In Suriname hebben ex-junks last van de buurt

3

PARAMARIBO, 30 jul – Een omgekeerde wereld, zo lijkt het. Ex-junks die last hebben van de buurt. In Blauwgrond, ten noorden van Paramaribo, gebeurt het echt. Toch begon het zo anders.

Blauwgrond, een redelijk gegoede buurt, had het niet zo op met het idee. Voormalige zwervers, of politiek correcter, dak- en thuislozen, kregen een thuis. Niet in psychiatrisch centrum PCS, maar in een heuse woonbuurt. Het protest was niet van de lucht, al die overlast. En nu? “De geresocialiseerde gaat niet naar de drugsdealer toe, het zijn de dealers die naar de mannen toegaan”, zegt Henk Amstelveen tegenover de Times of Suriname.

Het is de ontboezeming van de ‘vader’ van het resocialisatieproject. Het vrij jonge project is goed opgeschoten. De ongeveer twintig mannen zijn redelijk verzelfstandigd. Maar dan zijn er de bedreigingen, ‘buurtjongens’ die lokken. Drugs worden gewoon op balkon gegooid. Onlangs kon zo’n crimineel worden gevat. Het project gaat hoe dan ook door. “De mannen doen hun best om niet weer in verval te raken”, zegt Amstelveen.

3 REACTIES

 1. Singapore kent de doodstraf voor moord, landverraad, drugssmokkel en bepaalde delicten met vuurwapens. Zo was de doodstraf verplicht wanneer iemand werd veroordeeld voor het bezit van 15 gram heroïne. Lijkt mij een uitstekend idee voor Suriname. Doodstraf is nooit officieel afgeschaft, zsm herinvoeren !


  Maak melding

 2. Ja ja en nu zie je als een drugsbaas niet in het land is,hopelijk worden de junks alsnog geaccepteerd en dino en edmunt muntslag voor lange tijd wegblijven.

  Dank u wel Amerika wat een verandering.


  Maak melding

 3. Koos.

  Een uitstekende idee van jou, maar als dat in Su wordt toegepast, dan gaat er zeker een kwart van de bevolking naar de kloten. Ik schreef gisteren dat ze alle dealers ter plekke dienen terecht gesteld te worden, maar helaas gaat mijn idee te ver, zo doende is mijn mening door de redactie niet geplaatst.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.