Verzamelbakken voor petflessen in Suriname

17

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh van Nickerie (r) en projectcoördinator Glenn Ramdjan van de stichting Support Recycling Suriname, Suresur (l) geven het goede voorbeeld en doen de eerste petflessen in de eerste verzamelbak van de stichting in het district. Nickerie zal in totaal 50 verzamelbakken krijgen. Suresur is bezig met een landelijk project voor het plaatsen van de verzamelbakken.


17 REACTIES

 1. Ik had begrepen van minister Parmessar dat er STATIEGELD zou worden geheven op Petflessen? De Handel zal zijn administratie daarop moeten instellen. De Statiegelden moeten geboekt worden?Dit zal de nodige kosten voor de winkeliers met zich mee brengen?


  Maak melding

 2. “Nou hoop ik maar dat deze bakken worden gebruikt, waarvoor hij bedoeld “. Want we zijn al gewend, om dingen gewoonweg te smijten in het natuur met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 3. Zouden ze moeten plaatsen bij alle supermarkten want daar wordt ontzettend veel op straat aan plastic flessen, ja zelfs glazen flessen kapot gegooid, gegooid.
  Zeg je er iets van dan krijg je te horen “da sang, doe mi wan sani want mi e trowé pe mi wani en san mi wani.”
  Dit zegt het volk die voorheen alleen uit een kalebas water kon drinken uit de kreken welk thans er vervuilt raden door het kwikgebruik.


  Maak melding

 4. Het werd ook eens keer tijd dat dergelijke afvalbakken in gebruik worden genomen. Hopelijk hebben de mensen ook de discipline om hiervan gebruik te maken. Scheelt heel wat zwerfvuil en verstopte doorgangen ik kreken e.d.


  Maak melding

 5. Aloha mi Goedoe!!! Goed idee het neerzetten van verzamelbakken landelijk voor petflessen. Jammer ,dat er geen statiegeld wordt geiind.Dat, is een goede voornemen van regering Bouta. Bravo!!


  Maak melding

 6. Die bakken staan al bij de Chinees, hoor. Ik hoop alleen dat er gebruik van gemaakt wordt. Want als je het verschil tussen plastic en blik niet weet, is er een problem.


  Maak melding

 7. @ Get a life,

  De wens is de vader van de gedachte/ De grootste afvalbak is de Surinamerivier tussen Leonsberg en de Waterkant. Ovrer discipline gesproken! Ooit een gedisciplineerde Surinamer tegengekomen?


  Maak melding

 8. Wij moeten in ons land een strenge millieuwetgeving krijgen.Iedereeen die een petfles of ander rommel achteloos op straat gooit ,moet een boete van een paar hoederd SRD krijgen.
  We zijn toch geen varkens! Waarom is Singapore zo schoon?
  Zijn we viezerikken en zij niet?


  Maak melding

 9. Ik vind dit geweldig!
  Ik wist dat deze dingen aan zaten te komen. Alleen alles op zijn tijd.
  We leven in een plastic tijdperk en daar waren we niet op berekend.
  Want voor de mensen die denken dat dit het eerste recycle initiatief is: Vroeger had je de batra man die in de straten van Paramaribo flessen verzamelde hoor? Burgers kregen dan ter plekke geld bij inleveren. Als kind had je dan een aardig zakcentje want je haalde overal en ook uit de sloten de flessen vandaan voor de paar koperen centen die je ervoor kreeg.

  Laten we hopen dat nog meer mensen wat in zien om iets te beginnen met recycle bedrijven en/of verwerkingsfabriek.
  Ik ben blij voor Suriname dat dit er is. Alleen dan zo snel mogelijk in Paramaribo.


  Maak melding

 10. @ Zwartmans, Je bent idd Zwartmans met je zwartgalligheid. Ik persoonlijk geloof dat dit gaat werken!
  Waarom ik hierin geloof is omdat ik de afgelopen jaren na meer dan dan 30 jaar niet meer in Suriname geweest te zijn mijn ogen niet kon geloven over bepaalde ontwikkelingen die door Bouta tot stand zijn gebracht. In begin jaren 80 zag ik al een mentaliteitsverandering. Niksnutters werden door Bouta als straatvegers ingezet!

  De laatste keer zag ik dat er bij elk perceel een verhoogde verzamelplek was voor vuil wat opgehaald moest worden. Iedereen moet daarop zijn vuil aanbieden. Dat was er vroeger dus ook niet want honden en ratten gingen met het vuil aan de haal!

  Nu is er veel zwerfvuil in sloten etc. Maar dat komt om dat de capaciteit ontbreekt om vooral het plastic te verwerken.

  Het MOET werken! Want wat dacht je van BOETE UITDELEN door de overheid als mensen zomaar vuil rondsmijten? Die boetes zullen vast en zeker zoden aan de dijk zetten want dat spekt dan ook weer de schatkist van de overheid die met dat geld weer andere dingen kan bekostigen.

  Hier maken ze toch ook gebruik van hetzelfde tactiek? Niet zo lang geleden regende het opvallend veel boetes voor burgers. Alleen degenen die wisten hoe het werkt, konden dus gissen dat er een KRONING eraan zat te komen. Dus!


  Maak melding

 11. Van 1502 tot 1863.

  Lees aub mijn posting van 01-08-2015 van 11.02 uur goed, voordat je mij voor zwartgalligheid gaat uitmaken.
  Wetten in Su worden aan hun laarsen gelapt zelfs de hoge ambtenaren schenden dagelijks wetten en regels die hun zelfs hebben gemaakt. Boeten uitdelen, kas spekken zodat ze meer kunnen frauderen bedoel je, laat me met rust mang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.