Voor Surinamer fatale nekklem jaren stil gehouden

16

In het onderzoek naar de mogelijk voor de Surinamer Wensly Udenhout fatale nekklem-zaak, heeft een oud-politieman zijn jarenlange stilzwijgen doorbroken en een verklaring afgelegd over de dood van Udenhout (39). Dat schrijft De Telegraaf vandaag op basis van een verklaring van een anonieme oud-politieman.

Udenhout overleed kort nadat een hondengeleider een nekklem op hem toepaste. De ex-agent verklaarde tegen de krant dat deze hondengeleider van de Amsterdamse politie, die Udenhout tijdens diens arrestatie in juni 2013 in een nekgreep nam, van meet af aan geweten heeft dat de Surinaamse man door zijn optreden is overleden.

De hondengeleider zou jaren verboden middelen hebben gebruikt die hem uitermate agressief maakten. ‘Enkele uren na het overlijden van Udenhout heeft de hondengeleider in zijn directe omgeving gezegd dat hij het slachtoffer heeft vermoord’, zegt de anonieme ex-collega. Volgens de krant gebruikte hij daarbij de woorden: ’Ik heb hem gechoket (verstikt) tot hij slap werd.’ Hij wist heel goed wat zijn optreden veroorzaakt heeft.”


16 REACTIES

 1. Het blijkt nu duidelijk dat deze Surinamer gewoon vermoord is.
  Wat de nederlandse overheid nu op zijn minst kan doen is hun exuces aanbieden aan de familie en een ruimhartige compensatie om het leed enigzins te verlichten.


  Maak melding

 2. Als de verdachte zich niet verzet is er ook geen nekklem nodig. Als de onschuldige verdachte rustig meewerkt is hij sneller weer vrij om te gaan als de tijd die het duurt om hem als onwillige te arresteren.
  Neemt niet weg dat ik de dood van het slachtoffer betreur en het een goede zaak vind dat er een onderzoek naar die nekklem komt.


  Maak melding

 3. 27 juli 2015

  Dus het dossier van Udenhout is door de Nederlandse politie vervalst !!!!
  Dit komt bekend voor.

  Srika roept een ieder op die met de politie te maken heeft gehad op naar voren te komen en te vertellen wat hen is overkomen. Ook politiemannen en vrouwen die in het reine willen komen met hun geweten worden opgeroepen naar voren te treden en de waarheid van gebeurtenissen wereldkundig te maken.

  Dit geldt direct ook voor docenten die ook weten of ervaren hebben hoe allochtone leerlingen/studenten bewust achtergehouden worden in hun schoolprestaties. Kom naar voren en spreek je uit !!!!!

  Ook roept Srika de media op- zeker de AD en Radio/TV Rijnmond- om stukken met zeer veel feitelijke handelingen gepleegd tegen allochtonen in hun dagblad of in hun uitzending te bespreken. Tot vandaag wordt dit door de Rotterdamse media bewust tegengehouden. Maar dat er ook veel mis is in Rotterdam, is bekend. En daar weet korpschef Paauw heel veel van en zwijgt de burgemeester !!!!
  Srika


  Maak melding

 4. Rutte en Samson passen deze nekklem ook toe op de eigen bevolking, vooral op de allochtone bevolking. Dus vergeet het maar dat er een onderzoek, laat staan een eerlijke onderzoek, komt. Intussen zullen veel meer politieagenten deze nekklem hebben toegepast. Misschien dat nog meer hun mond gaan opendoen wetens gewetenswroeging. Anderzijds zullen ze vast en zeker onder druk worden gezet om hun mond te houden erover.


  Maak melding

 5. Nu er (een) nieuwe inzicht is/zijn, moet deze zaak worden heropend en de agent vervolgd worden door de politie, om en de familie dit eisen.

  Udenhout komt niet meer tot leven, maar deze agent moet vervolgd worden. Triest dat zo iemand vrij blijft rondlopen en dit gedrag weer kan toepassen. Je zal maar een Surinamer, familie van de overledenen, zijn en zo een buurman als deze agent hebben.

  Ik ben benieuwd als deze agent nu al achter slot en grendel zit.


  Maak melding

 6. mies koosje als dit in suriname was gebeurt was het hekje van de dam .koos zou de eerste zijn die al klaar zou staan met zijn bouterse syndroom .wat jij hier doet is de schuld leggen bij deze surinamer .
  met een ondertoon dat het de schuld is van die surinamer .
  joe koos na so so ka stront ben je niets anders .wees volwassen ,je weet niet wat er gebeurt is ,het is een politie man die zijn bevindingen vertelt ,probeer het niet goed te praten wat de politie heeft gedaan al ben je in nederland en profiteer je van de nederlander .je hoeft het niet op te nemen voor deze jonge surinamer maar kam hem ook niet af , dat hij tegen stribbelde je was er niet bij .jou grote neus gaten vangen teveel wind geloof ik, vandaar dat je een hoop onzin zegt .stel je onafhankelijk op en vooroordeel geen mensen als je niets weet hielen likker .


  Maak melding

 7. @ prapanch.

  Rutte en Samson doen niet anders dan het hele Nederlandse volk een nekklem te geven. Het hele K@binet doet enthousiast mee, Manke Jetta Klijnsma naait de ouderen en invaliden.
  Die sakka sakka dagu !!!!


  Maak melding

 8. @J. Zwartmans., odi odi.

  @Srika op maandag 27 juli 2015 om 12:49 uur
  Niet alleen in Rotterdam.

  Maar ook in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Brabant.
  En niet vergeten, dat ze ook behoorlijk worden beschermd.
  Het wordt (geheim) gehouden tot dat er weer iets toevallig naar buiten worden gebracht.

  Ook criminele zaken tegen de (Hoge Heren) wordt geheim gehouden en er komt bijna niets hierover in de Nederlandse media.
  B,v: http://www.crimesite.nl/vermiste-jongen-overleed-op-prostitutieboot/

  http://www.ad.nl/ad/nl/1041/Amsterdam/article/detail/4099169/2015/07/11/Vermissing-Duitse-Manuel-nooit-opgelost-ondanks-tips.dhtml

  Google naar: Crime scene – Joris Demmink:Onderzoek naar Manuel .
  Zie video (NETWERK) een oude uitzending van de AVRO
  Crime scene: Joris Demmink:Onderzoek naar Manuel Schadwald “raakte per ongeluk zoek”

  https://www.demminkdoofpot.nl/home.html

  http://www.1limburg.nl/28-miljoen-tussen-kippenvlees-broer-jos-van-rey-opgepakt
  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/06/26/broer-jos-van-rey-op-aruba-gearresteerd-in-witwaszaak/


  Maak melding

 9. Tja , Nederland doet wat dat betreft weinig onder voor Suriname waar ze een massamoordenaar als president hebben, een president die nu met een door zich zelf ingestelde Amnestie wel openheid van zaken wil geven, maar zich niet wil en durft te verantwoorden voor een rechter, leuk artiikel wel voor de notoire Hollandhaters, maar totaal niet in verhouding staat met wat er in Su aan de hand is, in Nl. kunnen er in ieder geval nog verkeerde zaken aan de kaak gesteld worden zonder dat er bedreigingen geuit worden uitgevoerd worden.


  Maak melding

 10. Hans weet je wel waar over je het hebt. De Nederlanders hebben eeuwen lang mensen duizenden vermoord. Ik hoor niemand zeggen dat de koninklijke familie word vervolgd voor misdaden die hun voorouders hebben gepleegd. Jullie hebben een standbeeld van Willem de ruiter, alsof hij een held was, hij was een fucking zeerover en een piraat maar dat mag wel natuurlijk. Fucking hypocriet


  Maak melding

 11. HANS ,WAT FER.E, HIER ZEGT slaat op jou soort neer .
  zie jou problemen heb ik jou eerder gezegt dan pas als jij jou nederlandse probleem heb opgelost mag jij je zegje doen .
  je bent niets anders dan uitschot . ik generaliseer niet maar jou soort zullen in een achterbuurt wonen denk ik .


  Maak melding

 12. hands jij schijtluis wat kom jij vertellen dat nederland zaken nog aan de kaak kan stellen ,ja je kan ze aan de kaak maar nadat ze aan de kaak zijn gestelt gaat het de doofpot in .lul je eigen vast maar vast .denmink,karremans ,koesie allemaal zijn zaken die de doofpot in zijn gegaan .ga jou koningin voor de gek houden .


  Maak melding

 13. Wat mij betreft gaat de nederlandse politie werken met tasers. Niet meewerken betekent BBQ-en die handel. Tegenwoordig is respect voor de dienders ver te zoeken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.