Hakuna Matata Gang haalt ‘Bullit’ uit de handel

27

De artiest Otniel ‘Otjeman’ Babel (m) en andere leden van rapgroep Hakuna Matata Gang (HMG) hebben dinsdag tijdens een persconferentie in Suriname aan journalisten gezegd dat de band afstand neemt van het omstreden nummer ‘Bullit’. Hoewel homoseksuelen zich diep gekrenkt voelen, schrijft de groep in een verklaring nimmer de bedoeling te hebben gehad wie dan ook te kwetsen. De bandleden zeggen geen moment erbij te hebben stilgestaan dat het ongenuanceerd uiten van hun mening zoveel schade kon veroorzaken. In het nummer zingen ze onder meer ‘Bullit gi battyman’ of tewel ‘kogel voor de homo’. HMG haalt ‘Bullit’ met ingang van dinsdag 4 augustus 2015 uit de handel, van youtube en het lied wordt ook geschrapt uit het repertoire dat wordt gehanteerd bij optredens.

27 REACTIES

 1. Nu zitten ze na terugkeer in Suriname, met een zuur gezicht de verzamelde media te woord.
  De kogel is eindelijk door de kerk.
  Ze hebben geen moer kunnen verdienen in Nederland, doordat heel wat optreden werden afgelast.


  Maak melding

 2. Kogel voor de homo…en dan later zeggen dat je niet de bedoeling had om te kwetsen. Wie hecht nog enige waarde aan deze ongeloofwaardige lulkoek. Het zijn gewoon criminele, hersenloze klootzakken. Einde carriere en nooit meer terugkomen. Opzouten zulke gekken.


  Maak melding

 3. Hoe komen jonge mensen er toch toe om zoveel haat te hebben voor mensen die niemand kwaad doen? Waarom hebben ze een mening over wat anderen in hun slaapkamer doen? En dan dansen ze allemaal op een lied dat oproept mensen te vermoorden en zeggen ze dat ze niet de bedoeling hadden daar iemand mee te kwetsen?
  Het mooie van jong zijn is dat je wat moois van de wereld kunt maken en van je eigen leven. Haat voor anderen, alleen maar omdat ze anders zijn maakt niks mooi, alleen maar kapot.


  Maak melding

 4. Ironisch, In Nederland mag men blijkbaar wel bepaalde bevolkingsgroepen bedreigen, discrimineren en tegenover hen haait te zaaien onder de paraplu van vrijheid van meningsuiting, terwijl dit soort kleine kakkerlakken alsmaar bestreden worden.


  Maak melding

 5. Toen ze naar Nederland vertrokken dachten ze dat ze veel doekoe zouden verdienen.
  Maar zo werkt het niet jongens. Anderen veroordelen om hun seksuele voorkeur.

  Ze zijn terug in Suriname en kunnen het schoolgeld van hun kinderen niet betalen.
  Ik zou nu willen horen hoe trots Lackin nog op hun is.
  Lol

  Laat dit een goede les zijn voor andere surinaamse artiesten.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 6. Dit hebben ze niet uit overtuiging gedaan ,maar alleen om hun hachje te redden.Zij werden internationaal als paria’s beschouwd.
  Zelfs een excuses konden deze huichelaars niet maken.


  Maak melding

 7. Je kunt aan de foto zien dat hier jongens zitten die bereid zijn om hun schuld te belijden. Zó ken ik deze bevolkingsgroep: Toeschietelijk.

  Waren NEO NAZI’S, KU KLUX KLAN en nog meer van dat soort tuig maar net zo makkelijk tot een knieval aan te zetten!


  Maak melding

 8. Ik heb het idee dat de mannen of een deel ervan zelf kampt met homoseksuele gevoelens en daar niet voor uit durft te komen en zich als een puber tegenover zijn ouders zich op deze kinderachtige manier erover uit.. HMG.. odi yere HoMoGang


  Maak melding

 9. Van 1502 tot 1863,

  Volgens mij zit er een forse steek bij je los.
  Als je even zou nadenken, snap jezelf ook, dat een vergelijking met de neo nazi’s of de Ku Klux Clan te gek voor woorden is.
  Jouw posting komt bij mij over alsof wij een soort van uitverkoren volk zijn.
  Was dat maar zo, de realiteit is jammer genoeg heel anders.
  Wij zijn met Venezuela de paria’s van Zuid Amerika.
  Eens was dat heel anders, maar dan praat ik over een tijd, dat jij waarschijnlijk nog in de verrekijker van je vader zat.


  Maak melding

 10. Nederland en de Hollanders kennende zullen ze deze groep voor altijd blijven boycotten!
  Het moet ook geen verrassing voor ze zijn als ze bij een volgende visum aanvraag negatief worden beoordeeld.
  Zeker weten dat de namen van deze heren al in het bestand van BZ als persona non grata zijn opgeslagen !
  Jammer, maar bezin eer gij begint!


  Maak melding

 11. Van 1502 tot 1863@
  wat een domme vergelijking om NEO NAZI’S, KU KLUX KLAN met een arme muziek groep uit Su te vergelijken waarom vergelijk je ze dan niet met i.s en boko harem,al qaida,bin laden,gadaffi je bent echt niet lekker in je hoofd.

  ;laat me


  Maak melding

 12. Mensen, ik blijf bij mijn post. Met de vergelijking dat Neo Nazi of Klu Klux Clan die minder makkelijk tot een knieval te dwingen is bedoel ik: Dat deze groep volhardt in waar ze voor staan. Ze zijn onuitroeibaar, er is geen dialoog met ze mogelijk laat staan een NUANCERING aanbrengen wat deze jongens wel aanbrengen en van het geen afstappen wat kwetsend is geweest. DAT BEDOEL IK. Ik zie deze jongens heus niet voor aan dat ze homo tenten gaan afbranden om zoveel mogelijk homo’ s te doden etc. Wat dat andere tuig die ik als voorbeeld opnoemde wel doet! Want hun haat gaat over van generatie op generatie tegen een bepaalde groep en die kun je onmogelijk met wortel en tak uitroeien.

  Uiteindelijk zijn we met zijn allen hier op dit forum om nuanceringen aan te brengen, kritische kijk op zaken aan te wakkeren, blinde vlekken bij elkaar in te lichten, tunnel visies weg nemen e.d. We zitten hier niet om elkaar naar de mond te praten. Wat ik bewerkstellig moet de boel scherp houden. Mijn vergelijking is niet scherp door de bocht maar is om dit tegen het licht te houden en ook om te vatten voor een ander. Bij een posting waarin ik botweg tot aanval zou gaan op deze jongens, zou ik geen ènkele tegen reactie ontvangen. Dus ga maar na wie wat in zijn hoofd mankeert.

  Ik heb een broertje dood aan onrecht en massaal de aanval richten naar een ander. Schaar u nooit achter 1 groep maar laat uw ratio spreken!


  Maak melding

 13. @john2,

  Die Hollanders zijn inderdaad zeer zeer wraakzuchtig. Dat terwijl ze niet eens een reden hebben daartoe, want die groep heeft die nummer tenimmer gespeeld in Holland. Dus wat willen die LBGT’ers nu? Ze boelden de boel nog voordat er officieel geboeld werd.


  Maak melding

 14. HMG zijn zelf ‘boelers’. Alleen zitten ze nog in de ontkenningsfase. Kijk ze zitten bij de pers, niet eens excuses maken. Wat dachten ze hiermee te bereiken? Wat nou als de rollen waren omgedraaid. bijvoorbeeld een lied over “een kogel voor de hereto’s”…dan heb je helemaal de poppen aan t dansen.

  Ga maar lekker hard werken voor je centjes ipv een groep in de maatschappij de grond in boren. Denk na voordat je iets doet. Stelletje pannenkoeken bijelkaar!


  Maak melding

 15. Van 1502 tot 1863

  “Je kunt aan de foto zien dat hier jongens zitten die bereid zijn om hun schuld te belijden. Zó ken ik deze bevolkingsgroep: Toeschietelijk.”

  Wat een flauwekul!! Je kunt zeker in hun hoofd kijken, ze zijn gewoon hypocriet en wat heeft een bevolkingsgroep er mee te maken? Het zijn gewoon haatzaaiers, niet meer en niet minder. Homo’s in elkaar rammen laten ze maar aan een ander over. Zij verkondigen de boodschap wel.


  Maak melding

 16. Tune

  “Ironisch, In Nederland mag men blijkbaar wel bepaalde bevolkingsgroepen bedreigen, discrimineren en tegenover hen haait te zaaien onder de paraplu van vrijheid van meningsuiting, terwijl dit soort kleine kakkerlakken alsmaar bestreden worden”

  Om het beestje maar bij de naam te noemen. Wilders als voorbeeld wordt in Nederland en meerdere landen in Europa wel degelijk bestreden, en die is geen kleine kakkerlak. Op dit moment loopt het zoveelste onderzoek, nu in Oostenrijk waar hij zich zal moeten verantwoorden.

  Individuen of groepen die zich gediscrimineerd voelen kunnen uiteindelijk aangifte doen, indien nodig met bekostiging van advocaat als de zaak zich gaat ontwikkelen. Iedereen heeft hetzelfde recht, alleen moet je er iets voor doen. Ja toch hier in Nederland?


  Maak melding

 17. Ik heb echt met deze jongens te doen. Ze zijn niet goed voorbereid naar Holland gekomen. Niemand heeft ze blijkbaar op voorbereid dat je in Holland NIET Tegen heilige huisjes aan mag schoppen.

  Toen André van Duin ( zelf homo) ongeveer 40 jaar geleden hier aankwam met zijn liedje WILLEMPIE waren mensen ook boos en verdrietig. Ouders van gehandicapte kinderen riepen op tot verbod van liedje en boycot van André. André moest toen excuses maken aan ouders die zich gekwetst voelden. Mensen beseffen vaak niet wat voor impact iets op groep kan hebben.

  De ene discriminatie wordt gedoogd, weggekeken of afgedaan als borrelpraat en dat je daarom niet zoveel aan moet tillen terwijl met de ander korte metten wordt gemaakt door een hele arsenaal van repressailles aan te wenden. Dat moeten deze jongens ook leren. Sowieso discrimineer je niet. Maar helaas is dat dagelijkse kost!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.