van een wijfjes dier draagt?


  Maak melding

 5. Sommige idioten,zoals deze hier,zoeken allerlei spijkers op laagwater om op te vallen.bij de zwarte bevolking.straks mogen wij ook niet meer het woord ZWART gebruiken,omdat het “racistisch”is..laat de donkere mensen niet door jou z g kennis over bepaalde uitdrukkingen achter elke boom een vijand zoeken..eee men geef mij een grote brik hor neem een stevige borgoe,en ga slapen met jou overdreven op los zand gebaseerde ” analyse.” denk goed na wat jij allemaal in de ether gooit mie mang.,want dit is weer zoals vele van jouw publicaties weer eentje die kant noch wal raakt….dit is gewoon een publiciteitsstunt. stop aub met die flauwekul.


  Maak melding

 6. O my God……

  Hier word ik zooooo treurig van. Hoe verzin je het…

  Deze gefrustreerde randdebiel is dagelijks op zoek naar zaken waarmee hij kan scoren met de racisme troefkaart. Daar heeft hij blijkbaar een dagtaak aan.

  Sommige mensen zijn echt niet meer te redden en hebben daadwerkelijk last van een zelfverzonnen slavernij syndroom omdat het hun wel goed uitkomt om te scoren en in de publiciteit te blijven


  Maak melding

 7. Meneer Leeuwin wat zegt u over Toyota Picnic ,Is de auto ook racistisch? Doe toch niet zo kinderachtig! Wordt een echte Leeuw i.p.v. een leeuwin!


  Maak melding

 8. blaka brada, el banditi,makka, jan willem, pokai tongo, ra, printa,henk molenaar o mijn god…..,blaka djoeka, o wat zielig toch allemaal, jullie hebben niet eens een fractie historisch besef. Alleen als het om Bouterse gaat dan pas gaat het belletje bij jullie rinkelen van historisch besef en met het beschuldigende vingertje wijzen voor gerechtigheid en vrede na een veroordeling/berechting.

  Bij deze ik zal met jullie meegaan slavernij heeft nooit bestaan. De zwarte Afrikaan is naar Suriname gegaan als toerist. en ze zijn illegaal in Suriname achter gebleven als asiel zoekers/gelukszoekers.

  https://yeyeolade.wordpress.com/2011/05/02/lynching-in-amerikkka-origin-of-the-word-picnic-is-pick-a-nigger/


  Maak melding

 9. Whahaha is om te lachen dit. Wel zielig die zwarte net als ik ons belachelijk maakt. wat denk Je dat die witte man aan het doen Ik. Ons keihard uitlachen. En daarom zien ze ons als minderwaardig wezens.
  Deze debiel moet weg wezen .idioot


  Maak melding

 10. Vreemd dat een bedrijf geen onderzoek doet naar haar naam, want ze moeten toch ook ivm plagiaat, naampatent e.d. dit soort dingen checken? Of wordt die Picnic een bedrijf dat ons allemaal gaat oplichten?


  Maak melding

 11. I wan leeuwin of i no wan leeuwin.
  Loekie de Leeuw op z’n best die als leeuwin door het leven gaat.
  Zo heb ik nog een paar voor je ouwe picknicker;
  spoednikkers;
  snickers;
  knikkers;


  Maak melding

 12. Het is echt te gek voor woorden.
  Deze vent komt aandacht te kort.
  Dit zyn nou de figuren die rasisme voeden.
  Hy zou echt moeten beginnen zn achternaam te veranderen in b.v.KUNTA KINTE.
  Dit zyn gevaarlyke mensen die inderdaad achter elke boom een leeuw zien.


  Maak melding

 13. Iwan Leeuwin is niet bepaald de slimste. Heeft hij talloze keren laten zien. Maar ik moet de man wel meegeven dat hij altijd erkent wanneer hij fout zit. Ik ga er ook vanuit dat hij dat dit keer zal doen want hij zit fout. Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Helaas Iwan wel.


  Maak melding

 14. Ik ben van mening dat Iwan Leeuwin een punt heeft en we moeten er niet lichtzinnig over gaan doen.Er schuilt wel meer achter dit woord. Daarvan moeten wij ons van bewust zijn, en dat is ook de bedoeling van de heer Leeuwin geweest. Volgens de literatuur ontstond het woord pique-nique in Frankrijk in 1692 en de Engelse versie in 1748. De gedachte achter een picnic is een sociale samenkomst en de deelnemers nemen wat versnaperingen mee om te eten.

  In het zuiden van de Verenigde Staten ontstond tijdens de slavernij een eigen versie van het woord picnic. Het verhaal doet de ronde dat de betekenis in het zuiden betekende; to “pick a negro” to lynch and then make a social gathering of it. M.a.w. een willekeurige slaaf werd door een groep blanken op straat opgepakt en van de lynchpartij maakte men een sociale bijeenkomst met eten,drinken en plezier.


  Maak melding

 15. Oooh my god, gaan we nu ook de bruine bollen, blanke vla en de moorkoppen verbieden. Wat een zeurpiet. Zou mij niets verbazen als samen spant met klunsie halvegario en Tanja Jess. Walgelijk.


  Maak melding

 16. @ Roy Frits Lansdorf,

  Met mijn historisch besef is er niets mis, hoor! Daar heb ik goddank in het buitenland een gedegen studie in gekregen.

  Historisch besef is prima als je er iets mee doet! Maar in het onderhavige geval span je het paard achter te wagen. Blanke vla en chocoladevla samen is heerlijk! En geloof me, ik spreek uit ervaring.


  Maak melding

 17. @ Rob G.,

  Het verbaast me niet dat je in zulke onzin trapt. Dat Amerikaanse verhaal is al afgedaan met “broodje-Aap-vehaal”, volkomen uit de duim gezogen.En picknick is ook niet racistisch.


  Maak melding

 18. @jojo, ga de literatuur raadplegen alvorens een oordeel te vellen. De picnics van de zuidelijke blanken in e Verenigde Staten hadden qua uiterlijk dezelfde kenmerken als de Europese picnics. Vrouwen en kinderen waren gekleed in kleding, er was gebak, drinken,enz. bij de lynchpartijen.


  Maak melding

 19. Allereerst moet ik mijn excuses maken voor mijn man Henk Molenaar. Hij heeft dementie in een ver gevorderd stadium. Tevens is hij ook incontinent. De luiers zijn niet aan te slepen. Maar wij in huize Molenaar houden van Bouterse.


  Maak melding

 20. De “negerzoen” is al verdwenen. Blijven nog de “jodenkoeken, Zigeunersaus, Engelse drop, Duitse worst, Arnhemse meisjes, Zeeuwse babbelaars, blanke vla, zwarte bonen” en nog veel meer. Er is dus nog genoeg werk aan de winkel..Hahaha.


  Maak melding

 21. Het is ook een kunst om op elke slak zout te leggen.

  Vaak is mij ook verteld door creolen dat het woord ‘negeren’ ook met racisme te maken heeft. Dit woord (eigenlijk een werkwoord) zou een verwijzing zijn naar het woord negers.
  Maar als je het werkwoord negeren vervoegt haal je het woord neger er helaas niet uit.
  Ik negeer, jij/hij/zij/u negeert, ik lees het neger toch echt niet.


  Maak melding

 22. 06 aug. 2015

  Pas wanneer zij er niet meer bij horen, laten zij in het openbaar hun ”Kritische” tong horen. Waarom in de laatste 25 jaar niet eerder gedaan?

  Iwan Leeuwin, Srika vindt je een gekleurde hypocriet !!! En hiervan zijn er nog velen die zich voordoen als leiders / voorlopers van de Surineds !!!!
  Srika


  Maak melding

 23. Zolang men Niet bereid is afstand van het verleden te nemen, wordt men achtervolgt door waanbeelden. Echter is de gedachte van eventuele geldige uitkeringen waar zij naar uitkijken, de drijfveer die hen voortduwd.
  Hun godhei is geld (Mannon) en zij staren zich daar blind op. Jammer, want het zijn toch zulke goed opgeleide lui???????????


  Maak melding

 24. Beste RobG
  Met communicatie gaat het er om wat men uit het woord kan halen binnen de eigen leefsfeer.
  In de Nederlandse taal context is voor iedereen duidelijk wat er met PicNic bedoeld wordt namelijk buiten onder een boom of in de zon iets eten en drinken.

  Welke idioot gaat daar een KluKlux clan of Zuidelijke Federatie context bij slepen.
  Ja in de VS context kan PicNIc dus heel iets anders betekenen echter als je PicNic voor een online boodschappen onderneming gebruikt krijg ik direct de associatie met gemaaksvoedsel en niet net het roven van een zwaar gepigmenteerde medemens.

  Deze mensen hebben een geniale naam gevonden voor het product/ de dienst die zij aanbieden en meneer Leeuwin, de azijnzijker, kunnen ze beter midden op de Serengetti loslaten zodat hij een beurt krijgt van een echte Leeuw.


  Maak melding

 25. @blaka bakra, wat maakt je angstig en waar ben bang voor? Blijf net als uncle Tom ” the black history” telkens weer ontkennen. Heb je angst om niet geaccepteerd te worden door de witte vrouw en/of man. Ben je soms een bi-se-xu-eel die bang is dat hij/zij zowel links als rechts van het spectrum niet meer geaccepteerd gaat worden? Het niveau van jouw denken en analyseren is onder de maat.


  Maak melding

 26. RobG
  Ik ben van mening dat Iwan Leeuwin een punt heeft en we moeten er niet lichtzinnig over gaan doen.Er schuilt wel meer achter dit woord.

  Diep medelijden met dit soort types dat achter elke boom blijf zoeken naar een racist.

  Zullen we ook bij de vissen de “Black Molly” herbenoemen omdat dit ook mensen zou kunnen kwetsen. Ik zit op ‘zwart zaad’ is natuurlijk ook enorm racistisch.

  Ik stel voor dat we zwarte inkt ook niet meer gebruiken.

  Wat een zielig gedoe.


  Maak melding

 27. @Roy Frits Landsdorf, bedankt voor de aanvullende informatie. Je posting heeft een verwijzing naar een heel interessant artikel over het ontstaan van het woord picnic.Ik had ook andere artikelen over dit onderwerp gelezen maar toen ik naar de foto’s keek van de lynchpartijen van de zwarte broeders en zusters in Amerika raakten mijn ogen vol.Ik werd getroffen door de ellende en het leed die zwarte mensen in het zuiden van Amerika hebben doorgemaakt. Ik heb een blanke vrouw en ik liet mijn kinderen de foto’s zien en ze wisten het direct waarover het ging. Mijn kinderen zijn nooit door mij beinvlod met het slavernij verleden van Suriname of Amerika,maar uit persoonlijke interesse en voor hun studie hebben zij zich verdiept in deze materie.Dit tot grote vreugde van de leraren en docenten op o.a. de hogescholen.Voor de docenten was het ook een eye-opener en een nieuwe leerervaring. Ik sta daarom versteld van dat lieden als Blaka Bakra, Henk Molenaar,en anderen zo dom kunnen redeneren alsof zij het beter weten. Deze gasten zullen nooit het niveau van een volwassene bereiken.


  Maak melding

 28. Meneer Leeuwin, het moet niet gekker worden! Zo kun je echt van alles een probleem maken. De KKK historie bevindt zich in de VS, niet in NL, SME of elders in de wereld. En volgens mij wordt picnic in de VS als een normaal woord gebruikt. Ik heb niet gehoord dat een zwarte Amerikaan daar moeite mee heeft. Moet straks ook het woord picnic verboden worden? Doe toch afstand van je minderwaardigheidscomplex! Of is het gewoon een onbedwingbare drang naar aandacht?


  Maak melding

 29. Iwan Leeuwin kan liever eerst de aan de oudjes
  in Sranang beloofde Hollandse AOW-uitkeringen
  overmaken, voordat hij nieuwe zaken aanpakt !

  Dit AOW-plan van Leeuwin zegt genoeg over zijn
  rare, onvoldoende onderbouwde denkbeelden !

  Vele Sranang oudjes hebben de benodigde
  personalia voor hem ingevuld op door hem
  verstrekte lijsten en hebben vervolgens nooit meer
  iets van Leeuwin vernomen !

  PS : Is Iwan niet de ons bekende Robby G Bouta ??


  Maak melding

 30. IWAN DE VERSCHRIKKELIJKE….Heeft eerder geleefd als slaaf en is toen zwaar vernederd, hij kan dat allemaal goed herrinneren…en werd geboren en kon zich alles meteen herrinneren… iwan ga een boek schrijven… ik ga het zeker kopen.


  Maak melding

 31. Deze GENIET blijkbaar VOLLOP van het hedendaagse ” PICK a NIGGER ” en ik kan hem GÉÉN ONGELIJK geven want betere ” kussen ” als deze kan je niet hebben !!!
  ” Chavéz ” tekent hier absoluut voor. Leeuwin zou dit eens moeten proberen. Wedden dat hij heel het wrede verhaal dat volgens hem hierachter schuilt meteen vergeet.

  Zie foto en droom HEEEEEEEEEEERLIJK weg.

  https://armchairhawaii.com/Attractions/ obama/alamoana1.jpg

  Notabene zou volgens Leeuwin het woord ” Picnic ” zijn afgeleid van wreedheden die hebben plaatsgevonden in het LAND waar de relaxte persoon op de foto als GEKLEURDE nu de SCEPTER zwaait.

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 32. Typisch dat figuren als RobG als het om Bouterse gaat het verleden willen laten rusten maar wel tot 300 jaar terug blijven kruipen om hun slavernijsyndroom te rechtvaardigen.


  Maak melding

 33. @Hans,
  je reactie verraad de staat waarin de zender, en dat ben jij in eigen persoon, zich op dit moment bevindt. Heb je soms illegaal gestookte drank gehad en zit dat niet lekker op je maag? Ga maar lekker door met kotsen, maar dan wel op je eigen clubje.
  Hans met zijn roots in Koggenland, ik heb altijd het vermoeden gehad dat jou illegaal gestookte drank gretig aftrek vond onder je maatjes, Henk Molenaar, Blaka Bakra, Fer.E, S.Asagi,Koos, Aboikoni,enz. geen wonder dat ze allemaal onzin verkondigen.Hoogste tijd dat je accijnzen gaat afdragen t.b.v. de staatskas van Suriname.

  @Henk Molenaar,
  de jodenvervolging van de Duitsers mag wel alle aandacht krijgen in de wereldgeschiedenis. Het is zelf bij wet verboden om de wreedheden van de Duitsers (holocaust) te ontkennen.Dit noem ik niet gelijke behandeling m.b.t. de wreedheden van de slavernij.Dwing jezelf om afstand te nemen maar de geschiedenis die men jullie voorschrijft. Ga toch zelf op onderzoek uit.Maak je vrij van de opgedrongen zienswijze vanuit een opgedrongen perspectief.

  @jojo,
  het woord picnic raakte mijn inziens in Nederland in de vergetelheid. Om het woord nieuw leven in te blazen lijkt me niet op zijn plaats. Maar misschien kan onze drank-filosoof Hans met een brabbelverhaal meer inzicht verschaffen.


  Maak melding

 34. Flauwekul van de bovenste plank! Een kwestie van de klok horen luiden maar absoluut niet weten waar de klepel hangt. Ik hoop dat het beseijf dit inmiddels ook weet. Even Googelen en het antwoord is klip en klaar.
  De roots van ‘picknick’
  Op het Internet circuleert al een tijdje een gerucht over de herkomst van het Amerikaanse woord ‘picknick’. ‘Picknick’ zou ontstaan zijn in de 19e eeuw, op kantoenplantages in het zuiden van de Verenigde Staten.
  Op zonnige dagen trokken de plantage-eigenaren met hun familie de velden in om te eten. Een vast ritueel tijdens deze etentjes was het neerschieten van een of meerdere slaven die op de plantages aan het werk waren. Dit “Pick a nigger” werd later afgekort tot “picknick”.

  “Het zou politiek correcter zijn wanneer het woord ‘picknick’ voortaan vervangen werd door het neutralere ‘buiten eten'”, aldus een petitie die via e-mail verspreid wordt.

  Waar of niet waar?
  Dit gerucht raakt kant nog wal. Picknick is afkomstig van het Franse ‘Pique nique’, en wordt al sinds de 17e eeuw gebruikt. Lang voor er in de latere VS slaven op kantoenplantages werkten.

  Een ‘pique nique’ was oorspronkelijk een etentje waarbij alle gasten zelf iets te eten meenamen. Ironisch genoeg noemen we zo’n etentje in Nederland tegenwoordig een ‘Amerikaans feest’, terwijl de Amerikanen het dan juist hebben over ‘going Dutch’.

  < < < Terug < < <

  © Copyright Broodjeaap.nl


  Maak melding

 35. Ik heb totaal geen associatie en distantieer me van alles wat dit soort Surinamers in de Nederlandse media verkondigen. Ik blijf er koud onder.

  Ook lachwekkend dat anderen hier met termen als “historisch besef” op de proppen komen. Uw interpretatie van het woord bepaalt uiteindelijk wie u bent en hoe u in het leven staat. Zie je een gezellige familie in een park of natuurgebied, of zie je een blanke man met een witte kap over zijn hoofd? Aan U de keus.

  Als u voor het laatste kiest heb ik er niet voor gestudeerd om te weten onder welk syndroom of trauma je dit kunt plaatsen, maar de psychiater weet er wel raad mee.


  Maak melding

 36. We leven in een multiculturele samenleving in Blanda meneer Leeuwin. Voel je zelf nu gediscrimineed over de naam Picnic? Het is een doodgewone benaming van een bedrijf. Anders moet je advies vragen aan een Psycholoog in je omgeving.


  Maak melding

 37. Gaat Iwan Leeuwin straks ook beweren dat het woord knikkers een racistisch woord is, omdat het grootste deel van het woord uit letters bestaat die toevallig het woord nikkers vormen.

  Je moet wel heel erg lijden onder een minderwaardigheidscomplex om achter alles iets te zoeken om het onder racisme te plaatsen.


  Maak melding

 38. @Henk Molenaar,
  laat een ding duidelijk zijn. Ik heb helemaal geen slavernij syndroom. Ik keur slavernij in al haar facetten af. Ik denk eerder dat jij en de vele anderen zoals Fer.E, Blaka Bakra,Srafu,enz. last hebben van een slavernij syndroom.

  Ga de betekenis van het woord maar eerst goed analyseren en begrijpen als jullie dat tenminste kunnen.Alles m.b.t. tot slavernij praten jullie goed.Al het verwerpelijke dat valt onder slavernij wordt door jullie rechtgepraat. Dit noemt men een slavernij syndroom. Je kan het vergelijken met gijzelaars die na een tijdje de gijzelnemer (rover,boef,dief) als een held en vriend gaan beschouwen.


  Maak melding

 39. Als de naam als kwetsend wordt ervaren moet die gewoon weg. Zo simpel is het. Zo gaat het in Nederland.

  De ondernemer van Picnic wilt toch niet dat door een halsstarrig verzet om de naam te vervangen hij juist racisten aantrekt? De ondernemer wilt toch niet dat racisten hem gaan aanbieden om En dat de racisten hem gaan aanbieden om zijn strijd te financieren voor behoud van de naam? Want ja, zo gaat het ook in Holland!

  Racisten hadden zich ook massaal gestort in de zwarte Pieten discussie voor behoud van Zwarte Piet. Want ja, zo gaat het in Holland!


  Maak melding

 40. Domme pa,.@ .Henk Molenaar,heeft weer het hoogste [DOMME] woord.er komt niks positief uit je domme mond ,ga heel ver weg en neem al je kornuiten mee.en het zooitje ongeregeld.Blaka Bakra, Fer.E, S.Asagi,Koos, Aboikoni,enz. idem dito…RobG heeft gelijk met jullie.


  Maak melding

 41. @ Henk Molenaar
  Speciaal voor Roy Frits Lansdorf en zijn historish besef

  De Genocide in Rwanda, nog geen 20 jaar geleden.

  1 miljoen zwarte Afrikanen vermoord in 100 dagen door ……Afrikanen… mannen, vrouwen kinderen , baby’s in een orgie van geweld ……….JOU NOORDZEE VRIENDEN HEBBEN 300 JR LANG IN VELE LANDEN GEMOORD [LEGAAL],..en ksst nu met je staart tussen je benen in de hoek..Bouta had jullie soort allemaal moeten WEGJ AGEN.het liefst eruit schoppen.stelletje idioten


  Maak melding

 42. Printa:

  “Bouta had jullie soort allemaal moeten WEGJ AGEN.het liefst eruit schoppen.stelletje idioten”

  Hoe komt het toch dat alle Bouta-aanhangers zo vreselijk dom, a-moreel, racistisch en slaafs zijn?


  Maak melding

 43. Iwan L. vindt het naam Picnic discriminerend , maar wat doet hij hier nog in Ptata dan ??? En waarom is hij ook een lid geweest van een politieke partij, en nota bene ook nog eens een Hollandse partij. Iwan ga maar je bruine bonen en rijst eten, en mond dicht houden !!!
  Boy yu édé law kebah.


  Maak melding

 44. printa “Bouta had jullie soort allemaal moeten WEGJ AGEN.het liefst eruit schoppen.stelletje idioten”

  als in “op de vlucht neergeschoten”


  Maak melding

 45. Die Hollanders zijn koppig, erg koppig. Nu gaan ze met opzet de naam niet veranderen, zou er al ooit sprake van zijn.
  Zou een Amerikaan, Canadees, Brit, Japanner of Duitser protesteren dan zouden ze kruipend op hun blote knieen de naam veranderen en ook nog excuses aanbieden.
  Een aantal jaren geleden hadden Hindoestanen geprotesteerd tegen de benaming van een nachtclub (sexclub) waarvan de eigenaar meende het te moeten noemen naar de Hindoe Gpd Shiva (ze noemen het nooit naar Jezus of Mohammad of zo, altijd naar Hindoe Goden).
  De rechter meende dat er niet genoeg reden was om de naam te veranderen. Zou het naar Jezus genoemd zijn, dan zou de wereld voor diezelfde rechter te klein blijken.
  Dus beste manus, het enige wat je kan doen is die Picnic te boycotten. Bestel er nooit wat en loop bij hun concurrenten binnen.


  Maak melding

 46. Er kleven grote bezwaren aan online bestellen van voedingsmiddelen zoals verloopdata, kapotte/lekkende verpakkingen die je niet opmerkt, het product dat je niet goed kan beoordelen via Internet, veel gedoe met Internet vooral voor ouderen, worden koude producten met een koeltas meegeleverd of niet enz.
  Als je in staat bent, stap dan gewoon een supermarkt binnen. Kan je nog lekker genieten van een gratis kopje koffie.
  Protesteer tegen de verdere Internettisering van het leven. Straks worden onze handen en benen nog overbodig en hebben we alleen nog een hoofd zonder lijf nodig omdat alles digitaal verloopt.


  Maak melding

 47. RobG
  In het Nederlands heeft PicNic geen enkele associatie met de dingen die in de zuidelijke staten van de VS gebeurd zijn.
  Hoe kan men enigerlei verantwoordelijkheid dragen voor woord associaties uit heel andere culturen en tijden.

  Meneer Leeuwin is iemand moeilijkheden maakt uit het niets.


  Maak melding

 48. @Henk Molenaar,
  Hitler heeft in Europa naast de joden, miljoenen mensen die op hem lijken de dood ingejaagd.Alleen al in Rusland vonden 20 miljoen mensen de dood. En dit mag je ook weten. Het is goed voor jouw historisch besef. Hitler had het voornemen om een verenigd Europa, een voorloper van de EU, onder aanvoering van Duitsland te stichten. Hitler is er gelukkig niet meer, maar de Duitse Angela Merkel is machtigste leider en beleidsbepaler van de EU.Can you follow me? Een Duitser heeft toch de droom van Hitler waargemaakt.


  Maak melding

 49. Iwan Leeuwin is een zwaar gefrustreed manneke,die spoken bij dag ziet.En alles en ook alles in verband brengt met slavernij en zwarte Piet.Deze man heeft psychotherapie nodig om hem te verlossen van al deze waanzin waarin hij verstrikt geraakt is.


  Maak melding

 50. Henk Molenaar
  6 augustus 2015
  Speciaal voor Roy Frits Lansdorf en zijn historish besef

  De Genocide in Rwanda, nog geen 20 jaar geleden.

  1 miljoen zwarte Afrikanen vermoord in 100 dagen door ……Afrikanen… mannen, vrouwen kinderen , baby’s in een orgie van geweld.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Rwandan_Genocide
  -———————————————————–

  Henk, is deze reactie je soms ingegeven uit angst voor concurrentie?


  Maak melding

 51. Jammer de mijnheer Leeuwin niet kunnen uitnodigen voor een picnic want hij zou zich beledigd voelen. Maar als hij zo correct wilt zijn moet hij zijn naam ook veranderen in Leeuw. Leeuwin is vrouwelijk dus biologies incorrect.


  Maak melding

 52. Je kunt het wel uiterst correct en deskundig hebben over een “wandcontactdoos” maar het ding zal altijd gewoon een “stopcontact” blijven. Kennelijk heeft Leeuwin er problemen mee dat hij niet blank is. Daar moet hij anderen niet mee lastig vallen want dat is ZIJN probleem. Als je een neger anders gaat noemen wordt hij heus niet minder zwart!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.