‘Oscar Harris zingt binnenkort in het Surinaams’

11

De Surinaams/Nederlandse zanger Oscar Harris zingt binnenkort voor het eerst in het Surinaams. En dat terwijl Harris grootste hits in Nederland Engelstalig waren. Mede aan dat Engels zegt hij zijn succes te danken te hebben, schrijft de Volkskrant. Harris gaat nu ‘iets Surinaams’ doen vanwege veertig jaar onafhankelijkheid van Suriname dit jaar.

Volgens de krant is de 71-jarige zanger die vanaf eind jaren zestig tot in de jaren tachtig successen had met Try A Little Love, T.O.P en met Song For The Children zelfs wereldwijd een hit scoorde, weer super actief dankzij platenlabel TopNotch. In de door het platenlabel uitgebrachte verzamel CD ‘Sranan Gowtu’ staan oude nummers van Oscar Harris zelfs centraal. “Die oude nummers genereren nu behoorlijk wat aandacht. Dat inspireert me om met nieuw materiaal te komen” aldus de op Albina geboren zanger tegen de krant.

Harris heeft het nooit aangedurfd om in het Nederlands te zingen. “Indertijd was het voor Surinamers not done om Nederlands te zingen vanwege het accent. Als je als Surinaamse zanger destijds een iets te nadrukkelijke ‘w’ had, werd je bespot” zegt hij in een uitgebreid interview met de krant.

UPDATE:
De strekking in het artikel van De Volkskrant waar naar verwezen wordt klopt niet helemaal. Wij kregen diverse reacties waaruit blijkt dat Oscar Harris wel eerder in het Surinaams gezongen heeft, weliswaar met ‘The Twinkle Stars’. Luister ook naar dit prachtig nummer:

eerst

11 REACTIES

 1. Oscar harris een hele grote voice prachtig ik hou van zijn music ik zou hem graag live willen zien en horen ik ben fan laat hem meer cd maken het is een topper bedankt voor je songs al die jaren God bless you


  Maak melding

 2. Oscar Harris zingt binnenkort in het Surinaams.
  Maar Oscar, zingt ook reeds lang in het Surinaams met zijn prachtige stem.
  Met The Twinkle Stars heeft hij ook diverse Surinaamse nummers uitgebracht.

  Oscar Harris in het Surinaams met een prachtig nummer:
  mie goedoe, mie swietie, mie lobie
  https://www.youtube.com/watch?v=O5M3REKw9GI

  En een Nederlandse nummer dat in 2014 werd uitgebracht.
  Deze wordt ook de laatste tijd veel afgespeeld.
  Oorspronkelijk afkomstig van Brook Benton.
  Luister zelf maar. Je krijgt er gewoon bijna kippenvel.

  https://www.youtube.com/watch?v=aUf94h0ucI4
  (O Heer, Oscar Harris)
  https://www.youtube.com/watch?v=-g3MZ4ZArU4
  (O Heer Oscar Harris) (live)


  Maak melding

 3. Maar Oscar heeft toch eerder een Surinaams liedje gezongen?NANGA PALM WI DE GO, is toch van Oscar Harris? Of mag je dat niet zo stellen omdat het toen met THE TWINKLE STARS WAS?

  Oscar heeft gelijk over die W BIJ Surinamers. Kwam mede door MAX WOISKY. Na a mang dati poti Sranang sma tron dregi nanga ing Singi: WIJ WILLEN WW.
  Geweldig idee van Oscar Harris.


  Maak melding

 4. Be zonder is hij heeft ook in het Indonesische taal gezongen hij was ook een paar keren op de pasar madam deze man kan alles zingen hij is een top zanger ik vindt hen geweldig gade bless oscar harris


  Maak melding

 5. @ Roy. Thans! Ik dacht al die tijd Oscar.

  Deze man is inderdaad veelzijdig. Hij heeft ook ooit hier met een Hollands liedje een gooi gedaan naar de Eurovisie songfestival . Hij zong toen in de nationale voorronde het liedje: Super ster.
  ( weet niet of dat de titel is maar ging in ieder geval zo: Super ster! Je bent voor mij een super ster…..die je kust , die….)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.