Sandew Hira: ik weet niet hoe het gesprek met Bouterse zal verlopen

26

PARAMARIBO, 3 aug – “Ik weet niet hoe ons gesprek zal verlopen. Ik weet wel dat het begint met de acceptatie van onze meningsverschillen en het besef dat we van ver komen en aan weerskanten staan van een rivier die we moeten oversteken.” Dit zegt historicus en nabestaande Dew Baboeram alias Sandew Hira over het aanstaande gesprek met Desi Bouterse.

Zijn uitnodiging aan Desi Bouterse om de Decembermoorden te bespreken via een dialoog, is geen complot tot een ‘vluchtgesprek’ ten voordele van Bouterse. “Het initiatief om tot een getuigenis te komen, komt niet van Bouterse, maar van mij. Ik wil een klimaat creëren dat Bouterse zou brengen naar het punt waarbij hij de waarheid zou moeten vertellen”, zegt Baboeram over de kritiek achteraf.

Het klimaat zou intussen wortel hebben geschoten. “Of het een vluchtgesprek wordt, zal de toekomst uitwijzen. Het is een risico dat ik neem”, aldus Baboeram. Om het risico te minimaliseren, komt er een gedegen onderzoek vooraf. De hele gemeenschap zal moeten bijdragen. “Bouterse kan niet komen met een vluchtverhaal, de maatschappij pikt dit niet en ik ook niet.”

26 REACTIES

 1. ” Dr Phil Baboeram “, maak jij je geen ILLUSIES want eerst gaat ” Desiderius, EL COBARDE ( de lafaard ) “, het gesprek uitstellen tot een nader te bepalen datum om uiteindelijk DEFINITIEF de confrontatie met zijn MISDADIG VERLEDEN niet hoeven aan te gaan.

  Het is namelijk een opgezet plan gedirigeerd door Lindscheer. Eerst bereidwilligheid tonen om naar mate de tijd vordert geleidelijk aan AF TE HAKEN !!!

  ” Dr Phil Baboeram “, je gaat voor LUL staan en WACHTEN tot je een ONS weegt. Maar misschien vergis ik mij.

  Wel is het zo dat in BOXEL men reeds bijna een ONS weegt van het WACHTEN !!

  Sov gott ! CHAVÉZ


  Maak melding

 2. Tot op dit moment heeft niemand kunnen bevestigen of ooggetuigen zijn geweest of de president in fort zeelandia was tijdens de december gebeurtenis!!!!!! Men moet met feiten komen en niet blijft lullen.

  Hoe wil men in Godsnaam deze man achter slot en grendel te krijgen.
  Hij was de bevelhebber van het nationaal leger en dus de
  verantwoordelijke persoon geweest. Dit heeft hij meerdere keren gezegd.

  Maar nee hij was in het fort en heeft persoonlijk Cyriel Daal en Surindere Rambocus vermoord, dit wil men horen en niks anders.

  Als de krijgsraad anders te werk zou zijn geweest om de man niet als verdachte maar als getuige zou hebben gedagvaard
  dan was deze hele slepende zaak allang achter de rug.

  Welke regering heeft ooit geprobeerd om deze man te laten arresteren? Dan praat ik hier niet over de zo velen coupplegers dat geprobeerd hebben de macht over te nemen.
  Ik heb het over het laten arresteren van die man Bouterse. Één man heeft het geprobeerd (boezem vriend Bouterse) om hem te pakken is Roy Bottse.

  Blijf helder nadenken en laat je niet leiden door de samenzweerders die de decembergebeurtenis een verkeerde draai hebben gegeven.


  Maak melding

 3. Sandew Hira,
  Een recht geaarde Surinamer waar iedere Surinamer, trots op mag zijn. Een grote intellectueel. Hadden we maar meer van dit kaliber Surinamers. Helaas moeten wij het stellen met nietsnutten zoals hieronder.
  Een voorbeeld voor vele anderen zoals Theo Para (Henry Does) met zijn eeuwig opruiende gewauwel. Alles in dienst van de varkenskleurige meesters aan de Noordzee. Om maar te zwijgen over de vele nietsnutten en super-laaggeschoolden op dit forum zoals: Afro, Chavez, Whome, Henry, Manu, Kruwa, Marcel, Koos, Henk Molenaar (eeuwig aan de schijterij), Passant en Ray die inmiddels voor de komende 31/2 jaar, “veilig” is opgeborgen.
  Al deze leeghoofden kunnen niet zelf nadenken en roepen slechts hun roze basja´s in Holland na.
  Wat men allemaal niet over heeft voor Sociale Dienst uitkering van de roze baas! Dergelijke types steken schril af bij het intellect van personen zoals Sandew Hira.
  Principes.?….ho maar! Nooit van gehoord! Wat is dat?vragen de bovengenoemde ratten zich af.

  Sandew for President!!!


  Maak melding

 4. goed initiatief van Baboeram. want anders kunnen we nog 30 jaar wachten totdat de waarheid naar boven komt. ik kan me voorstellen dat Baboeram een beetje moe word van de stichting die voor de belangen van de nabestaanden moet opkomen. Dat heeft niks uitgehaald. Zoals ik al gewend bent van ons surinamers, we kunnen heel moeilijk iets positiefs zien in dingen. Men staat er niet bij stil dat het een broer is van een nabestaande en dat zo’n actie grote moed vergt om die man die schuldig is aan de dood van zijn broer te spreken. We moeten meer van zulke mannen met ballen hebben in Su


  Maak melding

 5. De maatschappij en de nabestaanden pikken het ook niet dat Dew Baboeram in dialoog gaat met DiDiBri. Hij heeft nooit de waarheid verteld en ook nooit zijn welgemeende spijt aan de nabestaanden betuigt.
  Dew Baboeram wil slechts de waarheid, hij vergeet dat ), RECHT en waarheid vrijmaken.


  Maak melding

 6. Staatsgreep 1980 en alle voortijdig verijdelde pogingen tot staatsgrepen , in het bijzonder van dec. 1982 , geplande militaire interventie en het zgn jungle commando vloeien voort uit de koker van Den Haag .
  Allen vervat in ” Dossier Suruiname ” en bij Koninkrijks Besluit bewaard en opgesloten te Den Haag .
  Zou het niet raadzaam zijn geweest om eerst inzage te krijgen van ” ” Dossier Suriname ” ???
  Rest mij nog de vraag te stellen aan dhr. Dew Baboeram ; ‘ Staat het orkesteren van staatsgrepen in een bevriend onafhankelijk land niet gelijk aan het bedrijven van Internationaal Staats Terrorisme ???
  Was / is dat geen grove schending van Het Internationaal Rechts Orde ???
  Sandew Hira , Tell me , please ? vol gaarne !???


  Maak melding

 7. Ik dacht dat dhr. Sandew Hira alle documenten al in handen had en reeds toestemming had geregeld om toegang tot de archieven te krijgen.
  Nu blijkt dat hij slechts gevraagd heeft om toestemming.
  Op de ambassades zullen ze zich afvragen WTF is Hira?

  Dit omdat het de ambassade bekend is dat er slechts 1 organisatie namens alle nabestaande zowel nationaal als internationaal er alles aan doen om de waarheid en berechting van de moordenaars van 8 december hun straf uit te laten zitten.

  Is Sandew Hira soms vergeten dat er in andere landen misdadigers van b.v. de Tweede oorlog en de militaire dictatuur nog steeds in het gevang belanden ondanks het feit dat de feiten meer dan 30 jaar geleden hebben plaatsgevonden en ondanks hun hoge leeftijd.

  Waarom denkt Sandew Hira dat hij door een actie van een vertrouweling Bouterse, die tevens betrokkene is bij dit gebeuren hem het recht geeft tot deze belachelijke one man show.


  Maak melding

 8. Wij gaan voor deze surinaamse oplossing en hopelijk kunnen we daarna het boek sluiten. Onze geliefde president heeft namelijk veel werk te doen dan achter deze rotzooi aan te rennen


  Maak melding

 9. @W.Whome, Wie net iets té laag aan de grond is begrijpt deze ECHTE meester Sandew Hira niet! Alleen mensen met krin hati, zonder bijbedoelingen kunnen respect afdwingen. Gérard Spong bijvoorbeeld, moet al jaloers zijn op deze Baboeram, alias Sandew Hira.


  Maak melding

 10. Wie een roofdier als poes wil aaien, komt vroeg of laat tot de ontdekking, aiai een gewaarschuwd mens telt voor twee. Ma paarse kut, in verworden Suribabawe wordt de duivel aanbeden en beleden door hoog en laag, ongeacht geloofs overtuiging. Maar de waarheid en gerechtigheid zullen uitblijven zolang men duivels eert.


  Maak melding

 11. Toen somohardjo, destijds minister van onderwijs, in de geschiedenis boeken de titel “Bouterse een moordenaar” publiceerde reageerde opa DDB fel en liet deze terstond verwijderen ,zodat de geschiedenis vervalst achterbleef. Het bekende revolutieboek van 1980 is onder toeziend oog van DDB uit de handel genomen en als Mein Kampf betiteld.

  WIe o wie gaat de nabestaanden voor de gek houden. Een vos verliest zijn haren, maar zijn streken niet@.


  Maak melding

 12. Wij, de overigen zijn gerust,want we weten dat Sandew hira niet namens de gemeenschap zal gaan praten met de moordenaar van zijn broer en 14 anderen ,maar voor hem zelf alleen.Ik doe een beroep op de burgers van Suriname zich NIET te laten meeslepen in de opgezette show van Sandew Hira.


  Maak melding

 13. Zij die maar niet willen begrijpen dat schending van mensenrechten een Internationaal vergrijp is, zijn de mensen (doorgaans ndp aanhangers) die laag bij de grond vertoeven.

  Deze lieden kiezen dan ook liever voor nog vijf jaren van afbraak.


  Maak melding

 14. @1503 tot 1863
  Zo, nu moeten we respect gaan tonen voor 1 enkeling omdat hij een gesprek wil hebben met de Dec 1982 moordenaar?
  Heeft Sandew hira dan nooit gehoord dat een moordenaar in een rechtbank dient te getuigen en dan met de rechter erbij?
  Jezus Christus,sinds wanneer kan een ieder een gesprek houden met een moordenaar en dan nog wel one on one,face to face?Sandew Hira alleeen gaat geloven in de mooie woortdjes van bouta,de rest gelukkig niet.
  Ik neem aan dat het gesprek onder het genot van een hapje en drankje zal geschieden.
  Eh..wat zal gediend worden..ik bedoel wat staat op het menu??
  Red,Black of Blue Label.
  Hennep,ganja en wit.
  Het zal 1 trekje ganja,wit of hennep kosten om Sandew Hira in NIRVANA te doen belanden of te wel SPROOKJESLAND nirvana.


  Maak melding

 15. Alleen @ Barnie loopt achter met informatie vergaren!
  Hij vergelijkt nota bene Bouterse met oorlogsmisdadigers die systematisch 5 Jaar lang aan de lopende band mega aantallen mensen vermoordden, echte gruweldaden op hun geweten. Het was een planmatige UITROEIING VAN HET JOODSE RAS die deze misdadigers beoogden. Bij Bouta ging het om een flits incident die niet goed te praten valt. maar Barnie, mijn advies aan jou is: laat je lekker onderwijzen voordat je hier aanschuift met je larie hoor?

  Verder: wat Sandew Hira hier doet, is nog nooit in de zogenaamde juridische adviseurs en woordvoerders over de dec. moorden opgekomen. Ze kwamen steeds in beeld in belang van hun eigen succes. Vooral voor Gerard Spong kwam de december moorden kwestie als een zegen want hij heeft aardig wat garen bij gesponnen!

  We moeten Sandew Hira steunen want voor het eerst pik ik op,dat iemand zich oprecht over deze zaak wil buigen terwijl hij potverdrie ook zijn broer heeft verloren.

  Met Sandew Hira is een Kundig en rationeel iemand opgestaan om deze zaak op te pikken. Hij doet aan vooronderzoek en probeert alles in kaart te brengen. ( in een vorige post heb ik al gesteld dat zònder de documenten van Holland je alleen postuum tot veroordeling kunt gaan) Holland moet om de onderste steen boven te krijgen inzake feiten, meewerken en de documenten vrijgeven.

  We leven in een beschaafde wereld dus we gaan geen mensen naar het schavot slepen omdat een menigte dat roept (hier gaat het danwel om eenhandige vol).

  We zijn recent nog getuige van geweest over de reden waarom Rusland zijn veto heeft uitgesproken inzake berechting van daders van de MH17 ramp. O.a. om zulke redenen.

  Ze vonden bijvoorbeeld dat politieke druk, agressie en propoganda in de media het RECHT kan beïnvloeden. Het moet dus absoluut niet de ‘ slachtoffer’ zijn die de mate van straf bepaalt.

  Verder heeft Holland een zeer vuile rol gespeeld in de machtsovername en pogingen daartoe. Zonder bemoeienis en de boel opstoken van HOLLAND had uw geliefde misschien nog geleefd. We kunnen Desi Delano Bouterse niet als LAM slachten want hij kan onmogelijk zelf de trekkers hebben overgehaald. Als dat zo was, hadden we een makkelijke zaak!

  Laten we met z’n allen achter dit werk van Sandew gaan staan; of je nou voor of tegenstander van Bouterse bent, is niet van belang. Belangrijk is dat we uit deze wurggreep Komen die mede veroorzaakt is door Holland.


  Maak melding

 16. @1502 t0t 1863
  Vertoef jij ook in Nirvana zoals de huidige vrienden bouta en sandew?!
  De schuldige bouta die zoveel leed heeft veroorzaakt voor de surinamers reeds 33 Jaren lang ,dit steeds onkend, en de vinger wijst aan Nederland voor al het kwade dat hij gedaan heft,hem moet de gemeenschap vergeven?!!
  En dan gaan praten als een bobojantje met een moordenaasr..noem je dit werk?!!!
  Een zoon als sandew mag iedereen gestolen worden!!!Niermand om hem zal zitten huilenl!! Hij heeft geen moeite om zijn ma en pa voor een appel en ei te verkopen . Dat heeft hij bewezen ook door zijn broer en zijn dood aan zijn moordenaar te verkopen!!
  En jij, jij alleen weet hoe je snachts slapen kan door een moordenaar als jou messiah te maken!
  Echt ik heb medelijden met je ,er is iets duidelijk mis met je!!!

  +


  Maak melding

 17. Goed initiatief van Hira; dan kan Bouterse ook de gelegenheid krijgen om zijn kant van het verhaal te vertellen. Let wel: iedereen verdient een tweede kans.


  Maak melding

 18. meneer de sousa wij leven nog gelukkig in een vrij democratisch land alwaar jij jou mening en ieder ander burger zijn mening vrij en blij kan uiten..

  gelukkig heb jij de jaren tachtig niet mee gemaakt onder lijding van jou baas na de moorden 8 december 1982,toen mocht jij ook niet met meer dan twee personen op straat praten en na 7 uur s’avonds mocht je niet meer op straat verschijnen toen was er avond klok,maar daar weet jij niks van..

  je hersenen rijken niet zover om dat te weten..


  Maak melding

 19. Hira kan niet langer wachten op de waarheid.

  Gaat Hira dan binnenkort de pijp uit of vreest hij dat Bouterse de geest geeft binnenkort? Of wil Hira het doen voor z’n ouders die misschien op hun laatste benen staan?


  Maak melding

 20. Het zou te eenvoudig zijn te denken dat deze aktie zonder meer kan worden afgerond. Wij hebben het immers nog elke dag over de amnestiewet en de gevolgen daarvan : een moordenaar als staatshoofd. Paarsen: weg met jullie. En wanneer anderen jullie economische problemen hebben opgelost nogmaals weg met jullie.


  Maak melding

 21. Hoe komt @smatje zo dom? Aan Bouterse wordt nu al 33 jaar gevraagd of het waar is dat hij daar aanwezig was. mensen die dat overleefd hebben en mensen die nu nog leven hebben aangegeven dat hij daar aanwezig was. Daarom ook die amnestiewet mevrouw smatj .omdat het vuur te heet werd om Bouterse.s schenen toen rozenblad verklaarde dat hij op 8 en 9 december in fort zeelandia was. Vraag: wat heeft de snelle amnestiewet in de hand gewerkt?


  Maak melding

 22. Sandew Hira (als je de waarheid zoekt, waarom verschuil je je dan onder een pseudoniem) weet niet hoe het gesprek zal lopen, ik weet nu al hoe het zal aflopen. We gaan weinig feiten en veel emoties te zien krijgen.
  Wil Hira feiten hebben of gevoelens uiten en laten uiten? Indien het laatste, dan zal hij succes hebben met het gesprek, indien het eerste, dan zal het gesprek geen resultaat opleveren.


  Maak melding

 23. @baboeram

  Je kolder kun je kwijt bij die domme suri’s en die werkeloze paarse surineds, de rest weet beter!
  Wanneer het ze uitkomt ben je een ‘rechtgeaarde’ suri en wanneer het ze niet uitkomt ben je een surined landverrader.

  Deze onsmakelijk poppenkast is breedvoerig uitgedokterd;
  -De vragen liggen al kant & klaar, daarover heb jij baboeram niets te vertellen.
  -Bouta heeft maanden de tijd (gehad) om voor de spiegel te oefenen, op de tonen van Shaggy: it wasn’t me.

  Wie heeft je ticket betaald?
  -Weet het volk dat je nu in ‘residence Antondrachtenweg’ verblijft.
  -Heb je Brunswijk ook uitgenodigd, aangezien jij je geroepen voelt om de Moiwana slachtoffers bij te staan?
  -Hoe kom je aan het exacte aantal slachtoffers van 446?
  – Wat weet jij van 8 dec, wat wij niet weten?

  Joh, je doet je best maar!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.