‘Zieke vader en zoon wonen al 20 jaar in smerige toestand’

34

[INGEZONDEN/ ‘Zij zoeken dringend hulp’] – Als men niet gaat kloppen aan de deur, weten mensen niet dat er twee heren alleen woonachtig zijn. In een oud verrot gebouw aan de Hernhutterstraat in Paramaribo wonen de bijna 70-jarige Paimin Setrodikoro en diens zoon Lichard Setrodikoro (31). Beiden zijn momenteel niet in staat te werken en lijden aan een bepaalde ziekte als gevolg van de slechte leefsituatie waarin zij verkeren. Ze hebben dringend hulp nodig vanuit de overheid en de gemeenschap om uit de erbarmelijke situatie te komen. Als er niet snel wordt ingegrepen, is de kans groot dat het gebouw waarin zij twintig jaar geleden hun intrek hebben genomen, instort.

In een interview vertelt zoon Lichard dat de woning, die al vanaf hun intrek in een slechte staat verkeerde, niet van zijn vader is. “Het is van een vriend van mijn vader, die er niet meer is. Mijn vader mocht er gratis in verblijven omdat hij geen plek had om te wonen. Sinds de scheiding met m’n moeder is het leven van ons helemaal veranderd. Ik moest m’n hele jeugd hier en daar bij vrienden blijven”, zegt Lichard. Hij wil niet in details treden over zijn familie, omdat zijn vader geen goede band heeft met de familie en zij worden gepest.

vader_zoon

Lichard vertelt dat hij zijn vader niet alleen in de situatie wilde laten. Hij besloot samen met hem te gaan wonen in de bouwvallige woning. Aangezien zijn vader wegens ziekte niet kon werken, was hij niet in staat de woning te onderhouden. Vader Paimin lijdt aan hoge bloeddruk en suikerziekte en heeft last van zijn benen (opzwelling). Lichard heeft de hele zorg van zijn vader op zich genomen. Hij heeft geen baan, maar zegt wel keihard te hosselen om het hoofd boven water te houden. Dat doet hij door vogelkooien te vervaardigen en te verkopen aan volgelliefhebbers. Met dat inkomen en de AOV-uitkering van zijn vader wordt er voor eten gezorgd, maar dat is bij lange na niet genoeg om de hele maand door te komen.

“Er is geen water en ook geen toilet, waarin we onze behoefte kunnen doen, we vragen soms aan de buren aan de overkant voor wat water. Elke dag valt er een stuk van het plafond in het huis. We kunnen niet naar de familie, omdat wij wreed gepest worden. Ik kan dit niet meer volhouden, vandaar dat ik hulp ben gaan zoeken bij Stichting 1 voor 12 en de pers. Wij zoeken dringend naar een woning om van hier te gaan”, legt Lichard zijn nood uit.

Zij leven in het huis met insecten en krijgen regelmatig bezoek van ratten. Louis Vismale van 1 voor 12 zegt dat de situatie hartverscheurend is. Hij roept de gemeenschap en de overheid op deze heren te helpen. “Laten de mensen een kijkje nemen aan de Hernhutterstraat hoe de situatie van deze mensen eruit ziet. Het is een complete puinhoop en het lijkt op een vuilstortplaats. Mensen die een betere plek hebben kunnen contact opnemen met de stichting, want de gezondheidstoestand van beide heren gaat achteruit. Voordat het ergere gebeurt trekken we nu aan de bel”, aldus Vismale.

[Furgel Hek, Freelance verslaggever]

34 REACTIES

 1. Er moet meer voorlichting komen om de mens wegwijs te maken.

  Al zou je vader en zoon in een andere woning plaatsen dan toch zijn zij niet geholpen! Er komt zeker andere dingen bij kijken. De vader kan volgens mij in een bejaarden tehuis, maar wat gebeurt er met de zoon? Hij kan misschien tijdelijk ergens opgevangen worden maar dit is niet de juiste oplossing.


  Maak melding

 2. Het is heel schrijnend om dit te lezen, zulke dingen gebeurt niet in ptata kondré. De gemeente waar deze vader en zoon wonen, zou hebben ingegrepen en hun een volwaardig en menselijk bestaan geven. Helaas gebeurt dat niet in Swiet Sranan, juist zulke mensen worden genegeerd door de gemeenschap.
  Ik vraag me zelf af waarom de rijken in Su deze soort gevallen niet ondersteunen, door bijvoorbeeld een stichting c.q. een fonds op te richten ten behoeve voor deze soort mensen ongeacht etnische achtergrond.
  Sari tori mang, tjé mi Gado baja .


  Maak melding

 3. Kunnen wij ook geen inzamelingsactie voor deze mensen houden dan?…Telesur ..??? of mischien ook een huis geregeld zien te krijgen door de overheid? waarom lukt het bij sommige mensen zo snel, en weer bij anderen zo moeizaam……?


  Maak melding

 4. De vriend van de 70-jarige Paimin Setrodikoro is er niet meer.
  Was het (perceel) soms eigendom van deze vriend?

  In een interview vertelt zoon Lichard dat de woning, die al vanaf hun intrek in een slechte staat verkeerde, niet van zijn vader is. “Het is van een vriend van mijn vader, die er niet meer is. Mijn vader mocht er gratis in verblijven omdat hij geen plek had om te wonen.

  Als beiden straks geholpen worden middels een andere woon- en leefruimte, wat gebeurd er straks met het perceel aan de Hernhutterstraat te Paramaribo?

  Heeft het ministerie van Sociale Zaken onder leiding van miss Amofo, nimmer bericht ontvangen over deze leefsituatie van beide personen?
  Heeft Schijndood Somo met z’n PL & overige politieke partijen, nimmer aandacht aan deze situatie willen besteden?

  Ik hoop uit menselijke overwegingen, dat vader en zoon alsnog geholpen kunnen worden.
  B.v.: Vader krijgt misschien thans verblijf in Huize Ashiana.

  En volgens het artikel worden beiden “wreed” door hun familie gepest.
  Schijndood Somo de “imam” van PL.
  Er is werk aan de winkel voor je om “vrede” in deze situatie te brengen bij alle familieleden.


  Maak melding

 5. Ik weet niet wat ik moet zeggen.Allereersrt moeten we nagaan hoe het zover gekomen is met deze personen.Was deze meneer gezond in zijn jonge jaren en heeft hij niets opgebouwd voor zichzelf? Als dat zo is,heeft hij zelf schuld aan zijn huidige situatie en moet hij zijn lot aanvaarden!


  Maak melding

 6. Het gaat en ging zo goed toch in suriname sinds het aantreden van bouterse als president.
  Gaat het ineens bergafwaarts met suriname of was het gewoonweg bluf van de N.D.P., zielig toch.


  Maak melding

 7. begroting te kort rijst de pan uit..

  maar ze durven niet de lijst te tonen wat er te kort is.. en hoeveel. hoe dit op te vangen..

  begin de salarissen van alle lantiemang / oema te halveren om enig zins een deel op de vangen ..

  vooral van de poppenkast leden,die doen toch niks en vangen ieder maand meer dan 20 000 srd per maand ..,geef ze gemiddeld 5000 srd dan worden ze nog verplicht om voor te werken ook..

  wie niet wil of kan inleveren,moet maar de laan uit en niet vervangen ,zo breng het poppenkast c.q de parlement terug tot wat mij betreft naar 29 leden die wel gemotiveerd zijn..

  begin de s l m alvast te verkopen en zie hoe gezond dit apparaat gaat worden..


  Maak melding

 8. Triest!
  En dat zijn typisch zulke gevallen waar Bouta zich voor inzet om burgers een menswaardig onderkomen te bieden. Maar dan werd hij in de wielen gereden door
  VHP met beschuldigingen dat hij mensen overhaalt om op hem te stemmen omdat hij ze te eten geeft.

  Moet meneer Paimin en zijn zoon dan verrekken beste
  Chandrikaserpad?

  En aan de VHP-ers hier die bij noodsituaties posten dat het de mensen hun eigen schuld is: heeft de heer Paimin en zijn zoon ook hierom gevraagd?

  Gelukkig komt iets binnen met de AOV wat Bouta ingevoerd heeft ondanks dat hij daarover veel shit over zich heen kreeg.

  Maar met Bouta vaart een ieder wel bij dus ik hoop dat er snel barmhartige Samaritanen opstaan om de heer Paimin en zijn zoon te helpen en met hen nog veel meer van zulke gevallen.


  Maak melding

 9. Eerst zou volgens Abdoel de inauguratie SRD 18 miljoen kosten, dat bleek, nadat er protesten kwamen uit de gemeenschap, niet waar te zijn (kwaadwilligen beweerden dat allemaal), er was wel SRD 18 miljoen begroot, maar het is de bedoeling dat de inauguratie niet meer dan SRD 1,8 miljoen zal kosten, het verschil verklaart Abdoel met o.a. de kosten voor het kiezen van de president en vicepresident in de VVV en ‘onvoorziene uitgaven’ van SRD 500.000,-, die ook opgenomen zijn in de SRD 18 miljoen. Het moet daarom niet zo moeilijk zijn om uit het verschil van16,2 miljoen, een paar duizend SRD vrij te maken om een eenvoudige, doch degelijke woning voor deze behoeftige Surinamers te bouwen.

  Als dat, door de aangekondigde bezuinigingen, niet mogelijk mag blijken te zijn, dan kunnen de eerste dame Ingrid en de Goedheiligman bisschop Steve elk een kwart van hun vergoeding, van de komende vijf jaar, afstaan aan deze ‘mofina’ Surinamers, ook van dat geld kunnen ze een aardig huisje bouwen.


  Maak melding

 10. Moge deze grote noodkreet voor hulp ook de overheid bereiken! Ook met het oog op de inauguratie van de president die binnenkort plaats zal gaan vinden, en waar ook weer onnodig grote geldbedragen aan zullen worden besteed.

  Moge zoon en vader spoedig goede hulp ontvangen op leef-en woongebied, en de zoon (na goede gezondheidshulp) op termijn ook aan een goede baan geholpen worden zodat hij zijn zieke vader beter steun kan bieden,
  In Suriname staan veel goedbewoonde huizen leeg ( zowel in de stad als daar buiten), en tegelijk leven gezinnen nog steeds in krotten en in erbarmelijke omstandigheden.

  De stichting 1 voor 12 zou in de eerste instantie de overheid verslag over de noodkreten van burgers die ze binnen krijgen moeten doen, en een verzoek voor subsidie moeten indienen.
  Ook kan er een rekeningnummer ter beschikking worden gesteld voor wat extra financiele hulp, maar waar natuurlijk ook een controleorgaan aanwezig moet zijn die controleert of het geld werkelijk voor de juiste doelen wordt gebruikt.

  Veel sterkte gewenst aan de zieke vader en zijn moedige zoon en ook aan alle burgers die heden ten dage (ondanks de vele mooie beloftes van een overheid) nog in zulke erbarmelijke omstandigheden moeten leven,. Ook aan de Stichting succes gewenst en ook de waardering voor de pers die dit erbarmelijk verhaal naar buiten hebben gebracht.

  Een andere Noodkreet:

  http://gfcnieuws.org/huis-bejaarde-mevrouw-staat-op-instorten/
  ‘ Oma Bea, zoals ze bekend staat, heeft meer dan 50 jaren kinderen van anderen opgebracht, zonder dat ze daarbij enige steun kreeg van de overheid. Wat heel zwaar voor haar is.’

  Door te helpen en te delen verrijken we de wereld. ( hetzijt materieel….pratktisch….op kennis- of geestelijk gebied).

  With the Love and Power from Great Spirit of Light!


  Maak melding

 11. Noemt men dit…’neks no fout’ a la ndp style?
  Wat een land wat een toestand!
  Burgers die als ratten hun leven moeten doorbrengen zoals papa en zoon duo hier ter sprake,de vhp die niet als LEIDER werd gekozen worden maar door trouwe ndpers gezien om het vuile werk te doen,de gekozen ndp LIJDER bouta die zich bezig houdt met zichzelf en wacht op de dag der bevrijding van zijn zonden door een verwarde Sandew Hira die denkt dat hij de broer van de vermoorde Baboeram is,dan heb je weer een paar niet goed bij hoofd ndpers die gaan voor het eeuwen oude system van hindostanen voor hindostanen,javanen voor javanen,de chinezen voor de chinezen en dan iedereen voor de creolen,want hey creolen voor de creolen is te veel gevraagd,
  Zo als iedereen zichzelve moet helpen is de vraag dan ook waarom een imbeciel als bouta wederom de lijder moest worden deze gek is nog steeds bezig zijn ziel te zuiveren reeds 33 Jaren lang,
  Hij gaat bidden en smeken….’Volk van Suriname heb aub medelijden met me en vergeef mij mijn zonden in naam van Sandew Hira,mijn nieuwste’god’,..Amen,aldus smeekbede van bouta.
  Wat een land!


  Maak melding

 12. Dit is het resultaat van 5 jaar paars roven, stelen en graaien in de staatskas, maar schrijnende gevallen worden niet gesignaleerd en opgelost. Hier staat Brunswijk niet te strooien met geld, omdat het geen 16-jarig meisje is die in ruil haar telnr geeft. En van de wolf zelf weten we dat hij lekker slaapt ook al staat heel Paramaribo in brand. Dit zijn de puinhopen van paars.


  Maak melding

 13. 1502,

  Het beste was geweest wanneer de zoon van dhr Paimin een zodanig betaalde emplooy had kunnen vinden waarmee hij voor zichzelf en z’n vader had kunnen zorgen.
  Hier is dus waar de huidige regering tekort in is geschoten. Die pensioen is mooi meegenomen, maar bij lange na niet voldoende, blijkt. Zelfs vogelkooien maken en verkopen dekt de kosten van het leven niet. Wat wil de regering? Dat die man z’n leven lang kooien moet maken en verkopen?
  Misschien kan hij een grote kooi maken om de hele regering in op te sluiten. Dan verdient hij nog tenmimste een beetje geld.


  Maak melding

 14. @Henry, heeft jou post met de zaak van heer Paimin te maken? Of heb jij je continue bandrecorder aan staan.

  Enfin, Paramaribo zit vol met deze gezinnen als van heer Paimin & zoon. Als je bepaalde huizen in Paramaribo ziet, vraag jij je af hoe het in Godsnaam mogelijk is dat daar nog mensen in wonen.

  We hebben hier natuurlijk een summier verhaal gelezen en missen we dus een hiaat over hoe het zo gekomen is. Vandaar dat welzijnswerk heel erg belangrijk is in de Surinaamse maatschappij. We moeten mensen léren om op hun eigen benen te staan(echter in deze fase heeft fam Paimin een helpende hand nodig).

  Het verhaal van de krekel en de mier gaat dus niet op voor iedereen. Soms belanden mensen in bepaalde situaties door pech of sociaal economische status dus oorzaak en gevolg. En daarom is het van belang dat de VOLKSHUISVESTINGSPROJECTEN waar Bouterse mee begonnen is verder uit de grond gestampt moeten worden. Alleen van de kant van VHP ondervindt hij alleen nog maar tegenwerking hierin!


  Maak melding

 15. @ Zwartmans,

  Deze dingen gebeuren niet in Nederland?
  Wie zijn al de zwervers en daklozen die de straten van Nederland bevolken en al die mensen die soms weken, maanden of jaren dood in huis liggen voor ze gevonden worden.

  Die zoon van die man is zo gemakzuchtig en te lui om een echte baan te zoeken. Hij is pas 30 jaar oud.
  Maar dat is toch wel een beetje de mentaliteit van sommige Surinamers.


  Maak melding

 16. HIRA, DOOR BOUTERSE als ‘patriot’ ingezegend, heeft vorig jaar samengewerkt met de regering Bouterse rond het thema herschrijven van de geschiedenis. Hij schreef in zijn Starnieuws-column van 10 maart 2014 dat de minister van Binnenlandse Zaken zijn cursus ‘Herschrijven van de Surinaamse geschiedenis’ plaatste ‘in het kader van het regeringsbeleid om de geschiedenis te herschrijven vanuit gedekoloniseerd perspectief.’ Iemand die samenwerkt met een regering, ook al ben je nabestaande, is niet onafhankelijk als het gaat om onderzoek naar mensenrechtenschendingen begaan onder verantwoordelijkheid van de leider van die regering. Als columnist heeft Hira zich ten aanzien van de regering Bouterse gekenmerkt door kritiekloosheid. Zelfs toen president Bouterse ter gelegenheid van 150 jaar formele afschaffing van de slavernij, Nederland vergiffenis aanbood voor de koloniale slavernij, een misdaad tegen de menselijkheid, bleef het muisstil in de column van de man die zich profileert als groot criticus van de slavernij. In zijn column van 2 augustus 2010 beschreef hij de NDP als een ‘belangrijke anti-koloniale factor in de geschiedenis van Suriname’ en ‘gunde’ hij Bouterse het presidentschap. Onze ‘patriot’ riep in zijn columns onder de vlag van ‘waarheid’-zónder-recht op tot ‘stopzetting van het 8 december strafprLinscheer

  DAT DE GEVREESDE Melvin Linscheer, directeur Nationale Veiligheid, uit alle nabestaanden Sandew Hira recruteerde om mee te werken aan het ‘oplossen’ van dat ‘8 december ding’, zoals Bouterse dat ooit typeerde, is dus politiek-ideologisch voor de hand liggend. In zijn column van 10 maart 2014 schreef onze ‘patriot’ dat hij Linscheer vroeg om te zorgen voor ‘maatschappelijk draagvlak’. Linscheer was en is geen politicus, de weg naar ‘maatschappelijk draagvlak’ ging vanzelfsprekend via zijn directe baas, de president. In zijn brief van 20 juli j.l. aan Bouterse met de uitnodiging mee te doen aan ‘waarheidsvinding’ deed Hira voorkomen alsof Bouterse voor het eerst van het ‘waarheidsvinding’ project hoorde en Bouterse speelde maar al te graag het spelletje mee.

  Wat onze ‘patriot’ in zijn brief verzweeg was hoe in het – in zijn column van 10 maart 2014 aangekondigde – maandenlange contact met Linscheer indirect de PR-onderneming met Bouterse is voorgekookt. De razendsnelle, onvoorwaardelijke acceptatiebrief van Bouterse, het gereedstaande ‘onderzoeksteam’, alles bleek in kannen en kruiken. Bouterse en Hira hebben getracht het publiek op het verkeerde been te zetten. Via het format van een theatrale media-briefwisseling moest moreel mandaat worden ontleend aan het nabestaandenschap van de laatste, terwijl het feitelijke mandaat van deze ‘waarheidsvinding’ was ontleend aan de hoofdverdachte. De initiatiefnemer van dit misleidend PR-project was niet onze ‘patriot’, maar Linscheer, de baas van de repressieve en inlichtingendiensten van de president-hoofdverdachte. Het PR-oogmerk is maatschappelijk draagvlak creëren om het opgeschorte 8 december strafproces definitief de das om te doen. De reputatieschade van Bouterse moet worden gereduceerd door hem van de wettelijke status van hoofdverdachte van de decembermoorden af te helpen


  Maak melding

 17. @ Van 1502 tot 1863

  Verdorie met jou,
  Bouta ,je vriend, heeft bewezen dat hij niet op de VHP en diens toestemming wacht om zijn zin te krijgen,Ja toch .bouta gaat toch genade ontvangen van sandew Hira zonder eerst in het parlement toestemming te vragen?
  Huizen bouwen hoeft dan toch geen probleem te zijn voor hem?
  Hij kan toch gewoon pats boem beginnen om huizen[kartonnen] op te zetten.
  Krijgen alleen ocer bezoekers en de vaste ocer klanten zoals jij een gratis bordje te vreten en de rest mag doodneervallen ?


  Maak melding

 18. deze zaak stinkt aan alle kanten moet voor de gerecht hof in Den Haag c.q. OAS voorgelegd worden aan een onafhankelijk instituut..,,

  anders aan het Amerikaans gerecht hof..

  laat desie daar maar verhoort worden,dan kan hij niet liegen / bedriegen verklaren,dat zij ….

  op de vlucht zijn dood geschoten…

  ,en verder geen bla bla bla..

  dit is te erg om door suris partij gebonden leden behandeld te worden..


  Maak melding

 19. triest om te constateren dat met een bevolking van een half miljoen mensen, nog zoveel leed en armoede en ellende voorkomt, mede dankzij een zekere Bouterse met zijn paarse roversbende, die een groot kankergezwel vormen in deze samenleving, waardoor dit land geen stap vooruit komt, jammer genoeg beseffen grote groepen van deze samenleving dit niet, waardoor je deze toestanden blijft houden. en maar schreeuwen we gaan nog voor 5. hersenloze schepsels.


  Maak melding

 20. Als SURINAMERS weten wij allemaal dat NIEMAND in SURINAME in ARMOEDE hoefde te leven/verkeren. De bewijzen dat het toch gebeurt maakt mij ontiegelijk PISSIG.

  Deze vader mag GOD dankbaar zijn dat de LIEFDE van zijn zoon naar hem toe, is zoals het hoort namelijk ONVOORWAARDELIJK .

  Tijdens de verkiezingscampagnes van de afgelopen 20 jaar moet het de propagandisten van de verschillende politieke partijen toch zijn opgevallen dat daar op het adres mensen (kiezers ) wonen ??????

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 21. Ik proef hier dat ineens iedereen dito, dito een woning van Bouterse wilt zien. Ze komen dan met de meest oneigenlijke redenen. Vreemd. Héél erg vreemd! Dat terwijl kritiek was van dezelfde personen dat het schatkist leeg zou geraken door het helpen van arme sloebers als heer Paimin & zoon. Dan heeft Bouterse blijkbaar een toverstaf waarmee hij kan hesen om alles wat in de geschiedenis door andere staatslieden is laten liggen IN NO TIME door Bouterse te laten verwezenlijken.

  Lachman deed niks. Chin A Sen deed niks, Arron deed niks en
  Venetiaan was een BIGI bobo!
  Nu hebben jullie iemand die werk van maakt om met weinig middelen puin te ruimen en dan leggen jullie hem het vuur aan de schenen. Wees toch realistisch mensen!

  Ik bedoelde met een vorige post niet @ Henry met zijn automatische bandrecorder maar @Henkes!

  @ Licht en Waarheid maken Vrij! Jij kan nu beter effe gaan fietsen want DIE OMA die je erbij haalt is gewoon door anderen uitgebuit voor haar goede diensten. Dat is ook triest. Dat jonge mensen zo’n misbruik kunnen maken van een oude vrouw.

  Helpen jullie liever het land op te bouwen in plaats van alle goede bedoelingen van Bouterse te helpen saboteren.


  Maak melding

 22. Zwartmans, in ptata kondre liggen ze weleens 10 jaar dood in huis zonder dat iemand iets merkt. Of bent u dat soms vergeten? Gebeurde slechts enkele jaren geleden in Rotterdam.


  Maak melding

 23. Wel zo gemakkelijk om dit weer de paarse kliek in de schoenen te schuiven. Misschien is het u ontgaan maar de situatie van vader en zoon bestaat al 20 jaar. Paars was toen volgens mij nog niet in beeld. Een beetje goedkoop is deze beschuldiging dus wel. Voor de goede orde, ik heb niks met Paars van doen. Ben niet in politiek geïnteresseerd en in de Surinaamse politiek al helemaal niet bij gebrek aan kennis over het systeem en de onderlinge verhoudingen.


  Maak melding

 24. Laten deze mensen aankloppen bij onze president.
  Die heeft toch zoveel over voor zijn Surinaamse medemensen ?
  Mensen, zoals beschreven in dit artikel, leven er bij bosjes in ons land.
  Ik ben daar niet trots op, maar het is wel zo.
  Als iedereen de publiciteit opzoekt, die in dit soort omstandigheden, is ons land te klein.
  Dan gaan we direct failliet.
  Een typisch geval voor de Surinaamse hulpverlening ……….. als die tenminste nog bestaat.


  Maak melding

 25. @ Barnie.

  @ Get a life.

  @ Tutupmulut.

  Ik ga niet in discussie met jullie, omdat jullie gelijk hebben !
  Maar ik vind dit echt schrijnend , in Ptata liggen ze inderdaad
  dood in huis maar ze hebben wel een goede onderdak !

  Sommige zwervers willen niet gehuisvest worden, ze vinden het prettig om rond te zwerven en te stelen.

  Maar in alle gevallen vind ik, het een sari tori mang.

  Odi odi aan jullie.

  J.Zwartmans.


  Maak melding

 26. @ VAN 1502-1863

  RESPECT HEEL BELANGRIJK! Last soms van innerlijke frustratie? Zit u nog steeds gevangen in de koloniale tijd?

  ‘ Hij die geen respect voor zichzelf heeft zal dit ook niet voor anderen hebben….en zal andere dienen en verafgoden die ook geen Respect voor zichzelf hebben. ‘

  With the Power from Great Spirit of LIGHT!


  Maak melding

 27. 06 aug. 2015

  Mensen, even het item goed analyseren !!

  De kernboodschap is dat de omstandigheden van deze man zich al 20 jaren voordoet.

  Dus in de tijd van Venetiaan was dit probleem al bekend. Waar was toen de overheid, en zeker Somohardjo met zijn Ministerie van Sociale Zaken?

  Maar de nuancering van Srika ontslaat de regering van Bouterse niet de verantwoording te nemen voor zulke sociale zwakkeren in Suriname.

  Dus regering Bouterse, zorg ook voor deze mensen en biedt ze een redelijke levensstandaard.

  Want je hoeft niet alleen voor je eigen (politieke) mensen bij Utopia grote feesten (a.s. zaterdag is er weer zo een super groot feest in Utopia, Anton Dragtenweg) te organiseren, terwijl die arme vader en zoon niets te eten hebben en als insecten moeten leven.
  Srika


  Maak melding

 28. Dit is dus het Suriname van Bouterse. Het ging toch fantastisch met het land ? Er gaat geen dag voorbij of we lezen de meest verschrikkelijke dingen over het land. Kan mij niet voorstellen dat Bouterse zijn termijn gaat afmaken. Mensen zullen in opstand komen.


  Maak melding

 29. in paramaribo staan er honderden vervallen huizen waarin gezinnen wonen en vaak meedere.
  Het is een normaal verschijnsel en valt niet meer op,
  Het zou goed zijn om ooit een inventarisatie te maken van al deze bouwvallige huizen veelal in de stad.Men heeft vakergesproken over huizen bouwen voor minder bedeelden,Het is tenminste even belangrijk
  om debestaande krottten te vervangen,Het jammerlijke is dat we hieroverheen kijken en het niet meer zien.We willen flyovers bouwen en sommigen zeggen dat Suriname op weg is een tweede Dubai te worden.Maar de realiteit is anders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.