‘HMG zal afstand nemen van omstreden lied Bullet’

14

De Surinaamse rapgroep Hakuna Matata Gang (HMG) zal afstand nemen van het omstreden lied ‘Bullet’. Dat meldt de Surinaamse krant Dagblad Suriname. Volgens de krant heeft de groep dit gisteren bekend gemaakt en zal zij het besluit vandaag tijdens een persconferentie verder toelichten.

Het nummer ‘Bullet’ (gi den batti man) van HMG en King Koyeba werd in november vorig jaar gelanceerd. De titel (letterlijk vertaald: ‘Kogels voor homo’s’) en de inhoud van deze muziekproductie roept op tot het verbranden van- en afvuren van kogels op homoseksuele mannen.

De afgelopen periode is heel wat ruis ontstaan rondom HMG, vooral na de tour door Nederland. Deze situatie heeft nationaal als internationaal een negatieve vorm aangenomen vandaar dat de groep heeft besloten afstand te nemen van dit nummer, aldus Dagblad Suriname.

14 REACTIES

 1. King Koyeba en enkele leden van deze groep waren bij LIMBO om hun SONG BULLET te promoten.

  LIMBO na afloop van het gesprek: SOSO LOBIE, HEREN.

  Deze Anti Homogroep is nergens meer welkom dus nemen ze nu afstand van hun VERFOEILIJKE NUMMER.
  Ze moeten maar in OCER gaan optreden want daar worden ze op handen gedragen.


  Maak melding

 2. Je kunt niet ongestraft groepen mensen naar het leven staan. anders merk je het wel wanneer je het land uitgaat. Voor jullie volstaan excuses. Voor desie de rechtbank.


  Maak melding

 3. Een goed voornemen van de groep HMG om afstand te nemen van het nummer. Ze mogen wat mij betreft hun eigen persoonlijke standpunten m.b.t. de geaardheid van Henk Molenaar niet openbaar maken maar voor zichzelf houden.Die onzekere Henk Molenaar met zijn ‘ make over ‘ moeten zij ook niet te beroemd worden.


  Maak melding

 4. Zie je wel? Ze zijn heus wel goed opgevoed. Ze wilden volgens mij stoere jongensgedrag uithangen. En: “ze waren een beetje dom”, zou Maxima gezegd hebben 🙂


  Maak melding

 5. Dat ze homofilie niet goed keuren is hun goed recht, maar dat ze mensen een kogel door de kop willen jagen is natuurlijk belachelijk. Maar niet vreemd in een cultuur van kogelbrieven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.