vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenEconomieNederlands bedrijf Welten opent vestiging in Suriname

Nederlands bedrijf Welten opent vestiging in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

Financieel opleider en detacheerder Welten is voornemens om per januari 2016 enkele projecten op het gebied van financieel klantcontact te verplaatsen van Nederland naar Paramaribo. Voor Welten is Suriname enerzijds een bijzonder interessante uitvalsbasis voor hoogwaardige ondersteuning van haar Nederlandse opdrachtgevers. Anderzijds levert Welten uit maatschappelijk oogpunt graag een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van Suriname.

Welten is al meerdere jaren actief in Suriname. Zo verzorgt Welten in samenwerking met de Centrale Bank van Suriname de training ‘Module Financiële Dienstverlening’ voor medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen, cambio’s en pensioenfondsen.

Vanaf januari start Welten met het offshore outsourcen van werkzaamheden op het gebied van financieel klantcontact voor Nederlandse opdrachtgevers. Naast de kostenbesparing en het feit dat er geen taalbarrière is biedt dit initiatief nog meer voordelen. Voor Nederlandse organisaties is Suriname ook aantrekkelijk vanwege het tijdsverschil, waardoor de bedrijvigheid gewoon doorgaat als in Nederland de bedrijven al gesloten zijn. Het voornaamste voordeel voor Suriname is dat extra werkgelegenheid wordt gecreëerd zodat hoogopgeleiden voor het land behouden blijven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

12 REACTIES
 1. Heel goed initiatief van het bedrijf Welten om tot uitbreiding van haar activiteiten in Suriname over te gaan. Suriname is een geschenk uit de hemel voor Nederlandse bedrijven die hun (financiële)administratie willen outsourcen.Er is in Suriname veel potentie op dit gebied.

  Om het voor Nederlandse bedrijven aantrekkelijker te maken zal de Surinaamse overheid samen met andere partners meer moeten investeren in de internetvoorzieningen van het land. Bedrijven willen immers continuïteit in hun bedrijfsvoering.Het internet moet dan optimaal kunnen werken.

  De reikwijdte van deze activiteiten zullen ook merkbaar zijn in het onderwijs. Vooral op de IMEO’S en de avondopleidingen zal het competentiegericht onderwijs beter tot haar recht komen. Studenten zullen getraind moeten worden in diverse modules uit software pakketten King, Exact, SAP,enz. Dit zijn software pakketten die veel in Nederland worden gebruikt.


  Maak melding

 2. Bravo!! Detacheerder Welten uit Nederland heeft goeie voornemens om in ons geliefd Suri klantvriendelijk uit te breiden.Nou ,dat betekent werkgelegenheid voor hoogopgeleiden Suri,s.Dit is een Pluspunt van een sociaal denkend Nederlander.


  Maak melding

 3. Zo,
  das keweldik
  Aan de ene kant proberen enkele labielen het koloniale verleden te vernietigen, uit te roeien en aan de andere kant halen zij de kolonisator weer binnen.
  Goedplan.


  Maak melding

 4. Internet voorzieningen; ik schreeuw al jaren moord en brand omtrent de internet verbindingen moet komen tussen nickerie en albina en nu pas willen ze dat gaan doen…als de internet er ligt komen de bedrijven automatisch als padde stoelen uit de grond…domme surinaamse politici als pinas…hij heeft de meeste cursussen gevolgd in het buitenland en hij doet niets ermee in suriname;;; hij bezorgd zich zelf alleen een vette salaris; andere surinamers mogen dat niet…!!! dat uitschot dat ie is….


  Maak melding

 5. Firma Welten ….pas op, voor je het weet hebben ze daar een betalingsachterstand van een jaar of meer. Je wordt belogen, belazerd en bestolen waar je bij staat.


  Maak melding

 6. Onder het mom van een ‘slimme meid is op haar toekomst voorbereid’ ben ik natuurlijk effe wezen gluren bij de buren!

  Show me the money welten.eu!

  Genoeg vacatures zie ik, helaas geen salaris indicatie.
  Hoewel ik dit zo kan inschatten, conform landelijke prijzen, is het altijd handig te weten waarom iemand überhaupt bij zo een bedrijf zou willen werken.

  Ik kan me voorstellen dat je alles met beide handen aangrijpt, als je jaren werkeloos op de bank zit te wk-enne, maar aan de andere kant zijn dit soort mensen niet interessant voor een bedrijf, wel degenen die naar een andere uitdaging op zoek zijn.

  De nevenarbeidsvoorwaarden zeggen mij niets, is normaal tegenwoordig.
  En de uitbreiding naar suri, de zoveelste poging, sinds 2008 of zoiets.
  Pfff, meneer Welten het is nu of nooit hé!

  Zelf vind ik dat er genoeg (Universitair)-kader woont in suri, dus waarom een simpele (mbo)offshore callcenter-achtig iets starten?
  Tsja…..

  Oke, toch nog een compliment!
  Applaus voor het doorzettingsvermogen.
  Dit is een gemiste kans voor een surined, die bekend is met de cultuur en de mentaliteit van de suri’s, of zouden ze juist daarom hiervan afzien……….


  Maak melding

 7. We doen weer eens zaken met “onze” grootste vijand.
  Althans, wat ik de afgelopen paar jaren heb gelezen op dit forum was alles wat Nederland vertegenwoordigde zo ongeveer hetzelfde als rotte vis.
  Overigens denk ik, dat Welten slim genoeg is om te weten, hoe ons land in elkaar steekt.
  Geen betalingen, dan weg wezen.
  Leer mij die gasten aan de overkant van de plas kennen.
  Zij zijn veel slimmer, dan wij, maar goed, dat kan ook al gauw in de zakenwereld.


  Maak melding

 8. @Boxel, Natuurlijk!
  En natuurlijk heeft een oud kolonisator er wat aan want de lagere lonen die ze in Suriname zullen betalen drukken de kosten. Het gaat dus ook om de winst. Ook al wordt dat niet ronduit toegegeven. Voor Suriname is het win-win.

  Ik hoop dat het allemaal goed voet aan de grond zal krijgen want ik had geluiden gehoord call centra die gestopt waren met projecten in Suriname vanwege klachten over HET NIET KUNNEN VERSTAAN VAN TELEFONISTES. Daar kan ik me best wat bij voorstellen want bij overschakelen moet je vanuit hier ook goed je best doen om het Surinaams-Nederlands te verstaan. Is denk ik voor iedereen herkenbaar. Hetzelfde geldt voor Belgisch-Nederlands. Maar na investering en training betaalt winst zich dubbel en dwars uit.
  Goed initiatief!


  Maak melding

 9. nauw zeg. dat call center ding van deze mensen maakt me wel moe hor. want je wordt niet eens goed genoeg betaald, maar je slaap gaat eronder. bijna elke maand zijn call center bedrijven opzoek naar nieuwe werknemers, omdat bijna een ieder dat werk verlaat. mijn vraag nu: waarom wordt er zo weinig betaalt als je zoveel van je moet opgeven? persoonlijk zou ik geen punt van maken wanneer buitenlanders hun bedrijven in su komen verstigen, maar a.u.b. jullie mogen je werknemers best wel goed betalen hor. dank u!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES