Tirade van Surinaamse artiest Enver Panka richting Nederlanders

104

De Surinaamse artiest Enver Panka heeft op zijn Facebook pagina een tirade afgestoken over Nederland en Nederlanders. Hij richt zijn bericht aan Nederlanders en beschuldigt hen van het opzettelijk besmetten van jonge meisjes met HIV en verkrachten van jongetjes. Ook hekelt hij het visumbeleid van Nederland voor Surinamers en meent dat Surinamers als beesten worden behandeld in Nederland. Volgens Panka allemaal omdat het ‘in jullie’ (de Nederlanders-red.) zit.

De 30-jarige Ever Panka is een bekende zanger en rapper in Suriname. Hij was vorig jaar nog voor een zomertour in Nederland. Op zijn Facebook pagina waar hij het bericht plaatste heeft hij meer dan 15.000 volgers. Zijn bericht is dan ook massaal ge-liked en gedeeld. Panka’s posting werd opgemerkt door de Surinaamse krant Dagblad Suriname, die het artikel vandaag op de voorpagina plaatste:
frontdbs

Waarom Panka deze tirade richting Nederland en Nederlanders heeft afgestoken is niet duidelijk. Hier het bericht:

panka

104 REACTIES

 1. Dit soort gestoorde figuren in geen enkel land toelaten. Hopelijk is er nog een plaatsje voor deze meneer in LPI. Daar kan hij rustig spelen met zijn vriendjes van de Hakuna Matata Gang.


  Maak melding

 2. En zo is het. Hollanders hebben nog steeds drang om de kolonisator uit te hangen. Maar die tijden zijn voorbij. Jullie wetten en gewoontes interesseert ons niets. Blote mannen die dansen op boten, oprichten van pedo partijen, productie xtc, sinterklaas feest en al die andere walgelijke ideeën moeten jullie maar in eigen land ten uitvoer brengen. Wij willen daar niets mee te maken hebben. Wordt al misselijk bij die gedachte. Daarom moet de de-kolonisatie proces versnelt worden.


  Maak melding

 3. Panka….kom maar eens naar Nederland en meld je bij mij…dan zal je meemaken wat Nederlanders doen met een lulhannes met een grote bek uit Suriname. Dat zetten we gelijk een paar ‘natuurlijke tattoos” op je ranzige kokosnoot. Dus niet vanuit Suriname schreeuwen maar hier ter plaatse komen, kijken hoe flink je dan bent. Dat kutland van jou staat op de internationale lijsten van kindermishandeling en vrouwenhandel…klootzak.


  Maak melding

 4. beste Enver, ik vind je een goede artist. ik begrijp niet waar je het over hebt. wellicht zit ik te veel in mijn huis en kom ik niet genoeg op straat om dit wat jij verwoord allemaal te zien. misschien moet je eerst de surinamer beschrijven, wat is een surinamer en hoe gedraagt die zich etc en dan plaats je hem in een andere situatie.
  er zijn veel surinamers die uit achtergestelde delen van suirname komen en dus gedragen ziij zich hier ook “achtergesteld”. er zijn surinamers hier die uit niet-achtergestelde delen van suriname komen en die gedragen zich als niet-achtergesteld. waar het veelal op aankomt is dat van een ieder verwacht wordt dat die de regeltjes naleeft. en dat je je er bewust van dient te zijn dat de regeltjes niet naleven, een straf kan inhouden, of een straf inhoudt. wat ik wel snap is dat in suriname van overheidswege besloten is dat degene die de regeltjes overtreedt, president wordt en degene die corrupt is wordt de adviseur van de president. degene die de bank berooft en die oorlog voert en ook verantwoordelijk is voor massaslachtingen samen met de huidige persident, dit hoort nu bij de machtige mensen uit de politiek en dat zijn dus de mensen die suriname besturen.
  dat bijvoorbeeld, zou hier niet zo snel voorkomen. en wij, ja, wij moeten leren reflecteren. soms is iets ook onze eigen schuld en soms gebeuren dingen ook omdat wij vreemde keuzes maken.

  en misschien heb je het over je collega’s uit de matta gang of zo, zoals ik in een andere posting ook al heb gezegd: deze situatie heeft een held nodig. dwz dat de gang zijn verontschuldigingen mag aanbieden voor het wegzetten van een groep mensen, omdat zij anders zijn dan zijzelf. dan de matta gang, dus. ik weet dat je in suriname je nooit hoeft te verontschuldigen, maar in andere landen, veel andere landen zelfs. is dat wel normaal. in suriname is het gebruik om elkaar, in het openbaar, voor vies en vuil uit te schelden en er is geen straf daarop.

  kijk maar hoe mensen met elkaar omgaan op mamjo: met naam en toenaam en adres en telefoonnummer worden mensen ge-exposeerd. en wat haalt de moderator eruit? juist, de politieke postings, en als persoon ben jij vogelvrij verklaard. wellicht kun je hierover ook wat zeggen.

  en zo voort, en zo voort,

  dus de moraal van het verhaal: surinamers moeten leren reflecteren en verantwoordelijkheid voor hun daden op zich nemen. er zijn niet zoveel andere manieren waarop anderen respect voor je zullen opbrengen.


  Maak melding

 5. Moeten Surinamers met bepaalde familienamen er niet over gaan nadenken van naam te veranderen? Sa-poen, Misie-ka-ba, Mari-ka, Poen-wasi en Pan-ka. Het is wel opvallend dat Surinamers met zulke familienamen vaak een heleboel @#$% verkondigen of doen.


  Maak melding

 6. Gewoon een mafkees eerste klas!

  Weet hij wel dat het gemiddelde hij besmetting in Su hoger ligt dan in Holland?
  En zo zijn er nog wel een paar uitspraken van hem te weerleggen.

  Sufferd!


  Maak melding

 7. Flyer, dat jij buigt voor de blanken is 1 ding maar wij rechtgeaarde Surinamers zullen dat nooit doen. Onze ouders zijn als beesten behandeld door de Nederlanders maar anno 2015 pikken wij dit meer. Suriname en haar volk is een vredelievend land. Het enige wat wij vragen is respect. Steeds maar weer wijzen met het vingertje slaat nergens op. We weten allemaal dat Nederland niet vrij uit gaat. Nederland heeft een historie als het gaat om misdaden tegen de menselijkheid.

  De Nederlandse regering in ballingschap heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog niets gedaan om de Jodenvervolging door de bezetter te bemoeilijken. Onder bepaalde omstandigheden kun je ook door een passieve houding medeplichtig worden aan een misdaad. Natuurlijk heeft de Nederlandse regering in de Tweede Wereldoorlog geen misdaden gepleegd tegen het Joodse volk.
  Maar hoe moeten we passiviteit moreel en politiek beoordelen?

  En Flyer hoe kwalificeer je het bloedbad van Rawagede en de Zuid-Celebes. Ook hierbij werden honderden burgers geëxecuteerd door het Nederlandse leger. Na de politonele acties zijn er echter nooit militairen veroordeeld voor hun misdaden in Indië. De acties werden in de doofpot gestopt en er was weinig berichtgeving over de strijd.

  En dan hebben we nog de slachting op 29 juli 1902 in Marienburg. Op die dag gingen arbeiders in staking. Dat liep uit de hand toen de stakers de directeur van de Suikerfabriek Mariënburg, James Mavor, lynchten, mede op grond het verhaal dat hij vrouwen van contractarbeiders misbruikte. De koloniale machthebbers stuurden de volgende dag vanuit Frederiksdorp een gewapende leger- en politiemacht op ze af en de daders werden gearresteerd. Toen de slechts met houwers gewapende arbeiders hun vrijlating eisten bij de districtscommissaris werd gericht geschoten op de arbeiders. Hierbij zijn direct 17 doden gevallen, terwijl daarna nog eens 7 gewonden zijn komen te overlijden. De 17 doden van het eerste uur werden overgoten met ongebluste kalk en in een massagraf op de plantage begraven.

  En dan heb ik het niet eens over de coupe en kolonel Hans Valk. Ook de massaslachting in Srebrenica kun je op conto schrijven van Nederland.

  Fyer, ga eerst in je eigen bevuilde nest kijken voor dat je met praatjes komt over Suriname. Suriname kan niet eens tippen aan de bebloede klauwen van Nederland.


  Maak melding

 8. Big up to Parbo in eerste instantie!

  Wat Dhr. Enver hier weergeeft zijn zijn emoties welke na jaren van inhouden uiteindelijk naar buiten komen. Hij verwoordt de emoties van vele met hem. Waar komen die vandaan? Deze komen uit persoonlijke ervaringen van hem en anderen in zijn omgeving. Zolang deze ervaringen blijven plaatsvinden zal er niets veranderen. Wij moeten eigenlijk een pluim geven aan de Surinamers in SU omdat zij de Witte Nederlanders niet dezelfde behandeling geven als die van de Surinamers woonachtig in NL.

  @ Dre , U denkt dat “onze machthebbers in Su” verderfelijk zijn om hetgeen plaats heeft gevonden in het verleden. Word eens wakker DRe! De westerse wereld heeft zijn doelen bereikt door oorlog, roof en verkrachting toe te passen op de rest van de wereld. Toen zij genoeg “verzameld” hadden zijn zij zgn. mensenrechten in het leven gaan roepen en met diezelfde rechten toetsen zij elke leider van een volk. In Den haag staat het Int strafhof, hoe ironisch..
  Hetgeen bepaalde machthebbers in Su vermeend zouden hebben gedaan is niets vergeleken met hetgeen zij op wereldniveau hebben uitgespookt. Indien het Westen normen en waarden willen exporteren over de wereld zullen zij als eerste met de billen bloot moeten en excuses doen voor al het leed wat zij hebben veroorzaakt. “Ooh, dat is al zolang geleden krijg je dan te horen” . Trouwens veel landen hebben wel al hun excuses aangeboden behalve ………..


  Maak melding

 9. @ Parbo,

  Weer zo’n ziekelijke paarse reactive. Weer allerlei andere dingen erbij halen zonder te weten hoe het werkelijk zit. Srebrenica was geen fout van Dutchbar, maar gekonkelefoes tussen de Amerikanen en de Fransen die luchtsteun weigerden. Rawagede was in de tijdgeest een broeinest van rebellen. Was Brunswijk dat ook niet? Daarom heeft hij het opgenomen tegen Bouterse, met tientallen onschuldige doden ten gevolge. Is er ooit iemand van het Nationaal Leger hiervoor veroordeeld? Je bent militair, punt uit! Jij bent absoluut niet degene die over deze zaken dient te oordelen.


  Maak melding

 10. En die gek van een Parbo ( Paarse Pauper) is het volkomen eens met de beweringen van deze gestoorde Enver Panka

  ” Panka richt zijn bericht aan Nederlanders en beschuldigt hen van het opzettelijk besmetten van jonge meisjes met HIV en verkrachten van jongetjes.”

  Ik denk eerder dat Surinaamse jonge meisjes de bron zijn van HIV besmetting…….

  Deze Panka heeft iets te veel in de neus in de witten poeder gezeten.


  Maak melding

 11. Parbo
  Flyer, dat jij buigt voor de blanken is 1 ding maar wij rechtgeaarde Surinamers zullen dat nooit doen. Onze ouders zijn als beesten behandeld door de Nederlanders maar anno 2015 pikken wij dit meer. Suriname en haar volk is een vredelievend land.

  Jij verstaat onder ” rechtgeaarde Surinamers ” ongetwijfeld het ongeletterde deel van de Suriname die massaal Paarse stemmen.

  Jij hebt net zo veel last van een minderwaardigheidscomplex als van je slavernijsyndroom blijkbaar. Ik zou ook nog even terug gaan naar de Middeleeuwen, dan kom je ook nog wel wat tegen wat de Nederlanders gedaan hebben dat niet door de beugel kon…

  En de Engelsen, de Fransen, Duitsers, de Chinezen, de Afrikanen….

  Parbo, Bouta-lover, je spoort voor geen meter,


  Maak melding

 12. Ik kan onmogelijk deze zieke man serieus nemen en wat hij aan beschuldigingen uit, slaat werkelijk nergens op. Alweer een gefrustreerde inlander aan wie beschaving niet besteed is. Ga terug naar waar je vandaan kom en vooral….ga nooit terug naar Nederland. Maar de waarheid is nu eenmaal dat de Surinamers met de grootse mond het liefst in Nederland wonen. Nog een tip; afblijven van de felgekleurde snoepjes want het beschadigt ook eencellen.


  Maak melding

 13. Wat een bullshit! Enver Panka kraamt van alles uit omdat hij niks anders weet om te vertellen. Volkomen onzin! Ik ben van origine een Surinamer, maar deze onzin gaat mij te ver. De meeste Nederlanders zijn aardige mensen net zoals de meeste Surinamers. Ga je onzin maar ergens anders verkopen.


  Maak melding

 14. De boosheid van Panka kan je natuurljk afdoen als een tirade van een gefrustreerd persoon. Celestine Raalte heeft eens aan mij gezegd, dat als je met een vinger naar iemand wijst, van diezelfde hand er drie wijzen naar jou zelf.

  In een Surinaams lied wordt gezongen: ‘miri oso doti d’a ini’. Let op je eigen huis, en maak sat eerst schoon, voor je de vuiligheid van een ander huis ziet.

  Maar in de kern van wat Panka zegt over hoe witte mensen in Su worden behandeld, kan ik met mn witte huid alleen maar onderschrijven wat hij zegt. Soms schaam ik me voor de voorkeursbehandeling die mij ongevraagd ten deel valt, kennelijk alleen op basis van mijn verschijning.

  Dit is bijvoorbeeld een reden, dat ik mijn foto’s nooit meer bij Prolasco zal laten afdrukken. Als ik daar binnenkwam, werd mij door één van de Javaanse of Hinoestaanse meisjes gevraagd, heb daar nooit Creoolse meisjes gezien, of ze mij kon helpen. De Srananmans die voor mij in de winkel stonden, waren ook aan t wachten. Op mijn vraag aan de Prolascobediende of deze mensen voor dan al geholpen werden, werd geantwoord dat ik het mocht zeggen. Dat was geen antwoord op mijn vraag, dus stelde ik de vraag aan de wachtende Srananmans, overigens allen creools, blakaman zo je wilt. Deze klanten zeiden dat ze ook aan het wachten waren en net als ik waren binnen gekomen om hun fotowerk op te halen.

  Het is dit gedweep met ons (witte) Nederlanders, waar jongens als Panka zich groen en geel aan ergeren. Die tijd dat oudere Surinaamse vrouwen uit respect voor het Nederlands koningshuis hun Anisa van hun hoofd haalden, om deze vervolgens uit te spreiden op het pad dat onze koningin zou belopen, is gelukkig voorbij. Maar die mentaliteit van het gedweep met mensen uit Nederland is vele Surinamers een doorn in het oog. Om mensen slechts op basis van hun witte huid een superstatus toe te kennen.

  Wat ik vraag, is om niet gelijk in de verdediging te schieten, door het verbale geweld van Panka. Maar laten we eerlijk naar onszelf kijken. De Nederlandse empathie met Suriname is benepen. We leren nog steeds te weinig over Suriname. Ze spreken daar toch Papiamentu? hoor je ‘geïnteresseerde’ Nederlanders soms vragen. Op school leren we niet omdat wij actief zijn geweest in de West en de Oost, in de zgn. ‘wingewesten’, dat we veel van onze welvaart te danken hebben aan de handel en wandel uit die tijd. En dat maakt dat wij altijd onlosmakelijk verbonden zullen zijn en blijven met Suriname. Het is deel van ons verleden.

  Wij Nederlanders hebben ons bekendste exportproduct in Suriname te gelde gemaakt, waar Suriname nog steeds onder gebukt gaat. Het is wat Jan van Riebeeck ook heeft gebruikt in Zuid-Afrika, en wat Wilders nu met verve ook gebruikt. Julius Caesar noemde het ‘Divide et Impera’. In goed Nederlands heet het ‘Verdeel en Heers’. Het apartheidssysteem, overigens het best bekende Nederlandse woord ter wereld is ‘apartheid’, was van Nederlandse architectuur.

  In Suriname zagen wij ons voor een zelfde dilemma, hoe als een minderheid over een meerderheid je regime te bestendigen. Maak kinderen met je slaven, en geef mensen met een lichtere kleur meer rechten dan met een donkere kleur. Dan heb je een gelaagdheid van groepen mensen, die je tegen elkaar kan gebruiken. Daarin waren wij Nederlanders uniek, en genieten de twijfelachtige eer het woord ‘apartheid’ zijn betekenis te hebben gegeven. Als wij in Nederland onze verantwoording nemen voor wat onze voorouders hebben uitgespookt ooit vroeger, en waar wij hedentendage de vruchten van plukken, it’s going to be a different world. Maar die verantwoording te nemen is still a long way to go…


  Maak melding

 15. -Enver Panka, je hebt een trauma opgelopen net als Hooghart, Zunder en vele die de wittenman hekelt.

  -Vanwaar jou onderzoek???
  -Wie zegt dat de Nederlanders de Surinamers als beesten behandelen??? Velen hebben een diploma behaald. Wat heb jij???
  -Wat komt je toch nog zeuren in hun land??
  -Het visumbeleid is van de Nederlanders en zij mogen bepalen wat voor regels er zijn. Regels zijn regels waaraan alle mensen zich moeten houden.
  Ga maar naar die zogenaamde samenwonen kijken van de Surinamers. Zie waarom Suriname achterloopt.

  -Ga maar naar al die verkrachtingen van de Surinaamse mannen kijken richting de buitenlanders. velen hebben in de krant gestaan.

  =Ik schrijf dit op, omdat sommige Surinamers denken dat zij zo heilig zijn en nooit een vlieg kwaad doen.

  Het gezeur steeds over de witteman en het zijn de witte mensen die steeds moeten bij springen als ze niet uitkomen.

  Panka, PRAAT VOOR JEZELF


  Maak melding

 16. Enne boi wanneer ga je weer een goeie poku maken met een positieve boodschap? Zou me als ik jou was daarmee bezig houden. Je posting komt misschien wel uit je hard maar is totaal misplaatst of was je aan de space cake….


  Maak melding

 17. Als (Indisch) Nederlander kan Suriname me gestolen worden. Mooi land hoor, maar als er meer mensen zoals deze meneer denken, hoef ik daar echt niet naartoe. Tot dusver ga ik veel liever naar buurland Brazilië, echt een prachtig divers land, waar mensen niet continu zitten te zeiken op hun voormalige kolonisator(Portugal).


  Maak melding

 18. Nou als geboren en getogen hagenees nu wonend in Su kan ikme er totaalniet in vinden ,fijn dat je 15.000 fans een slechte invloed meegeeft, je bent zeker NDPer ? Die zijn zeer gespecialiseerd in slechte dingen goed praten en doen alsof slecht juistgoed is,immers neks no fout…toch ?

  De artiesten in Su moeten lekkerzo doorgaan, MHB met hun anti homo liedjes, nu deze flapdrol weer,en dan beinvloed hij 15.000 fans… met zijn oliebollenleeftijd van 30 jaar [ja dit is zo wie zo de verpeste generatie in Su]


  Maak melding

 19. Haha wat een droeftoeter. Zo iemand kan je toch niet serieus nemen? Wat hij doet is hetzelfde als Wilders, en dat is mensen op één hoop gooien.Misschien kan meneer Enver een keer op werkbezoek gaan bij de beste blonde man voor wat tips.


  Maak melding

 20. Gérard Ausems, ik ben het, met dat wat je geschreven hebt, in grote lijnen mee eens, maar dat wil nog niet zeggen dat ik de ongenuanceerde uitspraken van Panka goed ga praten.

  Ik herken het verhaal dat je vertelde over Prolasco, ook ik erger me, met mijn zwarte huid, daar mateloos aan, en wanneer ik dat zie gebeuren vraag ik ze of ze gek zijn geworden, ik word echter niet boos op de bakra die voorgetrokken wordt, ik word boos op mijn eigen landgenoten. Pas als een bakra denkt voor te mogen dringen, word ik boos op hem en vraag ik hem wat hij wel van zichzelf denkt en of hij gek geworden is.


  Maak melding

 21. Kan toch niet waar zijn dat Enver Panka een “ARTIEST” wordt genoemd.
  Deze grapjas moet behandeld worden. Hij heeft psychische problemen als ik zo naar de foto van de man kijk.
  Dat is nou het verschil tussen Suriname en de rest van de wereld.
  Surinamers hebben hun eigen begrippenlijst.
  Vrij snel is er sprake van racisme tot dat ze in Nederland mogen verblijven en met de krachtige € in Suriname de grote BOY kunnen uithangen.
  Gewoon psycho therapie voor Enver Panka en misschien later TBS.


  Maak melding

 22. Hoop dat meneer Panka weer rustig kan ademhalen na deze tirade. De ongefundeerde beschuldigingen laat ik maar voor wat ze zijn. Niet de moeite waard om inhoudelijk op te reageren.


  Maak melding

 23. Ik kan mij goed verplaatsen in de de stortvloed aan kritiekpunten die door Enver worden geuit. In feite vertolkt hij heel veel frustraties die grote aantallen Surinamers en andere allochtonen in Nederland meemaken. De mensen die kritiek op Enver hebben zijn personen die hun identiteit in Nederland helemaal kwijt zijn geraakt. Het zijn de dwazen die er werk van maken dat Nederland de onafhankelijke Republiek Suriname gaat her-koloniseren. Daarnaast en dat Nederland hen helpt om VHP en NPS aan de macht in Suriname te krijgen.

  Het zijn deze gasten die niet eens inzien dat er Surinamers en andere allochtonen zijn die een zeer slechte behandeling krijgen van o.a. de Nederlandse politie.Ik wil verwijzen naar recente voorvallen. De dood van de Arubaan Henriques en het allochtonen jongetje van 13 jaar die aan een politiemotor wordt geboeid en gedwongen wordt om naar naast het politiebureau te rennen.Het zijn deze verhollandste Surinamers die het verwerpelijke optreden tegen Surinamers en andere allochtonen goedpraten.


  Maak melding

 24. Zwakbegaafd en dan nog zacht uitgedrukt, heeft heel veel van een idioot.

  In Suriname zijn er nog meer van deze snuiters die ook nog vals zingen en niet weten waar ze zijn/waren, gezegd hebben,gedaan hebben enz, enz. kortom een draaikont en zo mee weg willen komen.

  Als je de na(a)m/en noemt, zal ik fluiten als je d(i)e juiste noemt.


  Maak melding

 25. Een klein beetje nuance zou best mooi zijn. ‘Onze ouders zijn als beesten behandeld door de Nederlanders’ is een beetje kort door de bocht. De meeste voorouders van Nederlanders zijn namelijk ook als beesten behandeld door elitaire landgenoten. Uitbuiting kent geen kleur. Tot honderd jaar geleden was er in Nederland nog hongersnood, kinderarbeid, en slechts stemrecht voor een kleine groep. Ook mijn voorouders hebben niets met de slavernij te maken gehad, zij mochten 16 uur per week voor een stuiver per week werken in een fabriek. Ik wens dat zij niet door het slijk gehaald worden.


  Maak melding

 26. @ Panka,

  Luister eens, kerel. Als je je als slaaf gedraagt, zul je als slaaf behandeld worden. Als je je als geciviliseerd mens gedraagt, wordt je als geciviliseerd mens behandeld. En respect moet je afdwingen, dat krijg je niet zomaar door een paar liedjes (nou,nou)) te schrijven. Jij denkt dat iedereen in Nederland je op de knieeèn bewierookt? Wie ben je dan wel?


  Maak melding

 27. Voor een deel waar. Voor een ander deel eigen schuld. Van blanken is bekend dat er een hele hoop kinderboelers tussen zitten en dat deze lieden land en wereld afspeuren voor hun vertier.
  Van Surinamers is bekend dat sommigen (jonge meisjes) graag en snel de benen spreiden voor wat spullen en geld.
  Vraag en aanbod komen dan bij elkaar wat tot een hoop ellende leidt.
  Bovendien is het ook waar dat er in Nederland behoorlijk wordt gediscrimineerd. De Nederlandse instelling is: als je niet doet als ons, dan deug je niet. Zelfs regeringsinstellingen in Holland beamen dit.
  Dus de waarheid ligt weer eens in het midden…..


  Maak melding

 28. RobG en Parbo wat een triest duo.

  ” Het zijn de dwazen die er werk van maken dat Nederland de onafhankelijke Republiek Suriname gaat her-koloniseren”

  Suriname is in de greep van de Bouterse Mafia en dus ver van onafhankelijk.

  En dat gelul dat Nederland Suriname wil her-koloniseren is weer zo’n typische Paarse Troefkaart die kan nog wal raakt.


  Maak melding

 29. Neem hem niet kwalijk dit is een de mensen die gesnoven heeft voordat hij zich bedenkt om wat e gaan zeggen, dus keaamt hij maar nonsence uit. En zo zullen er meerdere volgen in dat land, zie het als de jeugd van de toekomst!


  Maak melding

 30. Suriname weer op de kaart dankzij crackhead Panka:

  http://www.geenstijl.nl

  1 commentaar:

  Dat soort dingen moeten wij godverdomme eens over Surinamers zeggen op déze site. Dan heeft Joris morgen een burn-out en wordt Geenstijl door Quinsy Halvegario aangeklaagd.

  De grootste racisten zijn degenen die het hardst gillen dat ze gediscrimineerd worden. Punt! Amen! En daar neem ik NIETS van terug.

  Ja dan krijg je dan…dank je Panka


  Maak melding

 31. Special voor RobG en Parbo volgens wie elke blanke Nederlader een kinderverkrachter is:

  r
  Een studie naar zedendelinquenten in de regio Haaglanden (Van Wijk & Ferwerda, ) gaf aan dat vooral Marokkanen en Surinamers tot de actiefste groep zedendelinquenten
  behoren.

  nl.aup.nl…


  Maak melding

 32. Ik begrijp het niet. Deze apen zien alles wat verkeerd is in Nederland, maar zijn tegelijkertijd blind voor de situatie in Suriname. Ik zit in iedergeval niet op hem te wachten. Blijf daar maar lekker in jouw kooi.


  Maak melding

 33. Een heel zelfbewust en constructief optreden van dit talent, het zal zeker bijdragen aan het verhelpen van de problematiek die hij hier op zeer doordachte en onderbouwde wijze aan de kaak stelt. In Nederland hebben ze ook een dergelijk talent dat zeer onderbouwd en weloverwogen stelt dat er altijd wel een volk aan te wijzen is om verantwoordelijk te houden voor de ellende van de welwillende mensen. En de oplossing is dan ook om dat volk te verwijderen.
  Mijn diepe bewondering voor deze visionaire talenten.


  Maak melding

 34. @ GÉRARD AUSEMS

  Voor een vrij aanzienlijk deel kan ik mij terugvinden in jou relaas.

  Quote: ” dit is bijvoorbeeld een reden, dat ik nooit meer mijn foto’s bij Prolasco zal laten afdrukken ”

  Dit is volgens mij nogal drastisch maar het is en blijft jou besluit.
  Wat ik mij afvraag is het volgende.

  Heb jij als persoon die weet hoe het hoort, meteen van de prachtige gelegenheid gebruikt gemaakt om het ACHTERLIJKE personeel van Prolasco aan te spreken op hun WALGELIJK gedrag ???

  In jou relaas staat niet duidelijk aangegeven wat jij toen uiteindelijk hebt beslist ???
  Heb jij lekker gebruik gemaakt van de gelegenheid om schaamteloos voor te piepen of heb jij netjes gewacht totdat alle wachtende ” Blakamans “voor jou geholpen waren ?????

  Ik ben zéér benieuwd naar het ( eerlijk ) antwoord.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 35. Henk molenaar, jouw reactie is typisch van iemand die aan lager wal is geraakt. Het soort dat de ogen sluit voor realiteit.
  Molenaar wat betaald nu een baantje als medw propaganda voor Nederland ? Nederland heeft nog steeds drift naar expansie van haar gebied. Wordt tijd dat je een opticien gaat bezoeken. W


  Maak melding

 36. Panka heeft een punt maar figuren als Henk Molenaar, Pitbull, Blaka Bakra, Passant en nog vele anderen missen het verstandelijk vermogen om dat in te zien.Mijn inziens had Panka het ook anders kunnen brengen, maar hij raakt wel een gevoelige snaar. Henk Molenaar en de andere figuren, de ” uncle Toms ” van deze tijd die Panka aanvallen nemen het ongevraagd op voor het systeem dat daadwerkelijk heel veel allochtonen hun waardige mensenrechten heeft ontnomen. Maar het zijn deze ‘ low level ‘ figuren die straks verbouwereerd zullen staan wanneer Wilders zijn pijlen op hen zal richten. Deze gasten zijn niet op zijn U bocht voorbereid, ze denken niet vooruit.

  Deze ‘ uncle Toms ‘ zijn het bij- of restproduct geworden van het Nederlandse systeem omdat zij uit angst hun oprechte mening niet durven te geven en de ogen sluiten voor onrecht. Het trieste van dit alles is dat zelfs geboren autochtonen veel herkennen in de kritiekpunten die Panka terwijl de uncle Toms, de schertsfiguren blijven roepen om de kruisiging van hem.


  Maak melding

 37. Ik ben geen artiest maar ik weet wel dat als ik een anti homo lied schijf of zing dan heb ik een probleem,er zijn genoeg artiesten die in het westen worden ge boycot om hun anti homo liedjes,die Enver Panka en zijn huma tata gang die hadden het beter moeten weten,of zijn ze nou te dom om het niet te weten—

  Melkweg cancelt concert homohater Sizzla—-COC roept Melkweg op homofobe band te weigeren—-Jamaicaanse homohater in Tilburg Popcentrum—- boycot van de film aanpassing van ernstig anti-homo-schrijver Orson Scott Card’s Ender’s Game , Kenny B die is toch wat slimmer die is welkom

  Laat Me.


  Maak melding

 38. @hans,

  hoe kan jij beweren dat Panka naar een psychiater moet. Je wil daarmee zeggen dat zijn kritiekpunten, waandenkbeelden of bespiegelingen van een onwerkelijke situatie zijn.Dit zijn geen bespiegelingen vanachter de polderdijken waar jij je figuurlijk terugtrekt. Hans jij kan goed filosoferen na een paar stevige jogo’s, maar de realiteit is even iets anders en dat weet gij ook.


  Maak melding

 39. Blaka bakra, in het geval van slaven v.s. slavenhouders waren de slavenhouders degene die zich ongeciviliseerd gedragen hebben. Iemand die door iemand anders tot slaaf gemaakt wordt gedraagt zich niet ongeciviliseerd. En dat gezeur over slavenmentaliteit snap ik ook nooit, hoe ziet de slavenmentaliteit er eigenlijk uit? De meeste mensen willen vrij zijn en ze zullen er alles aan doen om vrij te zijn, ik denk dat de mentaliteit van een slaaf in dat opzicht niet verschilt van iemand die nog geen slaaf is. Als een slaaf zich op het eerste gezicht, om te overleven, onderdanig gedraagt, wil dat nog niet zeggen dat dat zijn mentaliteit en dat van zijn achterachterkleinkinderen is geworden. Iedereen die denkt dat een nakomeling van slaven een ‘slavenmentaliteit’ ontwikkeld heeft, is een idioot, ik heb nog nooit iemand horen zeggen dat andere bevolkingsgroepen een contractarbeiders-, gastarbeiders-, of verbannelingen mentaliteit (Australiers) hebben ontwikkeld.


  Maak melding

 40. Wat een treurigheid. Als de BLANKE Nederlander deze bagger zou schrijven dan is de wereld te klein en zijn we weer die vreselijke racisten. Lachwekkend dom dat is wat ik er van vind. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten nietwaar?
  Veel geluk en voorspoed gewenst in jullie fijne Suriname ik kom niet hoor, wees maar niet bevreesd al krijg ik geld toe dan nog niet.
  Waarom willen zoveel Surinamers eigenlijk in Nederland wonen?
  Tussen al die gierige blanke racisten met hun zwarte piet traditie ☺.
  Sterkte met uw (zelf) haat.


  Maak melding

 41. Henk Molenaar

  En als ik die wezenloze uitdrukking van ‘artiest’ Panka zie, dan is duidelijk dat zijn neus vol zit met witte poeder.
  ====================================

  En jou hersencelletjes met beukenhoutenzaagsel!
  Panka’s woorden mogen dan wel verkeerd zijn gekozen maar na het moeizaam bijeen brengen van de nodige euro’s voor een vliegticket is het voor menige SURINAMER geen pretje om op Schiphol te landen. Telkenmale vragen eerbare burgers zich af welke gore snuffelhonden weer op hen af zullen komen, het zij viervoetige dan wel tweebenige. Als het niet persé moet kom ik er per definitie ook niet!
  —————
  Met modern apparatuur moet het mogelijk zijn om op humanere wijze aan de weet te komen welke zieke geesten die rotsooi waar ozovele Hollanders dol op zijn met zich mee torsen. Die krentenkakkers peinzen er niet over om te voorkomen dat jij binnenste/buiten wordt gekeerd!


  Maak melding

 42. Hallo Panka mi boi
  Ik begrijp dat je totaal van de kaart bent omdat je geen visum hebr gehad.Als je zo doorgaat ,kan je een heel gemakkelijk een visum krijgen om minimaal 10 jaar gratis in “Hotel Scheveningen” samen met je maatjes door te brengen.Neem alle soortgenoten,junks,moordenaars,drughandelaren ook mee!


  Maak melding

 43. Damaru had geen problemen in Nederland, integendeel hij belande met zijn lied op nummer 1 in Nederland. Ook Kenny B. met zijn zwarte huidskleur heeft het “gemaakt”.
  Met HMG die oproept tot het doden van andersdenkenden is het anders gesteld, dat is onkan. We moeten dan niet alle Nederlanders over een kam scheren mbt pedofielie en rassenhaat, alleen omdat men teleurgesteld is tav de houding van de Nederlanders tegenover HMG.
  Oproep tot het doden van de medemens schijnt vanaf 1980 een normale zaak te zijn in Suriname en niemand die zich daarover druk maakt


  Maak melding

 44. waarom hebben mensen met de kleinste herseninhoud toch altijd de grootste bekken ? Eenvoudig dat komt omdat ze nog nooit iemand zijn tegengekomen die hen hun bek geslagen heeft. deze dag komt echter voor een ieder die met zulke praatjes rondloopt. in suriname worden kinderen dagelijks verkracht door de eigen srananmangs. toegegeven er zijn inderdaad smeerlappen uit vele landen die in arme landen zich vergrijpen aan kinderen, maar een smeerlap heeft helemaal geen kleur. dit zijn domme rascistische uitspraken. laat deze panka eens gaan onderzoeken wat wekelijks allemaal wordt uitgespookt in switi sranan.


  Maak melding

 45. @RobG, ik vraag mij af als mensen zo de blanken haten, wat zeuren zij dan in hun land????????

  Amerika, Frankrijk en nog vele landen zijn de meeste mensen van blank afkomstig. Wel een ander cultuur.

  Niemand heeft ze uitgenodigd.


  Maak melding

 46. RobG, nog een goedbedoelde suggestie , ga met hem mee naar de sessie bij de psych met je gezwets, je hebt het nodig, alleen weet je het nog niet of zit in de ontkenningsface, patient


  Maak melding

 47. @ Nicolas.

  Het barst in Suriname van de visionaire talenten. Alleen als hun hersenpan verdoofd is door de dope. Kijk maar naar de regering. Allemaal visionairs. En je ziet in welk diep dal Suriname zich op dit moment bevindt. Surinamers hebben geen zelfrespect en dus ook geen respect voor anderen. Maar ze verwachten dat wel omgekeerd. Nou verwacht ik dat ook niet van een boslandcreool die niet verder is geweest dan de boomgrens van zijn eigen dorp. Ik woon al ruim een decennium in Suriname en ik heb nooit last van de mensen. Respect en wederzijds respect. Maar het kan geen kwaad om ze af en toe even op hun plaats te wijzen.


  Maak melding

 48. ENVER een volbloed dombo-NDPer !

  ENVER “In wie zit het” om Ongewapende,
  Onschuldige landgenoten te Martelen en
  daarna te Doorzeven met Kogels ??

  ENVER “In wie zit het” om aan tafel te zitten en
  een LIJST te maken, onschuldige 8 december-
  slachtoffersmet geweld thuis op te halen, hen daarna te
  Verminken en te Martelen en hen te Doorzeven ??

  ENVER “In wie zit het” om uit wraak, ALLE
  Ongewapende dorpelingen van het ndjuka dorp
  MOIWANA, inclusief kleine kinderen, te Doorzeven
  met Kogels ??

  ENVER in wie zit deze slavernij-slachtmethode,
  meerdere malen gebruikt tegen ons eigen Volk ??

  ENVER “in wie zit het” om na deze massamoorden
  de rechtsstaat te verkrachten, om aan de bij wet
  geregelde strafvervolging te ontkomen ???

  ENVER je bent WARM, want je zit in de NDP,
  die slavenmentaliteit tegen het Sranang Volk moet
  je DAAR zoeken, ENVER !

  Daarom is de staatsgreep waaruit deze
  slavenmentaliteit tegen ons eigen Volk is ontstaan,
  gepleegd door de Hollandse emigrant Desi, tezamen
  met zijn Hollandse AIVD en MIVD ! (oa Kolonel Valk)

  De NDP-Uncle Tom, hr Desi, vreest OBAMA en
  voert schijngevechten met de Bakra ’s !

  Moro hebi o doro djie Sranang, trafassi no de !

  Den sribi-Sranang-NDP-srafu , mus fu wiki !


  Maak melding

 49. @Claire,

  Weet je het dan niet? Omdat die blanke in de hoofden van de allochtonen heeft ingepland dat alles bij/van hem beter is!
  Breng enige clariteit in je hoofje, beste Claire.


  Maak melding

 50. @Ira, als bepaalde mensen blanken haten dan zullen zij ook het nodige hebben meegemaakt.Wil jij me zeggen dat er in Nederland en Amerika helemaal geen vreemdelingenhaat bestaat? Ik denk niet dat mensen speciaal naar Nederland en Amerika zijn verhuisd om blanken te gaan haten.

  @hans,
  Bedankt voor je advies.Ik zal er helaas geen gebruik van maken omdat ik het helemaal niet nodig heb.Waarom zou ik naar een psych moeten gaan om jou een geluksgevoel te bezorgen? Ik denk eerder dat de aanhang en de adviseurs van de verliezende partijen in Suriname collectief naar de psychiater moeten voor een systeemgerichte groepstherapie. De overwinning van Bouterse en zijn NDP heeft jullie gefrustreerde verwachtingen en gefrustreerde verlangens naar een overwinning alleen maar erger gemaakt.Jullie neiging tot demonisering en destructie van de overwinnaars is het gevolg van het kwijtraken van realiteitsbesef. In feite verkeren jullie nog steeds in een psychose toestand.


  Maak melding

 51. Panka, op zulke lusers als jij zitten ze echt niet te wachten met je slavernijsyndroom, en je minderwaardigheidscomplex. die andere Panka die in de politiek zit bij die paarse roversbende, is zeker een broer van je, de zelfde domme gelaatsuitdrukking.


  Maak melding

 52. Beste Panka,

  Ik geef je volkomen gelijk, maar alleen wanneer je het godsgeloof waarin jij in gelooft ook laat vallen als een baksteen, want dit stamt nog af van de voorouders van de huidige bakra’s, die in de koloniale tijd jouw voorouders hebben geketend en afgeslacht als slachtdier namens God (Masra Gado), en het overige onderdrukte slavenbevolking werd met de karwats de godsdienst bijgebracht zodat hun geloof totnogtoe geïncarneerd is in de Surinaamse bevolking en samenleving.

  Steek de hand maar eerst in eigen boezem, en laat de tegenwoordige generatie bakra’s met rust hoor, er zijn een heleboel die als mens leven tegenover hun medemensen en de kwaadaardigheid van hun eigen voorouders niet hebben overgenomen c.q. overgeërfd, dit kan ik niet overwegend zeggen van Surinamers aangezien velen nog in de middeleeuwen leven geleid volgens de godsdienstleer van de bakra’s die jij uitscheld.

  django


  Maak melding

 53. .wat een zielig mannetje,, je ziet al op de foto dat die kleuter niet heel erg goed bij zijn verstand is, hij is echt geestelijk gehandicapt. Maar hij kan rond december hiernaartoe komen want dan komt de sint weer en die zoekt nog een gekke piet. Dus niet getreurd er is nog hoop.
  Groetjes uit zonnig bakraland


  Maak melding

 54. @ GÉRARD AUSEMS

  En ” Chavéz ” wacht nogsteeds op het EERLIJK antwoord. Misschien VERGETEN wat je toen had beslist……… ?????

  Goed, laat mij raden……

  Trevlig helg! CHAVÉZ


  Maak melding

 55. Ja, Panka vriendin hier in Nederland is tegen de blanken ,heeft hier geprobeerd het feest van Sinterklaas te boycotten en nu start jij Panka met je shit.

  Nou Panka ga eerst je leven zuiveren en dan …. mag je proberen iets te zeggen. pffffff


  Maak melding

 56. Ik denk dat deze kerel een beetje teveel aan de waterpijp gelurkt heeft. Zijn betoog rammelt aan alle kanten. En ach, haat vreet slechts jezelf op, dus succes ermee!


  Maak melding

 57. @ RobG,
  Beste RobG, je begint te veel op te vallen als iemand die de oude /huidige regering als ook het gedrag van bepaalde zwakbegaafden probeert recht te praten.
  Dit is niet goed. Probeer objectief en zuiver te blijven.
  We hebben een hekel aan bakra’s en hun land maar we zijn er maar al te graag daar. Jaarlijks ruilen 750 mensen in Su paspoort in voor een NL paspoort en dat kan niet zijn omdat ze het in NL slecht vinden.
  Enver Panka is gewoon een beetje dom geweest. Een krant publiceert zijn letterlijke tekst op Facebook en de man is nu boos op de krant. Hij begrijpt waarschijnlijk niet wat de functie van Media is.
  Als je het toch voor hem wil opnemen is het beste dat je hem adviseert om een tijdje in het binnenland te gaan zitten in combinatie met een goede stevige “WiriWatraWasi” want daar zal hij meer vertrouwen in hebben. En vertel hem dan ook dat “Personnlijke Ontwikkeling” tijd nodig heeft.
  Help hem AUB.


  Maak melding

 58. wat jammer nou dat dit soort hersenloze weer een podium krijgt,bla bla bla wie gaat zijn batterijtje vervangen, alleen maar stemming makerij en aandachtsgeil get a life


  Maak melding

 59. Ik denk dat die Panka just een gast is die onze meiden komt verkrachten en met HIV besmetten dan andersom…
  Wat een loser. en een racist.
  Is ie blijven hangen in de VOC tijd?


  Maak melding

 60. Claire, de Surinamers op Waterkant.net zijn niet representatief voor de mensen in Suriname. Ook zij die zich rechtgeaarde Surinamers noemen niet. Er is in dit soort situaties altijd een kleine groep die een verkeerd beeld schetst van de groep waartoe zij behoort en waarvan zij meent de vertegenwoordiger te zijn. De waarheid is anders. Wat dat betreft, kan je met een gerust hart Suriname bezoeken.


  Maak melding

 61. Ik hoop dat alle kondremangs die dit stuk zo genadeloos aanvallen zonder te kijken naar de context en de punten die worden aangekaart beloond worden door hun meesters.
  Want we jompo gi deng baka, kosi oeng kondremang want dalijk unoe masra no lobi oenoe moro. Tang boeng kondremang.


  Maak melding

 62. Enver beschuldigd(generaliseert) de Nederlandse man. Vieze mannetjes die naar Suriname komen om kleine meisjes en jongetjes te misbruiken. Advies aan Enver doe net zoals Nederlanders de afgelopen weken hebben gedaan, geef ze een pak slaag(al is het op de snelweg) en maak bekend wie deze vieze mannetjes zijn. Zo lossen Nederlanders dat op want wij hebben een hekel aan vieze mannetjes.

  Enver moet als hij naar Nederland wilt komen voor zijn visum 60 euro betalen, wordt zijn aanvraag afgewezen dan is hij zijn geld kwijt. Als ik zijn scheld tirade lees vraag ik mij af waarom hij nog naar Nederland wilt komen, of is het gezegde geld verzoet de arbeid hier van toepassing. Maar goed Enver wie wilde er niet van het visum beleid af omdat Suriname nog verder zou leeglopen, juist je eigen regering ga niet Nederland beschuldigen maar ga je president vragen.

  Enver een ieder die op vakantie naar Suriname wilt kan een toeristenkaart kopen, kosten 20 euro of 25 US dollar. Wil ik tijdens mijn vakantie in Suriname naar Frans Guyana of 1 van de eilanden dan moet ik er een visum bij kopen kosten 40 euro, 20 + 40 = 60 euro Enver net zo veel als jij moet betalen. Wil ik langer dan 90 dagen naar Suriname Enver dan moet ik een MKV aanvragen kosten plus minus 400 euro. Ik moet dan 3 maanden wachten of mijn MKV wordt goedgekeurd, wordt hij afgewezen dan ben ik dat geld kwijt.

  Volgens Enver worden Surinamers in Nederland als Ka behandeld. Veel van mijn vrienden zijn Surinamer, hard werkende mensen die een goed salaris verdienen. Surinamers( in Nederland tenminste) zijn veelal vooruitstrevend en hebben over het algemeen een goede opleiding genoten en functie. Zij die denken dat ze in Nederland moeten komen om witte zeepoeder te verkopen, worden in de gevangenis gezet en geloof mij die gevangenis is beter dan Santa bomma.

  Volgens Enver kunnen de Surinames niet naar het binnenland om dit te duur is. Het wordt dan tijd dat Enver gaat Rappen over Tour operators in Paramaribo die deze trip zo duur maken. Maar een goede tip voor Enver hij kan wel naar Berg en Dal die hanteren namelijk twee tarieven 1 voor toeristen en een 1 voor ingezetenen.

  Volgens Enver baden Surinamers in de regen hoe dan ik heb nog nooit een Surinamer in de regen zien baden daar hebben ze een badkamer voor. Van regen worden je kleren nat en wordt je ziek ja toch.

  En tot slot Enver ik krijg geen vervelend gevoel van je domme praat, het is alleen jammer dat een artiest als jij zich niet inzet voor verdraagzaamheid en begrip tussen de mensen onderling. Een goed Hollands gezegde “het is makkelijk om iemand de kroon van het hoofd te stoten dan op te zetten” denk daar maar eens over na Enver.


  Maak melding

 63. Panka heeft gelijk. De houding van Nederland is bevoogdend. De houding van Suriname is onderdanig of opstandig.

  Minderwaardigheidsgevoelens zitten diep en spelen op.

  Zal het slijten of nooit meer overgaan?


  Maak melding

 64. Het aidsvirus komt oorspronkelijk voor bij apen.[7] Volgens Goudsmit is het virus bij de mens terechtgekomen door een toegenomen contact tussen mensen en apen: door de jacht op en de handel in apen, het kappen van het Afrikaanse regenwoud en de kolonisatie van Afrika. Hiv is een virus en heeft dus gastheren nodig. Het aidsvirus stapte van de ene gastheer (de aap) over naar een andere gastheer, de mens, en evolueerde verder.[8] Bron Wikipedia. Helaas Enver , wij hebben geen apen in Nederland dus dit kan letterlijk niet.Enver heb jij wel eens geslachtsgemeenschap met apen gehad en ben je al eens getest op HIV/Aids?


  Maak melding

 65. deze man is geheel door gedraaid ik vind dat de officier van justitie naar hem op zoek gaat wij gaan heel goed met Surinamers om . maar die man denk dat alle Nederlanders zo.
  zijn. onze regering in Brussel dat zijn pas erg maar daar hoor je hem niet over hij hoeft hier in Nederland geen visum aan te vragen. het staat onder ophitsen en wil graag in nieuws komen die stumper. opsluiten die gast en een schade vergoeding vragen wij als Nederlanders worden nu door hem kwaad dag licht gesteld .


  Maak melding

 66. luister bonie , baron, jolikeur… je moet dankbaar zijn dat die hollanders je overgrootvaders als slaven uit afrika heeft gehaald. anders was je nu met een rubber boot richting lampe dusa gaan varen.


  Maak melding

 67. En weer struikelen de Surinamers op dit forum over elkaar om het voor de witte man op te nemen. Zij hoeven het zelf niet te doen, er zijn genoeg zwartjes die pijn ervaren als je tegen de witte man aan schopt. Als de witte man zijn voet stoot, roepen ze in koor: meester wij hebben pijn.Dat blijkt hier weer eens duidelijk. Gelukkig gaat elke generatie voorbij en kunnen we hopen op het zelfrespect van de hedendaagse zwarte jongeren.


  Maak melding

 68. Er zit wel een waarheid in hetgeen Panka beweerd. Het is direct weergegeven en dat komt dan hard en cru over. Maar zit toch echt een waarheid in.
  Heb het zelf ook meegemaakt. De Nederlanders worden op handen en voeten gedragen in suriname en andere ontwikkelingslanden. Ze voelen zich superieur. Kijk maar wat ze in landen doen van Thailand ,Indonesië ,suriname etc… Allemaal sextoerisme. Ze zijn echt niet goed te vertrouwen. Kijk maar de Wilders stemmers. Plegen massamoorden met hun vliegtuigen in Irak,Afghanistan etc…. Steunen en financieren moordenaars van de regering in bv Israël .leveren wapens aan vele landen voor eigen gewin. Grootste verradersvolk tijdens de tweede wereld oorlog. Het zijn niet de Duitsers maar de Nederlanders die de joden hebben verraden aan de Duitsers. Dus dankzij hun zijn ze ook vermoord. Politionele acties in Indonesië , hoeveel hebben ze niet vermoord. Als het erop aankomt zijn ze te laf. Kijk maar naar Srebenica .
  Dus ik geef Panka gelijk.
  Dan heb je nu Surinamers die zich ook blank denken te zijn en keuren hetgeen Panka zegt af. Panka zegt gewoon de waarheid. Niet alles wat de blanken zeggen is waarheid. De discriminatie is heel hoog door de blanken. Kijk maar naar de werkeloosheid , nekklem etc….
  Panka heeft gelijk.


  Maak melding

 69. @TropicanSun, Dan ga je voortaan toch lekker naar Brazilië? Misschien ben je wel beter bestand tegen hun corruptie, drugs, ellende in de sloppenwijken, doodseskaders, prostitutie en aids wat er welig tiert. Want waarom denk je dat een Braziliaan liever in Suriname vertoeft?

  Als nazaten van de slaven hebben wij het recht om bij de vroegere kolonisator zaken aanhangig te maken want in eerste instantie waren wij het die EEUWEN een haat/liefde verhouding met de blanken hebben gehad.
  De Javanen kwamen eeuwen daarna om het hoekje kijken.

  Thans zijn er situaties ontstaan als in een KOEKEKNEST waarbij de jongen van de indringer de natuurlijke jongen uit hun nest proberen te werken waardoor ze te pletter vallen zodat alle zorg en aandacht naar hun toe kan gaan.

  @ Bakru,
  Je mag ook net zoals Boni, Baron, en Jolikeur blij zijn dat je in Suriname ben beland. Andere bewoordingen wil ik je besparen want anders trap ik je teveel op jf ziel!


  Maak melding

 70. Lucien

  En weer struikelen de Surinamers op dit forum over elkaar om het voor de witte man op te nemen.

  Hallo Lucien,

  Dit als tegenwicht van die stumpers die al het falen in hun leven toe schrijven aan de ‘gemene witte man’ . De stumpers die nog steeds na 300 jaar last hebben van een zogenaamd “Slavernijsyndroom” als ook een minderwaardigheids complex en een gebrek aan ambitie.

  Opvallend dat de ‘gemene witte man’ prima door een deur kan met een Chinees, Aziaat, Javaan en Hindoestaan.

  Deze mensen blijven tenminste niet hangen in een eeuwige slachtofferrol maar steken de handen uit de mouwen en proberen wat van hun leven te maken en hun kinderen te ondersteunen.

  Snappie?


  Maak melding

 71. @Henk Molenaar, Als je mijn betoog leest, dan zul je zelf zien dat je appels met peren aan het vergelijken bent. Je kent je eigen geschiedenis niet eens: het waren de Indianen, de Afro’s en de blanken die reeds eeuwen met elkaar in een stoofpot zaten. De Hindostaan, Javaan, Chinees of Aziaat zoals jij zegt zijn eeuwen daarna erbij geronseld. Bemoei jij je dus met je eigen zaken!

  Holland mag figuren als Geert Wilders en wijlen Pim Fortuin dankbaar zijn dat ze tegenwicht bieden voor verdringing door migranten die zich steeds achter gesteld voelen t.o.v. De autochtone bevolking. Maar als het zo door gaat in Holland dan krijgt Holland zijn verdiende loon door wat ze ons in de geschiedenis geflikt het hebben door na afschaffing van de slavernij een paar agressieve mensen te ronselen en in Suriname neerplanten om de slaven die ze uitgebuit hebben te beconcurreren. Wat je beweert is bullshit over met elkaar door een deur kunnen. Heb je dan voorbeelden? Noem je verraad plegen een vorm van samen door een deur kunnen?

  @ Molenaar,Probeer je beter te verdiepen in de Surinaamse geschiedenis i.p.v. appels met peren te komen vergelijken.


  Maak melding

 72. ” Panka richt zijn bericht aan Nederlanders en beschuldigt hen van het opzettelijk besmetten van jonge meisjes met HIV en verkrachten van jongetjes.”

  Jij hebt net zo veel last van een minderwaardigheidscomplex als van je slavernijsyndroom blijkbaar. Ik zou ook nog even terug gaan naar de Middeleeuwen, dan kom je ook nog wel wat tegen wat de Nederlanders gedaan hebben dat niet door de beugel kon…

  En de Engelsen, de Fransen, Duitsers, de Chinezen, de Afrikanen….

  Special voor RobG en Parbo volgens wie elke blanke Nederlader een kinderverkrachter is:

  r
  Een studie naar zedendelinquenten in de regio Haaglanden (Van Wijk & Ferwerda, ) gaf aan dat vooral Marokkanen en Surinamers tot de actiefste groep zedendelinquenten
  behoren.

  nl.aup.nl…

  http://www.omroepbrabant.nl/?news/233841752/Ongeloof+heerst+na+beschuldiging+van+misbruik+door+bisschop+Bluyssen.aspx

  Wordt wakker het zonnetje is al op………….
  Koos en consorten: Lees dit hier boven even en kom weer terug op aarde.


  Maak melding

 73. Opvallend dat de ‘gemene witte man’ prima door een deur kan met een Chinees, Aziaat, Javaan en Hindoestaan.

  Henk Molenaar, uit welk land komt een Aziaat?
  Aziatrea? Aziatonia? Aziatie? Azia……..?
  Of zou een Chinees, Javaan of Hidoestaan misschien uit Azië komen?

  Ga je eerst scholen en kom dan terug!


  Maak melding

 74. Henk molenaar is blank. Je mag niets negatiefs over Nederland schrijven. Je moet je bek houden en slikken. 1 juli 1863 was voor veel surinamers de laatste keer dat ze gebukt moesten gaan . Nu niet meer. En Flyer ik woon ook in Nederland, dus wil ik je ook wel laten zien wat ik doe met racisten. Anno 2018. Kunnen mensen nog steeds niet fatsoenlijk en met respect met elkaar omgaan. Anno 2018 denken inderdaad de blanken dat ze nog steeds de baas zijn. Wat mij opvalt is dat veel van de surinamers die op deze forum reageren, de kontelikkers van de blanken zijn. PANKA heeft gelijk. En trouwens, dat is zijn mening. Zoals dit nu ook van mij. Etnisch profileren. Discrimineren omdat je een surinamer, Turk marokaan of Antilliaan bent. Ze hebben zich zelf heel hoog zitten. Zoals die kreng die dat boek heeft uitgebracht. Sanne bakker dacht ik.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.