Nabestaande Oemrawsingh: verraad doodt het verleden

34

PARAMARIBO, 5 aug – De voorgenomen getuigenis van Desi Bouterse buiten de rechtszaal blijft een heikele issue. “Het moet voor de initiatiefnemer en Bouterse duidelijk zijn dat de dood niet alleen de toekomst vernietigt, het verraad doodt ook het verleden”, zegt Sunil Oemrawsingh van stichting 8 December 1982.

Het initiatief van Dew Baboeram dient niets anders dan de leugen. “Het is duidelijk dat de verdachte Desi Bouterse alle hem ten dienste staande middelen heeft gebruikt en zal gebruiken om zijn handelen in de dictatoriale periode, waar grove mensenrechtenschendingen hebben plaatsgevonden, proberen te ontlopen. Dit om niet achter de tralies te belanden”, zegt Oemrawsingh tegenover Dagblad Suriname.

Bouterse zou de geschiedenis willen ingaan als leider die vergiffenis kreeg van zijn volk. Volgens Oemrawsingh zou Bouterse het juist als president moeten opbrengen voor de rechter te verschijnen. Daar zou hij zijn onschuld moeten bewijzen. “Uit mooie praatjes ontstaat geen fatsoen of moreel besef, dat komt voort uit onder andere verantwoordelijkheid en het afleggen van verantwoordelijkheid.”

34 REACTIES

 1. Hebben zij dan geen zin in wat er gebeurt is ?neeee hoor dat willen ze niet,de militairen moesten zeker wachten tot ze werden dood geschoten.beantwoord die vraag eens,jullie hebben geen oog voor de realiteit.uilskuikens….met alle respect voor de gevallene.TE JOE DE IEN WANG FROMMOE OORLOG JOE KANG SNEUVEL.Bouterse no law,voe soot ding mang zomaar kierie.ding mang bing wan pleeg staatsgreep.sang oenoe bo doe…tnap loekoe ? oen djiem wang biegie brik.


  Maak melding

 2. Soeniel de beroepsnabestaande zoekt weer spijkers op laagwater. Hij haalt overal bakzijl. Bij de NPS ook al waar hij op onoprechte gronden aansluiting had gezocht in de hoop dat die crosfajas dat varkentje effekes zouden wassen. MOOI NIET!!!


  Maak melding

 3. In deze kwestie gaat weer blinde HAAT tegen de president zegevieren.waardoor men niet meer nuchter kan denken.NELSON MANDELA GAF HET VOORBEELD …:Hira, meent dat in een situatie van politieke spanningen de rechtszaal niet het instrument is om gerechtigheid te bereiken. “Dat heeft de praktijk geleerd en we zijn nog steeds niet in staat die les te trekken. Andere landen hebben een manier gevonden om trauma’s op te lossen buiten de rechtszaal. In Zuid-Afrika is waarheidsvinding een instrument geweest om politieke spanningen op te lossen. Dat waarderen wij in Mandela. Waarom strekt die waardering zich niet uit naar Suriname? Waarom is waarheidsvinding wel een goed instrument voor Zuid-Afrika, maar niet voor Suriname?”


  Maak melding

 4. Dit land heeft zich veel te veel bezig gehouden met 1 persoon, nl. die massamoordenaar Bouterse, vanaf 1980 tot nu toe, vandaar dit land stil is blijven staan, en verdeeldheid en armoede onder dit volk gebracht heeft, maar in principe moet dit zelfde volk zich afvragen, waarom deze moordenaar en drugscrimineel nog steeds vrij rond loopt, en zelfs tot president is gekozen van dit land, normaal zou zo, n crimineel allang afgeschoten zijn, maar in dit land waar wet en recht ver zoek is, kan deze moordenaar straffeloos rond lopen.


  Maak melding

 5. Het zou ook goed zijn dat alle jonge vrouwen/meisjes die tijdens de militaire periode verkracht zijn door militairen in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw zich bundelen en hun verhaal ook in de openbaarheid/media brengen en ook professionele hulp zoeken voor wat hen is aangedaan in die periode en de daders worden vervolgd en gestraft, zoals dat in een democratische rechtsstaat hoort.

  Deze vrouwen hebben hulp nodig en deze zogenaamde militairen moeten worden vervolgd.

  Hulp helpt.
  Zoek hulp, vertel uw verhaal in de media, waardoor deze misdrijven ook zichtbaar worden.

  Recht en Waarheid maken vrij.

  God Zij Met Ons Suriname.


  Maak melding

 6. DDB en de gangsters zijn een sta in de weg voor Suriname. Suriname is wederom door hem/hen skeer gemaakt en zie nu waar men zich op richt. Op zaken die deze monsters in Suriname hebben veroorzaakt. Suriname is nu typisch een Afrikaanse land geworden. Chaos en de aandacht afleiden van de problemen waar Suriname mee worstelt/sranan skeer.

  Als DDB en de gangsters het goed menen met Suriname nemen ze hun bundels en hoepelen op naar de gevangenis van Nederland en Suriname en blijven de rest van hun leven voorgoed achter slot en grendel of laat ze de hand aan zichzelf slaan.

  Recht en Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 7. Bouterse gaat sowieso de geschiedenis in hoor Oemrawsingh? Dus jou argumenten zijn niet goed onderbouwd. Ik las eerder hier dat zijn naam in geschiedenisboeken als moordenaar opdook wat eigenlijk niet kan. Moordenaar is een eindterm wat pas valt na een veroordeling.

  Een aantal mensen, zoals deze Oemrawsingh willen een berechting volgens hun eigen maatstaf. Ze roepen al decennia lang in de publieke media bij wijze van: ” kruisig hem” en dat bemoeilijkt de rechtspraak. Want uiteindelijk zou het een goede rechter niets anders resten dan een oordeel,van vrijspraak te villen. Houdt dus daar rekening mee met jullie hetze!

  Als Vrouwe Justitia zonder aanziens des persoons het dossier van laster uit de pers meeweegt waar ook beroepskrachten als Spong zich aan schuldig hebben gemaakt, dan zou haar alleen nog vrijspraak resten voor Desi Delano Bouterse door al het leed wat hij al geleden heeft en ondertussen nog zo goed en zo kwaad als het kan nog zijn ambt moet zien uit te oefenen.

  Daarbij heb ik het nog niet eens over de krediet wat DDB heeft opgebouwd. We hebben het hier niet over iemand met het gezicht van een dictator want alles wat verfoeid mag worden, heeft zich beperkt tot het incident in fort Zeelandia. Daarna is niemand opgepakt, gemarteld, verdwenen, in gevangenis gezet zonder een vorm van proces of gearresteerd wegens het beledigen van de president.

  Ik ben ervan overtuigd dat de aanvallen van deze bloeddorstigen gestaag doorgaan in de hoop dat de president KNAKT! M.a.w. psychologische druk uitvoeren en blijven opvoeren in de hoop dat dit gebeurt. Dat behoort tot een satanische tactiek van harteloze mensen.


  Maak melding

 8. @ Sunil oemrawsingh

  Volkomen met je eens.Want dit is een kwestie,dat bij de Krijgsraad moet voor de Rechter. Want die meneer Hira die bereikt niets hiermede. Hier wil de verdachte ontlopen en niet achter de tralies komen. Che!!!!!


  Maak melding

 9. Moordenaar D Bouterse mag doen wat hij wil het recht zal zijn beloop hebben waarna hij in de gevangenis zal belanden.
  Het ingezonden stuk in de ware tijd van mevrouw Adama verdient navolging. De heer Bouterse heeft niet alleen gemoord en laten moorden maar die heeft ook vele vrouwen verkracht. Al die vrouwen zouden het voorbeeld van mevrouw Adama moeten volgen en het stilzwijgen doorbreken en publiekelijk vertellen door wie zij verkracht werden.
  De show die deze vloek Bouterse samen met Hira wil geven zal niks oplossen, de enige oplossing in alle mensenrechten schendingen in Suriname is dat Bouterse naar de rechter gaat en zijn verhaal onder ede vertelt in de rechtzaal.


  Maak melding

 10. Sandew Hira doet dit alles uit eigenbelang en hij vertegenwoordigd absoluut geen enkel nabestaanden. Niet alleen bouta maar ook gekke Sandew ziet spoken op klaarlichte dag.
  Zijn broer die vermoord werd rekent vanuit zijn graf niet op deze Sandew,
  Stel je voor,waar nabestaanden er voorzorgen dat de crimineel die hun zoveel leed en verdriet bezorgd hebben ,voor de rechter verschijnt en gestraft wordt,daar heb je gekke Sandew die juist medeleven gaat betuigen met een KILLER!

  Nogmaals mensen,
  wees gerust,gekke Sandew heeft de zegen van niemand om vergiffenis te schenken aan de Dec moordenaar.Het is gewoon een eenmans show van deze gek.


  Maak melding

 11. Ik snap echt niet waar de paarse bende zo bang voor is. Heeft DiDiBri het bij het rechte eind dan wordt zijn “schuld” of “onschuld” toch in de rechtbank krijgsraad bewezen of niet soms???
  Of vertrouwd hij de gehele Su rechters niet. Oke hij mag elke rechter uit de hele wereld nemen…als hij maar de ballen heeft om voor de rechter te verschijnen.

  Hij is ook niet zeker van zijn zaak want hij had die gekke MEYE toch laten verklaren dat de opperste rechter GOD himself hem al had vergeven…dus ik snap het echt niet dan fa dan???


  Maak melding

 12. parbo voor jou ook geen kerst en al die andere feest dagen en ook geen coupe of die zogenaamde revo dag zielloze dwaas
  Van 1502 tot 1863 welke president van Su gaat gaat de geschiedenis boeken in als de pres met een illegale amnestie voor niets en een drug,s veroordeling van 11 jaar zijn jullie nou blind,dom of dement een revolutie is als het volk in opstand komt
  en een coupe is als de militairen het wettig gezag weg schieten zie het verschil

  dus Laat Me rustig met rust


  Maak melding

 13. ray, kahale bai. Hoe is met je, SNUITER(tje)? ray(tje), Santhoki van je heeft de verkiezingen van 25 mei onlangs gewonnen hè?

  Alles wat jij zegt is allemaal het tegenovergestelde. Nu is JOUW EIGEN Sandew Hira, gekke Hira. Of ben jij dat? Wil je de mensen niet vertellen dat Santhoki binnenkort, over enkele weken, wordt beëdigd als President van Suriname. Want jou FANTASIEËN gaan ERG VER, trouwens.

  Wat de heer Sandew Hira doet is OPRECHT en tegelijkertijd SCHOON SCHIP MAKEN met z’n EIGEN ZIEL. Dat zou jij ook moeten doen ray(tje). Maar jammer dat jij GEEN ZIEL hebt, GRAPJAS!

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 14. sommigen hebben maar een ding in hun hoofd de kop van bouterse daar geloofd pero niet in , en dat gaat ook niet gebeuren .
  de reden is dat bouterse president is en dat bouterse in de 70 loopt .
  verder is deze zaak ingewikkeld .nederland heeft een vinger in de pap en wil geen dossiers openen wel na 60 jaar rara hoe kan dat .anderen weer zijn overleden en moet jij je afvragen hoe je de echte waarheid naar boven wil halen .er zijn heel veel onzichtbare krachten in deze zaak betrokken .een man als rozendaal komt op de proppen met zijn verhaal maar hij was wel degelijk bij ten tijde van de moorden .ineens had deze man bus bedrijf mooie autos en nu is alles aan vrouwen op gegaan en komt hij op de proppen dat bouterse erbij was en hij niet .moet ik deze man geloven !!!! no no mie mang zo werkt het niet .natuurlijk mwas ik er niet bij ,ik oordeel alleen maar op een ding , en dat blijft pero herhalen ,waarom brunswijk amnesty terwijl deze lonnie ook vele moorden op zijn geweten heeft ,het moet over het algemeen gaan en daarom zeg ik deze zaak stinkt naar politiek die 8 december .nederland had lonnie ook gesteund ten tijde van de binnenlandse oorlog .lonnie werd toch ontvangen in nederland door de regering .denk jij dat ik ook geloof in die drugs zaak van nederland tegen bouterse ,allemaal politiek mie mang .en daarom zeg ik vergeet het dat men gerechtigheid krijgt of wil .die zaken stinken naar meer met alle respect voor alle nabestanden van beide kampen .het gaat niet alleen om 8 december het gaat om meer dan 8 december .


  Maak melding

 15. In nederland werd tot 3x toe een aanslag op president bouterse gepleegt 1x met land verader olmskerk en 2 racist rambocus en rimboe zwerver brunswijk en in eind 1981 begin 82 werd in rotterdam bij een groente winkel van mohabier aan de mathenesse str een vergadering gehouden om suriname economies te verlammen het volk de straat op te sturen richting fort zeelandia om te protesteren en tussen die protesterende massa gewapende militie sturen met de opdracht op alles wat groen draagt te schieten en als de militairen terug schoten dan zou nederland met of zonder massa slachter amerika ingrijpen


  Maak melding

 16. Hoe. Kunnen mensen die zeggen dat ze beschaaft zijn zo gevuld zijn met haat en hun recht gaan zoeken bij massa roofmoordenaars. hun twijvel achtige recht gaan zoeken .
  met hun massa slachting in Irak,afganistan en zelf vanaf de. inheemse,slavernij,joden,2e wereld oorlog vietnam,zelf zwangere vrouwen en babies ongestraft dood gebombardeert rechtspreken met hun surinaamse veraders
  rg


  Maak melding

 17. Beste blinde pero,

  Nederland wil uit wat voor reden dan ook 2 bladzijdes uit het dossier 60 jaar lang niet vrijgeven, maar jouw president heeft geen enkele letter vuilgemaakt in de geschiedenisboekjes over de decembermoorden, dus wie is erger? Wie verzwijgt wat? En waarom? Waarom mogen de kinderen in Suriname niks weten over 8 december? En waarom wordt ze geleerd dat er een Revolutie was in Suriname? Wanneer die kinderen volwassen worden, dan gaan ze ook begrijpen dat van een Revolutie sprake is wanneer het volk in opstand komt en dat wanneer het leger de regering omver werpt, dat er dan sprake is van een coup, een staatsgreep. Dus blinde pero, in Suriname is er geen revolutie geweest, zeker niet in 1980, maar wel een ordinaire staatsgreep.


  Maak melding

 18. MEEST IDIOTE QUOTE van de EEUW :

  De futuboy van Desi, die ons in Sranang aan waarheid
  komt helpen heeft de hem opgedragen DEFINITIE
  prijs gegeven :

  “De DECEMBERMASSAMOORD is geen JURIDISCH,
  maar een POLITIEK PROBLEEM” !

  IDIOTE SOLDATEN komen uw man, broer,
  zoon, vader, geliefde met GEWELD uit huis
  halen, martelen en verminken hem en
  doorzeven hem met kogels ! Dat is POLITIEK !

  PS : Bovendien gaat het er vooral ook om dat de
  massamoordenaars van Ons Volk, illegale bezetters
  waren, die met hulp van de koloniale heerser
  Nederland,de wettige regering met GEWELD
  hadden weggeschoten !


  Maak melding

 19. @parbo

  “schei toch uit mens. Jij weet net als iedere andere surinamer dat Bouterse nooit vervolgd gaat worden. En dat hoeft ook niet want de mensen houden van hem. Hij 2x democratisch tot president gekozen.”

  answer:
  Het boeit mij totaal niet wie of wat gekozen is. Hij is niet mijn president.
  Hij is alleen maar president om zijn straf te ontlopen.
  Jij geloofd heilig dat hij begaan is met de ontwikkeling en opbouw van suri, nog effe..

  Ik vermoed dat hij jullie aanhankelijkheid en onderdanigheid spuugzat is.
  Hij is gedoemd om jullie luie paarse suri’s tot zijn dood te verzorgen.
  Lijkt mij een ondraaglijk en niet te verteren lot.

  Enne….. de 11 jaar straf blijft staan en dino blijft 16 jaar zitten.
  Laat dit nu eens tot je botte hersenen doordringen.


  Maak melding

 20. @Freedom2u

  Meneer Santokhie hoeft de verkiezingen niety op een vuile wijze te winnen zoals wij het wel gewend zijn van je baasje bouta. Meneer Santokhi vraagt de gemeenschap niet om vergiffenis van zonden begaan want die bestaan gewoon weg niet.Met jou baasje is alles omgekeerd , hij is zo blij dat iemand als gekke Sandew hem vergiffenis zal schenken want zijn zonden zijn o,zo groot en echt.
  En gek Sandew gaat niet namens de gemeenschap je baas blij maken nee hij gaat daar gewoon uit EIGENBELANG en Deal .
  Wij,de rest dus willen je baasje gestraft zien worden en willen niet zien dat je baasje vergiffenis ontvangt van een gek die liever om MOORDENAARS geeft dan om de slachtoffers zelf.
  Na de vergiffenis volgt doping, zo waar ben je van plan je baasje Judas bouterse te dopen ? In de goot van je straat?
  Hahahahahaaaaaa……freedom2u allias de doper…ah sorry…freedom2u the dope user.
  Mooi hadden jullie van de ndp gedacht,baasje komt wederom terecht als lijder en alles zou beter gaan…hahahahaaaaaaa…neen hoor het is een CHAOS in Suriname met alles, in alles dankzij bouta en de hebbi[last] die hij met zich meebrengt.


  Maak melding

 21. Personen die menen de door Bouterse e.a., gepleegde zuiveringen of moorden goed te praten of te bejubelen,tonen niets anders dan een enorm gebrek aan morele en emotionele diepgang in hun karakter. En onder die personen bevinden zich tot mijn verbazing ook individuen die door het leven gaan als religieuze voorgangers.


  Maak melding

 22. ray(tje) krijgt NATTE DROMEN over RACISTISCHE SEKTELIJDER.

  ray(tje), lees: reetje. Losbandig kereltje, heb je die roti’s van Chan nu reeds allemaal op. Jou VERRADER komt nooit en te nimmer aan de macht in Su. Daar is hij te LICHTZINNIG voor. Jij hebt een (gehandicapt) kinderlijk verstand van een GEHANDICAPT kind van hooguit drie jaar oud. Lees je post’s allemaal dan kom je erachter hoe CHAOTISCH en GESTOORD je bent.

  Je hebt HUISWERK van Baas om “CAMPAGNE” voor hem te voeren, let wel: VIJF JAREN LANG. Door jouw pos’s wint ONZE PRESIDENT steeds meer zetels in de ASSEMBLEE, omdat de WELDENKENDE GEZONDE mensen geen enkele RACIST als een LIJDER van RACISTEN ooit aan de macht willen in Su.

  Wederom VIJF JAREN UITHUILEN, DEBIELE raytje. Wanneer jij zegt dat je (zogenaamd) lacht is het om je VERDRIET te VERDOEZELEN en te VERBERGEN. Ga je IDIOTE geschrijf van voor de Verkiezingen van afgelopen 25 mei eens na. Dan zul je tot de CONCLUSIE komen dat je een ONGENEESLIJKE ZIEKE GEEST hebt.

  Hira is niet van de NDP, het is en blijft JOUW Hira, MAFKEES.

  Dat jou RACISTISCHE SEKTELIJDER Chan met elke IDIOOT zoals een Somo in zee wilde gaan, noem je dat leiderschap, oja LIJDERSCHAP zeker. Jou V 7 (?) heeft door jou LOSBANDIGE RACISTISCHE SEKTELIJDER nog geen drie maanden bestaan.

  Blijf jou NATTE DROMEN maar hebben over jou RACISTISCHE SEKTELIJDER. Daarover zijn we zeker bereid met jou te “LACHEN” of beter gezegd te “HUILEN”. Laat van je horen.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER! IN YOUR CASE I HAVE TO SAY, SISTER1


  Maak melding

 23. Luister mensen: Te yu long, tigri habi moro okasi fu njang yu. Te yu prefuru watji tigri ini eng ai, a musu gouwe baka nanga saka fasi!

  Oemrawsingh hanteert hier een botte bijl. Hij praat over VERRAAD en dat duidt op een WIJ en ZIJ kwestie. Oemrawsingh wil duidelijk niks van Weten dat Sandew Hira werk van gaat maken dat niets meer dan de waarheid boven water komt door alle materiaal die feiten bevatten op te vragen zodat de RECHTBANK MEE AAN DE SLAG KAN.

  Iets anders:
  Ik heb soms mijn twijfels over bepaalde mensen die zich nabestaanden noemen. Ik ga een voorbeeld noemen: ik zou bijvoorbeeld graag willen dat er iets bekend is over de laatste rustplaatsen van ‘slachtoffers’ die familieleden hebben die een hetze op de president tot een dagtaak gemaakt hebben. Reden is omdat ik twijfel aan de oprechtheid van deze enkelingen.

  Ik stel bijvoorbeeld dat Ernesto Hoost bijvoorbeeld dan een mausoleum in Suriname moet hebben als je ziet wat een BIGI MOFO zijn neef Romeo, die overigens geen spatje op deze Ernesto lijkt, dagelijks in de pers heeft. Kennelijk probeert. Deze levende Hoost een slaatje hieruit te slaan. Ernesto Hoost was een advocaat maar ik denk dat als hij een bron bere mang was, geen haan meer naar zijn ontvallen zou hebben gekraaid. Dit wat ik hier schets beweegt een aantal nabestaanden: ze konden zich aan deze ‘slachtoffers’ OPTREKKEN. Anders waren ze allang vergeten!

  Journalisten kunnen proef op de som nemen door reportages te maken over de rustplaatsen van deze mensen. Bikasi kande deng beri Pé buruki beri anders hebben ze een mausoleum als deze nabestaanden werkelijk tot heden treuren om hun heengaan. Zo zitten dingen vaak in elkaar hoor mensen. De een zijn dood wordt vaak de ander zijn brood. M.a.w. enkele nabestaanden huilen op dit moment nog krokodillen tranen.


  Maak melding

 24. De NDP-Sribi-srafu’s van Sranang willen OPNIEUW,
  nu samen met SANDEW de RECHTSSTAAT
  Sranang verkrachten !!

  Nog even, dan Sraf-teng fu deng NDPer psa/
  keba !

  Bij MEGA strafbare FEITEN, zoals MASSAMOORD
  door Desi’s Criminele Organisatie, die met geweld
  Sranang had ingenomen, vindt RECHTSVINDING en BESTRAFFING van de daders plaats door
  de RECHTER !!!

  NERGENS ANDERS !!!

  Door NIEMAND ANDERS !!!

  PS : SANDEW en DESI kunnen/mogen in ONZE
  RECHTSSTAAT SPROOKJES schrijven !!


  Maak melding

 25. Wat kan de uitkomst zijn van het gesprek en zal dat de nabestaanden tevreden stellen. Zal het leiden tot verzoening, de waarheid en het stoppen van de rechtszaken.

  Een bijkomstige voordeel van deze actie zal zijn dat ook de Surinaamse jeugd nu zal vernemen dat er mensen waren doodgeschoten door de militairen die olv de huidige president stonden. Tot nu toe wordt dit officieel verzwegen voor hen.

  Het is een gok die Bouterse en Hira nemen. Het kan goed uitpakken, maar ook averechts werken. Voor beiden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.