Uitbreiding capaciteit waterleiding Suriname

12

Manager Operations Alwin Linger van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij, SWM (m) geeft een presentatie over een uitbreidingsplan, dat de SWM in staat stelt de productiecapaciteit zodanig op te voeren dat zij in Paramaribo en Wanica 46.000 huishoudens kan voorzien, in plaats van 23.000. De uitbreiding kost circa € 8 miljoen, te betalen uit een pot van € 13 miljoen, geleend door het Ministerie van Financien bij de Franse ontwikkelingsbank Agence Française de Développement, AFD. Linger werd bij de presentatie bijgestaan door Yves Malpel, vertegenwoordiger de Franse ontwikkelingsbank Agence Française de Développement, AFD (l) en SWM-communicatiechef Edmund Blufpand (r).

12 REACTIES

 1. Het is dier treurig dat deze zaken nu pas aangepakt worden.In de afgelopen regeerperiode heeft men honderden miljarden verbrast en nu moeten we blij zijn dat we met een lening SWM een boost kunnen geven.Wanneer worden we als volk zelfstandig en trots om dringende zaken ,die tot de primaire levensbehoeften horen zelf te realiseren .Showprojecten als de trambaan kunnen we laten fenancieren,maar problemen met water en licht moeten we zelf aanpakken.


  Maak melding

 2. Forummers/reageerders, odi odi.

  Ik heb ook het volledig artikel gelezen via: (starnieuws.com)
  Franse lening voor meer Surinaams water
  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/30499

  Maar Yves Maipel, AFD-vertegenwoordiger, houdt alles in de gaten m.b.t. deze lening.

  En daarmee zullen bepaalde figuren echt niet blij mee zijn.
  En niet te vergeten. Iedere verbruiker (groot of klein) zal straks ook iets meer moeten gaan betalen voor het gebruik van DRINKWATER. Want de tijd van GRATIS is voorbij.

  En hoe staat het met het volgende.
  Want wij horen niets meer hierover in de Surinaamse media.

  Veel obstakels bij vier landen transmissielijn:
  vrijdag, 06 september 2013
  http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=35644:veel-obstakels-bij-vier-landen-transmissielijn&catid=73:binnenland&Itemid=65

  En om de bovenvermelde (LENING) bij het AFD eerder af te lossen, kan de Surinaamse overheid nu overgaan tot het verkopen van het Ambassadegebouw in Parijs.

  Maar in ieder geval is het een heel goed project, dat door de Fransen wordt ondersteund.
  Want schoon drinkwater is in deze bijzonder belangrijk.


  Maak melding

 3. weer een honden manieren probleem dat regelmatig terug keert in de surinaamse politiek; bedelen in het buitenland om geld om weer iets te financieren, om het gedaan te krijgen..23.000 kunnen ook elke maand 5 srd extra betalen in de vorm van belasting en daarmee heb je binnen een afzienbare tijd ook een investerings bedrag geind. dat geld hoef je niet te lenen… maar als bedrijf je geen middelen wilt incasseren en geen beleid kunt overzien over meer jaren plan…


  Maak melding

 4. In 2010 was gelijk na de installatie van de.nieuwe regering beloofd dat geheel Commewijne binnen 3 maanden zou worden voorzien van schoon drinkwater.
  We zitten 5 jaar verder en we ka nog voor vijf.


  Maak melding

 5. Het blijft bij de presentatie…daarna hoor je er nooit meer iets van. 1 jaar geleden met veel bombarie een treinproject gepresenteerd, wat in Juli 2015 operationeel moest zijn. Plannen liggen in de ,inmiddels, overvolle prullenbak. Alleen maar populistisch geleuter van deze paarse boevenbende.


  Maak melding

 6. Ramon Abrahams ex-mini-ster van het ministerie van OW heeft meer dan 110 miljoen us-dollar verduisterd van dit ministerie. Als volgens dit bericht de uitbreiding van kwaliteit leidingwater voor 8 miljoen euro 46.000 huishoudens van Paramaribo en Wanica kan worden gerealiseerd, gaat u dan na wat men met de 110 miljoen us-dollar aan kwaliteit leidingwater voor een bevolking van 500. 000 inwoners ( geen huishoudens) kon realiseren. Met het resterende geld kon men voor verlichting van de andere noden van het arme volk brengen Een groot gedeelte van Paramaribo en Wanica heeft al kwaliteit waterleiding.

  Anders gezegd met 110 miljoen us-dollar kon heel Suriname van kwaliteit drinkwater worden voorzien en het hele oude waterleidingnet kon worden vervangen en er was nog geld over.

  De hoogste tijd dat het Surinaamse volk haar stem laat horen en het niet accepteert dat voor primaire levensbehoeften, cq kwaliteit water, men in armoede blijft leven door de paarse criminele roversbende, familie en naaste vrienden die in weelde en rijkdom leven.

  Het geld was er om dit waterprobleem voor eens en altijd in Suriname op te lossen. Nu moet Suriname voor deze lening nog voor de aflossing en rente jaren lang betalen.

  Zie wie de crimineel/criminelen is/zijn, die dat onmogelijk voor u maakt of bent u blind, doof, niet kunnen lezen, denken en begrijpen, verstaan, enz, dan moet u dan blijven met uw garnalen hersenen.

  110 miljoen us-dollar is van het Surinaamse volk en niet van Ramon Abraham ea. De hoogste tijd dat u het Surinaamse volk zich laat horen.

  Weg met de paarse criminelen, moordenaar, voor drugs handel veroordeelde clown, vals zinger, dikke kop, dikke buik, dikke dijen, draaikont, luchtkastelen verkopen en zijn bende enz, enz, enz, die u zand in de ogen strooi(t)en en schatrijk zijn en in weelde leven of ziet u dat dan niet in. Ook u heeft recht op een veel beter leven en het kon t.a.v., waterleiding.

  Telkens als de paarse roversbende aan het touwtje trekt in Suriname, Sranan skeer! Zijn anderen en ik, die dit weten en in zien nu zo slim of is het paarse pauper nu zo achterlijk. Treurig!

  Vraag DDB en zijn roversbende hoe ze leefden ongeveer 40 jaar geleden. Van soldij is nog nergens ter wereld een militair multimiljonair geworden. Radioman en adviseurs, familieleden, en naaste vrienden ook meegerekend. DDB wilde in 1980 een vakbond voor de Surinaamse Krijgsmacht hebben, zoals hij dat ook toen hij in Nederland was had. Dat is ook een van de oorzaken van de ellende die toen in 1980 is begonnen en Suriname nu met deze nietsnutters, fierefluiters, leeglopers, enz zit opgescheept.

  Recht en Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 7. @Henk Molenaar, wat bedoel je met wij ? Je vertoont kudde dier gedrag. Of heb je weer instructies gekregen van de basjas om de ware surinamers hier te bestrijden. Kan je al zeggen dat het een verloren strijd is. Wij hebben die gasten met pek en veren het land uitgeschopt. Enige wat ze mogen doen is herstel betaling en verder geen moer met suriname en haar bevolking. Arme Henkie


  Maak melding

 8. Dezelfde boeven van baas uit de jaren tachtig helpen wederom back to the eigthies te verwezenlijken. Neks no fout. Soso lobi a komende revo foe baas.


  Maak melding

 9. Bouw lokaal waterleidingcentra. Gebruik zonne-energie om water uit de bodem op te pompen, op te slaan en te distribueren naar de huishoudens.
  Of sla anders regenwater op in bassins en filter het met gras en geneeskrachtige en antibacteriele kruiden en bladeren.
  Liever meer kleine watercentra dan een grote die niet voldoende druk kan leveren.


  Maak melding

 10. onder deze lijder..

  de vorige (2010-2015) 5 jaren waren 43 grote-kleine projecten gestart met de eerste steen legging,maar een tweede steen kwam maar niet en zo niet alle projecten zijn daar bij gebleven..

  alleen een cassave project happert hier en daar waarbij meer dan 10 miljoen is geinvesteerd en alles is verdwenen..

  zelf die hay-way bij zanderij weg naar affobaka is nooit opgeleverd alleen miljoenen gekost meer dan US$ 10 miljoen..

  over die zieken-huis in wanica hoef je het niet te hebben..

  ze hebben als fondering een zwembad aangelegd,maar nooit afgemaakt..

  op de hoek da-graneweg in wanica is een truck met steenslag gedumpt die koste wat kost ge-asfalteerd zou worden binnen twee weken,maar is bij de eerste schop steenslag gebleven..

  miljoenen weg..

  wat een lijder,wat een volk..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.