Ontslag geëist van voorzitter Centraal Hoofdstembureau

4

PARAMARIBO, 28 jul – Eugène Merkus, voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau, moet met ontslag. Dit stelt de politieke partij Pertjajah Luhur, PL, in een brief aan president Desiré Bouterse. De partij is ‘zeer verontrust’.

PL is te kennen gegeven dat twee dissidente parlementariërs niet terug geroepen kunnen worden. De partij vindt het te ver gaan. “Een uitvoerend orgaan met bepaalde taakstellingen, specifiek voor de verkiezingen, oefent bevoegdheden uit die geen wettelijke grondslag hebben. Dit getuigt van onbekwaamheid en onbekendheid met de wettelijke bepalingen van de Kiesregeling”, staat in de brief.

Het Centraal Hoofdstembureau heeft zijn bevindingen in twee brieven weergegeven. Het was de reactie op een brief waarin PL meldt dat de parlementariërs zijn terug geroepen. Volgens de partij zou het bureau alleen maar de vervanging moeten regelen. Meer werd niet verwacht. “Met grote verbazing en verontwaardiging heeft zij echter een ‘rechterlijk’ besluit gekregen”, aldus PL.

4 REACTIES

 1. Paul Somohardjo heeft niet gefröbeld in z`n pubertijd.

  Men heeft te veel geduld met die schurk, gewoon opsluiten die man. Het partijtrein bij de wijdenboschbrug moet onherroepelijk terug gaan in de boezen van het havenproject. Die man is doodgewoon een recidivist.

  In Nederland heeft hij ook zijn rotzooi uitgehaald met gelden van de vluchteling.


  Maak melding

 2. Goe zo, Somo. Pak die onbekwame figuren flink aan. Ze bekleden posities zonder de capaciteiten te hebben en overtreden hun bevoegdheden.


  Maak melding

 3. Is ONTSLAGRECHT in Suriname dan onderhevig aan willekeur? Kan je in Suriname zomaar ontslag van een ander eisen? Somohardjo is werkelijk niet goed wijs! Hij zet Suriname en Surinamers belachelijk. Is er niet één bekwaam persoon in zijn omgeving die hem terecht kan wijzen of heeft hij alleen advocaten om hem geld afhandig te maken? Somo habi soso zaagsel ini ing ede!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.